האם אני פועלת נכון?

הילהל

New member
סתם מחשבה

יתכן שהאמא הזו בסך-הכל ניסתה להיות מארחת טובה לביתך? אולי לא תמיד היא מפעילה כך - אלא ניסתה שיהיה מעניין לאורחת? ולשאלה עצמה - אני ממש לא "מתפעלת" את יונתן. הוא יודע לבקש ממני הפעלות (לבקש סיפור, לבקש לצייר, לבקש הדבקות) ואם יוצא שאני שמה לב שהוא משועמם ולא יודע מה בא לו - אני בהחלט מציעה הפעלות. חלק מה"הפעלות" הן למעשה השתתפות בעבודות הבית -לשבור ביסקוויטים לקערה שנכין בה כדורי שוקולד, להביא לי את הכסיה לקיפול, לסדר את הצעצועים. חלק מה"הפעלות" דורשות רק שאביא לו את החומרים ושאתן התייחסות מידי פעם (אני יכולה למשל לגלוש אתכם כאן כשהוא יושב לידי ומצייר, ומידי פעם מבקש ביקורת מתפעלת מאמא). זה יוצר מצב מאוד נוח - היום הוא היה עם אמא שלי, שהיא כבר האדם השלישי שמשגיח עליו בימי החופש ושאומר לי שהילד מפעיל את עצמו ואיזה כיף זה שהוא כל הזמן פעיל ומרוצה.

kby

New member
מרינה- 2 הצעות...

הראשונה- בפעם הבאה שהחברה באה אליכן, לכו יחד לעננים... אז תזכרי כמה את משקיעה בנועה... השניה- לא ידעתי שנועה כזאת "קטנה"... אתן ממש באזור הגילאים שלנו... אז יאללה... בואי נפגיש את שתי הנסיכות שלנו, ואני מבטיחה לך שאין לי שום כוונה "להפעיל" אותן... היו אצלנו חברים עם הבת שלהם בשישי בערב ושלחנו את שתי הנסיכות לשחק בחדר. הן שחקו כל כך יפה ביחד, בלי שום התערבות שלנו, ורק מדי פעם באו להראות משהו... בקיצור- את יותר ממאה אחוז!!!! ומרינה- הצפת יתר זה דבר נורא. מכירה ילד בן 5 שאמא שלו לא נתנה לו שניה מנוחה מהרגע שנולד והיום חוץ מזה שהוא חוצפן בצורה יוצאת דופן, הוא לא מסוגל להעסיק את עצמו לשניה לבד, ולא מסוגל להתרכז בדבר אחד יותר מרגע אחד... נורא!

kby

New member
הייתה לי הרגשה שמשהו פה מוזר

אבל זה עדיין בסדר מבחינת התשובה שלי.. אם נועה מוכנה לשחק עם "צוציקית" כמו תומר, אני מוכנה לחשוף את תומר לבוגרת כמו נועה.

ode

New member
לדעתי מרינה התבלבלה בגיל

לפי מה שזכור לי נועה בת שנתיים+ ולא בת שנה+

ode

New member
אני בעד להניח לילד להיות עצמאי

עד כמה שאפשר. מידי פעם אפשר כמובן להציע פעילות כלשהי, אבל ממילא הם מבקשים זאת לבד כשמשעמם להם, אז אין מה לדאוג!

zimes

New member
את בהחלט בסדר

אני לא מפעילה את ילדי. הם כן מפעילים אותי: "תקראי לי", "תציירי לי", "אמא אני ... ". אנחנו כן מציגים לפניהם דברים חדשים, אבל גם הם מוצאים בעצמם בלי סוף רעיונות ל-איך לנצל את הבית (והאח, וההורים) להנאתם. לגבי החברה ובתה - סביר שהילדה, עם אמא מפעילנית כזו, רגילה שמפעילים אותה, ולא יודעת להעסיק את עצמה - מה שגורם לאמא להרגיש צורך להפעים - מין עגל כזה, שאין לי מושג איך יוצאים ממנו (אבל - זה לא מה ששאלת...).

זה ממש נכון,גם נועה מפעילה אותי יופ

יופי... ומבקשת שנעסה דברים...אבל היא גם יודעת להגיד לי "בי אמא" וזה אומר שהיא משחקת לבד..... איזה כיף לקבל כל כך הרבה תגובות נעימות!

