האם אתם עובדים מהבית?

האם אתם עובדים מהבית?

אצלנו בעבודה מדברים על תוכניות לעבודה מהבית.(בצורה יזומה)
האם בעבודה אצלכם יש אפשרות כזאת? והאם יש תוכניות להתחיל לעבור לסגנון עבודה כזה באופן קבוע בעתיד הקרוב?
(לזמן מוגבל כמובן)
 

CANADA101010

New member
הוזמנתי לבר מצווה מדרגה ראשונה בסוף החודש

אני עצמאי בבית ובמבנה תעשייה אין קבלת קהל
משתדל לא לצאת באם לא חייב
הפסקתי לאכול במסעדות
לא עולה על SABWAY
כל פרי או ירק שאני קונה עובר שטיפה יסודית עם סבון
משתדל לעשות קניות לעיתים רחוקות
הוזמנתי לבר מצווה מדרגה ראשונה בסוף החודש ולא יודע מה לעשות
באם זה היה שלי הייתי דוחה
50 אחוז חזרו מחו"ל רבים מאיטליה
 

dannyk27

New member
מי שיפגע ראשון

הן התעשיות הלא חיוניות כגון התיירות והארחה, די מצר, אבל בכל משבר באשר הוא הן הראשונות.
אני מתחבת עם עצמי האם יש לעודד עבודה מהבית, בשל ההשלכות הרחבות.
 
אני עובד לעתים קרובות מהבית גם ככה

אבל בינתיים האוניברסיטה פועלת כרגיל אז אני ממשיך ללמד, פגישות מתקיימות וכו'. מה שכן, כנסים למיניהם מתבטלים. יש המלצה של האוניברסיטה לבטל נסיעות לחו"ל (הביטוח שלנו, שמכסה הוצאות רפואיות בנסיעה מחוץ לקנדה, הודיע שלא יכסו הוצאות הקשורות לקורונה) ואנחנו עובדים באינטנסיביות על תוכנית מחלקתית למקרה של השבתה.
 
בישראל כבר מדברים על לימודים מרחוק

הקורונה עוד תביא את המהפכה שדיברנו עליה כמה שירשורים אחורה, זוכר?

בכל אופן, שביתת המורים כבר לא בכותרות.

היום הודיעו בביה"ס שמאריכים את חופשת מרץ.
 
ביום שישי כמעט כל האוניברסיטאות באונטריו הודיעו על הפסקת

שיעורים. רובן, כולל אנחנו, עוברים להוראה מרחוק. אבל, מה שקורה כרגע הוא סוג של כיבוי שריפות. לתכנן וללמד קורס טוב מרחוק דורש הרבה מאד הכנה ועבודה- זה הרבה יותר מאשר סתם להעביר כמה הרצאות באינטרנט בשלושה שבועות שנשארו עד סוף הסמסטר. ויש מאחורי זה פדגוגיה שלמה, והרבה דברים שצריך לשים לב אליהם. עבור חלק זה יכול להיראות ככה:
https:/twitter.com/jcove___/status/1238230598130556928

מעבר לזה, רק ביום שני נראה אם המערכת של האוניברסיטה (שהיא די מיושנת) מסוגלת לתמוך באלפי משתמשים שמנסים להיכנס להרצאות מקוונות בו-זמנית. האוניברסיטה העמידה מערך תמיכה מתוגבר, כולל קורסים וירטואליים למרצים במהלך הסופ"ש כדי שיוכלו להשתמש ברמה סבירה בטכנולוגיה.

