האם אני יכול ''להמציא'' מחדש?

iverson12

New member
האם אני יכול ''להמציא'' מחדש?

שלום לכם בשבועות האחרונים עלה בראשי רעיון למוצר פלסטיק מעניין. פניתי לניוטון פטנטים ואלה מצאו לי ''פטנטים'' דומים בעולם. עכשיו שאלתי היא כאת, לא קיבלתי מוצר דומה שלי, אבל הטכנלוגייה קיימת. כלומר במוצר שלי אין שום חידוש טכנלוגי אבל חדשות בעיצוב ובנוחות. לא פעם ראיתי ושמעתי על מוצרים שמועתקים למעשה ממוצרים קיימים אך מציעים אלמנטים נוספים ואלה מצליחים הרבה יותר מאשר המוצר המקורי. שאלתי היא כזאת, האם הדבר אפשרי? האם כאשר אני משתמש באותה הטכנולוגייה למעשה של המוצרים הקיימים אני בעצם גונב וצריך לשלם בגין השימוש? או שאין צורך במידה והמוצר הוא שונה ממה שמוצג בפטנט עצמו? השאלה השנייה שלי היא איך מגינים על מוצר שכזה? הרי אינני יכול לרשום אותו כפטנט, האם ישנה אפשרות להגנו באמצעים אחרים כגון מדגמים? אשמח לקבל עזרה, תודה.

אדנדום

New member
תשובות

לשאלתך הראשונה, אתה אכן עשוי להיתבע על הפרת פטנט אם תייצר את המוצר במדינה בה יש עליו פטנט, תייבא את המוצר למדינה זו, תציע את המוצר למכירה שם וכו'. זאת בהנחה שהפטנט עדיין בתוקף (לא עברו 20 שנה מיום בקשת הפטנט). טרם ביצוע פעולות כאלו יש להיוועץ בעו"ד ע"מ לברר את המצב המשפטי לאשורו. גם אם יתברר שהפטנט בתוקף והמוצר אותו אתה רוצה לייצר אכן מוגן ע"י אותו פטנט, יש תמיד את האופציה לקנות רישיון מבעל הפטנט. לשאלתך השניה, ההגנה על המוצר במקרה שכבר יש עליו פטנט היא בעייתית. אם ביצעת שיפור כלשהו למוצר, ייתכן שהוא כן יהיה כשיר-פטנט, אם יש בו התקדמות המצאתית לעומת המוצר שתואר בפטנט המקורי. מדגם הוא גם אופציה, אולם ההגנה יחסית מצומצמת וחלה רק על העיצוב החיצוני המדוייק של המוצר. מעבר לכך, אם עיצוב זה כבר נחשף בפטנטים הקודמים, ייתכן ולא תוכל לקבל מדגם.

iverson12

New member
אז למה

קיבלתי דוח שמראה לי 5 פטנטים שונים שלכולם בעצם אותה מטרה? אותה גברת בשינוי אדרת.

iverson12

New member
אני אומר

שיש 5 פטנטים דומים שאושרו כל אחד בנפרד, אבל בסופו של דבר כולם מדברים על אותו רעיון. האם יש מקום לרשום גם פטנט למרות שאין כאן חידוש טכנלוגי אלא רק עיצוב שונה? כי הרי כל הפטנטים האלה עובדים על אותו עיקרון, רק שהעיצוב של כל אחד שונה. אז איך אישרו להם את הפטנט מהתחלה?

אדנדום

New member
אה

מכך שמצאת 5 פטנטים דומים, לא ניתן להסיק שגם אתה תוכל לקבל פטנט דומה. שתי סיבות מרכזיות לדבר: 1. במקרים רבים, פטנטים שנראים דומים מאוד, למעשה שונים זה מזה. דרושה קריאה מעמיקה בעיניים משפטיות כדי לומר האם הם באמת עוסקים באותה ההמצאה בדיוק. 2. במקרים רבים, אכן ניתנים פטנטים על המצאות זהות. לכאורה מדובר בפאשלה של בוחני הפטנטים שלא חיפשו מספיק טוב ולכן לא מצאו שקיים כבר פטנט כזה, אבל עם כמויות המידע האדירות שיש היום זו טעות שקל מאוד לבצע. בפועל, יש לעיתים רבות חפיפה בין פטנטים במקומות שונים בעולם ואף באותה מדינה.

למעלה