האם אתם מאמינים בצופן התנכי ?

kobi 36

New member
האם אתם מאמינים בצופן התנכי ?../images/Emo197.gif

מה דעתכם על הצופן התנכי ?

gushnick

New member
אנחנו ברי דעת.

ולצורך הענין - יש הרבה גדולים שחושבים שזה בדיחה גרועה, אם לא ביזוי הקודש.

gushnick

New member
אתה צודק.

אני אמסור את זה לרבנים ש(לא) אמרו לי. או ברצינות: לא הבנתי למה נראה לך שזה לא דבר שרבנים יאסרו? תחשוב על זה שאתה לוקח את התורה, ומשתמש בה ככלי להגדת עתידות. כמו קפה, קלפים או אברי חיות למיניהן. תוסיף לזה את עצם העובדה שאנשים כאן עוסקים בניבוי עתידות (דבר שהוא תמיד קשקוש) - וקיבלת הרבה רבנים שיוצאים נגד זה בחריפות. אולי לא הרב שלך, מתברר, אבל אחרים כן.

gushnick

New member
אל תדאג לכתפיים שלי.

יש נושאים (ואחד מהם זה תנ"ך) שבהם יש לי כתפיים רחבות מספיק לחלוק עם מי שבא לי, בלי להשוויץ. ובנושא הזה - אני מרשה לעצמי לצחוק לאחר שבדקתי את העניין. ולמעשה, אם אתה אומר שיש לזה סימוכין סימן שאתה לא באמת מכיר את מה שאתה מדבר עליו.

אני באמת חלש בתנ``ך . אבל לקרוא

מסתבר שאני כן יודע ואיזה קטע מתברר שגם הגר``א היה מוציא צפנים מהתורה.

gushnick

New member
אל תכניס את הגר"א לעניין.

להשוות את הגר"א להבלים שנעשים בימינו עם זה - זה ממש ביזוי תלמידי חכמים.

איפה רעידת האדמה שהבטחת לנו?

דבר ישר ולעניין. את מה אתה רוצה לשווק לנו?

gushnick

New member
צריך לחלק בין סוגים שונים

יש דילוגי אותיות שמטרתן למצוא מאורעות היסטוריים בתורה, וגם מאורעות עתידיים. זה קשקוש מפגר של קבוצת מעלי-באוב וידעונים. הנבואה כבר לא קיימת, והגדת עתידות והורוסקופים זה דבר שמותאם לעמוד האחרון בעיתונים זולים. לעומת זאת, יש דילוגי אותיות שהם בגדר פרשנות תנ"ך, ובהם יש מקרים שזה מאוד משכנע ויש מקרים שבהם ניכר שהמחפש ממש חפר כדי למצוא משהו קשור ולא מצא.

kobi 36

New member
האם יש לך מושג בזה ?

אז אם כן תגלה לי לפי צפנים תנכיים מה יקרה חס ושלום לא עלינו ?

gushnick

New member
מה לא מובן במה שכתבתי?

אני חושב שגילוי עתידות מתוך דילוגי אותיות בתורה זה קשקוש אחד גדול.

לב אiהב

New member
אני חושב שמדענים ובינהם אליהו ריפס

מהטכניון בחיפה(אם אני לא טועה)בדקו את זה על פי חישובים מתמטיים וסטטיסטיים,והגיעו למסקנא שהצופן התנכי הינו עובדה! יש את הספר(2 חלקים)הצופן התנכי בנושא הזה מאת מייקל דרוזנין

gushnick

New member
אתה כנראה לא יותר מדי הבנת את מה שהם אמרו

אמנם אני ניזון משמועות בנושא, אבל בוא נדון במה שאתה כתבת: בדקו את העניין על פי חישובים סטטיסטיים, והגיעו למסקנה שהצופן התנ"כי הינו עובדה!. מה הכוונה ש"הצופן התנ"כי הוא עובדה"? זה אומר שהתכנים שיוצאים מהצפנים האלה הם אמת, ואכן יקרו. דבר כזה ניתן להוכיח רק ע"י כך שכל תכני הצפנים האלה אכן יקרו במציאות, דבר שלא קרה. לעומת זאת, מה שבדקו בטכניון הוא מידת הסבירות שצופן כזה יתגלה בספר כלשהו, והגיעו למסקנה מתמטית שזה לא סביר. אין זה אומר שזו עובדה, אלא שזה מיוחד. אלא מה? שמחקרים אחרים מצאו "צפנים" כאלה גם בהארי פוטר. נו, ידוע שזה ספר קדוש... להפוך את התורה לכלי לניבוי זה חילול הקודש ממש.

לב אiהב

New member
תיתיחס לגופו של ענין

לא מצד ראוי או לא ראוי.הם טוענים שמצאוצפנים בתנ``ך על דברים שיקרו וקרו במציאות הרבה אחרי שנכתבה התורה.מה שמצאו בספרים אחרים אין בהם את החישובים הסטטיסטיים המתמטיים שמוכיחים שהם אכן צפנים מוצפנים מראש ולא במקרה.ביתר הרחבה,אני ממליץ שתיקרא את ``הצופן התנכי`` של מייקל דרוזנין,וגם ספר של דורון ויצטום.יש בערכים תספר שלו.

gushnick

New member
ולמה לך לחשוב שאני מדבר בלי לקרוא?

למרות ש"הוכיחו" (ושוב, נראה לי שאתה מגדיר "הוכחה" אחרת מהקהילה המדעית...) שזה יתכן, הרי שאי אפשר להוכיח שאלה צפנים מוצפנים מראש. מה שאמרתי עכשיו, זו העובדה. ומכיון שהצליחו למצוא קשקושי שכל גם בהארי פוטר (ומה שמצאו בתורה הם קשקושי שכל מניפולטיביים), הרי שאין לי עניין להאמין בזה. זה לא חלק מתורתנו, ואדם שלא יאמין בזה לא פוגע בעצמו כהוא זה. רק להיפך.

לב אiהב

New member
תיקרא תהוכחות ב``הצופן התנכי``!אח``כ

נדבר! . . . . .לא קראת! אל תיתחמק! ובזה סיימתי להגיב לנושא הזה,כי בתגובה האחרונה שלך,שוב סתם חזרת על עצמך בלא חידוש,וגם לא ענית למה שכתבתי

gushnick

New member
אני חוזר על עצמי?

ומה אתה עשית כרגע? אמרת לי לקרוא ורק אז נדבר, לאחר שאמרתי שקראתי. עם כל הכבוד - הנחת היסוד שלך שמי שיקרא את הספר לא יוכל שלא להסכים - יומרנית למדי. אני קראתי ועדיין איני מסכים.

למעלה