ברמת המחלקה נערכנו מראש למצב שבו הלימודים יופסקו, כולל רכישת רשיון לתוכנה יותר מתקדמת לכיתה מקוונת והכנה של הצוות האדמיניסטרטיבי התומך (למזלנו יש לנו באמת צוות נהדר). אבל מעבר להעברת שיעורים מרחוק, יש עוד הרבה אתגרים שהתכוננו אליהם. למשל:
- פרקטיקום והצבה במקומות עבודה. הרבה מהסטודנטים שלנו עושים פרקטיקום בבתי חולים או ארגוני בריאות אחרים (בכל זאת, בי"ס לבריאות הציבור). צריך היה למצוא תחליפים בזמן קצר כי לא רוצים לסכן סטודנטים אלא אם הם בעלי תפקיד חיוני.
- הגנות על עבודות מאסטר ודוקטורט. לרוב חייבות להיות פנים אל פנים (מלבד בוחנים שלפעמים משתתפים מרחוק). עכשיו מעבירים להגנה מרחוק. בנוסף, חלק מהסטודנטים שלנו הם אנשי מקצועות בריאות (רופאים, אחיות) שאולי יצטרכו דחיות והתאמות נוספות.
- מעבדות הוראה ומחקר. למזלנו אצלנו אין.
- נסיעות לחו"ל: רוב הכנסים מתבטלים, אבל גם תכניות לנסיעות לצרכי מחקר משתבשות. יש לנו סטודנטים שעושים את איסוף הנתונים למחקר המאסטר או הדוקטורט שלהם מחוץ לקנדה. סטודנטים כאלו ייתכן שיזדקקו להארכת לימודים.

ומה לגבי בתי"ס לאמנות- למשל OCAD- שבהם הסטודנטים צריכים סטודיו, ציוד וכו' שאין בבית. להם גם קשה מאד לעבור ללמידה מרחוק.
 

michaelbl

New member
וכן אתה מחזיר אותי לנושא המגזר הציבורי מול הפרטי

המגזר הציבורי פשוט סוגר הכל ויושב בבית והמשכורת זורמת, הפנסיה ממשיכה להיצבר.
המיגזר הפרטי לעומת זאת נאלץ להמשיך לקרטע כמה שאפשר במצב הנוכחי כי יש הוצאות שממשיכות לזרום, ויש עובדים שאין ברירה וצריך לשלם להם, ושכירות וחשבונות, ולא ברור בכלל מה יהיה המצב עוד יומיים.
&nbsp
 
לא יודע איך הסקת מדברי ש"פשוט סוגר[ים] הכל ויושב[ים] בבית

הרי כל מה שכתבתי מעיד בדיוק על ההיפך: נסיון להמשיך לתפקד ולמצוא בזמן קצר אלטרנטיבות כדי להמשיך למלא את תפקידנו כמוסד להשכלה גבוהה.

ומעבר לזה, חלק גדול מהתפקיד של אוניברסיטאות הוא לקיים מחקר- וזה לא נפסק. אנחנו ממשיכים לעבוד על מחקרים כמה שהמצב מאפשר, באוניברסיטה (למשל חוקרים במעבדה שלא יכולים להפסיק ניסויים באמצע.) או מהבית (ואני כאמור עובד מהבית די הרבה בלי קשר). יש דברים שמחליטים להפסיק- למשל איסוף נתונים בבתי חולים, אם אפשר. אבל גם כאן, לא תמיד ניתן להפסיק מחקר קליני (לדוגמא) באמצע.

וגם במגזר הפרטי- יש מספר מרוויחים לא קטנים: יצרני חומרי ניקוי וכד', רשתות המרכולים שמוכרות הרבה יותר מכרגיל בתקופה זו (למרות שזה יכול להיות זמני), חברות כמו זום שמפתחות טכנולוגיה ללמידה מרחוק, נטפליקס ואחרים.

אבל בגדול, אתה צודק. המגזר הפרטי נפגע קשה ובמיוחד עסקים קטנים שאין להם רשת ביטחון חזקה. אני צופה משבר כלכלי עולמי גרוע יותר מזה של 2008.
 

CANADA101010

New member
ישנם עצמאים שלא ישנים

נכון מאד מיכאל. אני חושב שאתה מדבר מנסיונך כעצמאי.
בזמן הסארס היו מסעדות רבות שסגרו את השערים. אנשים טובים וחרוצים שפרנסו עובדים רבים מצאו עצמם מול שוקת שבורה. לי לא ידוע על עזרה מצד הממשל הקנדי.
אני צופה במודל האנגלי ותוהה מה ילד יום שם.
ישנם שכירים שבוכים שמשעמם להם (שני ילדי מורים) וישנם עצמאים שלא ישנים
 
אני נגד הכללה של כל המגזר הפרטי וכל המגזר הציבורי כחבילה אחת

כאמור גם במגזר הפרטי יש מפסידים (הרבה ובמיוחד עסקים קטנים) ומרוויחים.

