האם אני סומכת עליו? מעין סקר(?)

nubi

New member
אני הכי שקטה בעולם

כשהוא איתה. איכשהו אני יודעת שהם יסתדרו. הוא מת עליה, מעריץ אותה,שפוט שלה, והרבה יותר סבלני ממני. אז הכל מסתדר.

סומכת עליו בעיניים פקוחות, וכל עוד

הוא עושה את הדברים כמו שאני רוצה. יודעת שזו נקודה חלשה אצלי - השליטה - (מזדהה מאד עם ערפילית) אבל יודעת גם שעם התוצאות אני צריכה להתמודד - ומן הסתם, אני טובה יותר בלראות את הקשר בין הפעולה לתוצאה הצפויה שלה. אולי כשאגדל אוכל להיות שתלטנית פחות. או שהילדים יגדלו קודם.

משוש30

New member
בהתחלה לא סמכתי על אף אחד חוץ

מעל עצמי. עכשיו כשהוא איתו כבר 3 שבועות לבד בבית סומכת לגמרי. הוא אבא מדהים...

yaelia

New member
אני סומכת עליו לחלוטין

והוא סומך עלי לחלוטין. שנינו יוצאים מנקודת הנחה שאנחנו לומדים כל הזמן דברים חדשים. אני משתפת את ש. במה שאני לומדת בפורום, הוא משתף אותי במה שהוא מדבר עם הגברים שעובדים איתו יחד... רעיונות חדשים, ניסיונות. אנחנו הורים פעם ראשונה, וגם אם אני החלפתי קצת יותר חיתולים ממנו, אין ספק שבנוגע להללי הוא יודע טוב בדיוק כמוני מה טוב לו ומה לא.

סומכת, אבל...

אני הרבה יותר מתעניינת ממנו בנושאים הקשורים לילדים, ולא תמיד הוא מקשיב לי בדברים מהותיים. לדוג': הוא כל הזמן הושיב את מעין. הסברתי לו שאסור. כל 5 דקות הייתי צריכה להעיר לו, וכל פעם הוא ענה לי "אבל אני לא מבין למה". כלום לא עזר. ואני גם מעירה לו כשמדובר בהגיינה. סה"כ אני משתדלת לא להעיר, אבל בדברים שהם מהותיים בעיני - אני מתעקשת. והוא אבא מדהים
!

גלשני

New member
בהתחלה....

הייתי כהרגלי "חולת שליטה" ותיפעלתי את גל כשהוא נשאר עם מתן וכל הזמן היה לי מה להעיר,לתקן לשפר. עם הזמן (ולמזלי די מהר) למדתי שכאן אני צריכה לוותר על השליטה שלי ולתת לו ללמוד ולחוות את הילד שלו בדרכו הוא. עליו למצוא את הנתיב שלו ולהצליח בו. מאז ש"שיחררתי"- אני, מתן וגל נהנים מהחיים הרבה יותר.

כן, סומכת

אבל לפעמים הוא מפשל קצת, אבל בדברים לא מהותיים. לפני שבועיים בערך הייתי צריכה לצאת בערב לשעה. בדיוק בזמן של אוכל/אמבטיות/לישון. אני חוזרת הביתה, הילדים לא אכלו, לא רחוצים וכמובן לא במיטות. אני התעצבנתי, הוא לא התרגש. מבחינתו - לא יקרה כלום אם זה ידחה בשעה. מבחינתי - למה אתה לא יכול לקחת יוזמה ולעשות משהו בלי שאני אשאיר לך לו"ז והוראות הפעלה. ולמה אתה לא יכול לתת לי לצאת ולחזור לבית שקט (לא מדברת בכלל על לשטוף את הכלים אחרי האוכל ולסדר את הצעצועים). בקיצור - כן, סומכת עליו ב 100% כל עוד אני מפעילה אותו (ברמה של "תעשה לו אמבטיה", לא ברמה של "תשטוף לו מאחורי האזניים")

למעלה