האם אנחנו

kaenar

New member
האם אנחנו

חיים במציאות, או בחלום בלהות? אולי המציאות זה בכלל החלומות שלנו? ועכשיו זאת לא המציאות בכלל? מה אתם חושבים?

מה זה משנה ?

זה לא שיש באפשרותנו לדעת אבל לא משנה מה תהייה התוצאה , המציאות בשבילך היא רצף הזמן והמקום בו את נמצאת . אם המציאות היא רק חלום , בשבילך החלום הזה הוא מציאות .

kaenar

New member
אבל

אם אנחנו עכשיו לא חיים בכלל במציאות?? זה לא משנה? החלומות שאנחנו חולמים הם המציאות האמיתית.. אנחנו לא חיים בחלום אומנם, אבל החלום הזה הוא המציאות. אז איך שאנו חיים עכשיו זאת האמת?

Dragonaut

New member
פה הבעיה

אי אפשר לדעת, להוכיח או לטעון טיעונים מספקים לכל כיוון, ולכן ניתן רק לנחש או להעלות תרחישים של 'מה אם..' . בתכלס אנחנו חיים כמו שאנחנו חיים, זו האמת שלנו, ועם זה נצטרך לחיות עד הסוף. גם אם האמת אחרת, לא נדע מזה עד שיהיה מאוחר מדי, ולא נוכל לעשות דבר עם ההבנה הזאת.

kaenar

New member
במחשבה של

ככה נחיה עד הסוף לא נגיע רחוק. ככה זה- וזהו. אז מה הקטע? מה התכלית? לא חייבים לחיות ככה עד הסוף, ממש לא. אנחנו מחליטים איך לחיות, וכן לדעתי אפשר למצוא את האמת אם היא אחרת. ואפשר גם לעשות הרבה עם ההבנה הזאת אממ למשל עולם טוב יותר?

Dragonaut

New member
לא חושב

שעולם טוב יותר יכול לנבוע מהבנות בנוגע לתודעה שלנו. האמת היא אחת, המצב הקיומי שלך כמעט אחיד. גם אם תגיעי פתאום להבנה שהכל חלום ושאת רק מחכה להתעורר, זה לא ישנה שום דבר. מה התכלית? תמיד טענתי שאין תכלית. בגלל זה כואב לי לראות אנשים שמקדישים את חייהם למטרות שווא, מבזבזים את ההזדמנות היחידה שניתנה להם בסגידה וסבל. למה תמיד צריכה להיות תכלית?

kaenar

New member
בלי תכלית

לא כיף לחיות! אתה חי בתכלית מסויימת, למטרה מסויימת, האם יש לך מטרה בשביל מה לחיות? אתה אולי לא יודע, אבל לחיות סתם כך זה מעורר תימהון. לחיות סתם כך, בלי תכלית, בלי עתיד, בלי מחשבות, סתם כך. אז מה הקטע? למה?? אני לא רוצה לחיות בלי תכלית, צריך טעם בחיים.. אז החיים עוברים, והימים עוברים, ואין תכלית.. זה משעמם אפילו, לא מעניין בלי תוכן. אז אתה חושב שהעולם נברא בלי מטרה? אתה חושב שזה מיותר לחיות?

Dragonaut

New member
כן.

אני חושב שלחיות זו חוויה לא נורמלית, בהחלט מהטובות שאפשר לבקש. אבל אין להם מטרת-על כלשהי, גאולה, עבודת אל, הצלחה כלכלית- הכל שטויות. לכל אחד יש את המטרות שלו, אף אחת מהן לא מטרה קיומית, ועל זה אנחנו חיים. זה לא שבלי מטרת-על החיים יהיו משעממים; עכשיו סיימתי תיכון, אתגייס לחובלים, אלמד, אעבוד, אצא, אהנה, אבנה חיים. אני לא מתכנן על גאולה כזו או אחרת, אני פשוט רוצה לחיות טוב. אז כן, זו התכלית שלי- לעשות הכל בשביל לבנות לי ולמשפחתי חיים טובים, ולתת ל-DNA שלי לבחור לו איזו בת זוג נחמדה לעתיד. תכלית של אדם אחר תהיה קיום מצוות והפצת ילדים בכל רחבי בני ברק, ושל אחר תהיה לעשות סמים כל יום כל היום, עד שהוא ימות מאוברדוז, שמח ומאושר. אם את אלה את רוצה לכנות 'תכלית', be my guest. לדעתי אין תכלית טובה מהאחרת, התוצאה הסופית זהה.

kaenar

New member
אוקיי

אז המטרה שלך זה להיות מאושר?.. איך אתה עושה את זה? התכלית שלך היא לעשות הכל בשביל לבנות לך ולמשפחתך חיים טובים? אבל אמרת שאין תכלית, אז למה אתה חי? נו ונגיד שיש לך ילדים, נגיד שבנית משפחה טובה. מה הלאה? החיים עדיין לא נגמרו, אתה יודע.. אז מהרגע שתהיה לך משפחה טובה, תפסיק לחיות?

