האם אתם בודקים מה יש בשתיה או אוכל שלכם?

kotej22

New member
האם אתם בודקים מה יש בשתיה או אוכל שלכם?

בעקבות שיחה מעניינת שהיה לי אתמול עם חבר,
הבחור משכיל וכישרוני, אבל הסתבר לי שהוא חסר מודעות כמעט לגמרי בקשר למה שהוא אוכל או שותה,
מפה לשם, התחלנו לדבר על הבקבוק "מירנדה" שהיה לידנו ,
(תמיד המשקה הזה היה נראה לי כמו משהו שמכיל את החומרים שיש בסטיק לייט... )
בקיצור מפה לשם, התחלנו לקרוא את התוית ולבדוק בגוגל מה החומרים שם,
בעיקרון לפי זיכרוני כמה וכמה חומרים משמרים וצבע מאכל
את השניים שאני כן זוכר הם (בגלל הזעזוע...)
צהוב סנסט־ עלול לגרום להפרעות קשב אצל ילדים, אלרגיות, כאבי ראש ומיגרנות. אסור לשימוש בנורווגיה, בריטניה ופינלנד.
http://he.wikipedia.org/wiki/מספר_E

וE211- מסרטן; גורם לכאבי ראש והפרעות עיכול; עלול להחמיר היפראקטיביות בילדים; תגובות קשות באסתמטים ואלרגים.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3483169,00.html

את השאר כבר לא הרגשנו צורך לבדוק, ידעתי שהבקבוקי משקה הללו לא בריאים, אבל ..... וואו!!
בקיצור ... מה הרעל שלכם? והאם מודעים לזה ?
 
הטבע שלי לפחות

זה לא לשתות משקאות מתוקים, לא אוהבת את זה. קולה זה המקסימום וגם, פעם במלא זמן.
חיה על מים. לא במחשבה שזה בריא. פשוט הרגל.

יכול להיות מצבים שאעבוד בעבודה שלא הכי בריאה לי, ואמשיך לעבוד בה וכאילו אתעלם מהבעיה שזה עלול לגרום לי. כי אני רוצה את העבודה המועדפת( מפעל פלסטיק).
מאמינה שככה זה גם אצל בני אדם אחרים עם אוכל לא בריא.
כמה אנשים הולכים למקדונלדס ולא ממש אכפת להם מה זה מכיל, כי זה טעים להם.
כנל מה שאתה מציין לפי דעתי.

לבן אדם מאוד קל לשכנע את עצמו.
 

einat162

New member
כנ"ל

 

kotej22

New member
אגב עבודה מועדפת

לא יודע מה המבחר עבודות שיש באיזור שלך אבל לרוב זה סתם עבודת ניצול והייתי ממליץ לך לבדוק גם אופציות אחרות ולא להינעל על המועדפת, בעיות בריאות עולות אחר כך הרבה יותר מהמענק שמקבלים
 
צריך לעבוד רק חצי שנה

בעבודות הסבל האלו.
לא מפריע לי, חוץ מזה שהמפעלים שיש פה על רמה, זה עם עובדים קבועים.
בד"כ מפעל שתמיד מחפש זה מפעל שאנשים עוזבים בו ושכנראה שיש סיבה טובה לעזיבה.
יש פה כמה מפעלים על רמה. אבל בעיר כזאת קטנה הכל זה פרוטקציות.
מנסה להפעיל את שלי כרגע.לא שיש לי יותר מדי.
 

kotej22

New member
הלוואי שתצליחי

אני שמעתי רק דברים שלילים על זה בזמנו אז ישר פסלתי ,
אני מקווה שעכשיו זה כבר שונה
 
אם לא היתה לי משפחה

יש לי משפחה נהדרת שלא ארצה לגור באילת רחוק ממנה ולהתראות פעם במלא זמן.
אני גרה באיזור קריית שמונה. מעדיפה להשאר באיזור ולחפש פה עבודה.

