האם אתם מקדמים את הבלוגים שלכם?

idodo cohen

New member
האם אתם מקדמים את הבלוגים שלכם?

כידוע, כל בלוג מתחיל מ-0.. אבל בלוגר שיהיה עם הראש קדימה וידחוף, סיכויו להגיע להכרה מהר גדולים יותר. יש בלוגרים שמפרסמים כל רשומה שלהם בפורום בלוגים בתפוז אנשים, יש אנשים שמדי פעם ויש כאלה שלא עושים זאת בכלל. כל עוד מפרסמים במקום מתאים ומכבדים את העניין (אני מתכוון, לא מציפים או דוחפים פרסומות לתגובות) זה לעניות דעתי בסדר, היו בלוגרים שבדיוק את הגבול הזה עברו (איזה שני אחים שלא שמעתי את שמם מספר חודשים, עד היום). מה דעתכם? האם בלוגר צריך לקדם את עצמו או לחכות ולהתקדם לאט?
.

noyy

New member
../images/Emo28.gifלשבת בחיבוק ידיים...

זה לא בדיוק הפתרון. הרי אם רוצים את ההצלחה, צריך לעשות משהו עבורה. היא לא תבוא ותנחת עליך פתאום... צריך לדעת לפרסם ולשווק בצורה נכונה, לא להשתמש ביותר מדי אגרסיביות אבל לא להעלים עין. אני באופן אישי מפרסמת לפעמים בשרשורי אוף, כשיוצא. אני לא כ"כ מוטרדת מהעניין הזה, אולי בגלל שהשגתי לי ציבור מסויים של קוראים. אבל גם בשלבים הראשונים של פתיחת הבלוג, כשעדיין לא היו לי ממש קוראים קבועים, לא פרסמתי, כנראה בגלל שלא ידעתי איך ואיפה. אני זוכרת שהגבתי המון וככה השגתי את מה שרציתי [יחסים הדדים בעיקר]. אגב, תגובות כמו שהזכרת - כאלו שנכתבות למען פרסום ["רשומה יפה אהבתי! כנסי לבלוג שלי!"], זוכות אצלי להתעלמות... וכנראה שהן יצרו עלי רושם של בלוגר מפוקפק. הן מזיקות הרבה יותר ממה שהן מועילות [הן מועילות בכלל?].

noyy

New member
../images/Emo28.gifושכחתי להוסיף

שפרסום יתר, עלול להביא גם לחשיפה של הבלוג בידי מישהו לא רצוי. וזה בהחלט לא נעים, במיוחד בבלוגים האישיים יותר שמתגלים לפתע :| כדאי להזהר בעניין הפרסום, אם בלוגר מעוניין להזדהות ולהחשף בצורה מסויימת רק לקהל קוראים ספציפי.

ע ל ו מ ה

New member
../images/Emo45.gif הוצאת לי את המילים מהפה

כלומר... מהמקלדת. בדיוק מה שרציתי להגיד: על ההבדל בין ההתחלה להיום; על שלא ידעתי בכלל איך לקדם בהודעות
בהתחלה; על ריבוי תגובות אצל אחרים; על התעלמות ממקדמי עצמם בבלוג שלי... אפילו התוספת ששכחת להוסיף קודם

../images/Emo6.gif

מעניין מה פתאום עלתה לך השאלה הזו
אגב הוא לא חזר אליי אחרי מה ששלחתי לך
בכל מקרה, אני בבלוג האישי פרסמתי פעם ב, רשומה בפורום בלוגים בתפוז אנשים (807) אבל ב-בלוג לא פרסמתי בכלל אני חושב. רק איך שהוא נפתח, הזמנתי את חבריי, שכבר הכירו אותי מבלוג סיפור בהמשכים (שגם אותו לא פרסמתי) ומהבלוג האישי. כך שאפשר לאמר שאני עשיתי ספין לעצמי ופרסמתי אותי דרך הבלוגים שלי

אגב לגבי שאלתך

אני חושב שאכן יש דבר כזה "פרסום מוגזם" ועל הבלוגר חלה החובה לפרסם בזמנים הנכונים. אני פשוט שונא תגובות "אהבתיייי חחחחח אתה מוזמן לבלוג שלי גם =]" במיוחד כשהרשומה יכולה גם להיות על מוות של מישהו, זה לא הכי משנה לאותו מגיב, הוא במילא לא קרא

למה לא פרסמת בכלל את ה-בלוג?

אתה מדבר רק על ההודעות ב-807, או בכלל? אומנם לא רואים שהוא צריך הרבה פרסום (הקידומים של אורי..), אך בהתחלה של ה-בלוג, לא היה צורך בקידום התחלתי מסויים?

idodo cohen

New member
גם בהתחלה של ה-בלוג

או לפחות בתקופה שאני נחשפתי אליו (שנה שעברה, הייתי אומר בדצמבר.. אולי קודם) הוא היה על רקע שבועי במומלצים (הופיע כהראשון מלמטה). עכשיו הוא במקום יותר נחמד, כמובן
.

אני לא יודע למה

מהר מאוד התחלנו את תחרות אוסקר הבלוגים. שם זו מסורת להודיע לאנשים שהם מתחרים, איכשהו זה צבר פרסום לבד אני מניח.

reedgreenwhait

New member
כן...