Dragonaut

New member
איך אני עושה את זה?

אני עושה מה שצריך. אני יודע שסקס סמים ורוקנ'רול זה נדוש, אבל זו ההגדרה שלי לאושר. שטחי, כמובן. אמרתי שאין תכלית, כי אין תכלית. זו תכלית שבניתי לעצמי, ולמענה אני חי. אם הייתי מגיע למצב בו אני מנסה למצוא תכלית, ולא מצליח- לא הייתה לי סיבה לחיות. אבל אני חי בשביל היופי שבעולם, אני לא יכול לומר שאני לא נהנה מזה. זו לא תכלית כמו שזו תכנית לעתיד, למשוך את הזמן עד קצו. מה אחרי המשפחה, אחרי שאשיג את המטרה הזו? אנהל חיים פעילים ככל האפשר, אשמח את עצמי, את המשפחה, את הסביבה. אולי אתכנן איך אפשר לצאת בסטייל. למה נראה לך שרבים מן הגמלאים שמפסיקים לעבוד ולעשות משהו עם עצמם פשוט מתים? מזה אנסה להמנע. אמצא דבר חדש, גם אם לא מרגש באותה מידה, להשקיע בו את ימיי האחרונים. את בעיקר לוקחת את כל מה שאני אומר בצורה שטוחה מדי. זה לא שיש לי רשימת משימות לבצע, וברגע שזו תגמר אתקע לעצמי כדור בראש בידיעה שמטרותיי בחיים האלה הושלמו. אני נהנה מהדרך, כמו שאמרתי בתחילת השרשור- לא תמיד צריכה להיות תכלית.

kaenar

New member
אם ככה

טוב לך, בלי תכלית, בלי מטרה, בלי תוכן- תמשיך בשלך. אבל איך אפשר? אתה לא תוהה מדי פעם מה התכלית שלך, תכל'ס, מה אתה עושה בחיים האלו? אני מתייחסת למה שאמרת בשטחיות מסויימת, כי לא ברור לי מה המשמעות האמיתית במה שכתבת. אני מבינה שאתה חי את הרגע, אבל מה זה הרגע? עכשיו? אולי עכשיו? לא זה כבר עבר, ועכשיו? אתה מבין, הזמן עובר ואתה לא יודע מה אתה עושה פה, בחיים האלה. אתה רוצה ריגושים, אתה רוצה עניין, מדוע אתה חושב שבזה אין תכלית? חשוב שנית, גם כשאתה הולך למועדון נגיד, יש בזה משהו נסתר, משהו שכל אחד רואה אחרת. אתה יכול לשאול את עצמך שאלות, מה העניין במועדון הזה (נגיד..) , ותענה לעצמך: נהנים!! מבלים!!! , אוקי מה הלאה ? אנחנו חיים בשביל להנות ולכייף, ואחר כך מתים וזהו? זה נגמר? זה לא נראה לי. בכלל מה שאתה אומר זה שאנחנו חיים בשביל למות. במילים אחרות, אתה אומר חיים כדי להינות, ואחר כך מתים. אז זה אומר- אנחנו חיים ומתים. זהו. בשביל זה נוצרו בני אדם.

Dragonaut

New member
בדיוק.

