האם אתם כמראיינים הייתם רוצים שאגיד לכם שאני מכירה את החידה שאתם שואלים?

קלייטון.ש

Well-known member
לפעמים מדובר על חברה שעוסקת בתחום בטחוני ולכן חוששת מתקיפות, וההגנה הכי יעילה היא לא להתחבר מלכתחילה לאינטרנט במקום להתמודד עם פריצות. זה לא נעשה "סתם כי המנהל פוחד שהעובדים שלו יבלו כל היום באינטרנט".
ולמה שהמתכנת לא יתחבר לאינטרנט דרך מכשיר סלולרי?
(זאת מעבר לטענה שלך כאילו רק תעשייה בטחונית צריכה לחשוש מתקיפות. גם בבנק צריכים לחשוש וגם בבית חולים וגם בית תוכנה שבונה דפי נחיתה לא בדיוק ישמח אם יחדרו לו לרשת. אין מישהו שלא חושש מתקיפות. בכל זאת כולם מחוברים לאינטרנט)

Zadig

Well-known member
ולמה שהמתכנת לא יתחבר לאינטרנט דרך מכשיר סלולרי?
(זאת מעבר לטענה שלך כאילו רק תעשייה בטחונית צריכה לחשוש מתקיפות. גם בבנק צריכים לחשוש וגם בבית חולים וגם בית תוכנה שבונה דפי נחיתה לא בדיוק ישמח אם יחדרו לו לרשת. אין מישהו שלא חושש מתקיפות. בכל זאת כולם מחוברים לאינטרנט)
ומה היה לפני האינטרנט (או לפני גוגל) ?
יש ספרות מקצועית !

Zadig

Well-known member
הבעיות איתו היו דברים שקשה לעלות עליהם בראיון. היה לו תואר ראשון מאוניברסיטה טובה והוא מתמטיקאי חובב. אוהב אמיתי של מתמטיקה ובאופן כללי בחור חכם. הבעיה בעבודה שהוא כל הזמן שואל שאלות בלי סוף בסגנון "האם לעשות ככה, או אחרת", לא מצליח לקנפג את הסביבה, לא מצליח להבין איך להשתמש בAPI, נלחץ כשהוא צריך לעבוד על משהו טיפה לא מוכר. וזה לא מישהו מתחיל, היו לו כמה שנות נסיון. לי מהצד היה נראה שהוא מחפה על חוסר בטחון עצמי בכך שהוא עושה השתדלות יתר להיות פרקציוניסט. מהבודדים שבראיון יכולים לענות על שאלת החסרונות שלך בתשובה "אני פרקציוניסט מדי" בצורה כנה. כלפי חוץ הוא היה מלא בטחון על גבול השחצן אבל לתדהמתי בסתם בעיה פעוטה הוא היה נלחץ ומלחשש או אפילו שולח לי מייל "תגיד לי איך עושים" כאילו שלא ישמעו שהוא לא יודע להעתיק תיקיה בלינוקס למשל.
בסוף זה התבטא גם בעבודה כי מה לעשות, במקום ההוא פחות עסקו בפיצוח בעיות מתמטיות ויותר עסקו בפיתוח פיצ'רים וסט והיכולות שלו להתמודד עם המציאות היו בינוניות ביותר.
בדיעבד, נראה שהוא הגיע כל כך מוכן לראיון שהוא פשוט למד כל שאלת ראיונות אפשרית מכל כיוון אפשרי כדי לא להתפס חלילה עם איזו חולשה וגם ירה את התשובה כל כך מהר ומדוייק שזה לכשעצמו היה נראה חריג.
מבחן צריך להתסכם בכתיבה, עם כל העזרים (ספרות, אינטרנט וכיוב').
כל היתר לא מעיד על איכות, אלא על התכוננות ושינון (שזה לרוב לא פרקטיקה של מאני טיים).

user32

Well-known member
מנהל
העניין הוא שבסוף אתה מתאים את המשרה לבנאדם. בן אדם שהוא חובב מתמטיקה אמיתי ומאוד חכם ברמה שהוא בולט מאחרים בגאונות שלו שזה פחות או יותר מה שהבנתי ממך (אולי קצת הגזמתי) בדרך כלל לא מתאים למשרת backend טיפוסית לפחות לדעתי. דווקא המקרה שהבאת הוא מקרה מעולה למה צריך לשאול בן אדם כזה אפילו שאלה פשוטה כמו איך היית מגדיר API ששולף סטודנטים מהDB ששם משפחתם מתחיל בM ומעלה, לראות איך הוא כותב קוד, התשוקה שלו, ידע בDB, ידע בREST, שכבות, ארכיטקטורה, דברים שמראים ידע בסיסי של מתכנת שאחר כך לא תופתע שהוא פתר את כל השאלות בראיון אבל לא בדיוק המתכנת שציפית. אפשר גם לפתח את השאלה הזאת למקומות יותר עמוקים ומסובכים.
אני חושב שעם קצת מאמץ מראיין יכול להכין שאלות לראיון עבודה מה5-10 שנות ניסיון שצבר ולמצוא את המרואיין שידע לפתור את השאלות האלו שהם real life problems ולא את החידות/שאלות על BFS שמבחינתי זה לא כזה שונה.
ואני חושב שיש פה כמה שחיים בעולם דמיוני.
בעולם האמיתי, מתכנת עם תואר במתמטיקה ומדעי המחשב מאוניברסיטה מעולה בציון טוב + ניסיון של 4 שנים בפיתוח בקאנד קלאסי, שעובר שני ראיונות טכניים אצל אנשי פיתוח בעלי 20 שנות ניסיון, הוא בדרך כלל מתאים למשרה. פה ושם יש פספוסים. וכן, שאלנו גם שאלות API וגם ארכיטקטורה וכל סוג שאלה אפשרית. הוא חובב מתמטיקה אמיתי, וגם בחור חכם אבל ממש לא בטוח שהוא יותר חכם מאחרים ובטח שלא גאון. אולי אצלכם פוסלים מועמדים שאומרים בראיון שהם חובבי מתמטיקה. חבל שכך.

