האם אתם מרגישים "ישראלים"?

doughnuts

New member
האם אתם מרגישים "ישראלים"?

שמתי לב למשהו מוזר. יותר נכון, משהו שאני לא מבין. העבודה שלי קשורה בביקורים בבתי-ספר. הילדים, ברגע שהם שומעים את המבטא הרוסי שלי, שואלים אותי אם אני רוסי. בכל פעם שניסיתי להסביר שאני ישראלי ממוצא סובייטי הם לא הבינו. חשבתי שאולי הם לא יודעים שפעם לא היו "רוסים" אלה "סובייקטים" וניסיתי להגיד שאני ישראלי ממוצא רוסי, אבל גם זה לא עזר. לרוב, הילדים מתבלבלים ושואלים אותי שוב - אולי אני כן רוסי ופשוט מסתיר את זה, האם אני אמריקאי, אשכנזי, האם אני יהודי וכו... כאילו שמוזר להם לראות אנשים שמגדירים את עצמם בתור "ישראלים". אני לא מבין את זה. ברור לי שכל אחד ואחת מהם ירגישו מאוד ישראלים בחו"ל, אבל למה הם לא מבינים שאפשר להיות ישראל גם בארץ? לא שזה מאוד מפריע לי - אם כבר, אני הרבה פחות פטריוט מהאזרח הממוצע - אבל נראה שלמרות זאת אני מרגיש יותר ישראלי מהם. אז אמרתי... אולי אפשר לשאול - איך אתם מגדירים את עצמכם ומה אתם מרגישים לגבי זה?

Puskas

New member
לישראלי יש הגדרה מילונית פשוטה

מי שחי בישראל והוא בעל תעודת זהות כחולה, הוא ישראלי.
מבחינתי, בתור ציוני ופטריוט רציני והדוק, ישראלי זה יותר מזה,
המושגים ציוני וישראלי מתערבבים אצלי בהמון מובנים,
אני חושב שאהבת הארץ היא חלק מזה, כיבוד הציונות ועידוד המפעל הזה הם חשובים גם.

אבל מילונית זה מה שכתבתי למעלה.

Optimistic Girl

New member
לא.

יש לי יכולות להסתגל לסביבתי; לכן כן סיגלתי התנהגות ישראלית
כמו מידי פעם "יש לי רק דבר אחד בסופר"
אפילו חברות הצבריות שלי אומרות שאני ישראלית

אך אני לא מרגישה ככה,
זאת אחת הסיבות הקטנות שלי להגירה...

doughnuts

New member
יש לך רק 2 רגליים

אז כמו שאת רגל בחוץ, את גם רגל בפנים. השאלה, איזה רגל את מדגישה ולמה?

einat162

New member
בני כמה הילדים האלו היו? ישראל זה מקום מבלבל

בגלל שמדינה של מהגרים - באופן הזה אנחנו דומים לארה"ב....

אני חושבת שפשוט (בגלל המבטא) לא משנה להם אם עלית בגיל 6 (ולא זוכר כלום), עלית בתור מבוגר וכמה שנים בארץ, או נולדת בארץ למשפחה דוברת רוסית והמבטא "נדבק" (ולדעתי בדור ראשון גם התרבות השונה "נדבקת" בדברים מסויימים)- עבורם אתה לא "צבר" אמיתי....

אני חושבת שישראל היא מורכבת כי זה לא רק מהגר\בן של מהגר למול צבר אלא גם (אם יהודי) חילוני- מאמין-מסורתי-חרדי....

אני "צברית" מגדירה את עצמי כחילונית, אבל הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי מזועזעת ממה שבאופן חיים חילוני נחשב בסדר ולגיטימי. בבית ההורים למשל מדליקים נרות בשבת (יותר בגלל התעקשות של אבא) אבל אני לא מדליקה, לדעתי אחי גם לא, רק אחותי הגדולה- ואני חושבת שזה בעיקר כי היא אמא לבת.
אני לא חושבת שלהדליק נרות או לא יעשה אותי בנאדם יותר או פחות טוב.....

EdisonGirl

New member
אם אתה שואל מבחינה תרבותית

לא, אני לא מרגישה ישראלית. אני די גאה באופי הישראלי כשהוא נצפה על הצד החיובי שלו, אבל באופן אישי אני לא מרגישה שיש בי ממש משהו מזה... אני לא ממש חמה - לא במובן השלילי ולא במובן החיובי, ולא יותר מידי מתערבבת.. לא מרגישה שאני "חלק מ.." אלא אינדיוודואל (ולכן לא רואה גם טעם להגר, כי אני לא שייכת לכאן בדיוק כמו שאני לא שייכת לשום מקום אחר, בעיניי, אם כי עוד לא הייתי בשום מקום אחר, כך שניתן לקחת את דבריי בעירבון מוגבל).

