האם אפשר לתבוע?

מצב
הנושא נעול.

white kitty

New member
האם אפשר לתבוע?

האם אפשר לתבוע?
חזרתי מחופשת לידה ב19 בדצמבר, 30 יום אחרי, ב19 בינואר פיטרו אותי הודיעו כמובן שתאריך הפסקת העבודה יהיה אחרי תום 45 יום + 30 יום הודעה מוקדמת. היו מאוד מרוצים ממני לפני ההודעה על ההריון ואף קיבלתי בונוס אחרי חצי שנה מתחילת ההעסקה למרות שזה לא מקובל, מרגע ההודעה על ההריון התחילו להוריד ממני סמכויות, סה"כ אני עובדת שם כמעט שנתיים. האם יש עילה לתביעה?

שיר ורד

New member
לכאורה הפיטורים לא חוקיים

האם אפשר לתבוע?
חזרתי מחופשת לידה ב19 בדצמבר, 30 יום אחרי, ב19 בינואר פיטרו אותי הודיעו כמובן שתאריך הפסקת העבודה יהיה אחרי תום 45 יום + 30 יום הודעה מוקדמת. היו מאוד מרוצים ממני לפני ההודעה על ההריון ואף קיבלתי בונוס אחרי חצי שנה מתחילת ההעסקה למרות שזה לא מקובל, מרגע ההודעה על ההריון התחילו להוריד ממני סמכויות, סה"כ אני עובדת שם כמעט שנתיים. האם יש עילה לתביעה?
לכאורה הפיטורים לא חוקיים
היו צריכים להמתין 45 יום ואז יכלו לתת הודעה מראש של 30 יום. את יכולה לדרוש מהם לפנות למפקחת על עבודת נשים לקבלת אישור לפטר בתוך אותם 45 יום. במקרה כזה, הם פשוט יוכלו להודיע לך שמכתב הפיטורים בטל ולפטר אותך לאחר 45 יום מחזרתך לעובדה (כך שלמעשה לא תרויחי מכך כלום). את יכולה לבקש שימוע כדי שיסבירו לך מדוע פוטרת ולנסות לשכנע אותם שלא כדאי להם לפטר אותך. אם סיבת הפיטורים קשורה להיותך אם (ולכן כדאי להקליט את השימוע, או כל שיחה עם המעסיק בנושא הפיטורים), תוכלי להגיש תביעה כנגד אפליה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה