דנה, זוהי שאלת השאלות
ואפשר להגיד אחת מהשאלות בהן אני מתעסקת לאחרונה....
מה שהעיר בי את השאלה הזאת מחדש הינו הספר מבשרי השחר. בספר כתובים דברים הזויים, ולא דברים המשקפים את האמונה שלנו כבני אדם. עם זאת הספר הזה מתיישב לי עם הרבה סיפורים מעולם הקבלה ואיך שהו הוא סגר לי מספר פערים. (אני עצרתי את הקריאה בו כי הוא פתח בי את התדרים בעוצמה יותר חזקה משיכולתי להכיל, בקרוב אני אחזור אליו שוב)
 
הם מדברים על משהו שמזכיר את מה שרותי כתבה לך. יש את הבורא. הוא ברא עולם. ואז הגיעו אלים אחרים שהחריבו את החיים בעולם ויצרו אותם מחדש. (זה קצת הסביר לי את מעשה בראשית) אותם האלים הם האלים אותם אנו מכירים כיום ואשר חילקו אותנו לדתות. הבורא לא התכוון שדברים אלו יקרו בעולם עם זאת הוא לא מנע אותם כי הוא רואה בהכל מעין ניסוי, הוא לומד מכל מה שאנחנו עושים כי אנחנו חלק ממנו. האמונה היהודית אומרת כי עם השנים יש ירידה בדורות, כלומר אנחנו יותר ויותר התרחקנו מהיכולת לתקשור, יכולת שחזרה בעשורים האחרונים. ויכולת זו לא חזרה סתם, ברגע שאני נפתחת לעוד תדרים, אני פותחת תדרים נוספים בכדור הארץ או לכדור הארץ שפותחים את התדרים של אנשים אחרים.
 
אם נעזוב את מה שכתבתי פה למעלה, שזה בעצם מעין סיכום של החלק מהספר שאותו קראתי ואליו התחברתי, לא משנה מי או מה ברא אותנו, אני מוכירה לו תודה כל יום פה על כדור הארץ, כי כל הבריאה שלו היא חלק ממני ובלעדיה לא יכולתי להתקיים פה.
 
ולשאלתך, האם אנחנו אלוהים? לדעתי, יש בנו מין הניצוץ האלוהי, גם אנחנו יכולים ליצור חיים (הולדה של תינוק למשל) וגם לנו היכולת ליצור על ידי מילים, כמה פעמים ראית אנשים שיצרו את המציאות של עצמם על ידי זה שהם אמרו שהם לא יכולים ולא מצליחים? ולאיפה הגיע זה שהאמין בעצמו? ואלו הן דוגמאות קטנות, לא אחת אני אומרת שאנו צריכים לברור את המילים בהן אנו משתמשים כי למילים יש כוח, לאותיות יש כוח,לשם אותו קיבלנו מההורים יש משמעות! וגם לשם אותו קיבלנו מהסביבה (אני יכולה לספר לך על חבר שכולם נהגו לקרוא לו ״ילד״ הדביקו לו שם וגם גורל, והוא נהרג באחת מהמלחמות האחרונות ונשאר ״ילד״ לנצח...) כמה כוח יש למילה רעה שאת אומרת למישהו עליו?
 
אז כן גם בנו יש ניצוץ אלוהי, כמה שתכירי אותו יותר ככה תפתחי יותר וככה תוכלי להשתמש בו.
 
שיהיה לילה טוב וחלומות פז,
קיקי