יש יתרון בעבודות באילת, מלא תושבי באר שבע וערד עובדים באילת וים המלח את המועדפת, מחפשים שם בטירוף, כל הזמן.
 
אני מכניסה המון רעלים לגוף

אני לא בודקת את רכיבי הדברים שאני מכניסה לפה או יותר נכון, זה לא עושה לי כלום.
הדבר שאני הכי בודקת זה בפרלינים למינהם או יתר מתוקים שיש לי חשד ולו קל שיכילו אלכוהול. זה לא שאני לא שותה אלכוהול אבל מתעבת אותו בתוך האוכל שלי. אני גם תמיד מרגישה אותו ואם לא בדקתי רכיבים לפני תמיד אני מוצאת כוהל אחרי, גם אם זה אמור לשפר טעם או לא להיות מורגש, עלי זה לא עובד.
יש רכיבים שגם אם אני אקרא שהם שם, אני לא באמת יודעת מה הנזק שלהם אז זה לא ממש מניד את עפעפיי.

בעבר הייתי ממש מכורה לקולה וזו היתה השתיה היחידה שלי. ניסיתי כמה פעמים להגמל, היתה תקופה ארוכה שעברתי לדיאט אבל בסוף חזרתי למקור.
עכשיו למשל אני לא קונה בקבוקי קולה הביתה אבל אם אני קונה שתיה קרה בחוץ כמעט תמיד זה יהיה קולה.
מה שאני שותה היום זה מים בעבודה (לא תמיד, במקרה הטוב כחצי בקבוק של חצי ליטר), מיץ שאני לוקחת ללימודים אבל מכיוון שאני לא מסיימת בקבוק של חצי ליטר אז אני לוקחת איתי בקבוק קטן של 330 מ"ל או של 500 אבל לא מלא.
בבית שותה אשכוליות מוגז.
בלימודים ובעבודה שותה גם קפה (הרגל שהתחלתי רק עם תחילת הלימודים).
אני לא חושבת שאני מגיעה לליטר של שתיה ביום אלא אם כן שתיתי ממש הרבה קפה באותו היום. אני כמעט ולא שותה וזה באמת בא כתוצאה מזה שאני עדיין זקוקה לקולה, פשוט שאר סוגי המשקאות לא מספיק טעימים לי כדי שאטרח לשתות, מים זה בכלל דבר דוחה.
 
את מבינה שזה ממש רע מה שאת עושה לעצמך כן ?

לשתות שתיים שלוש כוסות קפה ביום זה יחסית בסדר..
אבל חשוב להקפיד לשתות כוס מים על כל כוס קפה
-כי קפה משתן ומייבש.

דיאט קולה לא יותר טובה מקולה רגילה, להיפך.
אם כבר שותים קולה אז עדיף להנות ממנה ולא לשתות את הדיאט שפחות טעימה ו"פחות בריאה" (לא שהקולה הרגילה עושה לנו טוב) .

סך הכל מים זה לא דבר דוחה, זה דבר ניטרלי, ובד"כ חסר טעם.

אני מניח שיש לך כאבי ראש? מיגרנות ?
 
אני יודעת

אבל לא מצליחה לשלוט בזה.
לגבי הקולה, אני מזמן לא שותה דיאט, אני לא מסוגלת לסבול את הטעם. אני מדברת על תקופת התיכון שבה התחלתי לשתות דיאט למשך תקופה לאחר שהרופאת משפחה דאז דיברה איתי על נזקי הקולה ואמרה לי שאם אני כבר הורסת את השיניים, שאשמור על מידת הסוכר ולאט לאט הרגלתי את עצמי לדיאט. הפסקתי בטח בצבא כשרוב הזמן במילא לא הייתי בבית והייתי בצבא ולא שהיתה לי קולה נגישה (טירונות+ קורס).
כמובן שמאז שאני זוכרת את עצמי מכורה לקולה, כל התקופות בהן אני בגמילה, אני שותה בהן פחות. אני אשכרה יכולה להסתובב צמאה ועם פה יבש ולא לשתות רק כי זה לא טעים לי.

