האם אתם מאמינים בכוח המחשבה?

Shira Esther

New member
אני משיגה אותו.

אם אני רעבה, אני חושבת מה אני רוצה לאכול, ואז אוכלת.

kaenar

New member
אבל איך את משיגה אותו?

קחי דוגמא- את רוצה לקבל ציון גבוה במבחן, מה את עושה? לומדת. אוקי, אבל איך אפשר להצליח בלי להאמין? אני לומדת, ותוך כדי משננת את המשפט "אני בטוח אכשל", זה לא ילך. אם אדם כזה הצליח עד עכשיו זה אומר שיש לו הרבה מזל והוא צריך לשנות את החשיבה שלו דחוף, יש הרבה כוח למילים שיוצאות מאיתנו וכנ"ל למחשבות שלנו. אם את לא מאמינה שאת יכולה להצליח ואם את לא חושבת על זה ומשקיעה מאמץ בלדמיין את התוצאה שאת רוצה מול העיניים, אז איך תצליחי? את רעבה- אז את תאכלי, אבל אם אין אוכל, מה תעשי? תחפשי. אבל אם את לא מוצאת, נגיד שנכחד האוכל מהעולם, מה תעשי? אני הייתי מדמיינת את האוכל מול העיניים שלי ואיך אני אוכלת (באותו רגע) ואיך אני מוצאת אוכל, אני הייתי יוצרת מציאות. מה את היית עושה באותו רגע? את מאמינה שאת אחראית לחיים שלך ולגורל שלך?

Shira Esther

New member
אתה מדבר כבר על משהו פסיכולוגי

למשל, בשביל הכיף לפני הבגרויות שתיתי משהו שמתיימר לשפר ריכוז. כמובן שידעתי שזה לא ממש עוזר- אבל רציתי לשפר את הביטחון העצמי. זה שקט נפשי, שעוזר לריכוז- לא כוח המחשבה. אני מאמינה שיש אלוקים, שאפשר לבקש ממנו עזרה- אבל בהחלט, בהחלט שצריך לעשות בעצמנו ולא לסמוך על הנס. כמו כן, אני מאמינה בחופש בחירה- ולכן, בנוסף לאלוקים ולאחרים שבוחרים גם כן, אני אחת מאלה שאחראים לגורלי.

kaenar

New member
למען הפרוטוקול- אני בת.

ומקבלת את מה שאמרת, אבל לא מסכימה. לדעתי אנחנו חייבים להאמין שהחשיבה שלנו יכולה להפוך את העולם. נשמע הזוי, אבל אני יודעת שזה אפשרי, הוכחות למיניהן .. וזה בדיוק העניין- זה מאוד פסיכולוגי. אבל הדבר הזה ששתית הוא רק ארעי ולא בטוח יכול לשפר את הריכוז, הקטע הוא ללמוד לשאוב את הכוחות מתוכך. אני שמחה שאת מאלה שאחראים על גורלם, השאלה היא איך את מצליחה לשלוט בו בלי להאמין בכך, בלי להאמין בכוח שיש לך. ליצור מציאות זה להגיד לעצמך לפני המבחן "אני מצליחה במבחן" ולקבוע עובדה באמצעות המחשבה.

Lady In Blues

New member
רציונליות על פני "מחשבה חיובית"

(שאני מניחה שהיא מה שהתכוונת אליו). אני אף פעם לא אומרת לעצמי "אני אצליח בבחינה". אני אומרת לעצמי "אם אדע את החומר, אצליח בבחינה". כלומר, אדם לא מאמין בעצמו, הוא מאמין ביכולת שלו לעשות דברים רציונלים. כי ללמוד מבחן וכתוצאה מכך להצליח זו רציונליות, לא חשיבה חיובית. אדם יכול לחשוב "אני אצליח לעוף" עד מחרתיים, זה לא אומר שהוא יצליח לעוף כי זאת לא יצירת מציאות. אם הוא יחשוב "בידי הכלים לבנות מכונה שתאפשר לי להגיע לשמיים", הוא יבנה אותה ו"יעוף". אם תציבי לעצמך מטרות רציונליות שאת יכולה להגשים, פשוט תגשימי אותם. אל תקשרי את עצמך בחשיבה כזו או אחרת, פשוט עשי זאת. ד"א, המושג "שליטה בגורל" הוא אוקסמיוריון. גורל הוא דבר שאתה לא יכול לשלוט בו והוא קבוע מראש, בגלל זה הוא נקרא כך.

kaenar

New member
מסכימה חלקית.