ולהזכירך: המגזר הציבורי זה גם הרופאות והאחים ועובדי המעבדות שממש לא יושבים בבית אלא עושים עכשיו הרבה שעות עבודה ונמצאים בסיכון מוגבר.

הייתי מרגיש הרבה יותר נוח אם מיכאל היה מתייחס ספציפית לעסקים קטנים (שבהקשר להם אני מסכים איתו ב 100%) ולא עושה הכללות על כל המגזר הפרטי וכל המגזר הציבורי.
 

michaelbl

New member
זה לא רק העסקים הקטנים

גם חברות בינוניות וגדולות סובלות, ודווקא אותו מכפיל סניפים שבימים כתיקונם מגדיל להם את הרווחים, כעת זה מכפיל את ההפסדים שלהם.
פרט לרשתות הסופרים ולחלק מיצרני המזון ויצרני חומרי הניקוי והסניטציה אני לא חושב שיש מישהו שמרוויח מהסיפור הזה.
עובדי מדינה לעומת זאת בין אם הם יושבים בבית ומתבכיינים שהם תקועים עם הילדים שמשגעים אותם או עובדים לא צריכים לדאוג לפרנסה שלהם.
אני יכול לומר לך בוודאות שלא רק שאני לא הולך להרוויח הזמן הקרוב אלא אפילו הולך להפסיד, כך שחוץ מזה שאין לי הכנסה אני גם צריך לחשוב איך לשלם לספקים, לשלם שכירות וחשבונות ולשלם לעובדים, שאגב להם המדינה תדאג אם אני אקצץ להם שעות, אבל לי כבעל העסק אין שום רשת ביטחון מהמדינה חוץ מהכרזות כלליות על חשיבות העסקים הקטנים לכלכלה, וזה ההבדל הגדול בין עובדי מדינה לבעלי עסקים
 

michaelbl

New member
ובוא נגיד את זה ככה

אם היו מכריזים היום שהמגזר הציבורי צריך לוותר על מחצית מהשכר לחודשים הקרובים כדי לתרום למאבק כבר היתה נפתחת מלחמת עולם, וזה כל ההבדל על רגל אחת.
אתה לא תצליח לעולם לשכנע אותי שהמגזר הציבורי מתוגמל באופן פרופורציונלי לפרטי
 
אתה שוב חוזר על ההכללות

לעולם לא תשכנע אותי שהבעלים והמנהלים הבכירים בבנקים הגדולים מתוגמלים באופן פרופורציוני לאחות בבי"ח.

אבל מה, כשיש משבר כמו עכשיו או כמו ב 2008 הם יקבלו תספורות נאות כדי שלא יתמוטטו. היא תעבוד לילות כימים בהתמודדות עם העומס בבית החולים וטיפול בחולים קשים, תצטרך לתמרן (ואולי לשלם כסף) כדי למצוא סידור לילדים בזמן שהיא במשמרות. ובעל הבית לא יוותר לה על שכר דירה. וחשבונות צריך לשלם...

ומה היה קורה אם היו מכריזים שהבנקים צריכים עכשיו להקפיא את החיוב על משכנאות למשך כמה חודשים? לא היתה נפתחת מלחמת עולם? למה זה יותר הגיוני לדרוש מכל העובדים במגזר הציבורי שצריכים להמשיך לשלם משכנתא וחשבונות, ולפעמים לשלם כסף או להפסיד ימי עבודה עבור סידור לילדים (אתה יודע, גם במגזר הציבורי לא כולם קבועים ומקבלים תשלום לפי שעה- אשתי למשל עובדת ככה) לוותר על מחצית משכרם?
 

