האם אנחנו עצמאיים?

dori78

New member
האם אנחנו עצמאיים?

נתקלתי בפורום שכן בדיון שעסק בעצמאותם של הצעירים היום.
זה התחיל ממישהי, ששפכה את לבה וסיפרה שהיא מבשלת בקביעות לבנה ומשפחתו (נשוי+3), כשהיא לא מבשלת הסבתא השניה מבשלת.
היא מספרת שזה ככה אצלם מאז שהזוג התחתן, כלומר לא בגלל עומס של טיפול בילדים אלא כי כלתה פשוט לא יודעת לבשל.
כמו כן היא מספרת, שכלתה לא מתפקדת באופן כללי כעקרת בית - לא רק בבישולים אלא גם בענייני ניקיונות.

מה אתם אומרים - אנחנו עצמאיים?
האם כשנהיה אחראיים למשק בית של משפחה, נעמוד בכך?
האם אתם מבשלים לעצמכם? קונים בחוץ? מקבלים משלוח מנות שבועי מאמא?

ומי שחושב שהוא יזדקק לעזרה בנושא מההורים - למה זה כך?
האם הם לא לימדו אותנו לדאוג לעצמנו? או שאנחנו מפונקים?

FineSilverMan

New member
לא עניין של עצמאות

עניין של חלוקת תפקידים.
אם היא אשת קריירה שמביאה הביתה שכר נאה, למה שהיא תעסוק בבישול -- דבר שהיא פחות טובה בו?
&nbsp
אני מבשל לעצמי ומנקה. אין לי בעיה להכין דברים מורכבים, אבל מעדיף להקטין את כמות הדברים שיש לנקות אחר כך...
&nbsp

dori78

New member
מה הקשר למה ששאלתי?

שים לב - לא דיברתי על חלוקת תפקידים מגדרית, אלא על הכניסה של ההורים לתפעול משק הבית באופן קבוע במקום בני הזוג.
אני לא מעוניינת להתייחס למקרה הספציפי שתיארה אותה אשה, רק מצאתי לנכון להסביר את מקור השאלה.
אני מעוניינת לדון בנושא של תלות של אנשים מבוגרים בהוריהם.
האם אתה חושב שיש הבדל בנושא הזה בין רווקים לבין בעלי משפחות?
האם רווק/ה שרגיל/ה לקבל קופסאות מאמא עד גיל מאוחר יוכלו להפוך לבשלנים כשתהיה להם משפחה משלהם?

FineSilverMan

New member
זו לא בהכרח תלות...

המבוגרים יכולים לא להתנדב...
&nbsp
יש עניין של מרחק, למשל. בת דודה שלי גרה במדינה אחת בארה"ב והוריה גרים במדינה אחרת...
&nbsp
אני חושב שיש הבדל בין רווקים לבעלי משפחות. לרוב למשפחה הצעירה יש אוטונומיה גדולה יותר.
&nbsp
רווק יכול להתרגל לבשל בעצמו בהמשך, אם יש צורך...

dori78

New member
לדבריך יש תלות, רק שאתה מאשים את המבוגר.

כלומר: הילד לא אשם שהוא יצא מפונק, ככה אמא שלו לימדה אותו מגיל צעיר.
לא מעניין אותי למה מישהו נזקק לאמא שלו שתבשל עבורו וממילא התוצאה זהה.

FineSilverMan

New member
זה לא עניין של חינוך

זה עניין של רצון לעזור.
&nbsp
אני חושב שהדור של הסבים והסבתות שלנו היו עצמאים יותר. החיים היו צנועים יותר. הטכנולוגיה נחותה יותר.

dori78

New member
לא הבנתי מה הקשר.

אם החיים פחות צנועים והטכנולוגיה מפותחת יותר זה מצדיק תלות בהורים?

dori78

New member
בוא נדבר רגע תכל'ס

אתה מסוגל להסתדר ללא עזרת ההורים?
אני לא מדברת על עזרה כספית, אלא על היכולת הטכנית לבשל ולנקות לעצמך.
תקרא את התגובה של ביזי.

ההורים נאלצים

כי אין להם ברירה אלו נכדים שלהם והם יודעים שצריך לעזור!החיים נהיו קשים כן עם כל הטכנלוגיה וכל ההוצאות מדירה ועד מחייה !
ותחשוב למשל על זוג שמרויח ביחד 10 אלף תוריד שכר דירה אחזקת אוטו מטפלת ועוד ,ותראה שלא מעט צריכים יד עוזרת בבית!

וכשיש לך קהילה שעוזרת ותומכת אז יותר קל לך להתנהל בחיים!וזה הבדל בין החרדים לשאר האוכולסיה שרוצה מותרות ורוצה לחיות ואוהבת את החיים והמותגים ועוד

ebi83

New member
כיום אני יודע ועושה את הכל בבית..

מבישולים דרך כביסות, נקיונות וכמובן חשבונות ושאר ירקות.
&nbsp
לדעתי היום אין מקום (בעיקר לרווקים בגילנו) להיתלות בתפיסות כאלו או אחרות ויש עניין להיות בעל יכולת ומסוגלות לדאוג לעצמך.

