האם אמונה היא בהכרח תלויית פחד?

Lady In Blues

New member
האם אמונה היא בהכרח תלויית פחד?

האם בעת אמונתינו בכוח נשגב אנחנו מסוגלים ללבות אותה בלא הפחד מכוחו של הנשגב? בפשטנות יתר ובתקבולת פופוליסטית- האם היינו ממשיכים להאמין באלוהים אם לא היינו מפחדים ממנו? אם לא היה גהינום, אלא רק גן עדן, האם עדיין היינו שומרים על מצוות האל? האם מאמינים עושים מעשי צדקה ע"מ ללכת לגן עדן, או כדי לא ללכת לגיהנום? מדוע הדת בוחרת להשתמש בהפחדה, אם המצב הטיבעי הוא קיומו של האל והמצב הטיבעי הוא ציות של האדם לאל? ואם טבע האדם הוא עשייה מתוך פחד, מדוע התגבות עליו (הפחד) מתוגמלת בייסורי נצח? וגם- פרדוקס הבחירה האנושית באל: אם יוצאים מנקודת הנחה שאל אוהב את כל ברואיו ורוצה לתת להם אושר מקסימאלי. אם יוצאים מנקודת הנחה שהאל יצר לאדם את אפשרות הבחירה בין טוב ורע, ומתוך זה מעניש אותו אם זה האדם בוחר ברע. נוצר מצב פרדוקס- למה לתת לאדם בחירה אם האל יודע שעלול האדם לבחור ברע, ובכך נשלל ממנו האושר המקסימאלי? למה להעמיד את האדם בניסיון? למה לא פשוט לתת לו את האושר המקסימאלי?

לדעתי אמונה היא לא בהכרח תלויה בפחד

אני מדמין אלוהים שהוא טוב מוחלט והתגובה שלו למעשים שלנו היא הטובה ביותר בשבילנו. גם אם חטאנו, לא נקבל בתגובה איזה עונש שלא נוכל להתמודד איתו, אלא אפשרות לתקן, או שיעור שיעזור לנו להכיר בחטאנו, או כל תגובה אחרת, אפילו עונש, אבל כזה שנובע מטוב ושמטרתו טובה, ואנחנו לא נצטרך לפחד מהעונש, כי המעניש הטוב ידע להעניש בצורה טובה ונכונה ולא יגרום לנו לרתיעה מהחים, או לפחד בכלל. לדעתי התגובה תהיה כזאת שנובעת מטוב מוחלט, מחכמה וכזאת שמטיבה איתנו ועם העולם. אני לא בטוח שאני מאמין באלוהים, אבל אם יש אלוהים אז זה האלוהים שלי. וזהו. אלעד

אופס, לא עניתי ענינית על השאלה שלך

את שואלת האם הינו שומרים על ה'חוקים' גם אם אלוהים לא היה מעניש. אז בהמשך לתשובה שלי, אולי אלוהים טוב היה מלמד אותנו, בצורה טובה, כך שהינו יודעים מה נכון ומה לא נכון לעשות. הינו נמנעים מהחטא לא מפעת פחד, אלא פשוט כי ידענו שכך עלינו לנהוג. אלעד

זה בערך כמו לשאול

אם לא היו עונשים על עבירה על החוק, האם היינו מקיימים את החוקים? אני מניח שיש כאלה שכן ויש כאלה שלא (יש כאלה שכבר היום לא מקיימים את החוקים, למרות העונש).

Shira Esther

New member
שאלות מצויינות.

אנסה לענות עליהן. א. אני לא בטוחה שאני פוחדת מהנשגב; אני פשוט נדהמת. זה מפליא אותי, וגורם לי להתפעל בצורה מיוחדת. נכון, יש את אלמנט היראה, אבל הוא שונה מפחד- אני לא מפחדת, יש לי יראת כבוד גדולה. לחיות בדת בגלל פחד מהגיהנום, זו אחת הדרגות הנמוכות של אמונה לפי היהדות. כמובן שאני לא אאיים על אנשים שאם הם לא יעשו כך וכך הם יישרפו, את זה הנצרות עושה- ואני רואה בזה דבר פסול מאוד. 2. אני מאמינה, שאלוקים הוא לא מן גוש מאיר, חביב ונפלא שמאיר פנים לכל אחד- שוב, בזה מאמינה הנצרות, לא אני. אני משערת שאנחנו צריכים לעבור את מסלול החיים הזה, ולעשות את הבחירות שלנו- בכדי להתפתח. אם לא היתה בחירה, לא היתה סיבה לתת לנו שכר- מפני שהיינו חייבים לעשות מה שעשינו.

