האם אני סומכת עליו? מעין סקר(?)

מאז

New member
האם אני סומכת עליו? מעין סקר(?)

רוצה להעלות משהו שעלה בעקיפין בכל מיני הודעות בפורומים השונים - עד כמה אנחנו סומכים על בן הזוג שלנו בטיפול בפשוש הקטן (או בפשושית, כמובן). אני, בתיאוריה, בגישה שצריך לסמוך עליו במאה אחוז, שזה גם הילד שלו ולכן גם לו מותר לטעות, שאני חייבת להבין שמה שבשבילי נראה, נניח אפילו, בטיחות מינימלית, בעיניו נראה הגזמה פראית וחסימה של הילד, וכו' וכו'. ובפועל? בפועל אני מרגישה המון מתח בעניין. השבוע, למשל, ישבנו, הוא והפשוש על הספה ואני מולם. הפשוש זחל לידו על הספה, והופס, לכיוון למטה. בעלי תפס אותו ברגל וכמובן שום דבר לא קרה. חוץ מזה שאני זינקתי מהכסא וגם הלב שלי זינק... הוא קצת נפגע (אני חושבת) מזה שאני לא סומכת עליו שהוא יכול לתפוס אותו, ואני כעסתי כי אני לא יכולה לנוח אפילו כשהוא כאן. עוד דוגמא: הפשוש על הרצפה, הבעל משגיח. אני באה ומה רואה? שהוא משחק עם קופסת גפרורים. "מה את רוצה?, אני משגיח!" האם גם אצלכן זה ככה? האם אתן מרגישות שזה פוגע ביחסים ובמידת היכולת לסמוך גם בתחומים אחרים?

sipor

New member
האמת.. זה נורא טבעי לי לסמוך עליו

הוא אחראי והיא נורא אוהבת אותו לצוחקת בקולי קולות אליו, כולה מתרגשת למשמע קולו המגיע מהעבודה... מה עוד אפשר להגיד כדי להסביר שאת הקשר בינהם איני יכולה להפריע. אני סומכת עליו ואיני דואגת שהיא איתו , הלוואי והייתה יותר, נראה לי שהיא הייתה מאוד רוצה.. אבל הוא עובד עד 8 בערב והשעות שלהם זה בערב ובבוקר.. ואז היא כולה שלו.. שעה פה ושעה שם זה מעט.. ובהם אני אף פעם לא מתערבת.. שיבלו !

ליילה

New member
אני מרגישה ממש אותו הדבר, ושונאת

את עצמי על זה. אני יודעת שהוא אוהב אותו בדיוק כמוני, ודואג לו, וגם לו מותר לטעות, הרי גם אני טועה לפעמים. אבל כל הזמן יושבת לי בראש המחשבה שאני כל הזמן קוראת ספרים על גידול ילדים, ונמצאת בפורומים, וגם יש לי יותר נסיון ממנו בעניין הזה, אז ברור לי שיש המון דברים שאינפורמטיבית אני יודעת יותר, ואני כל הזמן נקרעת בין לנסות ללמד אותו את הדברים שאני יודעת, לבין לתת לו להסתדר לבד, גם אם הילד לא יקבל כל הזמן את מה שאני חושבת שהוא צריך... אני מאוד מנסה להשתלט על עצמי בעניין הזה, כי ברור לי שאם הוא ירגיש שאני לא סומכת עליו ב 100% הוא מאוד יפגע.

שאלה במקום

מכיוון שאני אוהבת לעשות הכל בעצמי, אני לוקחת על עצמי את רב הטיפול בילדה ולהניק הוא ממילא לא יכול. בפעם הראשונה שנתתי לו לעשות לה אמבטיה, עמדתי לידו ולא הפסקתי להעיר הערות. רק אחר כך חשבתי כמה זה היה מכוער. בפעם השניה שעשיתי את זה הוא אמר לי: זה או את או אני. או שאת נותנת לי לעשות זאת בדרכי או שתעשי לבד. מאז אני לא מתקרבת לאיזור ונותנת לו להסתדר. לגבי שמירה, אני סומכת עליו בהחלט.