אם זה מה שצריך בשביל להראות לך שקיימת האופציה לפיה בני האדם לא נוצרו 'בשביל' כלום, אז כן. מה יכולה להיות התכלית? לעבוד את א-לוקים עד צאת הנשמה, בתקווה שזה יעזור לי במשהו? לא תודה. גם אם אגיע לאן שארצה להגיע, אהיה מדען, פילוסוף, אלמד הרבה ואחקור הרבה- איך זה יעזור לי? בסוף אמות כמו כולם, ואגיע בדיוק לאותו מקום. אז כן, הלמידה עושה לי טוב, ולכן לא אכלול אותה בנפרד מהמוזיקה ושאר הנאות החיים שלי. מה עוד? תרומה לנזקקים, שוב, משהו שאני עושה ובסופו של דבר תורם להרגשה הטובה שלי. אותה קבוצה. עזרה וטיפול בחיות? כנ"ל. אפשר לחיות חיים מלאים ומאושרים, ולמות, כמו שצריך. זה לא שאם אחשוב ממש ממש חזק אגלה שיש לנו תכלית ושאני צריך לעשות משהו מסוים על מנת למלא אותה. המקסימום שאוכל לעשות זה ללמוד אסטרופיזיקה, כדי שאוכל לחקור את מה שמסביבנו יותר טוב, או ביולוגיה, כדי למצוא דרך להארכת-זמן שכזו, איתה אולי אוכל למצוא פתרונות יותר משמעותיים. זו תכלית יותר משמעותית לדעתך? מה הופך תכלית ליותר משמעותית מהאחרת, כשהתוצאה הסופית זהה? אדם שיעביר את חייו בעבודת האל, תרומה לחברה, לנזקקים, יחיה בעוני ויסבול בשביל שלכל שאר העולם יהיה טוב- יגמור בדיוק כמוני, גיבוב עצמות קבור איפשהו. אף אחד לא ישפוט אותו כטוב ממני, ויעביר אותו לאיזו גינה עם המון אופיום ומנורות מסנוורות, ואותי ישלח להופעת מטאל תמידית. גבירותיי ורבותיי, חזרנו ל'האם יש אלוהים'.

kaenar

New member
אני לא אומרת לך

לעבוד את א-לוקים עד צאת הנשמה, רק שאלתי מה התכלית שלך, לא דיברתי על דת ולא כלום. את זה אתה אמרת. אבל שים לב איך אנחנו מגיעים לא-לוקים בכל נושא, אני לא רשמתי משהו כזה. תסכים איתי שיש הבדל גדול בין אדם שכל חייו מעשן והורס לעצמו את החיים לבין אחד שנמצא בחברה להגנת הטבע. אומנם שניהם ימותו בסופו של דבר, אבל שניהם ימותו בהרגשה אחרת, כל אחד יחשוב לעצמו אם הוא עשה כל מה שהוא יכול כדי להיות מאושר. בקשר לאסטרופיזיקה יש בזה משמעות, אבל תכלית זה כאילו מהמילה "תכל'ס" , ולזה אין לך תשובה. אה בעצם אתה לא מאמין שיש תכלית. נו טוב.. האם אדם בעינך זה רק גוף ועצמות? כן אני מדברת על הדבר הזה שנקרא נשמה, ואני מאמינה בעולם הבא (אבל זה בהחלט נושא בפני עצמו). אגב, לא חזרנו ל"האם יש א-לוקים", נמנע מלדבר על הנושא הזה. אחד מאמין ואחד לא וזהו.

Dragonaut

New member
שילבתי את עניין הדת

כדי לנסות להבין למה את מתכוונת כשאת טוענת שיש תכלית. בהתאם לאמונותייך, הנחתי שזה מקביל. בטח מגיעים ל'א-לוקים' בכל נושא, איך אפשר לדבר על קיום בלי להתייחס למה שכביכול מעל? זה הבסיס להכל. [הסוגיה, לא הישות] לא מסכים. אדם שמעשן יהנה מסיגריה כמו שאדם שנמצא בחברה להגנת הטבע יהנה מלהציל חיה במצוקה. וזה שהוא חבר בארגון בעל מטרה כזו או אחרת הופך אותו לאחד שעשה יותר בחייו? למה? למה אין לי תשובה? לא הבנתי את המשפט. אכן, לא מאמין שיש תכלית. כן, אדם הוא גוף. אורגניזם שלא שונה בדבר מנמלה או חתול, בכל מה שנוגע לתפקודי החיים. זה שיש לך מוח יותר גדול ישר אומר שיש לך נשמה? זה בולשיט. כל התכונות שמייחסים לנשמה, הכל חלק מהאיבר המדהים שנקרא 'מוח'. וכן, לאחר כמה שנות ביולוגיה טובות, גיבשתי דיעה מוצקה למדי בעניין- המוות הוא סופי, ה'נשמה' מתה עם המוח ביחד עם שאר הגוף. אני לא יודע מה בעניין מחזוריות החיים, אבל הדיעה שלי בעניין היא שאין. מוות סופי- אין הזדמנות שנייה. מי שחי לאט בידיעה שיש לו עוד הרבה גלגולים להספיק את דבריו- ימות מבלי שיעשה דבר. למה שלנמלה לא תהיה נשמה? למה למאמינים יש את הנטייה המרגיזה הזו למקם את האדם בראש הסקאלה? הנה- Pearl Jam- Do the Evolution, קליפ שצויר ע"י אותו אחד שעשה את הסדרה המצויירת של באטמן. ביחד עם הליריקה מצד ימין, והמראות של הקליפ, אני חושב שתביני על מה אני מדבר. http://www.youtube.com/watch?v=ZAL-VpxKWsA מומלץ לכולם, אגב. השיר הזה כ"כ גאוני, וכ"כ קולע לדיעה שלי, שהוא מעורר בי כל פעם מחדש מצב רגשי שלא מתעורר בשום הזדמנות אחרת.

