מסכימה חלקית.
אם את אומרת לעצמך "אני אצליח בבחינה" את לא יוצרת מציאות, את בונה עתיד רעוע, כי אנחנו לא יודעים מה היה מחר, או בעוד יומיים, או לדוגמא: בבחינה עצמה. לכן צריך להגיד "אני מצליחה בבחינה" וזאת המציאות שיצרת, ב-3 מילים יצרת מציאות ושלטת בחיים שלך לטווח ארוך, כי אם את אומרת "אני מצליחה בבחינה" (נגיד) אז את כמו קובעת עובדה, המוח שלך מוביל אותך למשפט שאמרת, ובזמן הלמידה את תהיי יותר מרוכזת ותזכרי יותר חומר, מהסיבה הפשוטה- בחרת. אז כן, את יכולה ליצוקר מציאות אם את בוחרת בזה. דוגמא אישית- היה לי מבחן בלשון, והחלטתי לקבל 96 (לא יודעת למה דווקא הציון הזה, כנראה נכנס לי לתת מודע או משהו..) , ובדרך כלל שאני לומדת לשון אני ממש לא מרוכזת ועייפה (שזה גם משהו שנכנס לי לתת מודע..) וזה משעמם אותי ממש, אבל ברגע שהחלטתי לקבל 96 , כל הזמן אמרתי לעצמי את זה, ובזמן הלמידה, כשלא הייתי מרוכזת, הזכרתי לעצמי שאני מקבלת 96 במבחן, ומייד למדתי כדי לא לאכזב את עצמי (בין היתר), מעולם לא למדתי כ"כ טוב למבחן, האמנתי ובחרתי בציון, והובלתי אליו. עברתי את המבחן, לאחר שבוע המורה חילקה את המבחנים וראיתי את הציון 96 מתנוסס על הדף, ידעתי שזה מגיע לי. זהו, את לא צריכה להוכיח לי איך זה קרה, רק נתתי לך דוגמא איך החשיבה שלי יצרה מציאות, וזה יכול לקרות לכל אחד אם הוא רק יירצה ויאמין בכך. אני אף פעם לא אומרת לעצמי "אני אצליח בבחינה". אני אומרת לעצמי "אם אדע את החומר, אצליח בבחינה". את מציבה תנאים לעצמך, "אם...", "אז".., את צריכה להיות בטוחה ב100% שתצליחי, קודם כל, אחר כך את כבר תצליחי כי החלטת וכי היית בטוחה בכך. אם את לא בטוחה בכך וההצלחה שלך מותנית ב- "אם.." אז ההצלחה היא רעועה והסיכוי לקבל ציון גבוה במבחן הוא לא בטוח. למען האמת, בכל מקרה הציון לא בטוח, בין אם אני חושבת חיובי ובין אם לא, אך ברגע שאני חושבת חיובי הסיכויים הרבה יותר גבוהים. אדם חייב להאמין בעצמו וכתוצאה מכך להאמין ביכולתו. אם הוא לא יאמין בעצמו, הוא לא יאמין בכל דבר אחר. לגבי ה-לעוף , אני מסכימה. כי הוא חייב לחשוב מה יגרום לו לעוף, ואז לומר "אני עף!" , אני מגשים, ואז לרוץ אחרי החלום שלו, לעוף. זה בעצם אותו דבר לגבי המבחן, אם הוא אומר "אני מצליח במבחן" , כתוצאה מזה הוא אומר "אני מרוכז" (בזמן הלמידה), וכתוצאה מזה הוא באמת מצליח, אבל קודם כל הוא חייב לבחור בהצלחה , כי היא בעצמה לא יודעת לבחור.. גורל הוא דבר שקבוע מראש, אבל אם את מאמינה שאת לא יכולה לשנות אותו , את בבעיה. כי אם זה קבוע אז מה אני עושה פה בכלל, בחיים? אני מאמינה שאני בהחלט יכולה לשנות את הגורל שלי, הוא נקבע מראש, אך מראש גם נקבעה זכות הבחירה. אם אדם נמצא במצב של שיכרות, תארי לך, ואומר לעצמו : "זה הגורל שלי" , הוא מאוד מסכן. בכלל, איך את יכולה לדעת שמה שיהיה זה נקבע? אז עכשיו זה הגורל של אתמול, אם כך, ומה שאת עושה היום, ישפיע על הגורל של מחר. ואולי את יכולה לסטות מהמסלול ולקבוע את גורלך? לשלוט בו , מעכשיו? "אל תלך לאן שהשביל מוביל, במקום זה לך למקום שבו אין שביל, ותשאיר עקבות" (ראלף וולדו אמרסון)