האם אני אמא היסטרית?

dorlim

New member
האם אני אמא היסטרית?

הסבתא של הבעלול היא אישה מקסימה אוהבת וחמה אבל מה כבר לא ממש צעירה וכוחה לא במותניה (בלשון המעטה). היא כמובן אוהבת את הנינה (היחידה!!!!) אהבה ענקית ורוצה לבלות איתה כל רגע ועד כאן הכל טוב ויפה. העניין הוא שהיא, שלא בכוונה (!!!!) מסוכנת לתינוקת שלי
ויש לי מספר דוגמאות - היא לא הולכת מספיק יציב אבל רוצה להסתובב עם הילדה (ששוקלת כבר כ-7 ק"ג) על הידיים פעם אחת היא הותירה אותה על הספה והלכה.... ואתמול , השיא מבחינתי, נתנה לה - עוגה!!!! לא פחות ולא יותר. (שני בסה"כ בת 3.5 חודשים, ניזונה מהנקה מלאה ) שמייד הוצאתי לה מהפה, בתקווה שלא נותרו פירורים בפיה... כמובן שכל פעם שכזו וכל פעם שהילדה אצלה בידים אני בפחד וחשש ממה שיקרא ומאז מקרה הספה אני משגיחה גם על הסבתא בשבע עיניים אבל הנה מתחת לעיניים שלי היא הכניסה לה את העוגה לפה ! כמובן שהתפרצתי וצעקתי וכעסתי ולשמחתי לא בכיתי (כמעט
) יצאתי משם רועדת כולי וכשאמרתי לבעלול שאני מבקשת שיודיע שכל מה שהיא רוצה לעשות עם הקטנה/לתת לה - היא חייבת את רשותי. הוא לא הסכים וטען שאני אמא היסטרית. מה אתן אומרות? מה עושים? ואיך יוצאים מהפלונטר הזה בלי להכנס למריבות/העלבויות משפחתיות?

קייס

New member
ממש לא היסטרית

אולי שיחה הבהרה עם הבעל שבה תדגישי את המצבים המסוכנים תעזור? ואם לא אז פשוט לא את הילדה לסבתא בתרוצים שונים.

../images/Emo5.gif נתנה לה עוגה ../images/Emo3.gif

פעם היתה גישה אחרת בנושא האכלת תינוקות (ואפילו לא כ"כ מזמן, לפי מה שאני שומעת מאמא שלי), והנה, כולנו בחיים. אל תשכחי שהיא לא עושה זאת מרוע, ואני מסכימה איתך שצריכים לקבל את רשותך לתת לתינוקת מזון או השד יודע מה. סבתא שלי בת 90, פחדה אפילו להחזיק את מעין כשהיתה בת שבוע (לצורך צילום משותף), אז לי אין את הבעיה הזו, ולא יודעת מה הייתי עושה אם כן. מצד אחד, אני נותנת בקלות לכל אחד להחזיק את מעין (מה שלא היה קל עבורי בהתחלה), ומצד שני אין לי כ"כ סבלנות להעיר לאנשים, בד"כ זה לאמא של בעלי, שאסור לעשות ככה אלא אחרת, ולפעמים זה יוצא מאד ישיר, והיא נפגעת (היא לא מסוגלת לחשוב בעצמה של כך שלא מושיבים בעגלה תינוקת שלא יודעת לשבת בלי לרתום אותה?!
). בקיצור - בעניינים שהם מאד חשובים בעינייך, תתעקשי ועוד איך. לא, זה לא היסטריה. את אמא של שני. אם הם נעלבים - זה יעבור להם. ומה שפחות קריטי, להסביר בעדינות או להתעלם.

ילדונט

New member
ממש לא היסטרית

לא נתקלתי בבעיה שלך, כי סבתא שלי מוכנה להחזיק את שחר כשהיא יושבת, ומצהירה בריש גלי שהידיים שלה לא מסוגלות להחזיק אותה אחרת. אני מצטיע לדבר ישירות עם הסבתא הסוררת, ולגבי אוכל - להגיד שהרופא אמר שאסור. זה אמור לעבוד.

את צודקת בהחלט

אסור להשאיר תינוקת בגיל הזה על הספה ללא השגחה ואם את מניקה מלא אין שום סיבה לדחוף לשני עוגה (עוד מעט תגידי לי שהיא מחכה למחמאה על העוגה) זכותך לכעוס אבל את נכנסת כאמור לפלונטר משפחתי. אין לך ברירה אלא להמשיך ולהשגיח כל זמן שהסבתא בסביבה וא לפחות להעמיד את הבעלול להשגיח. ככה זה...

מאיו

New member
ממש לא!!!!

את האמא, ואת יודעת מה הכי טוב לילדה שלך. גם אם פעם היו נותנים סטייקים בגיל הזה. אחרי מקרה המוצץ עם הבוכר אצלנו, אני לא מסירה עיניים מהילדה ולא נותנת לסבתא לשמור עליה אם אני צריכה בייבי סיטר

wieci

New member
ממש לא היסטרית

ואם כבר אז בעלך אולי קצת יותר מדי שאנן! את צריכה לדבר איתו בעדינות ולהבהיר לו שאם הוא לא יסדר את העניינים וידבר עם סבתו/אמו בקשר לזה, את תעשי את זה. וחוצמזה בקשר לאוכל תגידי לה שדיברת עם הרופא ובהוראתו המפורשת מותר לשני לאכול רק חלב אם. וכמובן תמשיכי להשגיח עליה בשבע עיניים. בהצלחה!

