האם אתם מאמינים בצופן התנכי ?

אני דוקא כן חושבת שיש משהו עמוק בטקסט עצמו...

אבל לא משהו שנועד להיות מפוענח ע"י בני אדם, זה לא קוד גנטי...

gushnick

New member
אני מניח שלא, לפי הר"ת שהוספת לשמו.

למה? מישהו יצא נגדו?

גלגל2008

New member
אני אוחז שזה נכון לגבי דברים שהיו

לראות עתידות גם אם זה אפשרי זה אסור ע``פ הלכה.............

בת תורה

New member
גושניק

אני רוצה להבין האם אתה פוסל את כל אותם רבנים ש``חופרים`` לדעתך בתנ``ך ע``מ למצוא קשרים עם מאורעות עמ``י בעבר? כדוגמת הרב נויגרשל שיש לו סרטון מיוחד ספיישל על השואה מתוך התנך והגמרא ובין היתר הקבלה בין מגילת אסתר לשואה...

gushnick

New member
קודם כל, יש הבדל

איני יודע אם את מתכוונת למה שאני חושב שאת מתכוונת (בכל זאת, לרב נויגרשל יש יותר מרעיון אחד), אבל יש הבדל בין לקחת טקסט כלשהו ולהוציא ממנו אותיות מסוימות במרחקים שווים, תוך שמתעלמים לחלוטין מהתוכן (לא לחלוטין, כי לפעמים אומרים שזה נמצא בדיוק בפרשה המתאימה לעניין), לבין עיון במקורות וניסיון למצוא מתוך התוכן מקורות לשואה וכדו'. עם זאת, אני בהחלט חושב שלמצוא בתנ"ך מאורעות עתידיים שלא כתובים בתנ"ך - זה לרוב יהיה הנפצה מוגזמת. זה יכול להיות וורט יפה, אבל לומר שאכן לכך התכוון המשורר זו אמירה יומרנית למדי. האם אני פוסל? לא. כמו שאמרתי פעמים רבות, מושג המחלוקת כאן זר פה לכמה אנשים. כשמשהו הוא לא נכון עובדתית, ניתן לפסול אותו. אבל אם יש כאן דיון, ואני לוקח צד אחד, אז אני חולק ולא פוסל, וההבדל ברור. התפיסה הזו היא גם מה שגורמת כאן לכמה אנשים לחשוב שבגגע שאני אומר אחרת מהרב שלהם, הרי שזה ביזוי ת"ח. ובכן - להוי ידוע שמותר לחלוק על רבנים (כל עוד זו אינה הלכה), אך צריך לחלוק מתוך כבוד אליהם. בענייני הצופן, לעומת זאת, זה אחרת.

kobi 36

New member
האם יש כאן שמבין בצופן תנכי ?

אני צריך דחוף משהו

kobi 36

New member
אחד שמתעסק עם צפנים תנכיים

יש מישהו שדיברתי איתו שמתעסק עם צפנים תנכיים וקוראים לו גיל הטלפון שלו הוא 052-8540490 הוא אומר שיהיה רעש אדמה חס ושלום לא עלינו בחודשים אוגוסט ספטמבר ביקשתי ממנו את התאריך המדויק של הצופן כי אני יש לי פחד מרעידות אדמה אז הוא לא נתן לי את התאריך המדויק . יש לי שני שאלות בבקשה אליכם :1.מתי זה יקרה ? 2.ואיך מונעים את הרעידה המדוברת אני מפחד פחד מוות , אני אדם צעיר רווק לא ראיתי עולם עדיין אנא בבקשה ממכם אני מתחננן לפניכם תעזרו לי . המסנגר שלי הוא :[email protected] בתודה קובי תתקשרו עכשיו

אין צורך להתקשר. אני כאן מוכן ו

מזומן לקראת רעידת האדמה. מי שלא ימות בהריסות ימות ממחלות שיבואו בעקבות הרעידה או מקסימום מטיל גרעיני. יאלה שתבוא כבר הרעידה.

למעלה