kaenar

New member
אז אם

אתה לא מאמין בא-לוקים למה שיעניין אותך אם אדבר על א-לוקים שאני מאמינה בו? זה לא רלוונטי כי אין לי טעם לשכנע אותך. אני מתכוונת שלאדם שמעשן כל חייו ולאדם שמתנדב בחברה להגנת הטבע, יש השקפת עולם שונה. אבל האם בגלל ששניהם ימותו בסוף, הם צריכים לחיות בלי תכלית? מה זה משנה אם שניהם נהנים, השאלה היא אם הם באמת ירגישו סיפוק מתישהו בחיים. "להינות" זה לא העיקר, זה התפל, זה מה שמבלבל אותנו בעצם. כן, אתה לא מאמין שיש תכלית. אבל חיכיתי לתשובה שתגרום לי להבין שאכן אין תכלית. לא הגיעה כזאת. אני רשמתי לך נימוקים מדוע כן יש תכלית וחייבים לחיות עם תכלית. תכתוב לי למה אתה חושב שאנחנו לא צריכים לחיות עם תכלית? רק אל תרשום "כי זה כיף"
אתה באמת חושב שהאדם הוא כמו החיה? איך אתה יכול לחשוב ככה, הרי מה שמבדיל בינינו לבין החיות הוא היצר. האדם יכול להתגבר על יצריו, החיה לא. אה וגם העובדה שלבני אדם יש נשמה, לחיה יש נפש. הנשמה והמוח הם שני דברים שונים, שניהם איברים רוחנים אומנם ותלויים אחד בשני. המוח בהחלט תלוי בנשמה. בכלל לא צריך לחיות לאט כמו שאתה אומר, כי יודעים שיש עוד גלגולים. אני מאמינה בגלגולי נשמות, ומה שאתה שאתה עושה בעולם הזה ישפיע על העולם הבא ועל העולם שאחריו. "לחיות לאט" לא ישנה כלום. הזמן עובר, מה שלא תעשה.

Dragonaut

New member
הוהו, פספסת אותי לגמרי.

'למה אני חושב שאנחנו לא צריכים לחיות עם תכלית'? מתי לעזאזל אמרתי את זה? לא אמרתי שזה מה שאנחנו צריכים לעשות, במודע, אמרתי שאין תכלית. המין האנושי לא נועד לשום דבר, לא לשנות את העולם, לא לשלוט בו, לא לעבוד שום אל, לא לגאול שום עם. המין האנושי נוצר ככל המינים, ותכליתו כתכליתם. ביולוגית ותו לא. מעניין אותי דבר אחד חשוב- איזו סטיגמה דבוקה אצלך בנוגע למעשנים שמפרידה אותם מאוהבי טבע? למה שאדם לא יוכל לאהוב את הטבע ולעשן בעת ובעונה אחת? זה לא שהם צריכים לחיות בלי תכלית, כאמור, זה בנוי על הפספוס הקטן שגרם לך לאבד את הפואנטה שלי לחלוטין. שיחיו איך שבא להם. תכליתו של אחד לא טובה יותר משל השני, שכל אחד יעשה מה שטוב לו. את צריכה להבין את ההפרדה שבין תכלית פרטית לתכלית כללית; את התכלית הפרטית כל אחד קובע לעצמו, לפי דרך חינוכו ואופן עיצוב אופיו, והתכלית הכללית- למה נועד האדם, הטבע, היקום- זו התכלית שאני טוען שאינה קיימת. כן, האדם אינו מורם מן החיה בשום צורה. מוח יותר מפותח לא מפריד אותנו משאר ממלכת הטבע, אנחנו תוצר בדיוק כמו השאר. ה'עובדה' שלאדם יש נשמה? לאדם אין שום נשמה, וזו בטח לא עובדה. המוח אינו איבר רוחני, המוח הוא איבר ביולוגי מורכב. כ"כ מורכב, שהוא גורם לך להאמין שיש לאדם נשמה. חלק מהנטייה האנושית להאמין שאנחנו מיוחדים ומורמים משאר האורגניזמים הקיימים. המוח לא תלוי בכלום, הכל תלוי במוח. איזון או חוסר איזון כימי פצפון, והכל יכול להשתנות. ה'נשמה' המדוברת היא תודעה המתקיימת, שוב, תודות למוח מפותח. אבל אני תמיד סקפטי, ביום בו יראו לי איפה הנשמה יושבת, מה משקלה, ממה עשויה וכיצד מתנהגת כחומר, אאמין. עד אז- אין לי יותר נשמה מלחתול שלי. זה שיש לי יכולות התנהגותיות מפותחות יותר לא אומר שיש לי נשמה ושאני הולך לאנשהו אחרי שאני מת. ובכלל, למה להפריד את האדם מן הטבע? הנמלה יכולה להרים פי 20 ממשקל גופה, האדם לא. למה לא להציב אותה בראש? למה לא את הג'וק, בגללו את קונה קוטל חרקים חזק יותר בכל פעם, בגלל כושר ההסתגלות החולני שלו? למה לא את האיידס או הסרטן, שתיים מצורות המחלה המתוחכמות שיש? בחרת קריטריונים, והחלטת שבגללם האדם מורם מן הטבע. זה נראה לך הגיוני? רואה, לזה התכוונתי. "מה שאתה עושה בעולם הזה ישפיע על העולם הבא ועל העולם שאחריו". זה נוגד את האמונה שלי. מעבר לתגליות מדעיות, המצאות או כל דבר שינציח את שמי בדפי ההסטוריה בכל דרך- אין צורה בה אדם יוכל לחיות לאחר מותו. לכן כואב לי על אלו שמצייתים אחר חוקים מסויימים, במטרה להפוך את חייהם הבאים לטובים יותר; סובלים כל חייהם כדי להתאים עצמם לאותם חוקים, ומתים כמו כולם. זה בזבוז. אז כן, לפי האמונה שלי, צריך לרצוח, לאנוס, לגנוב ולעשות כל מה שצריך בשביל לחיות טוב, כל עוד חיים. זה, כמובן, בהקצנה- חיים על חשבון חיי אחר או תוך פגיעה באחר אינם חיים בעיניי, +לא הייתי רוצה לבלות את מיטב שנותיי בכלא. אז לומדים, עובדים ומצליחים על מנת להשיג את אותם הדברים ביושר. אבל זה הבסיס.