Lady In Blues

New member
../images/Emo41.gif מה שמוביל אותי לשאלה התמוהה ביותר

האם כל בעלי החיים הולכים לגן עדן?
הדת מעולם לא נגעה בסוגייה של נשמות בעלי החיים לאחר המוות. אם גן העדן שמור רק לאדם?

ל נ צ ח

New member
הנשמה שוכנת אך ורק באדם. ../images/Emo88.gif

• הנשמה שוכנת אך ורק באדם. ו ל נ צ ח ו 21:19 | 22/09/06 • גם לדגים יש נשמה ו JiyuuKi ו 15:58 | 22/09/06 ° אין נשמה לדגים.הם השתקפות של האדם. ו ל נ צ ח ו 20:40 | 22/09/06 • הקופים הם השתקפות האדם ? ו מולוקו ו 15:58 | 27/03/06 מעניין , לא!? המשך... ° כן. ולא ההיפך. ו הפרלמנט של לנצח ו 16:14 | 27/03/06 • לנצח, מה זה אוז'קטו מולוקו ו 22:10 | 27/03/06 • אובז'קט או אוביקט זה דבר, זה משהו ו ל נ צ ח ו 23:16 | 27/03/06 זה עוד יש שישנו ביש. הישים הם אפשר לומר "זרמים" שמשדרים לאדם צורות קולות ריחות וכו' (למשל יש בצורה של קוף הוא עוד יש שישנו, עוד אובייקט שמשדר לסובייקט, לאדם. הסובייקט וגם האובייקט ניגודו, הם יש שישנו באינסוף האלוהים שרק הוא בלבד האחד היש בו כולם האחרים. • הבנתי, אבל ראייתו של הקוף היא ו מולוקו ו 23:46 | 27/03/06 סובייקטיבית כיוון שאינו עצם אלא יונק.לכן הוא לא ניגודו של האדם שגם הוא רואה סובייקטיבית אובייקטים. למה הכוונה שאובייקט זהו יש שישנו ביש ? וכי יש אין שישנו ביש ? • קוף אמרתי לך שהוא ההשתקפות של האדם ו ל נ צ ח ו 00:30 | 28/03/06 וגם אמרתי לך שהאובייקט וגם הסובייקט הם יש ישנו באחד היש בו כולם הישים ושהוא האינסוף האחד האלוהים. האדם זה כל האדם. במהותו האדם הוא הדבר היחיד שהוא סובייקטיבי. לא כך הקוף. הקוף זה אוביקט. הקוף לא סובייקטיבי, הקוף הוא עוד סוג של זרם ביש, עוד סוג מסויים של אנרגיה מופלאה. סוג אנרגיה המשדרת דמות של קוף בסובייקט, באדם.
ל נ צ ח
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=69 http://communa.tapuz.co.il/llanetsaj blog.tapuz.co.il/llanetsaj http://forums.nana10.co.il/Forum/?ForumID=20

kaenar

New member
ההבדל בין נפש ונשמה.

הנשמה היא חלק אלוק ממעל וחצובה מתחת לכסא הכבוד והיא החלק הרוחני היורד מהעולם העליון ומתמזג עם הגוף, שהוא גשמי. כאן בעולמנו הם חיים יחדיו כאשר כתוצאה מחיבור זה בין רוחניות לגשמיות נוצרת הבחירה בין טוב לרע ועל כך מתנהל סדר חיינו. הנפש היא תכונתו הפנימית של הגוף, כח החיים, כח הרצון להתקים. חז"ל אומרים שלכל עשב יש מלאך שמעודד אותו לגדול. מלאך זה הוא כנראה אותה נפש הנמצאת בתוככי הגוף ומחיה אותו. נפש זו קשורה לגוף ולא לנשמה והיא נמצאת גם בגופם של בעלי חיים והיא נקראת "הנפש הבהמית", כלומר, הנפש המאפשרת לבעל החיים לפעול ולחיות.

kaenar

New member
לבעלי החיים יש נפש

שמאפשרת להם לפעול ולחיות, אך אין להם נשמה משום שאין להם בחירה והם לא יכולים לתקן בעולם הזה כלום, כי העולם הזה כולו הוא בחירה בין טוב לרע. כמו שבטבע - רק החזק שורד.

