זה נכון מאוד,
ואכן לוקח הרבה יותר מ-64 שנים (והמהדרין יגידו כ-120 שנה +- מאז התעוררות הציונות) כדי ליצור ולהגדיר "עם".
הדחיה והסירוב לקבל את עצמך כחלק מקבוצת לאום זה סימפטום ידוע של צעירים בעולם המערבי וישראל לא שונה מכך. אף אחד לא רוצה להיות "ישראלי", כולם רוצים להיות "חילוני", "חרדי", "סוציאליסט", "היפסטר", "הייטקיסט" וכדומה. הניסיון הוא תמיד להגדיר את עצמך בקבוצה כמה שיותר קטנה כי רעיון הלאום והזדהות עם הלאום כבר לא עדכני.
כשמנסים לחשוב על "ישראלי" אנשים בד"כ חושבים על המכנה המשותף הרחב ביותר,ומכנים כאלו נוטים להיות נמוכים. אז כדי שחס וחלילה לא יזהו מישהו כ"נהג גרוע, לא עומד בתורים" אנשים ממהרים להימנע מהגדרת הישראליות... בנוסף, משום מה במקום לבחור להתגאות בצדדים הטובים שיש במדינת ישראל, אנשים מקשרים אוטומטית את ההגדרה ואת הישראליות עם צדדים שליליים ולכן מעדיפים להתרחק מזה כמה שיותר. ביקורת עצמית, הלקאה, סימפטומים יהודיים ידועיים
לדעתי ההגדרה היא די ברורה והיא מתקרבת מאוד למושג "ציוני" (כן, אני יודע שגם הוא בעייתי להגדרה), ולכן אגב זה די ידוע איזה קבוצות לא מגדירות עצמן כ"ישראליות" וכנראה גם לעולם לא יגדירו.
אני מתפוצץ מרוב הרגשת ישראליות וזו ההרגשה הכי טובה שיש לגור במקום שאתה מחובר ומזדהה איתו במאת האחוזים. אין כיף מזה. תנסו
נ.ב אחרון
בקשר ל"רוסי", "אתיופי" וכל מיני קריאות כאלה - אני מעדיף להימנע מכך ולתקן מי שמשתמש בזה. אין אתיופים ורוסים. כולנו ישראלים.