בלינקה

New member
לגמרי

ממילא בחודשיים הראשונים הוא טיפל כמעט באופן בלעדי בשחר, וכיום הוא נמצא איתה כל יום משבע בבוקר עד שלוש בצהריים. לא על הכל אנחנו מסכימים, אבל הדרכים של שנינו לגיטימיות בעיני.

lulyK

New member
סומכת עליו ב-200%

וזאת למרות הכמעט אסונות שכבר התרחשו תחת עינו הפקוחה. בעיניי גם חשוב לחוויה של הילד להיות עם מישהו שפחות חרדתי לגביו (אני אומא שלי הלכנו לטייל בים עם יותם, ונדהמנו מקלות הראש שבה אבות ישבו עם הבנים הקטנים שלהם על שפת המים. כל רגע ראינו אסון ממשמש ובא, והפלא ופלא - כלום לא קרה)

לפני הלידה הייתי בטוחה שלא

בתקופת ההריון היה המיקרה של הודיה הקטנה שאבא שלה פגע בה ואני מתביישת להודות שזה הפחיד אותי למרות שכמובן לא היתה לי שום סיבה שבעולם . בעלי הוא אבא נפלא והקשר בינהם גורם לי אושר עצום לפעמים אני מוצאת את עצמי מפחדת כשהוא משתולל איתו אבל אני משתדלת לעצור את עצמי ולא להעיר

עמית@

New member
מאה אחוז, באופן תיאורטי

ובפועל, אחרי שחזרתי לעבודה הוא היה עם תמר כמה חודשים לבד, פשוט יש לו את זה. במובן הזה אין שום בעיה, אני סומכת עליו בעיניים עצומות וקשורות מאחורי הגב (בהרבה תחומים זה ככה, יש לו מגרעות אבל הוא פשוט איש אמין)

sipi1

New member
בעיניים עצומות...

עד כדי כך שפיצלנו את חופשת הלידה, והשארתי אפרוח בן ששה שבועות בידיו המסורות של אבא. והוא לא איכזב !!! (לא מדברים על תחזוקת הבית, זה נושא אחר. רק על הטיפול בילדים). מה שכן, אם אני בשטח האחריות באורח פלא חוזרת מיידית אלי. שנינו יודעים ויכולים, אבל רק אני אחראית ראשית...

אדר שלי

New member
סומכת עליו לגמרי../images/Emo141.gif

למרות שאני מודה שלפעמים אני צריכה לעבוד על עצמי בעניין הזה.

אור67

New member
שאלה ממש טובה../images/Emo45.gif

יש דברים בהם אני סומכת עליו בעיניים עצומות.כל מה שקשור לבטיחות של זיו , תמיד הוא יהיה עם 100 עיניים עליו. כשאני לא נמצא ואני משאירה לו מרק לתת לו, אני ממש לא סומכת עליו בקטע הזה שאחרי פעמיים שזיו יעשה לו פפוופפפפ ויעיף את האוכל כאקט של משחק , הוא בכיף יפרש את זה כאקט של "לא רעב ויעזוב אותו, גם אם אני אסביר אחתר. מה גם שבקטע של אוכל הוא ממש לא סבלני... אבל-אני יודעת שרק הוא יודע איך להרגיע את זיו, להרדים אותו ואין כמוהו בקטע הזה. בכל מקרה זה קצת יותר מורכב מאיך שתיארתי את זה כאן, אבל בגדול זאת התמונה.

sharonmx

New member
100% אבל...

גם אני סומכת על החצי במאה אחוז ויותר, אבל מה, הואיל ואני רגילה לעשות הכל לבד, ואין מה לעשות, אני נמצאית איתה כל היום וכבר מכירה את כל השטיקים- אז אני לא יכולה מלהמנע מלהעיר לפעמים. בהתחלה סיכמנו שהאמבטיה זה הכיף שלו, ואני רק הכנתי את הבגדים ועוזבת אותם בשקט. מאז שרומי הולכת לישון בשמונה, והוא מגיע רק בשמונה אז הוא יכול רק בסופי שבוע. הוא מעיז יותר ממני- נותן לה לטעום גלידה, אבטיח, מיץ של מלפפונים חמוצים... (3 חודשים!) אבל אני יודעת שאין לי מה לדאוג כשהם ביחד. חוסר ההסכמה שלנו בנושאים מזעריים כמו מתי אפשר להפסיק סטריליזציה (הוא -עכשיו, אני- עד זחילה) או מתי אפשר לכבס את הבגדים של כולנו ביחד (שאלה טובה..) לא ממש פוגע ביחסים. יצא קצת ארוך....