לא קראתי את כל התגובות אבל ...

גם במשפחתון כל הפעילות צריכה להיות בין פעלתנות לרגיעה... ז"א אם עכשיו רקדנו לדוגמא- הפעילות הבאה צריכה להיות רגועה - לדוגמא לקרוא סיפור או לשבת לבד ולהשחיל חרוזים וגם במשפחתון יש לילדים זמן לעצמם והם משחקים לבד מתרגעים או "קוראים" לבד ספר.... אין דבר יותר גרוע מילד שלא ידע להפעיל את עצמו אח"כ ויהיה תלוי באחרים על מנת לא להשתעמם ! וזה מה שיקרה עם הילדה הזאת עם הזמן! את עושה בסדר גמור ואל תרגישי לא נוח - חוץ מזה אולי היאהתנהגה כך רק בגלל שיש אורחים?

עדי 4

New member
מרינה,גם אני מחזקת אותך

ראית שגם אצלי בבית אני לא מפעילה כל הזמן את טל. אני מאד אוהבת לתת להם מרחב מיחיה רחוק ממני, מידי פעם אני מציצה ורואה שהכל בשליטה, לפעמים יושבת איתם עם פאזל, עם ספר,עם יצירה. חברתך ממש מגזימה, הצפת יתר אינה בריאה לילדה בכלל.

רותי ע

New member
אני חושבת שכבר ענית בהושעה עצמה

ואת רק צריכה חיזוק מאיתנו
אז קבלי חיזוק... עמית כל היום איתי בבית ואני משקיעה בו הרבה פחות משהשקעתי בעידן שהיה במעון. וגם עם עידן השקעתי פחות ממה שאת מתארת. ועכשיו הוא מפותח יפה מאוד לגילו. למשל בגיל 4 אני לא מלמדת אותו קריאה. הוא שואל, אני עונה. והוא לומד. ומדהים לראות איך הידיעות שלו גדלות ואיך ההבנה שלו משתכללת. וזה לא בגללי. זה בגללו... וגם עמית יהיה מפותח, והכי חשוב-מאושר. לא בגלל שאני הפעלתי/פיתחתי/הדרכתי. בגלל שנתתי לו את מה שביקש. לא יותר, לא פחות...

ליבת 26

New member
השרשור הזה הוא בדיוק בשבילי..../images/Emo22.gif

חלי שלי בת שנתיים גם כן , עדין לא בגן או מסגרת ואני - שכבר סיפרתי לכם שעלי הומצא המושג " אמא פולניה" תמיד חושבת שאני לא משקיעה מספיק... לפני שילדתי את ילדי היתי בטוחה שהימים שלנו יראו כמו הקיטנות שהיתי מפעילה בצעירותי אבל מה לעשות וזה ממש לא ככה, זה לא שאין סיפורים , שירים וציורים , אבל ממש ממש רחוק מאיך שתוארה החברה שלך מרינה אז איכשהוא לשמוע שאני לא היחידה שמתחבטת בדילמה הזו של האם משקיעה מספיק או לא , עשה לי טוב לקרא את השירשור הזה, ואגב מרינה רציתי לשאול אותך רק אם בא לך לענות - למה החלטת לא לשלוח את נועה השנה לגן? ואגב, נחמד לפגוש אותכם שוב אחרי כמה ימים שלא היתה לי דקה להיכנס למחשב.

תמRי

New member
את בסדר ואפילו יותר מבסדר

גם אני לא מפעילה את שני ילדי (4 ו 2). יש להם חופשיות רבה לעשות בבית הרבה דברים. הם יודעים להעסיק את עצמם יפה מאוד. לעתים אני מציעה להם משהו משחק ציור סיפור וכו , או שהם מבקשים ממני ואני לא תמיד נענית מיד לבקשתם. גם זה בסדר לדעתי כיון שלפעמים אני עושה דברים שצריכים להיעשות (מה לעשות). הרבה פעמים אני מזמינה אותם לעזור לי למשל לבשל . לדעתי ילד שמפעילים אותו כל הזמן מתרגל להיות מופעל ע"י אחרים ואח"כ כשהוא גדול יותר ואמור להיות עצמאי מנדנד כל הזמן שמשעמם לו. המשיכי כמו שאת.

למעלה