האם אלוקים ברא את הרוע???

ילדונט 1

New member
האם אלוקים ברא את הרוע???

פרופסור באוניברסיטה הציג שאלה זו לסטודנטים שלו: " האם כל מה שקיים, נברא ע"י אלוהים?". אחד הסטודנטים ענה באומץ: "כן, נברא ע"י אלוהים." "אלוהים ברא הכל?", שאל הפרופסור. "כן, אדוני", ענה הסטודנט. הפרופסור שאל: "אם אלוהים ברא הכל, משמעות הדבר שהוא ברא רוע – מאחר והרוע קיים. בהתאם לעקרון שהמעשים שלנו מגדירים אותנו עצמנו, האלוהים הוא רוע." הסטודנט השתתק בשומעו תשובה זו. הפרופסור היה מאוד מרוצה מעצמו. הוא התרברב בפני התלמידים שלו שהוכיח שוב שהאמונה באלוהים היא מיתוס. סטודנט נוסף הרים את ידו ואמר: "אני יכול להציג שאלה?" "כמובן", ענה הפרופסור. הסטודנט קם ושאל: "האם קיים קור?" "איזו שאלה? מעולם לא היה לך קר?". הסטודנטים צחקו על שאלתו של האיש הצעיר. האיש הצעיר המשיך: "למעשה, אדוני, הקור לא קיים. בהתאם לחוקי הפיזיקה, מה שאנו מחשיבים כקור, מהווה למעשה חוסר חום. את האדם או החפץ אפשר ללמוד לפי העובדה האם יש לו או האם הוא מעביר אנרגיה. האפס המוחלט (460 מעלות פרנהייט) הוא היעדר חום מוחלט. כל חומר בטמפרטורה זו הופך להיות לא פעיל ולא מסוגל להגיב. קור לא קיים, אנו יצרנו מילה זו כדי לתאר מה אנו מרגישים בהיעדר חום." הסטודנט המשיך: "פרופסור, האם קיים חושך?". הפרופסור ענה: "כמובן שקיים". הסטודנט ענה: "אדוני, אתה שוב לא צודק. החושך אינו קיים. החושך הוא למעשה חוסר אור. אנו יכולים לחקור את האור, אך לא את החושך. אנו יכולים להשתמש במנסרה של ניוטון כדי לפרק את האור הלבן להרבה צבעים ולחקור אורכי הגל השונים של כל צבע. אנו לא יכולים למדוד את החושך. קרן אור פשוטה יכולה לחדור לעולם החושך ולהאירו. איך אתה יכול לדעת עד כמה חשוך חלל כלשהו? אתה מודד את כמות האור הקיים. הלא כן? חושך הוא מושג שהאדם משתמש בו כדי לתאר מה קורה בהיעדר אור." בסופו של דבר, האיש הצעיר שאל את הפרופסור: "אדוני, האם קיים רוע?" הפעם, הפרופסור ענה בחוסר ביטחון: "כמובן, כפי שכבר אמרתי. אנו רואים אותו כל יום. אכזריות בין האנשים, המון מעשי פשע ואונס בכל העולם. דברים אלה הן שום דבר אחר מאשר דוגמאות של רוע." על זה ענה הסטודנט: "רוע לא קיים, אדוני, או לפחות הוא אינו קיים בפני עצמו. רוע הוא היעדר אלוהים. הוא דומה לחושך ולקור – מילה שנוצרה ע"י האדם כדי לתאר את היעדר האלוהים. אלוקים לא יצר רוע. רוע הוא לא אמונה ואהבה, שקיימות כמו האור והחום. רוע הוא התוצאה של היעדר אהבת אלוהים בליבו של האדם. זה כמו הקור, שמגיע כאשר אין חום, או כמו החושך, שמגיע כאשר אין אור." הפרופסור השתתק והתיישב. שמו של הסטודנט הצעיר היה – אלברט אינשטיין.

אילו היה מדובר כאן ב

בקבוק קטן מליטר וחצי היית זוכה בעשרים וחמש אגורות חדשות.

odery

New member
וסתם כבדרך אגב,הבנאדם לא האמין באלוקים

הוא ק האמין שיש בורא לעולם רק שהוא התאייד במהלך השנים,יש כזו דרגה באמונה נראה לי עפ"י הרמב"ם.