ת ו ל

New member
סומכת עליו במליון אחוז -אבל רק עליו

לא על אף אחד אחר במשפחה הקרובה (הורים שלו/שלי וכו') וזה בעייתי , במיוחד לאור העובדה שהוא נוסע לחו"ל בשבוע הבא ואני הולכת להיות לבד לבד עם הנסיכה שלי , אני לא חוששת מהעניין , אבל פשוט הייתי אולי רוצה לדעת שאני באמת יכולה לסמוך על מישהו מהמפשחה שבאמת יידע לטפל בה כמו שאני רוצה.... רק טוב , תול.

שִירָה

New member
סומכת עליו לחלוטין../images/Emo25.gif

למרות שגם לנו קורים ארועים כמו אלו שתיארת. אני יודעת שאני טיפוס קצת היסטרי שנלחץ בקלות, ואני שמחה שבעלי רגוע יותר. אני חושבת שהגישה שלו בריאה יותר ונכונה יותר.

מעיןבר

New member
הכי בעולם

תמיד ידעתי שהוא יהיה הורה יותר טוב ממני

אני מאוד סומכת על בעלי

בדברים מסוימים הוא יותר מחמיר ממני ובדברים אחרים אני יותר מחמירה אני חושבת שהמצפון שלי יותר מעיק עלי ממנו במצבים בהם אני עייפה ונותנת לגוזל לשחק ואני בינתיים צופה בטלוויזיה או גולשת.

Arfilit

New member
סומכת אבל -

אני בן אדם שאוהב להיות בשליטה. זה נכון ברוב שטחי החיים - ונכון שבעתיים בהורות שלי. לכן קשה לי לפעמים לשחרר ולתת לו "לרוץ". אבל אני משתדלת, כי זה חשוב לכולנו. כשהוא איתה הוא מטפל בה נהדר, מוצא פתרונות לכל בעיה שעולה, מלא סבלנות - ובאמת שאין לי מה להתלונן.

קרניר

New member
אני סומכת עליו לגמרי ובעינים עצומות

ואם להודות באמת, לפעמים אפילו יותר מעל עצמי.. ישר אחרי הלידה הוא לקח את הענינים לידים, כשאני הייתי מבועתת לגמרי הוא למד אותי להרגע ו"הכניס" אותי לענינים... בהחלט סומכת ובלב שלם, הוא פשוט נועד להיות אבא!

זוג חדש

New member
בדיוק על זה התוכחנו במוצ"ש.....

לא ממש ויכוח אבל זה הרס לו את כל החשק לקניות... יצאנו לקנות לו בגדים. כשיצאנו מהרכב היתה רוח פרצים, אמרתי לו שישים עליה את השמיכה אפילו מהרכב עד העגלה. הוא הוציא אותה ככה בלי שמיכה. אני התעצבנתי עליו ודיי צעקתי עליו, שאני זאת שצריכה להתמודד אחר כך בבקרים, עם האף הסתום שלה ושהוא לא שם לעזור לי (הוא בקבע). כמובן שהוא ההרגיש חרא, ואמר לי שאני צריכה להבין שכל מה שהוא עושה, גם אם זה לא לפי הדרך שלי, זה רק במחשבה על טובת מיה. שאני חייבת להבין את זה ולתת לו מרחב. (בסוף אחרי השיחה בינינו - הוא קנה חולצה משגעת בקסטרו-מזל). חוץ מזה, אני סומכת עליו ב 100% כשהוא מגיע לשבת הביתה, הוא המטפל היחיד שלה. אני בסה"כ מקור האוכל שלה. הוא רוחץ, מלביש, משחק, בקיצור - אבא שלה!

אצלי בדיוק כמו אצלך....

אחרי שבהשגחתו איתן נפל מהמיטה שלנו כשהיה תינוק ונפצע קצת לייד העיין, כי הוא "רק" הסתובב רגע לחפש דיסק... אני תמיד לא אסמוך עליו לגמרי עד הסוף,למרות שאני בהחלט סומכת עליו והולכת שקטה אם אני צריכה להשאיר אותו עם שניהם.

למעלה