אם אתה שואל מבחינת השייכות לארץ, אני מאוד אוהבת את הארץ הזו, ורוצה שתישאר כולה שלנו. לא בגלל שום היסטוריה/עמדה פוליטית/עמדה דתית, אלא בגלל שאני אוהבת אותה וחושבת שיש לה אופי, לאדמה הזו, שמזכיר את התרבות של הישראלים (הפן החיובי שלה), ולכן היא תיגווע עם כל אוכלוסיה אחרת שתיישב אותה.

mad alot

New member
אני ישראלי כי אני גר בישראל

אבל אני לא מרגיש ישראלי, כי אני לא מרגיש שייכות למדינה הזו מאשר כל מדינה אחרת.

אבל אם בישראלי הוא מתכוון האם אני מרגיש שייכות לסממנים התרבותיים הישראלים או לאופי הישראלי, אז פה לא רק שאני לא מרגיש שייכות, אני אפילו מרגיש סלידה עזה.

CtrlAltDele

New member
אולי היום הכי ישראלי

זה לא להאמין בזה שאתה ישראלי?
תראה, ממי שענה עד עכשיו, 3 אמרו שהם לא מרגישים ישראלים, אחת התחמקה בתשובה שהיא צברית והאחרון ענה שכן ובלה בלה בלה פטריוטיות וכדומה.

אני מאמינה שאם תשאל 100 אנשים בני גילנו, כ-70% מהם יגידו שאינם מרגישים וחשים ישראלים.

מעבר להדרגה של מהי ישראליות (הגדרה מילונית) ישראליות היא מונח שלא מאופיין בבערך כלום, בנוי על הרבה סטראוטיפים ( נו ההוא עם הכובע טמבל וכאלה) ולא באמת בעל זהות.

האמת היא, שאנחנו פשוט מדינה בהקמה, ולוקח אלפי שנים להיות עם בעל זהות, מדינה בעלת זהות.

ולשאלתך ולמרות שהחפירה שלי לא ברורה, אני ישראלית, יותר מכל דבר אחר. אני מאמינה שמקומי הוא פה, לא בשומקום אחר ואם אני רוצה לשנות ולהשתנות, ליצור זהות כלשהי זה יהיה רק בישראל.

Puskas

New member
אלפי שנים?

קצת הגזמת לא? אמנם 64 שנים זה לא מספיק אך אני חושב שמספיקות 100-120 שנים בשביל לגבש זהות והגדרה ברורה.
מי לעזאזל קיים אלפי שנים? לפי התאוריה הזו אין אף עם מוגדר בעולם.

CtrlAltDele

New member
אולי הגזמתי אבל,

100 שנים? 120? סלח לי, אבל גם לארה"ב שהיא קיימת כביכול 237 שנים אין עדיין זהות.
לעומת זאת, צרפת, אנגליה, איטליה וכדומה [ מדינות בעלות זהות היסטורית וכן, מדובר במאות שנים (איטליה קיימת אגב מאות אלפי שנים, מתקופת רומא, ההתיישבות האנגלית החלה ב1066 לספירה, התיישבות הצרפתית החלה במאה הראשונה לפני הספירה, הטורקית גם כן, ובמהלך השנים היו לאימפריות שונות ) ] הם מדינות בעלות זהות ברורה. אז בטח ובטח ש100 שנים לא מספיקות לכלום.

Puskas

New member
לארה"ב יש זהות

פשוט קשה יותר לאתר אותה בדיוק כמו שקשה לאתר את הזהות הישראלית בגלל שמדובר במדינות מהגרים.
איטליה היא לא רומא, זה לא אותו עם ולא אותה אימפריה, הרומאים שייכים זמן אחר בדיוק כמו שאתונה וספרטה הן לא יוון של היום,
בדיוק כמו שהמונגולים של גינגס חאן הם לא המונגולים של היום וכמו שהמצרים הקדומים הם לא אותו עם של היום.
האנגלים אכן קיימים כמעט 1000 שנה אבל ראוי לציין שאת הזהות שלהם הם גיבשו כבר לפני מאות שנים.
אולי 100-120 שנה לא מספיקות אך לא הייתי מרחיק לכת לרמה של מאות שנים אלא נעצר על מקסימום 300 שנה וגם זה נשמע לי הרבה מדי.

לארה"ב אין זהות??

מה ההגדרה שלך ל"זהות"? אולי ההגדרה שלך שונה ממה שאני מכירה אבל אני יודעת שארצות הברית היא דווקא מדינה שהאנשים בה מאד תופסים את עצמם "אמריקאים".. וזה מאד בולט במיוחד לנוכח העובדה שהיא מורכבת מקבוצות אתניות שונות ורבות

CtrlAltDele

New member
הינה דוגמא

אם את מזהה איזה עיר כל אחת משתי התמונות הבאות, אני טעיתי.
את יודעת מה? לא עיר, מדינה.

למעלה