האם אכן ישנה ה ת פ ת ח ו ת בעולמינו האקראי?

urihecht

New member
פשוט

1. נושא המוטציות והאקראיות השולטת סגור ומוסכם בינינו
2. אתה טוען שישנה סיבה אחת בלבד להכחדתו של מין מסוים, חוסר התאמה לסביבה/יכולת הישרדות, הגיוני מאוד.
3. אני חושב שאתה טועה וישנן סיבות להכחדתו שאין בינן ובין התאמתו לתנאי הסביבה קשר כלשהו.

Sophalin

New member
תגובה

1. אוקיי

2. נכון - הגיוני כאמור.

3. בשביל לטעון טענה הזו עליך לספק לי דוגמא סותרת.

urihecht

New member
אמרת הגיוני...

יש לך רק ממצאים מאובנים בני מליוני שנים יש תאוריה המקשרת בין מצב סביבתי אקלימי נתון לבין הכחדה
לא מאמין שיש חוקר רציני כל שהוא שיטען בבטחה כמוך שלא יתכן שזנים נכחדים מסיבות אחרות , זה בגבולות הציניות.

urihecht

New member
הצגתי שוב .....

הגבלה יכולה להיות :

1. סיום יכולת רבייה בדומה לעץ שמפסיק ליצור זרע ללא סיבה ידועה אחרי שנים רבות של פוריות, אני מניח שהיכולת לייצר תאי זרע מוגבלת לכל מין, זו הנחה בלבד
2. כ-15 אחוז אם אינני טועה מבין הזוגות יש להם בעיית פוריות/עקרות, כאשר אחוז זה עולה הוא עשוי להגיע לנקודה קריטית
3. אחוז מסוים יש לו משיכה מינית לאותו מין הומולסבי אחוז שיכול גם להגיע לקריטיות
4. חשיפה להורמונים נקביים גורמת במינים מסוימים להפיכת הזכרים לנקבות ושוב בעיית קיום.
5. היחס בין כמות הזכרים והנקבות הנולדים שעשי להשתנות שוב עד למצב קריטי
נכון להניח שסעפים 2-5 או חלקם עשויים להופעה באותו הזן

נראה לי שקיימים עוד גורמים הפוגעים ביכולת הרביה שאיני מודע להם,
לפי מיטב הבנתי כל אילו שמניתי מסוגלים להתפתח ולגדול ללא קשר נראה לעיין או ידוע בגורמים סביבתיים

Sophalin

New member
התייחסות

1. לא נכון. אולי פרט אחד במין יצא דפוק. אין שום סיבה לכך שמין שלם יפסיק להתרבות מתוך תפיסת זמן מוגבלת.

2. אתה מדבר על 15% מזוגות בני האדם?

3. אחוז מסוים במין מסויים עשוי להיות חד מיני? לזו הכוונה? זה לא מניעה לרביה. גם זוג פינגווינים הומוסקסואלים יכול להביא צאצאים פוריים.

4. איך זו בעיית קיום לא הבנתי?

5. שוב זו טענה בעלמא.

דבר ראשון לא הסברת מהו אחוז קריטי? אחוז קריטי שישמיד זן זה 100%. אני לא אומר שמקרים כאלה לא יכולים לקרות אבל אם לא תביא לי דוגמא לכך שזה קרה אז זו סתם היפותזה בלי יכולת להוכיח את עצמה.

דבר שני - אם אחוז מסוים הופך הומוסקסואל או שינוי זוויגו של מין מסוים עקב חשיפה להורמונים מסויימים (מה זה אומר חשיפה? זה לא אומר שינוי סביבתי?) או שהיחס הזוויגים במין ישתנה אז זה שינוי בסביבה ולא ביכולת הרביה.
כי גם אם נניח שבמין מסויים יש 99% נקבות ו1% של זכרים אז אותו 1% של זכרים הוא זה שישאיר את העדר קיים.

נכון, רוב הנקבות תכחדנה. אז מה?

urihecht

New member
באגליה באחד הנהרות...