ואני לא אוהבת את העובדה שאני שותה קפה כל יום, אני לא רגילה לזה מלפני הלימודים אז זה מפגר שזה צץ עכשיו. אני לא אוהבת שתיה חמה בכלל...
ולא, אני לא מאזנת כמות קפה לפי כמות מים, פשוט כי אני כמעט ולא נוגעת במים.

וכן, אני סובלת מכאבי ראש או מיגרנות כדרך קבע.
הבנתי שזה קשור לזה שאני כמעט ולא שותה ואמרתי לעצמי שאני אקח את זה כפרוייקט- לשתות כל יום יותר. בלי להתחייב ל2 ליטר או לרק מים אבל לפחות לשתות יותר.
אבל זה פשוט לא עובד, גם כשאני לא שותה מים (תמיד שנאתי מים, זה כן דוחה בעיני) אלא מיץ או אפילו מוגז אחר שהוא לא קולה, למרות שזה מתוק וזה אמור להיות טעים, עדיין אין רצון לשתות.
ואני כבר חודשים ככה...
 

irreplacable

New member
מים זה טעם נרכש .

תכריחי את עצמך לשתות מים. כל שעה אפילו לגימה. עם הזמן תרגישי איך הגוף שלך בעצמו דורש מים..
 

אלמוג153

New member
זה מזכיר לי

את הפוסט שהעיליתי בבלוג שלי על הפירות יבשים שאנחנו אוכלים בט"ו בשבט...כמה סוכר וגופרית וחומרים משמרים שיש שם ולאף אחד אין מודעות...

לפני מספר ימים מצאו בקולה המוכרת חומר החשוד כמסרטן..ובעוד מלא דברים תמימים לכאורה כמו תותים, ירקות, שתייה ללא פרי (קריסטל למשל) ועוד ועוד זוועות אחרות..
 

MyTaoWay

New member
אז זהו בדיוק רציתי לדעת

מה זה גופרית, ולמה שמים אותה בפירות יבשים?
כי אני ראיתי על צימוקים ארוזים שכתוב שם גופרית, אבל מי שכל החיים שלו קונה צימקים במשקל-כמו אמא שלי, הוא לא מודע שיש שם גופרית...


אני התחלתי להיות מודעת לזה,
אבל ככל שאני יודעת יותר מידי, אני מגלה ששום דבר לא אכיל בימנו,
לאפרסמון שלי עושים הבחלה לפני שמוכרים אותו בשוק...
לאגסים שאוהבת שמים חומרים ריסוס.. שנספגים בקליפה, זאת הסיבה שאני מקלפת כל דבר, כולל מלפפון...
 

אלמוג153

New member
אז זהו..

מה הכי מצחיק בזה? רוב הויטמינים נמצאים בקליפה, רוב הפירות המובחרים ללא ריסוס מיוצאים לאירופה ולנו נשאר רק הזבל.

כנסי לבלוג שלי פילון האלכסנדרוני לרשומה "פירות מייבשים" תראי מה זה..ולא רק שם זה נמצא..גם ביין ובהרבה דברים אחרים..כאן משום מה כולם מוותרים על טבעי ונוהרים למלאכותי..

צריך לשים אייקון קטן "זהירות, מחלות לפניך"
 
הגופרית משמר את צבעו היפה של הפרי

לדוגמה - מישמש- הם כל כך יפים כי הם מוצפים בגופרית.
אם יצא לראות משמש מיובש אורגני הוא על גבול השחור.
כנ"ל לגבי הצימוקים.
 

MyTaoWay

New member
אני פריקית של זה,אני תמיד בודקת הכל

את כל התווית לפני שאני אוכלת משהו !!!
הרעל שלי זה ביסלי, במיוחד טעם גריל...

אבל חוץ מזה אוכלת בריא, ומודעת ל-מה אני מכניסה ל-פה
 
למעלה