CANADA101010

New member
לא כולם מקבלים תספורת

אין אף מדינה בעולם שידעה לקרוס כמו איסלנד. לאחר שהמשבר הפיננסי העולמי ב-2008 הפך אותה לקורבן האירופי הראשון שלו וכמעט החזיר אותה לתקופת האבן, לאחר שהמטבע שלה קרס ביותר מ-50% ואילץ אותה לבקש סיוע, לאחר שהמערכת הבנקאית המנופחת שלה קרסה בן לילה ושליש מהאזרחים איבדו את כל חסכונותיהם, ולאחר שראש הממשלה התחנן לאלוהים לעזרה בשידור חי בטלוויזיה - איסלנד עשתה היסטוריה כשהחליטה לעשות את מה שאיש לא ציפה ממנה לעשות. ציפו ממנה לחקות את מה שהאמריקאים עשו לפניה: לחלץ את הבנקים, לקחת על עצמה את החובות שלהם, ואם יהיה לה מזל - אולי לקבל את החוב בחזרה בעוד כמה שנים, פלוס ריבית.
אבל איסלנד בחרה שלא לעשות זאת. לאחר ששלושת הבנקים הגדולים במדינה - גליטניר, לנדסבנקי וקאופתינג - ששלטו יחדיו ב-90% מהמערכת הבנקאית קרסו תחת נטל החמדנות של עצמם, איסלנד פשוט נתנה להם לקרוס וסירבה לקחת על עצמה את החובות שצברו. נשמע פשוט, אבל בפועל זו בתגובה מנוגדת לחלוטין לזו של כל מדינה מוכת משבר שהגיעה אחריה.
כל אחד רוצה שיקחו מהשני רק לא ממנו.
ישנם כיום אנשים שמקבלים תשלום לחשבונם (גם אם הם עובדים קשה ו/או משלמים לביביסיטר) וישנה קבוצה אחרת כמו מיכאל למשל שאין לו הכנסה מובטחת או מטריה כלהיא (מלבד זאת בנוסף הוצאות שוטפות)
המנהלים הבכירים לא צריכים להיות מתוגמלים כמו אחות - ברור אבל זה לא רלונטי לנושא.
במצב כמו היום היה מצופה ממדינה לעזור לאנשים שאיבדו את מטה לחמם לרמה של - להשאיר את הראש מעל המים (מזון והוצאות דיור מינינמלית. (לא נראה הגיוני שבעל בית של דירה או מבנה מסעדה יקבל שכ"ד כאילו לא קרה כלום)
המדינה צריכה לחוקק חוק המתאים לרוח התקופה.
(בהתנדבות איש לא יוותר על פרוטה משכרו)
להלן דוגמא לאנרכיה:
בעל השליטה בקבוצה הראל ויזל הודיע לקניונים ולמרכזים המסחריים שבהם פועלות חנויות הקבוצה כי החל מ-1 באפריל ועד התייצבות המצב "יבוטלו הוראות הקבע ויוקפאו תשלומי השכירות ודמי הניהול בכל חנויות הקבוצה בישראל". לדברי ויזל, "אנחנו מבינים כי צעד זה הינו דרמטי, אך עם זאת אנו חושבים כי זהו צו השעה"
 

