האם אפשר להקפיא בשר שכבר הופשר

rotemfrm

New member
האם אפשר להקפיא בשר שכבר הופשר

קניתי עבור ההורים שלי בשר שאמור היה להיות טרי. בחנות הובטח לי שהוא טרי, והוא מופיע גם בקטלוג המבצעים של החנות כטרי (מוצר זהב של 365). אמא שלי אמרה לי שלפי איך שהוא נראה אין סיכוי שהוא טרי. במקרה הטוב הוא מופשר ועדיף שלא להקפיא אותו שוב. אז היא נתנה לי חלק די גדול מהבשר, ואני מתלבטת אם להקפיא. אני ממעטת לאכול בשר, והייתי מעדיפה לחלק אותו לנתחים קטנים ולהקפיא.
תודה.
 

Maldini Girl

New member
אם הוא טרי אפשר להקפיא

אם הוא אכן מופשר עדיף שלא.
אני באופן אישי הייתי מקפיאה במקרה זה, אם הטענה היא שנקנה טרי.
 

galmintz

New member
מה זה משנה אם זה בשר מטחון טרי או מקפוא?

בשר זה בשר, טחון, נתחים שלמים, פרוסות, קוביות -
זה הכל בשר, טחון טרי וקפוא יכולים להתקלקל באותה מידה
עם סיכוי לפחות חיידקים לבשר טחון מבשר קפוא דווקא אם
נטחן חצי קפוא. כל בשר טרי או קפוא מרגע שנטחנו מתחילה
חגיגת החיידקים, חלקם מתים בהקפאה וחלקם מתעורר שוב
עם ההפשרה, זה לא כולל את הרעלנים שהם מפרישים שאינם
מושפעים מקור.
רמת הזיהומים בבשר טחון תלויה במי שטוחן, ההיגיינה
של המקום, האריזה, האיחסון, ההובלה, הכל, מטרי או קפוא.
בשר טחון הוא בשר לכל דבר, לא מכיר פרה שיש לה בשר
טחון, בשר קפוא תמיד מופשר חלקית או לחלוטין בכדי לטחון
אותו.
 

Maldini Girl

New member
לא חולקת עלייך אבל גם לא מבינה

היא לא דיברה על בשר טחון.
עניתי לה בצורה עניינית- אם הבשר טרי בגדול ניתן להקפיא. אם הבשר הופשר רצוי שלא.
 

galmintz

New member
כתבתי בצורה ענינית - כל בשר בכל צורה

התמקדתי במיוחד בבשר טחון כי הוא חשוף יותר לחיידקים
הן בשל שטח החשיפה הגדול יותר והן בשל העיבוד הנוסף
וציינתי שהכוונה לכל סוג של חיתוך.

סיכון של זיהום קיים בכל סוגי הבשר, לא משנה מקור הבשר,
צורת העיבוד וגודלו.

התגובה שלך אינה נכונה, לא בגדול ולא בקטן, לשם כך יש נוהלים
שנקבעו ע"י משרד הבריאות
אלא אם כן את מבינה יותר מהם.
 
מבלי להכנס לשעורי ביולוגיה

הבשר יהיה עמוס לעייפה בחידקים
(ההקפאה אננה הורגת את החידקים אלא מעקבת את התפתחותם) ובהפשרה הבאה, זמן השמוש בבשר יהיה מהיר מאוד, לפני שיהיה לא אכיל, ולכן עדיף לזרוק עכשיו ולא לאחול חידקי קולי.
ובנוסף הקפאה חוזרת הופכת את הבשר לפחות טעים
 

רוני1955

Active member
לא השתכנעתי.

ההסבר לא מספיק משכנע. אני יודע שאנשים כן עושים את זה, ולא קורה כלום.
 

רוני1955

Active member
וטיעון כזה אמור לשכנע?

כשאני מכין המבורגרים, אני מוציא בשר טחון מהמקפיא, מפשיר אותו, מערבב את מה שמתאים, מכין המבורגרים ומקפיא שוב. אני עושה את זה כבר הרבה זמן.
למה אסור להקפיא שוב?
 

HEYלו

New member
גם לי כבר יצא להפשיר ולהקפיא לשימוש חוזר

הטאבו הזה עם הקפאה חוזרת תמיד היה נראה לי כמו קונספירציה של משווקי הבשר כדי להבטיח שנקנה יותר
 

yair_bar

New member
מנהל
מודה שגם לי יוצא מדי פעם

האם ההכנה של הבשר אחר כך לא הורגת את אותם חיידיקים?
 

HEYלו

New member
כנראה שכן..

ובכלל- כמה חיידקים יכולים כבר להתפתח בזמן כ"כ קצר שהבשר שוהה בחוץ בין הקפאה להקפאה
חיידקופוביה לא מוצדקת בעיני
 

galmintz

New member
כמה מיליונים זה מספיק?

אני מציע לא לזלזל בנושא הזה, הרעלת מזון אחת
תגרום לכם לסבל וקחו בחשבון שהבשר שאתם
קונים אינו חף מחיידקים ויש בו הרבה.
הכל תלוי בצורת הטיפול בבשר ובאופן ההפשרה.
הפשרה במקרר מאיטה את התפתחות החיידקים,
מחוץ למקרר בשכבה העליונה החיידקים חוגגים.

הטיפול צריך להעשות בעיבוד מהיר כשהבשר מופשר
ועדיין קר כך הסיכון להתרבות קטן יותר, זה צריך
להעשות מהר ובסביבה נקיה סטרילית, כלים, ידיים וכו'.

טחינת בשר כדאי לעשות עם מעט קרח כתוש לשמירת
טמפרטוה נמוכה.
אין בעיה להפשיר ולעבד בשר כל עוד זה נעשה מהר
ובשמירה על היגיינה, הקפאה חוזרת יש לעשות מיד
בסיום העיבוד.
 

HEYלו

New member
מן הסתם מעבדים כשעוד קר ולא נותנים לתסוס על השיש בקיץ..

מעבר לזה איש הישר בעיניו יעשה
 

galmintz

New member
נכון, איש הישר בעיניו יעשה, זאת הבריאות שלכם.

וסליחה שאני מתריע.
 
זה לא דומה למקרה לעייל

לאחר שהפכה נפרדה מהעולם, הבשר שלה (אם הוא מיועד ליצוא) עובר הקפאה תעשיתית, כלומר בתוך שניות הוא קפוא במינוס 50 (לערך) , איכות הבשר לא נפגעת, ומבחינה הן קולינרית והן בריאותית מצב הבשר זהה לטרי.
בהקפאה רגילה מתרחש מה שכתבתי לגבי החיידקים ובנוסף מולקולות המים מתרחבות ומרטשות את הבשר.
כאמור הקפאה ראשונה זה עוד סביר , בהנחה שהבשר לא עבר תהליכים כימים של הוספת נוזלים.
הפשרה נוספת תתחיל האצה של התרבות חיידקים וכו, ולכן מקצרת את חיי המדף של הבשר,( אבל עדיין הכול טוב) אבל הקפאה חוזרת עכשיו , הורגת את הבשר + כמות החיידקים מתחילה להיות מסוכנת בריאותיות
במקרה שלך אתה עושה נכון (למעשה מקפיא פעם אחת) במקרה שהבשר כבר מרוטש .... לא היתי מקפיא שוב
 
למעלה