האם אתם מזהים שוני באימון

גלעד63

New member
ברור שבצחוק

אני אדם טוב לב ונדיב ומניח, כעניין שבעובדה, שכל האנשים סביבי כאלה. לעיתים, מאוד רחוקות אגב, אני מגיע למסקנה אחרת ואז אני יכול להיות די מסוכן. אבל עד אז - הכל נופת צופים.

tlingit

New member
תודה על השאלה

דיון מעניין מאד
מאחר שרוב נסיוני עם נשים ומיעוטו גברים, היה לי מאד מעניין לקרא התרשמויות של מאמנים ומאמנות
עידית

האלי

New member
נשים וגברים

למרות הטענה המאד מוכרת שהנשים מנגה והגברים ממאדים, למרות שמצאתי לא פעם ששני המינים משתמשים באותן המילים כדי לדבר בשתי שפות שונות, אני טוען שגם הנשים וגם הגברים מכוכב ארץ. (או איך שלא קוראים לכוכב שלנו באסטרונומיה) כדי להגיע אל היכולת להבין את המין השני צריך רק להביט פנימה, אל מעבר לסכימה המחשבתית שכופה עלינו החינוך שספגנו. החינוך אומר שעל הגברים להיות "חזקים". מי לא שמע את האמירה "תהיה גיבור! אל תבכה"? שנאמרת לילד בן שלוש? הנשים זוכות ללגיטימאציה גדולה יותר להביע את רגשותיהן אך אין זה אומר שהגברים רגישים פחות או מרגישים פחות. הם רק מחביאים את הרגשות שלהם עמוק יותר. וזה אולי ההבדל המשמעותי ביותר בין גברים לנשים.

האלי

New member
הכרת הטריטוריה

כשאת מכירה את הטריטוריה שבה את צועדת הרבה יותר קל לך למצוא את הדרך שלך אל המטרות שבחרת להגיע אליהן. החברה מחנכת אותנו להאמין בסטריוטיפים, בין השאר על ההבדל בין גברים לנשים. הידיעה שאלו רק סטריוטיפים, שמאחוריהם מסתתרים בני אדם, עוזרת לי להגיע אל האדם. גבר או אישה.

מאד התחברתי למשפט הסיום שלך

"מאחוריהם מסתתרים בני אדם" בשל כך אני מאמנת כל אחד ואחד גבר או אישה למצוא את האמיתי שלו והנקי בלי קליפות וכיסויים. אימון עם מודל אימוני בלי חיטוט בנפש, סטרוטיפים, ודעות אישיות שלי.

גלעד63

New member
אני דווקא בעד

סטריאוטיפים - יש להם בעיני תפקיד חברתי חשוב. ואנשים משקיעים, לפעמים, הרבה יותר אנרגיה במלחמה בסטריאוטיפ מאשר בהיענות לו. כשבא אלי מתאמן שמן ומוזנח אני אומר לו, תבחר מה יותר קל לך - לשכנע את כל העולם שאתה בסדר וששווה להכיר אותך למרות איך שאתה נראה או להוריד 10 קילו ולהתגלח.

גלעד63

New member
מה איכפת לי?

כל זמן שהוא מודע ליחס העלות/תועלת האמיתי של כל מסלול - שיבחר מה שנוח לו. ואגב, אני מופתע שלא הצעת אופציה שלישית - להנחיל למתאמן תודעת שפע שמתוכה הוא יכול למשוך אליו אנשים בלי לעשות לא את זה ולא את זה.

האלי

New member
אני הייתי בוחר כיוון אחר

גלעד, לך ולי דרכים אחרות ואנחנו בוחרים כיוונים שונים. למרות שאני מעריך מאד את דרך ההסתכלות שלך ואת הנחישות שלך לפתוח קשרים גורדיים בשיטתו של אלכסנדר מוקדון, אני אמשיך ללכת בדרכי האיטית והנוחה לי. אלי אף פעם לא בא מתאמן שמן ומוזנח. אני לא רואה ככה אנשים. לדעתי בן אדם הוא בסדר גמור, גם אם העולם כולו לא מצליח לראות את זה. אני לא תופס את תפקידי כמחנך ולא כשופט אלא כמאמן. אני עובד עם האדם ולא עם הסטריוטיפים שאופפים אותו. בהתבוננות אל האדם שבתוך הגוף הזה הסטריוטיפים נהיים הרבה פחות רלוונטיים. אם המשקל העודף שלו הוא אחת המטרות שהגדרנו אנחנו נמצא מה הסיבות למשקל העודף ונשחרר אותן. כשעובדים על נושא של משקל עודף, הסטריוטיפ החברתי יכול לבוא כאחד המניעים לשינוי.

גלעד63

New member
אני בנאדם מאוד מאוד שיפוטי

אבל מול מתאמנים אני בדרך כלל שומר את השיפוטיות הזאת לעצמי. כשבא אלי מתאמן שמן ומוזנח אני יודע את זה כי ככה הוא מתאר את עצמו, לא אני. מצד שני, לא רואה את עצמי כמעסה אגו - אם מישהו בא ומתאר את עצמו כך ובצדק מבחינתי לא אטפח על שיכמו ואגיד לו - אל תאמין לאף אחד, אתה בסדר גמור.

במודל שלי בהחלט ישנה התייחסות

לתבניות מחשבה חוסמות. מנסיוני פריצות הדרך האמתיות נעשו שהיה ויתור על קבעונות מחשבתים. האלי שאלת הבהרה: אם לא מוגדרת המטרה ירידה במשקל, אתה לא תתייחס לנקודה בכלל באימון?

גלעד63

New member
תשובה חלקית

אני מניח שהתכוונת לומר - לא רואה את המשקל כבעיה בתחילת האימון ולא מכיר בו כבעיה במהלכו - הרי יש מצב שהקביעה "משקל הוא לא בעיה" היא פרדיגמה כשלעצמה הדורשת בירור.

גלעד63

New member
בדיוק המשקל, עד הגרם האחרון,

שהמתאמן מגדיר כבעיה - בהתחלה, באמצע, בסוף - לא משנה. למעשה, בדרך כלל המצב הוא הפוך - המתאמנת האחרונה שלי הגיעה אלי עם "עודף משקל" של 4 קילו - לקח לנו זמן להוריד אותה מזה
.

אולי פיספסתי משהו בדבריך

אם "הבעיה" היא מה שהלקוח מגדיר כבעיה למה "לא רואה את המשקל כבעיה בתחילת האימון ולא מכיר בו כבעיה במהלכו " היא "פרדיגמה כשלעצמה הדורשת בירור." אם אין בעיה אז איפה הבעיה?

גלעד63

New member
רוב האנשים רזים

בצעירותם והולכים וצוברים עודפים עם הזמן - חלקם מתעקשים להמשיך להתייחס לעצמם כאנשים רזים גם כשהעובדות מוכיחות אחרת - זו הפרדיגמה.

למעלה