סיר חע

New member
את לא יכולה להחליט ש

בעלי החיים הם "מכונות", שנועדו בשביל לחיות, לאכול ולהזדווג. שדברים שהם אוכלים, זה בגלל שהם צריכים לאכול, ולא כי הם בוחרים לאכול. מניין לך שלכלב אין נשמה, שעולה למעלה, לשמיים הרוחניים? ומניין לך שלאדם יש נשמה, מלבד הנפש? שהאדם לא באמת "רוצה דברים" (וכך הוא מחליט על עצמו ובוחר), אלא פועל מתוך אינסטינגטים לא מודעים? וכמובן שרק החזק שורד, אך החזק זקוק לחלשים כדי לשרוד, כי אחרת הוא לא יהיה חזק:) בכל מקרה, כל בעלי החיים שנמצאים היום על האדמה עברו המוני תהליכים של התפתחויות, והנה הם כאן לפנינו. מה זה אומר?

kaenar

New member
בעלי החיים הם לא מכונות

אך אין להם שום תיקון לעבור בעולם הזה. הם לא נועדו רק בשביל לחיות, לאכול ולהזדווג. כל דבר בעולם הזה נברא עם סיבה ממשית, ה' ברא את החיות משום שיש דברים שאנו צריכים ללמוד מכל חיה ואת זה אנחנו צריכים לחשוף. בעלי החיים אוכלים על מנת לחיות, יש להם יצר השרדות, הם לא בוחרים לאכול מסיבה אחרת, הם לא רואים באוכל דבר נוסף חוץ ממשהו שצריך על מנת להתקיים. אין כאן בחירה אמיתית בין טוב לרע. לכלב אין נשמה, יש לו נפש, כבר הסברתי למה :) בעלי החיים עברו הרבה תהליכים וכל בע"ח שלא נכחד עד עכשיו, זה אומר שעדיין לא למדנו כל מה שאנחנו צריכים היותו, זה אומר שיש עוד דברים שהוא צריך ללמד אותנו בחיים. לגבי איזה לימוד כל חיה, כלומר, מה אנחנו יכולים ללמוד מכל חיה, אני לא יודעת. הנשמה קיימת. כל התיקון שלנו בעולם הזה זה להעלות את הרמה של הגוף והנפש לרמת הנשמה, באמצעות בחירות נכונות, באמצעות למשל תפילה לפני אוכל (כי כשמברכים לפני אוכל מעלים אותו לרמה רוחנית). מה את חושבת על מוות קליני? מעניין.

סיר חע

New member
אוקיי

הבנתי את הדומה והשונה מבחינתך בקשר לבני האדם, ואת ההבדל בין נפש לנשמה. אבל לא הבנתי למה לדעתך לבני אדם יש נפש ונשמה, ולבעלי החיים רק נפש. מה זאת אומרת מה אני חושבת על מוות קליני? תמקדי את השאלה:)

kaenar

New member
כי מוות קליני מוכיח בוודאות שיש נשמה

אם מאמינים שזה קיים. כלומר, זה קיים, אבל יש אנשים שבוחרים לומר שזה שטויות. אני מכירה איש אחד, השמש של בית הכנסת באיזור שלי, שעבר מוות קילני. הוא ראה מנהרה ונסחף אחריה, הוא (כלומר הנשמה שלו) רצה ללכת כבר לגן עדן, ואז הוא ראה מלאך (הכל אמיתי) שעצר אותו ואמר לו: "עוד לא הגיע הזמן שלך למות". והמלאך גם אמר לו שהוא צריך להיות שמש בבית הכנסת הזה. כיום הוא כבר שמש 30 שנה, זה מדהים. גם אם את לא מאמינה שזה אמיתי, הבנאדם "הקריב" את החיים שלו, הוא ראה את "האמת" , אין לו סיבה לא להאמין. יש אנשים (הרבה) שצריכים הוכחות, אז עד שלא יחוו מוות קליני, לא יאמינו. בינתיים, בישבילם- אין נשמה ואין כלום. אגב, אותו אדם היה אתאיסט ולא האמין בכלום, זילזל בדתיים, ואחר כך חזר בתשובה. הוא תמיד מנסה להגיד לאנשים: "תאמינו לי אני יודע!! אני הייתי שם". לא כולם מאמינים לא, חלק צריכים הוכחה.. אני מאמינה לאנשים. גם בסיאנס אני מאמינה, בחיים לא הייתי עושה כי זה אסור לפי התורה, אבל אני מכירה אנשים שעשו זה מפחיד. וזה אמיתי לגמרי, אין מה לא להאמין. הכדור הוא עגול, לא מרובע ומקובע, יש דברים מעבר. אני יודעת שלבעלי החיים יש נפש, אבל באמת אני מודה שאני לא יכולה להסביר לך למה. את לא מאמינה שיש להם אך ורק נפש? האמת אני צריכה לשאול רב או מישהו שיודע על מנת לענות לך, כי אם התשובה לא סיפקה אותך אז אין לי מה להציע חח תיכחום אין כאן. והשאלה- האם את מאמינה במוות קליני?

למעלה