האם אתם מצליחים לחסוך?

CanBonly1

New member
תשובה לאורח

הרבה אנשים בפורום טוענים שלא עזבו את ישראל בגלל מצב כלכלי
הם אפילו עזבו עבודות טובות וסיכנו חסכונות להתחיל חיים חדשים
עוד יותר מזה, הם כותבים פה , פעם אחרי פעם לכל האנשים שחושבים שהדולרים
מתגלגלים ברחובות שזה לא המצב.
המצב הכלכלי בקנדה דומה מאד למצב בארץ בסופו של דבר
&nbsp
רמת החיים כן יותר גבוהה
אתה יכול לקנות בית עם 20% הון עצמי ואפילו פחות
אתה נוסע במכונית יותר חדשה
אתה יוצא לאכול בחוץ יותר
גם איכות החיים גבוהה יותר
אין מלחמות
יש פחות אלימות מילולית
יש פחות תורים ולחץ
יש פחות לחץ בעבודה
&nbsp
אבל בניגוד לישראל שאנשים מצפים שהממשלה תדאג להם
https://www.youtube.com/watch?v=kZ1Dr9K0KF4
&nbsp
פה זה די ברור שאתה אמור לדאוג לעצמך
מקוה שעניתי
&nbsp

עטלפוני

New member
המצב לא יותר רע, אבל יש הבדל בין מהגר לאדם שעבר רילוקיישן

שמתי לב שהרבה פעמים מבלבלים ביניהם. להגר זה לעבור רק בכוחות עצמך ובעזרת הכסף שלך למקום ששום דבר לא מובטח לך בו - מן הסתם ההתחלה מאוד קשה וסופגים מכה כלכלית. כמובן שזה משתנה מאדם לאדם, פורבינציה לפרובינציה ומקצוע למקצוע - אבל בגדול המעבר לא חלק בכלל. זה מובן, טבעי וחלק מהחוקים. להבדיל מאדם שעובר רילוקיישן, ונוחת לעבודה טובה (אחרת לא היה עובר) שעזרה גם בהוצאות המעבר והדירה.
&nbsp
זה מרוץ לטווח רחוק, וכל עוד משחקים נכון עם פשרות וציפיות - מרוויחים. אבל כמו שכתבתי כאן בעבר מספר פעמים, זה בראש ובראשונה עבור עתיד הילדים. עבורי, זה פחות עניין של להרוויח יותר אלא לחייך יותר ולהיות מאושר.

SupermanZW

Well-known member
לא, זה הפוך

רק מי שלא רגיל לחסוך וסומך על הפרשות מעסיק בלבד טוען שהמצב הכלכלי בקנדה גרוע מבישראל, מי שיודע שהוא חייב לסמוך קודם כל על עצמו יודע שזה לא כך. בהוצאות המשמעותיות ביותר קנדה זולה מישראל, בהוצאות מסויימות (שרובן ככולן אינן הוצאות חובה או לחילופין הוצאות שאדם מוציא פעמים בודדות בחייו) קנדה יקרה מישראל., יש גם הוצאות שיקרות רק בהתחלה ומחירן יורד עם הותק הקשור למה שמשלמים עליו (נכון במיוחד לביטוח רכב אבל לא רק).

אני סבור שכולם יסכימו שדיור ורכב הן ההוצאות היקרות ביותר עבור משק בית, אז אלה שבטורונטו או ונקובר לא יראו מחירים זולים יותר בדיור לעומת ישראל, לעומת זאת אני, שחי בהליפקס קניתי קונדו במחיר שלא קיים בישראל ורכב (משומש, אבל רק בן שנה) במחיר פחות משליש מכפי שהיה עולה לי בישראל. גם אותי "שחטו" במחיר ביטוח הרכב בשנה הראשונה, בשנה השניה המחיר ירד למחצית ממה שהיה בשנה הראשונה, והבנתי שבמשך 6 השנים הראשונות המחיר ממשיך לרדת במידה ואין תאונות או עבירות תנועה עם נקודות.

המשכורות בקנדה ברוב המקצועות גבוהות מבישראל, בIT (מה שקוראים בישראל היי-טק) כמו בישראל, למעט עבור מי שהיו להם משכורות גבוהות במיוחד בישראל בגלל תפקידים בכירים במיוחד ובקנדה לא הצליחו למצוא עבודה באותו תפקיד. יש גם כאלה שמקבלים בשנים הראשונות שכר נמוך משקיבלו בישראל אפילו באותו תפקיד, אך לא צריך להתייחס לזה כמייצג כי השכר כל שנה עולה (ברוב החברות) בהתאם לביצועי העובד ויש גם מקומות (מעטים) שבהם הוא עולה בכל מקרה (אבל באלה הוא עולה בפחות). יש על פי רוב ירידה ברמת החיים בשנים הראשונות בקנדה, אך כעבור שנים מעטות חוזרים לרמת החיים אליה רגילים ואף עוברים אותה. אני לא מקרה מייצג (כי לא בחרתי בטורונטו כמו רוב הישראלים) ולכן למרות ששכרי עדיין נמוך ממה שהיה בישראל רמת החיים שלי גבוהה משהייתה בישראל, במיוחד בגלל שההוצאות העיקריות זולות יותר.