לב אiהב

New member
ח ח ח הרמב``ם כתב מה שאמרת?

אלוקים התאייד במשך השנים נשמע כמו מדע בדיוני.איפה הרמב``ם מביא את זה בדיוק? דייקי בניסוח.יש את הכופרים השוטים שמאמינים שיש אלוקים אך אינו משגיח על בני האדם.

odery

New member
זה בערך מה שאמרתי

יש דרגות של מאמינים,הגבוהה היתה של אברהם אבינו, והניסוח-מלעשות,אנשי תקשורת תמיד מעצבים מחדש "אמיתות"|.

לב אiהב

New member
אבל אני חושב שיש בעיה לקרוא לזה

דרגא באמונה,כשידוע שאדם שלא מאמין באחד מעיקרי האמונה,נחשב ככופר למרות אמונתו בשאר העיקרים.אם את חושבת מבחינה הלכתית שאני טועה,אשמח להתעדכן

לב אiהב

New member
אני מקבל בעינים עצומות דעת תורה!!!

לא כמו המתחדשים למיניהם שחוקרים ומהרהרים אחרי רבותיהם! . . . .

לב אiהב

New member
הרמב``ם,הרמב``ן,הרס``ג וכו`

מביאים דעות פילוסופיות שונות באמונה ומפריכים אותם,אז זה נקרא שהרמב``ם וכו` מאמינים בזה? שטות לחשוב דבר כזה.הם מביאים דעות אלו כדי להפריכן!

אני לא יודעת למה אתה מתאמץ לומר שאני כןמהרהרת

אבל תברר בהסטוריה אם היה מצב שרצו לשרוף ספרים שלו. ולמה.

לב אiהב

New member
הרי ברור שגם אז,תלמידיו היו חייבים

מבחינה הלכתית ללכת לפי שיטתו ולא להרהר אחריו,דכל המהרהר אחר רבו כמהרהר אחר השכינה,אבל בסופו של דבר,לא כל דבריו בעניני האמונה התקבלו אצל שאר גדולי ישראל,ויחיד ורבים,הלכה כרבים

odery

New member
מי אמר שהם מאמינים בזה?

הוא מביא דרגות.. אתה הרי לא מטיל ספק שהם היו בדרגה גבוהה הרבה,מך לבטח וק"ו מהדרגה הנמוכה ביותר (זו שהדיון נסוב עליה) תאמת-באיזו כיתה נשרת?

לב אiהב

New member
חשבתי שאת יודעת לנהל דיון אינטלגנטי

ולא לרדת לפסים אישים כמו איזה כתה נשרת. . . .אבל אענה שוב.הרמב``ם לא מביא דעה כזאת בתור דעה אמיתית שלו,אלא בתור דעה כוזבת שהוא מפריך אותה

odery

New member
אני לא יודעת לנהל דיון אינטלגנטי

אפפם לא התחזיתי לאחת כזו.. אבל אני רק מתקנת אותך,הוא לא מביא אתזה כדעה אישית שלו,הוא מתאר את כתות המאמינים. והרי ברור שהוא לא אחד מהכתות הנ"ל.

לב אiהב

New member
שוב,פעם אחרונה

הוא מביא את דרגות המאמינים אך שולל את הדרגות האלו החסרות מהאמונה האמיתית השלמה! יום טוב

תקשיב לי ותקשיב לי טוב

אתה אולי לא מבין את זה, ואני כבר לא יודעת איך להסביר לך, אבל אתה יותר גרוע מבחור שמתחיל עם בחורה ברחוב. אז תחשוב על זה טוב טוב לפני שאתה מגיב בפעם הבאה.

לב אiהב

New member
כבר שמתי לב,שאת אוהבת שבבניקיםברחוב

מאשר בחור שלא מסתובב ברחובות עם חולצת פולו. . , .ואל תדמייני לרגע שאני מתחיל איתך.פשוט אטבול לזכותך שהשם יערה עלייך רוח טהרה ממרום.ואקוה שתיקראי תגובה שהגבתי לחברתך על הירידה לפסים אישים.זה משמח אותי שזה התגובות שלכן.זה מראה עד כמה אתן נותרות חסרות מענה

למעלה