האם אתם מאמינים במשפט שאציין עכשיו?

dory30

Well-known member
"מי שמוציא את עצמו מהכלל, סופו שהכלל יוציא אותו ממנו".

dory30

Well-known member
אם אדם עושה את זה לעיתים רחוקות אין בעיה אם זה משהו קבוע אז אולי לחבריו יימאס מזה ואכן לא ירצו את חברתו.
לצורך הדיון: אני היחיד מבין אלה שנחשבים לחברים הקרובים, שהוא לא נשוי עם ילדים וגם ממש לא מראה סימני התעניינות בכך. לא הייתי צריך להצהיר שאני יוצא דופן, אלא פשוט להמשיך ולא לפעול על מנת להשיג את המטרה. האם בכך גזרתי את דיני?

in bal1

Well-known member
לצורך הדיון: אני היחיד מבין אלה שנחשבים לחברים הקרובים, שהוא לא נשוי עם ילדים וגם ממש לא מראה סימני התעניינות בכך. לא הייתי צריך להצהיר שאני יוצא דופן, אלא פשוט להמשיך ולא לפעול על מנת להשיג את המטרה. האם בכך גזרתי את דיני?
זהו שבימינו אתה ממש לא יוצא דופן.

dory30

Well-known member
אני מאמין במשפט "לכל כלל יש יוצא מהכלל".
השאלה היא האם הכלל מאמין בכך. אני מאמין שהכי קל זה להיות כמו כולם. להיוולד, גן, 12 שנות לימוד, צבא, אוניברסיטה, עבודה, משפחה, ילדים, פנסיה, מוות (או מה שבא קודם מבין השניים). ואם בא לי לשבור בנקודה מסוימת את השרשרת ולהחליט שאני רוצה להמציא חוקים משלי לאיך חיים? שלא פעם זוגיות פירושה אומללות ושקרבה של אנשים רבים כוללת עודף ביקורת? אולי אני רוצה קצת להגן על עצמי מכל זה, כמו צב בשריון? ברור שזו החלטה פחדנית, אבל היא לא בלתי לגיטימית. סה"כ איש לא נושא בתוצאות המעשים (או אי המעשים) שלי מלבדי.

in bal1

Well-known member
השאלה היא האם הכלל מאמין בכך. אני מאמין שהכי קל זה להיות כמו כולם. להיוולד, גן, 12 שנות לימוד, צבא, אוניברסיטה, עבודה, משפחה, ילדים, פנסיה, מוות (או מה שבא קודם מבין השניים). ואם בא לי לשבור בנקודה מסוימת את השרשרת ולהחליט שאני רוצה להמציא חוקים משלי לאיך חיים? שלא פעם זוגיות פירושה אומללות ושקרבה של אנשים רבים כוללת עודף ביקורת? אולי אני רוצה קצת להגן על עצמי מכל זה, כמו צב בשריון? ברור שזו החלטה פחדנית, אבל היא לא בלתי לגיטימית. סה"כ איש לא נושא בתוצאות המעשים (או אי המעשים) שלי מלבדי.
לגבי זוגיות, חתונה וילדים אז אומר לך כמה דברים
1) לא תמיד נעים לחזור לבית ריק. לפעמים אנו כן זקוקים למישהו שיהיה בשבילנו שם.
2) ילדים זה גם המשכיות שלנו וגם משהו משותף לנו ולבן/ בת זוג שלנו.
3) לפעמים אנשים מתחתנים ומביאים ילדים לעשות נחת להורים שלהם שוב המשכיות.
סליחה דורי שקצת אולי שואלת שאלה קצת ישירה.מי לוחץ אותך בנושא הזה?

פולגאר

Well-known member
נראה לי שהוא מלחיץ את עצמו כי מרגיש אובייקט מוזר בנוף מכריו.

in bal1

Well-known member
וזה בסדר לדעתי שאתה מגן על עצמך. זו זכותך לחיות כראות עיינך.

dory30

Well-known member
בסדרה הגשר, סאנה נורן נשאלת למה אין לה ילדים והיא שואלת את מי ששואלת אותה: :ולמה לך יש? אם היא לא הייתה חולה אספרגר, רבים מאיתנו היו חושבים שהיא לא ממש נורמלית.

dory30

Well-known member
חברים לחצו עד לא מזמן. עכשיו הם מבינים שאני מקרה אבוד.

nothing but the truth

Well-known member
חברים לחצו עד לא מזמן. עכשיו הם מבינים שאני מקרה אבוד.

לא ברור לי מדוע שחברים שלך ילחצו עליך (ולמה זה בכלל עניינם).
אם אתה לא מעוניין בזוגיות/ילדים אין שום סיבה שתיכנס אליה עקב לחץ כזה או אחר. זה גם לא ילך, כי רוב הסיכויים שזוגיות כזו באמת תאמלל אותך וגם לא תתפוס לאורך זמן.
ללא קשר, אנשים יותר נוטים להתחבר לכאלה שיש ביניהם מכנה משותף כלשהו, וזה כולל גם טווח גילאים וסטטוס. הפיכה להורה משנה קצת את האדם. ייתכן שהם מרגישים שיש להם פחות נושאים משותפים איתך, או שאתה לא יכול להבין אותם כמו שאדם באותו סטטוס יבין.

dory30

Well-known member
וזה בסדר לדעתי שאתה מגן על עצמך. זו זכותך לחיות כראות עיינך.
זה לא מגיע לסצינה של מריבה או דמעות. ולא אחת אני שואל את עצמי, האם זו הגנה עצמית או הזקה עצמית. לא תמיד התשובה כ"כ ברורה.

dory30

Well-known member
לא ברור לי מדוע שחברים שלך ילחצו עליך (ולמה זה בכלל עניינם).
הם רוצים את טובתי, או חושבים כך.
אם אתה לא מעוניין בזוגיות/ילדים אין שום סיבה שתיכנס אליה עקב לחץ כזה או אחר.
יש לי עניין לא סגור עם ישראלית שגרה באנגליה. אם לעשות משהו כזה, רק איתה.

dory30

Well-known member
אז אולי תסגור את העניין הלא סגור הזה
זה לא פשוט במיוחד. היא רוצה שנשמור על קשר מרחוק. כאילו, יותר נעים ונוח ככה לשנינו. רק שלפעמים אני רוצה שנתקרב.

למעלה