האם אתם מרגישים "ישראלים"?

EdisonGirl

New member
הראשונה זה ארה"ב והשנייה באנגליה?

סתם נהנית ממשחק הניחושים

EdisonGirl

New member
זה אמור לבלבל בגלל האבנים, אבל מכוניות ואן..

או סטיישן, או איך שלא קוראים למכונות האלה שדוחסים לתוכם חבורה שמנמנה מסגירות שמדובר בתרבות האמריקאית

Puskas

New member
לא רואה את ההקשר..

האמריקאים הם בעלי מאפיינים די בולטים.. והם מאוד גאים בהיותם אמריקאים,
אני לא חושב שיש על זה עוררין וזה לא משנה אם יש שם מקום שנראה כמו דימונה ומקום אחר שנראה כמו לונדון.

CtrlAltDele

New member
מוקדם לי מידי בבוקר או מאוחר לי מידי בלילה

אבל, היי.. אתה טוב בלהתווכח.
ואין לי בכלל כוחות להכנס איתך לזה.
תבדוק טוב טוב הן במבחינה סוציולוגית, אנתרופולוגית ותראה שהם חסרי זהות.
פה סיימתי איתך את סגה זו.

Puskas

New member
הם אמריקאים!

זו לא מדינה שמושתתת על דת אלא מדינה של לאום!
הם מרגישים מאוד אמריקאים וזה כולל את האסייתים לשעבר שחיים שם, את השחורים וגם את היהודים וכמובן הנוצרים.
חבל על הויכוח כי זה המצב.

אני אשמח לדעת

לא בשביל הויכוח.
אלא כי אני באמת לא מבינה את הנקודה שלך...
ואני רוצה לדעת..
(למרות שאני באמת חושבת שאת טועה)

Optimus_Prime

New member
זה נכון מאוד,

ואכן לוקח הרבה יותר מ-64 שנים (והמהדרין יגידו כ-120 שנה +- מאז התעוררות הציונות) כדי ליצור ולהגדיר "עם".

הדחיה והסירוב לקבל את עצמך כחלק מקבוצת לאום זה סימפטום ידוע של צעירים בעולם המערבי וישראל לא שונה מכך. אף אחד לא רוצה להיות "ישראלי", כולם רוצים להיות "חילוני", "חרדי", "סוציאליסט", "היפסטר", "הייטקיסט" וכדומה. הניסיון הוא תמיד להגדיר את עצמך בקבוצה כמה שיותר קטנה כי רעיון הלאום והזדהות עם הלאום כבר לא עדכני.
כשמנסים לחשוב על "ישראלי" אנשים בד"כ חושבים על המכנה המשותף הרחב ביותר,ומכנים כאלו נוטים להיות נמוכים. אז כדי שחס וחלילה לא יזהו מישהו כ"נהג גרוע, לא עומד בתורים" אנשים ממהרים להימנע מהגדרת הישראליות... בנוסף, משום מה במקום לבחור להתגאות בצדדים הטובים שיש במדינת ישראל, אנשים מקשרים אוטומטית את ההגדרה ואת הישראליות עם צדדים שליליים ולכן מעדיפים להתרחק מזה כמה שיותר. ביקורת עצמית, הלקאה, סימפטומים יהודיים ידועיים

לדעתי ההגדרה היא די ברורה והיא מתקרבת מאוד למושג "ציוני" (כן, אני יודע שגם הוא בעייתי להגדרה), ולכן אגב זה די ידוע איזה קבוצות לא מגדירות עצמן כ"ישראליות" וכנראה גם לעולם לא יגדירו.

אני מתפוצץ מרוב הרגשת ישראליות וזו ההרגשה הכי טובה שיש לגור במקום שאתה מחובר ומזדהה איתו במאת האחוזים. אין כיף מזה. תנסו

נ.ב אחרון
בקשר ל"רוסי", "אתיופי" וכל מיני קריאות כאלה - אני מעדיף להימנע מכך ולתקן מי שמשתמש בזה. אין אתיופים ורוסים. כולנו ישראלים.

אני מרגישה מאד ישראלית

ואני חושבת שזה מאד עצוב שהרבה אנשים לא מגדירים את עצמם ככאלה בגלל שהם מתביישים בישראליות, ובישראל... לעומת ארה"ב למשל שבה אמריקאים גאים להיות אמריקאים ואין להם בעיה להסתובב עם חולצות I LOVE USA וכאלה..

spaysi8

New member
כן

אני מרגישה מאוד ישראלית..
בין אם באהבה שלי למדינה, הרצון שלי לחיות פה כל החיים,
האופי הישראלי (חוצפנית, כנה, פדיחיונית [ראו: גרייניק ואלתרמן- ילדים סורגים לאלוהים], מחבקת..)
ועוד הרבה דברים.

בקיצור- כן, לגמרי.

AlabamaW0rley

New member
מגדירה את עצמי ישראלית-רוסיה

בחו"ל זה משתנה. לפעמים אני אומרת שאני רוסיה, ולפעמים ישראלית. תלוי עם איזה לאום יש לי יותר סיכוי "לעבור מסך".
אגב, דווקא בין ישראלים אני אוהבת להדגיש את השוני התרבותי שלי מהשאר (אולי כי הישראליות שלי כבר יותר דומיננטית).

Light18m

New member
כן

מצד שני אני יכול להבין את אלה שנולדו במקום אחר ולא מרגישים ישראלים.

אני חושב שאמשיך להרגיש ישראלי גם אם אעבור לחיות בארץ אחרת.

למעלה