Lady In Blues

New member
איך אדם שמעשן הורס לעצמו את החיים?

אני מעשנת, ואפשר להגיד שהרבה, ואני לא יכולה להיות יותר מאושרת בחיי. קמה בבוקר עם חיוך, הולכת לישון עם חיוך. לבני אדם אין master plan, יעוד, המשך. נולדים, חיים, מתים. חכם פולני אמר פעם: "זה מה יש". אני חייה עכשיו ומשתדלת להפיק מהחיים שלי כמה שיותר רגעי הנאה, כי זה מבחינתי מה שמרכיב את ה"אושר" שאני נמצאת בו כרגע. לא יעוד, לא תוכנית ענקית שאני אמור לסמן בה סעיפים סיזיפיים שלא יועילו לי בחיי ולא יגרמו לי להרגיש יותר טוב. למה לא להנות ממה שיש לנו עכשיו? למה צריך לחשוב שיש יותר? מה, 80 שנה זה כבר לא מספיק? כי לי זה דיי והותר.

ונגיד שאת באמת חיה בחלום,

מה זה מפריע לך ? לדעתי המציאות בכלל היא במקום שבו נמצאת התודעה , אם ה חלום , אז בשביך , כשאת חולמת זוהי המציאות בשבילך . ואמת זו נקודת מבט ככה ש..

Lady In Blues

New member
זוהי שאלת "מה אם", ושאלות כאלה אין תשובה.

זאת אומרת, יש, אבל היא "אז מה". את חייה בחלום ועוד שניה עומדת להתעורר, זה באמת ישנה משהו באורך החיים שלך?

kaenar

New member
זה תלוי

אם אני מגלה שאני חיה בכלל במציאות שהיא לא האמת, זה יעורר בי את הצורך לחיות אחרת. מבאס לדעת שאנחנו נגיד בכלל חיים בחלום.. איך אפשר לדעת מה המציאות? ככה- עכשיו, אבל אז מה? אם ככה עכשיו, זה לא אומר שככה צריך. אנחנו לא יודעים מהי האמת, עדיין לא. אבל לדעתי עכשיו אנחנו חיים בשקר. האמת היא לא המציאות, היא מעבר. מי יודע, אולי ביום מן הימים יהיה עולם טוב יותר.. אפילו עכשיו, אולי עוד מעט.. אבל איך? "אל תלך לאן שהשביל מוביל, במקום זה לך למקום שבו אין שביל, ותשאיר עקבות" (ראלף וולדו אמרסון) . אז איך יכול להיות עולם טוב יותר?

למעלה