על איכות חיים אין בכלל ויכוח, איכות החיים בקנדה גבוהה משמעותית מבישראל.

CanBonly1

New member
האם אתם מצליחים לחסוך?

האם אתם מפרישים את המקסימום האפשרי ל TFSA? ל RESP ל RRSP

אפילו אם מדובר על אדם אחד
כלומר
עבור TFSA $5500
ועבור ילד אחד
2500$ עבור RESP
ללא RRSP כלל
הגענו ל 8000 דולר לשנה
כלומר 666 דולר לחודש
ממש מספר שטני....
כמובן שהמספר הזה מכפיל את עצמו כרוצים לחסוך לשני בני הזוג או שיש ילד נוסף
ועוד לא דברנו שרוצים קצת לצאת לאיזה חופשה קטנה.....
אז איך חוסכים?

מאד קשה

כל חודש יש איזו הוצאה לא צפויה אחרת
סך הכל הייתי אומרת שזה מרוץ עכברים כמו בישראל
אולי אפילו יותר גרוע
כי בישראל, לפחות בחברות המבוססות וגדולות
יש לך אוכל מסובסד, קרן השתלמות שמשתחררת כל 6 שנים
המעביד מפריש יותר לקרן הפנסיה מאשר פה
לפעמים יש רכב חברה שאולי קצת עוזר
יותר ימי חופשה וימי מחלה בדרך כלל
וזה יכול להיות מגולם ככסף
אני חושבת שרוב האנשים לא מצליחים לחסוך
וסומכים על הבית שלהם שיהיה שווה מספיק כדי שיהיו יכולים לצאת לפנסיה
אם יש להם קצת כסף פנוי הם ישקיעו אותו באיזו דירה להשקעה או משהו דומה
יותר קל להחזיר חובות מאשר לחסוך
&nbsp

mishmish910

New member
After 8 years of living on Montreal, we have moved to

Oakville about a year ago.
From what I've seen so far, the cost of living in the GTA is significantly more expensive compared to Quebec.
Yes, there are more opportunities in the GTA, but it comes with a price tag.
I don't see how we can save here.

CanBonly1

New member
האם כשחייתם במונטריאול כן הצלחתם לחסוך?

אם כן, אשמח אם תפרטו מה היה ההבדל

mishmish910

New member
In Montreal, we did not save because only one of us was work

In Montreal, we did not save because only one of us was working and the other was a student.
But, with "extremely" generous provincial financial aid support for students with kids (I mean the financial aid covered the tuition about 3-4 times and the loan part is only the tuition portion), daycare subsidies ( we paid 8$ a day for a kid, 9 hours a day), and low real estate prices, we have managed to do more than fine for years with less than a half of the total income we make here.
I can see how these benefits would sound to GTA people as fictional, but this is what we had there.
Yes, Quebec has its problems, but if it wouldn't be for a job offer we've got here, we would have stayed there for sure.

CanBonly1

New member
תודה על התשובה המפורטת

אז נראה שהתנאים הסוציאלים בקוייבק הם שעשו את ההבדל
האם אני צודק?

mishmish910

New member
It did a lot of a difference. But in order to do well

in Quebec, one has to speak French at a professional level, otherwise, there are much fewer opportunities for career development. It's rewarding to make the effort and learn the language. Unfortunately, we did not do that.

השאלה אם מצליחים לחסוך תלויה בכמה דברים

ראשית, גובה ההכנסה. שנית, תנאים והטבות שונות ממקום העבודה (לשכירים) כגון פנסיה וביטוח בריאות (שחוסך בהוצאות). והכי חשוב: סדרי עדיפויות.