החל להיעלם זן מסוים של דגים, מדברי החוקרים התברר שהדגים נחשפו להורמון נקבי ואוכלוסיית הזכרים נעלמה.
לצערי לא זוכר את המקורות אבל ניתן ללא ספק לבדוק זאת

squalus

New member
כן, זה קורה בהרבה מקומות

הרבה כימיכלים שנשפכים לנהרות יכולים להיות endocrine disrupting chemicals (או EDC בקיצור) ולהשפיע על רביה.
הרבה מאוד מינים נכחדו בגלל השפעות אנטרופוגניות, בין אם בגלל זיהום סביבתי, או בגלל ציד, או הרס מקומות גידול.
יש גם מקרה ידוע שמין שלם של ציפורים נכחד בגלל חתול אחד (קראו לו Tibbles), אבל זה לא אומר שיש למין מגבלה על הרביה, זה רק אמר שיש הרבה מינים שלא מסוגלים להתמודד עם ההשפעות ההרסניות של האדם.

urihecht

New member
לא קשור

דברתי על דגים שנחשפו להורמון נקבי לא קשור לזיהום , זה יכול היה גם לפני מליון שנה להיות.

ranisharoni

New member
היה מקרה כזה בארץ

אוכלוסיית דגים הפכה נקבית כי מטיילות השתינו שם.
לא מוצא את הכתבה בנושא (זה היה קשור להשפעה של תזונה על התפתחות מהירה של בנות).

urihecht

New member
הורמון נקבי....

זה דבר ידוע ,
כאשר גברים נחשפים להורמון נשי, נניח באמצעות מי שתייה שחדרו אליהם אותם הורמונים
ישנה ירידה באיכות או בכמות תאי הזרע אצל אותם גברים,

מקרים דומים נמצאו לא פעם אצל דגים וגם אצל תנינים בארה"ב ששם אחוז הביצים המופרות ירדו
באופן רציני וזאת לפי דעת החוקרים נובע מחשיפתם להורמון הנשי, שנמצא אם אינני טועה בשתן.

Sophalin

New member
ושוב כמובן

אתה מדבר על תנאים סביבתיים ולא על משהו קסום פנימי...

urihecht

New member
לא קסום

תופעות של עקרות הומולסביות אי מניות יחס לא נכון בין כמות נקבות לכמות הזכרים, הם חלק בלתי נפרד מהטבע,
עוד הרבה לפני הופעת האדם והשפעתו על האיזון בטבע. שיעור או עוצמת התופעה משתנים ולא יציבים במהלך חייו של כל זן.
לכן אני טוען שהכחדות עשויות להיגרם מחוסר איזון באחת מהתופעות הנ"ל ללא קשר לגורמים חיצוניים/סביבתיים.

Sophalin

New member
ןעדיין

זו תופעה שלא מתרחשת מעצמה פתאום במין, אלא בהשפעה סביבתית. לא אמרתי שזו חייבת להיות השפעת האדם...
זה לא שבוקר אחד קם מין מין שמשנה זיווגו ופוף כולם השתנו לנקבות והפסיקו להתרבות. משהו גרם לשינוי גורף כזה.

urihecht

New member
אקראיות מינית מבוקרת ??

אתה מאמין שקיים כוח או גורם כלשהו השומר
ששיעור התופעות "השליליות" הפוגעות ברבייה המינית
ישמר לאורך מליוני שנים, אצל כל כל מיני היצורים בטבע.
בתחום שאינו מהווה סיכון קיומי,

ואם ננטרל "תאורטית" את ההשפעה החיצונית סביבתית,
היו כל הזנים שורדים לעד.

האם אני צודק ???

Sophalin

New member
תגובה

אתה מאמין שקיים כוח או גורם כלשהו השומר
ששיעור התופעות "השליליות" הפוגעות ברבייה המינית
ישמר לאורך מליוני שנים, אצל כל כל מיני היצורים בטבע.
בתחום שאינו מהווה סיכון קיומי,

שלילי. זו הסיבה שרוב המינים בעולם אכן נכחדו.

ואם ננטרל "תאורטית" את ההשפעה החיצונית סביבתית,
היו כל הזנים שורדים לעד.

שוב, אתה מביע חוסר הבנה של תאוריית האבולוציה.
בוא נשאל ככה, לדעתך היצור הקדום שהיווה את הבסיס להתפתחות האדם המודרני שהיה קיים לפני נניח 200000 שנה, עדיין קיים?

urihecht

New member
נסה הפעם רק לתקן ....לא להרחיב..

אתה טוען
הסיבה של כל ההכחדות של כל הזנים והמינים מאז ומעולם מוגדרת וברורה בתאוריית האבולוציה.
או
תאוריית האבולוציה מסבירה את הסיבה או הסיבות של כל ההכחדות בכל המינים/הסוגים מאז ומעולם.

למעלה