לא הסטרית. מי שלא שומר - אין לו

לדעתי הפיתרון הכי טוב הוא שתתייחסי אליה כמו שהיית מתייחסת לילד - לא להשאיר את שני מחוץ לטווח הראיה שלך אפילו לא לרגע.את יכולה להישאר מנומסת ונחמדה, ופשוט לא לתת לה להשגיח בלעדייך. לעניין העוגה הגבת בדיוק כמו שאני הייתי מגיבה, והייתי מתעצבנת מאד אם מישהו היה קורא לי הסטרית בגלל זה. הרי את הילדות הייתי צריכה ללמד שלא מכבדים את יובל בבמבה ובשוקולד - אז אנשים מבוגרים?, וחוצמזה - זה עניין של גבולות - את אמא שלה וכל דבר שנותנים לה לאכול חייב להיות ברשותך ובאישורך, אלא אם את לא בסביבה. יופי שעמדת על שלך. רק תזכרי שמדובר באשה מאד מבוגרת, שחשוב גם לשמור על כבודה, ושלא מתכוונת להרע, ואם אני קוראת נכון, אז גם את חושבת ככה.

עוגה?? בגיל כזה!!!

התגובה שלי רק מקריאת המעשה היתה די היסטרית ככה שלדעתי התגובה שלך היתה יותר ממתאימה .

galiaS

New member
זה סיפור נורא מצחיק...

אני מצטערת אם זה לא במקום אבל סבתא של בעלך נשמעת לי אשה מקסימה וענין העוגה נורא מצחיק... בכל מקרה, אני מסכימה איתך המאה אחוז שכדאי לכם לשים עין כששני אתה - עם כל אהבתה אליה כנראה שהיא קצת מבוגרת מדי.

מסבירים לסבתא יפה ובשקט

שהיא כבר לא לגמרי כשירה לטפל בתינוקת, ושאת מוכנה שהיא תחזיק אותה רק כשהיא יושבת על ספה/כסא ושאסור לתת לה לאכול שום דבר מעבר למה שהיא מקבלת ממך. לא לעשות מהעניין דרמה שבאמת תגרום למריבות והיעלבויות משפחתיות. לדבר מהלב אל הלב. אחרי הכל, נשמע שהיא אוהבת מאוד את הנינה שלה ואני בטוחה שלא תרצה להזיק. אצלנו זה עבד.

משוש30

New member
אוי אני ממש מזדהה...

גם לי יש סבתא בת 90 שמעוד מעוד רוצה להיות שותפה לגידול של מתן ובאה כמה פעמים לטייל איתו או לשמור עליו לשעה כשהייתי צריכה לצאת. כל פעם עשיתי את זה בלב פועם ולא הייתי בטוחה בכלל שזה רעיון טוב אבל גם לא רציתי לפגוע בה...את ממש ממש לא היסטרית ועוגה זה פשוט מוסכן!! תנסי לדבר איתה ולהסביר לה שדברים השתנו בקשר לגידול תינוקות ויש דברים שהיום נחשבים למסוכנים ופעם לא ושאת מבקשת שלא תעשה שום דבר בלי ליידע אותך בטח לא דברים שקשורים לאוכל. בהצלחה

משוש30

New member
אני לא מאמינה שכתבתי מעוד במקום

מאוד ועוד פעמיים!!
אני בשוק אני בהלם אני ה-מ-ו-מ-ה מה שלומך חוץ מזה? נפגשים לשחיה?

nubi

New member
אני כבר כמה ימים חושבת

מה לענות לך. דווקא אני מאלו המטורפות (שי כבר טעמה גלידה), אבל רק אני מטורפת ורק אני נותנת דברים לא שגרתיים. אם מישהו מעיז לתת לה משהו-אני צורחת. רק את מחליטה מה יכנס לבת שלך לפה. לגבי הסבתא-אני בבעיה דומה. כתבתי פה הודעה.

גם אמא שלי

נתנה בזמנו לאחי הקטן גלידה בגיל 4+ חודשים פשוט ישבנו כולנו בגלידריה והוא הסתכל עלינו בעיניים כלות וכל כך אהב את מה שהוא טעם... נראה לי שדרור יחכה עוד קצת

SIKU

New member
את לא הסטרית../images/Emo70.gif

דבר ראשון תראי את השרשור הזה לבעלך ואז הוא יקבל קצת פרספקטיבה. דבר שני להציב גבולות אין ברירה. סבתא מבוגרת מתנהגת הרבה פעמים כמו ילדה וצריך להציב גבולות. בעדינות ובנעימות ככל האפשר לתת כבוד אבל להסביר שיש דברים שאסור לה לעשות עם הילדה שלך.

nikit1

New member
את לא היסטרית יקירתי../images/Emo13.gif

אני רק חשובת על הסיטואציה ומזדעזעת
, מהיכרותי איתך בטח הגבת בצורה רגועה הרבה יותר ממה שאני היתי מגיבה במצב כזה... לדעתי חשוב להציב גבולות (בעדינות) בנוגע להימצאותה של הילדה עם הסבתא אבל קודם כל לשכנע את הבחור שלך שאת צודקת (זה תמיד טוב
), חשוב שהוא ייתן לך גיבוי בנושא.

ציפי ג

New member
ממש לא היסטרית

במשפחה של בעלי גם רגילים להאכיל ילדים בכל מיני זבל. כמה שאני מסבירה שלא זה לא עוזר. עד שחמי נתן לבן שלי גלידה על בסיס חלבונים, ומה לעשות הילד אלרגי לחלבונים בצורה איומה. אחרי ההיסטריה שהיתה שם, (התקף אסטמה נורא, התנפחות של כל אברי הנשימה, פריחה בכל הגוף), הם הבינו שצריך לשאול את ההורים שמכירים את הילד. אבל בעלך בטח לא יודע איך להגיד לסבתו. הוא לא רוצה לפגוע בה. כמה אתם כבר נפגשים איתה? אז כל פגישה באמת תשמרי.

למעלה