אפשר להחזיק שלוש מכוניות ואפשר להחזיק רק אחת ולהסתדר בתחב"צ אם צריך. אפשר לגור בשכונה יקרה במרכז טורונטו ואפשר לגור קצת יותר רחוק בשכונה פחות יקרה. אפשר להחזיק בית detached עם חמישה חדרי שינה למשפחה של ארבע נפשות ואפשר לגור בטאונהאוס עם שלושה חדרי שינה. אפשר לאכול במסעדה בכל סוף שבוע ואפשר רק באירועים (ימי הולדת, יום נישואין וכד'). כדי לחסוך צריך להחליט שחיסכון נמצא במקום גבוה בסדר העדיפויות ולהתפשר בהתאם על דברים אחרים.

dannyk27

New member
הוא דוקא תימצת את זה לא רע

יותר חסכון= פחות נוחות לטווח קצר= יותר כסף לטווח ארוך

זה משהו שבכלל צריך להגיד?

שכדי לחסוך צריך יותר הכנסות ופחות הוצאות
האם בסופו של דבר מצליחים לעשות את זה? כמה באמת אנשים חוסכים? כנראה מעטים
האם זה משתלם?.....אתה מצטמצם וחוסך נגיד 500 דולר לחודש
מה אתה עושה עם זה? משקיע בבורסה?
לפי דעתי כמו שכתבתי קודם
רוב האנשים לא חוסכים, אם יש באפשרותם הם ישקיעו במשהו וישלמו חוב (כגון דירה להשקעה) - כי יותר קל להחזיר חוב מאשר לחסוך
אני גם חושבת שזה יותר משתלם, בגלל המינוף.
&nbsp

זה אולי נראה מובן מאליו

אבל נתקלתי בלא מעט אנשים (כולל ישראלים) שה״שופוני״ יותר חשוב להם. הם ״חייבים״ בית גדול ומכונית יוקרה חדשה ומעיל קנדה גוס באלף דולר (חס וחלילה לא מעיל מוולמארט ב 100-150)...

אז כן. זה משהו שצריך להגיד.
וכן, אנחנו שמים כל חודש בצד כאלף דולר, בנוסף לפנסיה ממקומות העבודה. וכן, זה בא על חשבון דברים שהיינו רוצים, אבל לא חייבים.

לגבי החזר חובות לעומת חסכון- זה תלוי. אם למשל לקחת משכנתא בריבית נמוכה וקבועה- עדיף לחסוך כי התשואה על חסכון תהיה גבוהה יותר. זה כמובן פשטני ותלוי באפיק החסכון. אבל RESP בודאי משתלם. אין הרבה תוכניות חיסכון שנותנות 20% במתנה...

mishmish910

New member
Regarding Walmart coat, it just won't do the job at a very

low temp and you know that.
But it's a different topic.

יש לנו למשפחה ארבעה מעילי חורף

הכי יקר ביניהם עלה 200 דולר. זה המעיל שלי- פרקה של המפנה הצפוני שקניתי בווינרס. אבל אני הולך ביום-יום רק עם חולצה מכופתרת דקה מתחת למעיל, או טי שירט כשאני לוקח את הכלבה לטיול בערב. בימים קרים במיוחד אני מוסיף סווטשר מתחת. שאר בני המשפחה הולכים עם יותר שכבות והמעילים שעלו פחות ממאתיים דולר מספיקים. אנחנו בטורונטו, לא ביילונייף.

mishmish910

New member
את כל החורפים שלי עברתי במונטריאול ושם אי אפשר להסתובב בחוץ

יותר מ 15-20 ד, בלי מעיל רציני. לא חייב קנדה-גוס אבל עדיף משהו לא סינטטי וזה יקר.
עכשיו אנחנו פה (GTA). אומרים שפה החורף יותר סלחני. נראה...

now you're talking

זו תשובה של קיפי.
&nbsp
&nbsp
נכון מאד,
גם לי יש חברים שאומרים "אני חי עכשיו, לא יודע מה יהיה מחר"
מצד אחד זה נראה כחוסר אחריות, מצד שני
מחר יכולה לבוא משאית ולקחת אותך לעולם שכולו טוב
צריך איזון
&nbsp
&nbsp
גם אנחנו מקפידים לשים בצד
RESP
כי 20% במתנה זה נהדר
&nbsp
&nbsp
, כל הכבוד לכם
אנחנו משתדלים לשים 500 דולר כל חודש
אבל אז פתאום מתקלקלים הכיריים למשל
ואתה חושב, לנסות לתקן?....הרי להזמין מישהו יעלה 200 דולר ולך תדע מה הוא יגיד....גם ככה הכיריים כבר ישנים, אז אולי לקנות חדש
לא משהו מטורף משהו בין 600 ל 800 דולר
תוסיף הובלה ומס והנה
הלכו חודשיים של חסכונות
לא קל
&nbsp
לא הבנתי למה " אם למשל לקחת משכנתא בריבית נמוכה וקבועה- עדיף לחסוך כי התשואה על חסכון תהיה גבוהה יותר"
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה