האם אפשר לרשום אדם כסימן מסחר

udi18udi

New member
האם אפשר לרשום אדם כסימן מסחר

כאשר מדובר על איזושהיא אישיות ידועה וציבורית?

yochay

New member
איינשטיין למשל?

לעניות דעתי, השימוש בשם "איינשטיין" בצורה מסחרית (כמו למשל בקלטות הוידאו "ביבי איינשטיין") אסור למי שלא קיבל אישור מהאוניברסיטה העברית, שלה הזכויות בעזבונו של אלברט איינשטיין. האם אני צודק?

yochay

New member
רק כדוגמה כמובן

אודיאודי שאל לגבי האפשרות לרשום אדם כסימן מסחרי. כתבת שאינך מבין את השאלה. חשבתי שיש לי דוגמה טובה שיכולה לקדם את הדיון - כמו למשל השימוש בשם "אלברט איינשטיין" שהוא שמו של אדם מספורסם, כשם "רשום". העניין המשפטי הספציפי לא מובא אלא כדוגמה, שלדעתי מבהירה את השאלה שהוצגה בתחילת השירשור. אם תרצה - אפשר להעביר את הדיון למישור תיאורטי - האם מותר לי לקרוא לתוכנה שכותבת שירים אוטומטיים "ביאליק"? (המשורר נפטר לפני יותר משבעים שנה. ידוע לי שעל השירים שלו אין יותר זכויות, והם אכן מפורסמים בטקסט מלא באתר "בן יהודה", שגם הוא, אגב, קרוי על שם של אדם). לו היו עוברים פחות משבעים שנה ממות האדם, האם אסור היה לי לקרוא לתוכנה הדמיונית שלי "ביאליק" או לאתר האמיתי "בן יהודה"? וההפך מכך - האם אדם (נניח, מפורסם) יכול להגן מפני השימוש בשמו על ידי אחרים, ולטעון ששמו "רשום" ושיש לו בעלות עליו? (השכל הישר אומר שכן) אבל אם כן, האם הוא יכול למכור את זכותו זו? כלומר לעשות עסק רווחי מהתרת השימוש בשמו לחברות מסחריות? זה דווקא נראה לי שאלה מעניינת! תודה.

למעלה