גם

כשגרתי בבית - הייתי עצמאית ועשיתי ה-כ-ל! (טוב, חוץ מלהפעיל מכונת כביסה, לעשות קניות גדולות ולבשל בישולים כבדים של שישי וחגים), אני מקרה מאוד שונה מחברות שלי שלא היו עושות כלום כי אמהות שלהן היו מורות שחוזרות הבייתה בשתיים.
היום - אני עושה הכל (טוב, חוץ מבישולים כבדים... בשביל זה יש ארוחה אצל אמא בשישי).
לא מבינה את העניין הזה שהסבתות בסיפור שלך - מבשלות כי האמא לא יודעת לבשל.
מה זה לא יודעת לבשל?! תלמדי.
או שבעלה יואיל בטובו לבשל.
שיתאפסו על עצמם. מפונקים.
&nbsp
אני כל כך לא רואה את אמא שלי מבשלת בשביל המשפחה שלי כי אני לא יודעת לבשל - היא תוריד לי כאפה ותאמר לי תתאפסי על עצמך ותלמדי. כמו שהיא למדה.
&nbsp
לא יכולה להבין את האנשים האלה שמתנהגים כמו ילדים ועושים בשבילם הכל.
זו ממש פגימות לטעמי.

אין כמו להיות

עצמאי ולא תלותי כלל זה מה שלמדתי בחיי ואני גידלתי 3 אחים שאבי זל היה מגיע פעם בשבוע ועוד 4 אחיינים ו4 הריונות עם גיסתי באירוח שבועי!
יש ילדם מפונקים כאלו שהתרגלו שהכול סביבם ועושים להם הכול זאת בעיה! מבשלים אוכל למשל שהם מגיעים לסבתא או בחגים !מה שנרא שכלתה תפסה טארפ ומצאה פריירת שכנראה לא יודעת להעמיד במקום או שיותר מידי הבן והכלה בחייה!
יש בעיה אצל נשים שלא יודעות לנקות לבשל לתחזק בית ,זה יוצר בעיה וחיכוך ולא תמיד מוסיף לאישה!גם אם הקריירה חשובה אישה שהיא גם בבית זה מוסיף!
לא לבשל ולא לנקות כבר מוגזם לדעתי ,נקיונות של פסח כן זה קשה אפשר להביא עוזרת!וגם אם יש זמן לגבר למה לא מתחלקים מה יהיה כשיהיו ילדים?

א. אני תמיד הייתי עצמאי ולא תלותי לא בקשתי עזרה פיזית ,והסתדרתי לבד ככה הכי טוב גם בתוך משפחה וזה בריא יותר
ב.בגלל יוקר המחייה בארץ אחי נאלץ לבוא לא מעט עם הילדים וזה לא קל כלל!לנקות או לבשל חוץ מלארח או בחגים זה כבר מוגזם אלא אם כן יש תבשילים מיוחדים שבכיף מתחלקים
ג.לקנות בחוץ כשהמצב לא מזהיר לא הכי נכון ,ובכלל לאכול בריא ונכון הכי מומלץ !
ד.למרות שאוכל מאימא זה חוסך לא מעט ,כשגרתי בדירות שלי דאגתי לבשל או שידידות טובות הכינו לי בכיף ובהדדיות!אצלי עם החברות הייתה חלוקה בימי שישי לא עבדתי והן כאן ואז הן היו מגיעות הכול היה נקי ומצוחצח ורק להכין את הדגים ואז היה סקס קסום לאחר הבישולים:)
ה.למרות שהמצב על הפנים מעדיף לא לקחת מאימי ולא לבקש ואם הוריה יתנו מרצונם אחלה לבקש אני לא אבקש אם צריך אלך לבנק

דורי אנחנו בדור לא קל המון פיתויים לקניות והוצאות והמחייה בארץ יקרה וקשה לחסוך לשלם שכירות ולחיות כאן, אלא אם כן את מהמגזר החרדי או הערבי או הדתי לאומי ששם יש תמיכה של הקהילה

ולא מקנא במי שיש לו בן זוג חומרני ובזבזן ולא חוסך !מין את הזוגות וזה חלק מהבעיה שכולם בלופ הזה הסבתא צריכה לעשות בייבי סיטר בכדי לעזור ולחסוך מטפלת ועוד.

והרוב זה באשמת המדינה והשיטה שגורמת לכולם להיות תלותיים יותר מידי מי שלא שפר מזלו להרויח משכורת גדולה והון עצמי רב

זה לא שאנחנו לא עצמאיים...

פשוט לא התבגרנו
לא יצאנו מהשלב של הילדים שדואגים להם
את זה השפע והזמינות וניתוק חיי המשפחה גרמו
&nbsp
הרי למה הגברים לא גברים והנשים לא נשים, וכולם נשארו זכרים ונקבות
הם פשוט לא למדו איך להיות גברים או נשים, וזה גם לא נדרש מהם בשל השפע והזמינות
&nbsp
אבל כשרוצים לבנות בית הכלים האלו כמעט הכי חשובים שיש
אבל הם לא נרכשו
ואז הם מוצאים את עצמם בעתיד שהם לא התכוננו אליו

dori78

New member
אתה מודה שאתה לא גבר?

חשבתי שהבנת כבר שב"אנחנו"

אני לא מתכוון אלי
&nbsp
מעבר לזה שאני גבר גבר
אני גם מעריך מאוד את הדמות הגברית, ואגיד שיש לי עוד הרבה ללמוד ולהתקדם ולהוכיח את עצמי כגבר בשביל באמת להיות גבר גבר ללא עוררין
אבל אבל בשל היותי גבר גבר העבודה הנדרשת והמחיר הנדרש וההקרבה הנדרשת (יהיו אשר יהיו) אינה מפחידה אותי
"איים אפ טו ד-צ'אלנג' " כמו שאומרים
אני אשמח להמשיך ולהשתפשף לצורה הזו יותר ויותר
אני אפילו מחפש שמישהי תאתגר אותי

dori78

New member
אתה בטח לא מתכוון אליי

כי אני לא עונה על מה שכתבת שם.

dori78

New member
אם אלה המסקנות שהגעת אליהן

על סמך הנשים שאתה פוגש, אולי כדאי שתבדוק שוב את הקריטריונים עליהם אתה מבסס את ההיכרות...

למעלה