user32

Well-known member
מנהל
גם אני לא יודע להעתיק תיקיה בלינוקס. כל פעם אני צריך ללכת שוב לגוגל למצוא את הפקודה.
אולי הבחור שלך לא שמע על גוגל. נראה לי שאתה צריך לשפר את הראיונות והמבחנים שלך כדי לבדוק עד כמה המרואיין יודע להשתמש באינטרנט לפתרון בעיות שהוא לא מכיר.
לא יודע למה אני טורח לענות לתגובות ההזויות שלך. האמן לי, כמי שיש מאחוריו 20 שנות ניסיון מתוכן 10 בניהול חברת תוכנה וצוותי פיתוח, אני יודע לזהות אחרי כמה חודשים אם מתכנת שישוב לידי הוא טוב או לא. במקרה הנ"ל לא אני הייתי המנהל שלו ולא המגייס שלו, רק נתתי second opinion אבל זה שגייס אותו (שגם לו יש 20 שנות ניסיון והוא היה מנהל הפיתוח) החליט אחרי תקופה שהעובד מאכזב והעביר אותו לתפקיד זוטר לאחר שגם נעשו איתו כמה שיחות כולל התלבטות אם להשאיר אותו בחברה.
זה לא עניין של להעתיק תיקיה או לא, העניין שיש עוד אנשים חוץ ממך שמסוגלים לזהות אם עובד כלשהו עושה עבודה טובה או לא. במקרה הזה הוא היה בינוני ומטה מה שהתבטא בתפוקה שלו, באיכות העבודה ובעלויות של התקורה הניהולית שנאלצו לבזבז עליו.

קלייטון.ש

Well-known member
לא יודע למה אני טורח לענות לתגובות ההזויות שלך. האמן לי, כמי שיש מאחוריו 20 שנות ניסיון מתוכן 10 בניהול חברת תוכנה וצוותי פיתוח, אני יודע לזהות אחרי כמה חודשים אם מתכנת שישוב לידי הוא טוב או לא. במקרה הנ"ל לא אני הייתי המנהל שלו ולא המגייס שלו, רק נתתי second opinion אבל זה שגייס אותו (שגם לו יש 20 שנות ניסיון והוא היה מנהל הפיתוח) החליט אחרי תקופה שהעובד מאכזב והעביר אותו לתפקיד זוטר לאחר שגם נעשו איתו כמה שיחות כולל התלבטות אם להשאיר אותו בחברה.
זה לא עניין של להעתיק תיקיה או לא, העניין שיש עוד אנשים חוץ ממך שמסוגלים לזהות אם עובד כלשהו עושה עבודה טובה או לא. במקרה הזה הוא היה בינוני ומטה מה שהתבטא בתפוקה שלו, באיכות העבודה ובעלויות של התקורה הניהולית שנאלצו לבזבז עליו.
לא הבנתי על מה אתה מתנצל. דרשתי ממך לפצות אותי על העובד שקלטת למרות שהוא לא מסוגל למצוא מידע בסיסי באינטרנט?
אתה עשית את הטעות ואתה שילמת את המחיר (וכנראה ממשיך לשלם ביוקר אם לוקח לך חודשים שלמים לזהות רמה של מתכנת שיושב ממש לידך).
אגב מצחיקים אותי אלה שמתהדרים ב"20 שנות ניסיון" שלא לדבר על "10 שנות ניסיון", אני הרי יודע איך אנשים מחשבים שנות ניסיון. לפי החישובים האלה לי יש 35 שנות ניסיון.

choo

Active member
אמנם זה לא שכיח, אבל לא כולם "מחוברים לאינטרנט".

בחברת "רפאל" המחשבים של העובדים לא מחוברים לאינטרנט, ויש מגבלות גם על מכשירים סלולריים. יש חדרים נפרדים עם מחשבים שמחוברים לרשת החיצונית, אבל הם לא מחוברים לרשת הפנימית, וגם אין בהם חיבור יו אס בי או כל אמצעי לחיבור מדיה נתיקה. כתוצאה, אם מישהו מחפש משהו באינטרנט, הוא יצטרך להעתיק אותו על נייר, כדי שיוכל לקחת אותו לעמדת העבודה שלו - לא בדיוק שיטה שמעודדת חיפוש באינטרנט על בסיס שוטף.

BravoMan

Active member
אם היית מהתחום, היית יודע שיש מקומות שחייבים לעמוד בסטנדרטים מסוימים, שנקבעו בחקיקה, ואלה לא חברות שבונות דפי נחיתה.
כפי שבכל מקום בצה"ל לא מרשים לך להיכנס לחמ"ל או מקומות דומים עם טלפון, כך יש חברות שלא מאפשרות להכניס כל סוג של טלפון לכל מקום.

נסה להפעיל קצת את הראש לפני שאתה מטריל, חבל. פורום חדש גישה חדשה! :-P:

למעלה