כבר תקופה ארוכה אני מפרסמת כל רשומה חדשה שלי בפורום הבלוגים. איני רואה בפרסום עצמי כזה דבר פסול. בסך הכל זו דרך נוחה ומקובלת להגדיל את מספר הקוראים שלך... כאשר מישהו מזמין לבלוג שלו בתגובה לפוסט, הוא כאילו אומר, "אני רוצה קוראים! ובגלל זה אני מגיב לך". ובעוד שהחלק הראשון בסדר, החלק השני לא...

ny22

New member
מנהל
אני בהתחלה לא פירסמתי אותו

היו לי בערך 700 כניסות (נוי זוכרת את זה מהצילום לכריכה של פרויקט המקלדת). אבל אז התחלתי לפרסם את הרשומות שלי בכל מיני פורומים...

idodo cohen

New member
טוב, גם אני אענה לעצמי

בעבר הייתי מפרסם כל רשומה בפורום בב"א, עכשיו אני יודע שאני לא צריך כי לכל רשומה יש חשיפה מוגזמת גם ככה... העדפתי אישית לבנות את קהל הקוראים שלי על ידי היכרות איתו בתגובות בבלוגים אחרים, ורק אולי פעם ב-1000 תגובות הזכרתי משהו על הבלוג שלי (כשזה היה קשור- וגם אז זה מאוד הוצנע לעומת התגובה עצמה).. אני מצטרף לנוי, התגובות שהיא ציינה בהחלט לא תגובות ראויות ליחס.... אני לא חושב שפרסום בפורום בלוגים בתפוז זה מה שמסכן אותי מבחינת חשיפה לאנשים שלא רצויים- שם דווקא יש רק בלוגרים, אני מניח. בכל מקרה, אני חוזר לפעמים לפורום, אם אני בכל זאת רוצה לתת עוד קצת חשיפה לרשומה כלשהי... אבל כמובן לפי החוקים, בשרשור המתאים, ולא בשקרים או משהו... היו מקרים ממש גרועים, שלא בלוגרים שהמציאו רשומות שלא היו להם- פירסמו בשעה עגולה ואז מחקו את הרשומה בשביל למשוך כניסות, או המציאו סנסציות מיותרות שלא היו (אוף עידן אתה ממש הזכרת לי את שני אלה!).... בשורה התחתונה, לקדם זה בסדר, אבל בגבולות, ובסבלנות.

noyy

New member
../images/Emo28.gifאני לא יודעת מה איתך

אבל אני דיי נהנתי מהתקופה הזאת של אלו ש"המציאו רשומות שלא היו להם- פירסמו בשעה עגולה ואז מחקו את הרשומה בשביל למשוך כניסות, או המציאו סנסציות מיותרות שלא היו" D:

idodo cohen

New member
כן, היה משהו מאוד נחמד באקשן הזה.

אבל נחמד לא פחות לחשוב שהם סוף סוף לא פה

בפירוש

אני משקיעה הרבה בבלוג שלי, גם מבחינת הכתיבה וגם מבחינת התכנים, ובסופו של דבר אני עושה את זה מתוך כוונה שיקראו את מה שאני כותבת. לכן מדי פעם אני מפרסמת בפורום בלוגים בתפוז, והרבה פעמים אני כותבת הודעה בפורומים רלוונטיים ומספרת קצת על מה כתבתי עם קישור. כבר היו לי מקרים הפוכים, בהם פנו אלי מפורומים וביקשו לפרסם שם רשומות שלי כי הן היו רלוונטיות לתוכן הפורום. מה שכן, אני לא ממש אוהבת את הרעיון של לנפח את הסטטיסטיקות סתם. עבורי הן מהוות הערכה לכמה ממש קוראים את מה שאני כותבת, כשברור לי שעל חלק מהקהל אני מוותרת מראש כי הרשומות הן לא בהכרח קצרות, ולפעמים דורשות ריכוז. אני חושבת ששאלה טבעית שעולה בהקשר הזה היא מה בעצם המטרה של בלוגר, למה כל כך משנה אם קוראים הרבה או מעט.

Tali1912

New member
כן וגם לא

אני שמה לינק בהודעות
יצא לפעמים שגם לא שמתי והופתעתי לגלות שהם בכל זאת בבלוגים אלבומים או במומלצים. יצא לי לראות שבלוג אחד שלי מופיע באיזה פורטל שהכניסות לשם ביום הם של המון מבקרים (לא כולל אינדקס הבלוגים) לדעתי טוב שהוא שם, היו לי התלבטויות אם למחוק אותו, אבל אמרו לי חד וחלק לא!! טוב אז משאירה אז שאולי יום אחד אזרוק אותו לפח. לאינדקס הבלוגים כמה שזכור לי פרסמתי בהודעות
והוזמנתי להוסיף את הבלוגים שלי. יש גם פורומים וקומונות שהוסיפו את אחד או שני בלוגים שלי, כי זה משהו מהחיים שיש לו מטרה לעזור לאחרים. הוא נבלע בתוך המון בלוגים וטוב שכך ואני לא מעדכנת אותו המון אלא פעם באלף שנה. יש לי מישהו שדואג מאוד לפרסם אותו כי זה חשוב לו ומידי פעם דואג לשאול לרשותי אם הוא יכול לקחת רשומה.

למעלה