האם אני שותף לעבירה?

La Folia

New member
האם אני שותף לעבירה?

נניח שאני הולך לבקר אצל רופא פרטי אשר מרפאתו פועלת ללא היתר מתאים כאשר הרופא עושה שימוש חורג במקרקעין, עבירה לפי סעיפים 145(א)(3), 204 ו - 208 לחוק התכנון והבניה, תשכ"ה-1965 (להלן: "חוק התכנון והבניה"). האם אני שותף לעבירה בעובדה שאני מקבל שירות במרפאתו? נניח מצב קיצוני יותר בוא אני ניפגע בעת ביקור במרפאה זו (נומר פגיעה משריפה). האם ישנו איזשהו סוג של ביטוח אשר יפצה אותי עבור נזקים, נכות, אובדן כושר עבודה או יכולת השתכרות עתידית? שאלות אלה באות לאחר הרשעתו של רופא שקיבל חולים בחדר העבודה שבביתו עמק 02\070820

בכל הכבוד...

בכל הכבוד, אינני מסכימה עם התוצאה בפסק הדין.אם התוצאה הזו תעמוד במבחן הערעור, אכן, עשויות להיות לכך תוצאות מרחיקות לכת: בפסק הדין דובר על רופא שמקבל לקוחות בדירתו. אך מה ההבדל בינו לבין עורך דין שמקבל לקוחות באותו חדר? בקיצור, נמתין לראות מה יהיה בערעור- עדכן אותנו "לה פוליה".

אכן

גם תחושתי לא נוחה מפסק הדין. מצד שני - הרופא הזה בעצמו פנה לקבל אישור לשימוש חורג, שאולי זה אומר שהוא עצמו סבר שזה שימוש חוריג ומצריך רישוי. כאן - משלא קיבל אישור - אולי יה עליו להיות יותר זהיר. אבל בהחלט אני חושבת שזה קצת מוגזם לקרוא לקליניקה פרטית בתוך בית דו משפחתי, שאכן משמש בעיקרו למגורים - שימוש חורג . ולשאלה של לה-פוליה : ודאי שמטופל שמגיע לקליניקה כזו אינו הופך להיות שותף לעבירה.... נו באמת.

למעלה