אם את אומרת לעצמך "אני אצליח בבחינה" את לא יוצרת מציאות, את בונה עתיד רעוע, כי אנחנו לא יודעים מה היה מחר, או בעוד יומיים, או לדוגמא: בבחינה עצמה. לכן צריך להגיד "אני מצליחה בבחינה" וזאת המציאות שיצרת, ב-3 מילים יצרת מציאות ושלטת בחיים שלך לטווח ארוך, כי אם את אומרת "אני מצליחה בבחינה" (נגיד) אז את כמו קובעת עובדה, המוח שלך מוביל אותך למשפט שאמרת, ובזמן הלמידה את תהיי יותר מרוכזת ותזכרי יותר חומר, מהסיבה הפשוטה- בחרת. אז כן, את יכולה ליצוקר מציאות אם את בוחרת בזה. דוגמא אישית- היה לי מבחן בלשון, והחלטתי לקבל 96 (לא יודעת למה דווקא הציון הזה, כנראה נכנס לי לתת מודע או משהו..) , ובדרך כלל שאני לומדת לשון אני ממש לא מרוכזת ועייפה (שזה גם משהו שנכנס לי לתת מודע..) וזה משעמם אותי ממש, אבל ברגע שהחלטתי לקבל 96 , כל הזמן אמרתי לעצמי את זה, ובזמן הלמידה, כשלא הייתי מרוכזת, הזכרתי לעצמי שאני מקבלת 96 במבחן, ומייד למדתי כדי לא לאכזב את עצמי (בין היתר), מעולם לא למדתי כ"כ טוב למבחן, האמנתי ובחרתי בציון, והובלתי אליו. עברתי את המבחן, לאחר שבוע המורה חילקה את המבחנים וראיתי את הציון 96 מתנוסס על הדף, ידעתי שזה מגיע לי. זהו, את לא צריכה להוכיח לי איך זה קרה, רק נתתי לך דוגמא איך החשיבה שלי יצרה מציאות, וזה יכול לקרות לכל אחד אם הוא רק יירצה ויאמין בכך. אני אף פעם לא אומרת לעצמי "אני אצליח בבחינה". אני אומרת לעצמי "אם אדע את החומר, אצליח בבחינה". את מציבה תנאים לעצמך, "אם...", "אז".., את צריכה להיות בטוחה ב100% שתצליחי, קודם כל, אחר כך את כבר תצליחי כי החלטת וכי היית בטוחה בכך. אם את לא בטוחה בכך וההצלחה שלך מותנית ב- "אם.." אז ההצלחה היא רעועה והסיכוי לקבל ציון גבוה במבחן הוא לא בטוח. למען האמת, בכל מקרה הציון לא בטוח, בין אם אני חושבת חיובי ובין אם לא, אך ברגע שאני חושבת חיובי הסיכויים הרבה יותר גבוהים. אדם חייב להאמין בעצמו וכתוצאה מכך להאמין ביכולתו. אם הוא לא יאמין בעצמו, הוא לא יאמין בכל דבר אחר. לגבי ה-לעוף , אני מסכימה. כי הוא חייב לחשוב מה יגרום לו לעוף, ואז לומר "אני עף!" , אני מגשים, ואז לרוץ אחרי החלום שלו, לעוף. זה בעצם אותו דבר לגבי המבחן, אם הוא אומר "אני מצליח במבחן" , כתוצאה מזה הוא אומר "אני מרוכז" (בזמן הלמידה), וכתוצאה מזה הוא באמת מצליח, אבל קודם כל הוא חייב לבחור בהצלחה , כי היא בעצמה לא יודעת לבחור.. גורל הוא דבר שקבוע מראש, אבל אם את מאמינה שאת לא יכולה לשנות אותו , את בבעיה. כי אם זה קבוע אז מה אני עושה פה בכלל, בחיים? אני מאמינה שאני בהחלט יכולה לשנות את הגורל שלי, הוא נקבע מראש, אך מראש גם נקבעה זכות הבחירה. אם אדם נמצא במצב של שיכרות, תארי לך, ואומר לעצמו : "זה הגורל שלי" , הוא מאוד מסכן. בכלל, איך את יכולה לדעת שמה שיהיה זה נקבע? אז עכשיו זה הגורל של אתמול, אם כך, ומה שאת עושה היום, ישפיע על הגורל של מחר. ואולי את יכולה לסטות מהמסלול ולקבוע את גורלך? לשלוט בו , מעכשיו? "אל תלך לאן שהשביל מוביל, במקום זה לך למקום שבו אין שביל, ותשאיר עקבות" (ראלף וולדו אמרסון)

Lady In Blues

New member
מחשבה אינה יוצרת מציאות

מחשבה יכולה, מקסימום, לכוון את האדם בתת מודע לעשות פעולות שמקדמות אותו במידה זו או אחרת אל המטרה אותה הוא מבקש להשיג. מחשבה יכולה להקרין באדם חיוניות שמשתקפת בחיי היום-יום שלו. אם האדם יחשוב בצורה רציונלית, ישכלל את המציאות שברצונו להשיג ויקבע לעצמו מטרות ע"מ להשיגה, הוא ישיג אותה. simple as thet.
רעיון המחשבה הרציונלית, המטרות וההשגים שמביאים לשמחת חיים: אני, באופן יום יומי כל יום לפני השינה, פותחת את "מכברת אושר" שאחי הקטן הכין לי (שיגאת הכתיב אותנטית
) וכותבת דברים טובים שקרו לי, דברים טובים שקרו לאנשים שאני אוהבת, דברים טובים ומטרות שאני רוצה להשיג וכיצד אשיג אותם. מתעוררת בבוקר, קוראת את מה שכתבתי בערב האתמול וחשה אושר. מיסיונרי, פתאטי וקיטשי משו, אבל עובד פשוט מעולה. האם זוהי מחשבה חיובית? לא ניראה לי. כי אין חיובי, יש קיים ויש.

שזלונג

New member
המחשבה לא יוצרת מציאות, המחשבה היא המציאות,

דברים שאנחנו אומרים עליהם שהם חלק מהמציאות, אלו דברים שאנחנו חושבים עליהם. אין לנו אפשרות אחרת לחוות את העולם, אלא ע"י מוחנו, ע"י מחשבות. ולכן, אין טעם לשאול אם המחשבה יוצרת מציאות, כי ללא מחשבה אין מציאות. המחשבה היא חלק מהמציאות, ומה שאנחנו חושבים, זו המציאות, כי גם שאנחנו מביטים, אנחנו חושבים, וכך נעשית פעולת הראייה. להסביר כיצד נוצרת תחושת התודעה הזו- את זה איני יכול לעשות, וכנראנה לעולם לא נוכל לעשות, כיוון שאנחנו לא חיצוניים לעולם, אנחנו בתוכו.

למעלה