CANADA101010

New member
חבילת הצעדים בישראל

<table> <tbody> <tr> <td>
<font><font>*חבילת הצעדים של משרד האוצר לשמירה על יציבות המשק*</font></font> <p><font><font>*משרד האוצר הציג הערב (ב') חבילת צעדים לסיוע למשק בהתמודדות עם השלכות וירוס הקורונה ובהם דחיית תשלומי חובה לעצמאיים ועסקים קטנים ובינוניים, מענק סיוע מיוחד לעצמאים, מענק מיוחד למפוטרים, הקלות במתן הלוואות והגדלת מסגרת אשראי ועוד.*</font></font></p> <p>
<font><font>*שר האוצר, משה כחלון: "מנכ"ל משרד האוצר וראשי אגפי האוצר עבדו לילות כימים על מנת לגבש חבילת צעדים עבור העסקים, השכירים והעצמאים במשק הישראלי, במטרה לסייע למשק בתקופה מורכבת זו. משבר הקורונה שפקד אותנו הינו משבר שמדינת ישראל לא ידעה כמותו. אנו עוברים ועוד נעבור ימים קשים, אך עם זאת, משרד האוצר ימשיך לנקוט במירב הצעדים האפשריים כדי לייצב את המשק ולהפחית את הפגיעה ולוודא כי נצא מהמשבר מחוזקים".*</font></font></p> <p><font><font>כחלק מפעולות הסיוע שבהן נוקטת ממשלת ישראל להתמודדות עם וירוס הקורונה מוביל משרד האוצר בשיתוף כלל משרדי הממשלה חבילת צעדים כלכליים לסיוע למשק. צעדים אלו נועדו לצמצם את הפגיעה בכלכלה הישראלית מהשלכות התפרצות נגיף הקורונה, בכפוף לשיקול המרכזי של שמירה על בריאות הציבור והיא כוללת צעדים שיובילו לייצוב המשק והכלכלה בשגרת החיים החדשה בצל הקורונה ולצד אלו יצירת תשתית להצמחת המשק בתום המשבר. בנוסף, יוקצו 5 מיליארד שקלים לטובת מנועי צמיחה למשק.</font></font></p> <p><font><font>*להלן הצעדים:*
1. בריאות – הקצאת המשאבים הנדרשים לשמירה על הציבור.
2. מענה לצרכים אזרחיים – סדר ציבורי, מזון ושירותים חיוניים, חברה אזרחית.
3. מגזר ציבורי – המשך עבודה במתכונת חירום וצעדי התייעלות.
4. הפחתת עלויות לעסקים וסיוע מיוחד לעצמאים.
5. נגישות אשראי לעסקים.
6. הרחבת רשת הביטחון הסוציאלית.
7. הקלת הנטל הכלכלי המיידי על האזרח.
8. קידום מואץ של תשתיות צמיחה למשק.
</font></font></p> <p><font><font>*פירוט עיקרי התכנית:*
1. בריאות -
• הגדלת מלאי חירום ותרופות - רכש של מסיכות, ציוד מגן ומכונות הנשמה.
• מיטות אשפוז - בינוי ופיתוח של כ-1,000 מיטות לחולי קורונה.
• איתור חולים - תגבור מערך המעבדות ומד"א על מנת לאתר את החולים ולהגדיל את מספר הבדיקות.
• מתחמי בידוד - בינוי מתחמי בידוד בבתי החולים הגריאטריים.
• רכש ממשלתי של חדרי מלון בפריסה ארצית למחויבי בידוד.
• תקני כוח אדם 600 תקני אחיות, 200 תקני רופאים, 250 עובדי אחזקה במערך האשפוז, תגבור אלפי סטודנטים לסיעוד ורפואה לפי צורך.
• הסברה קמפיינים להסברה ופרסום והפעלת מוקדים.
• מאמצים למציאת חיסון.
</font></font></p> <p><font><font>2. מענה לצרכים אזרחיים -
• סדר ציבורי - אמצעי מיגון וחיטוי, רכש לשעת חירום, הגברת פריסת הכוחות לשמירה על הסדר הציבורי
• מזון - הבטחת המשך האספקה הסדירה לאורך המשבר, לרבות פתרונות לעובדים מהרש"פ
• תרופות - הבטחה להמשך אספקה סדירה לאורך המשבר.
• פתרונות לבידוד וחולים - ככל שיהיה צורך, יינתן מענה מלא.
</font></font></p> <p><font><font>3. מגזר ציבורי –
• המשך עבודה במתכונת חירום וצעדיי התייעלות.
• בהסכמה עם ההסתדרות הוחלט כי העובדים שאינם חיוניים בעת הזו יצאו לחופשה על חשבון העובדים עד סוף פסח.
• דיגיטציה –
- האצת האזור האישי והאזור העסקי והעלאת 80 שירותים מרכזיים.
- קידום פתרונות שירות מרחוק מלשכות השירות.
- הרחבת פיתוח של קורסים מקוונים והאצת העברת מידע בין משרדים.
</font></font></p> <p><font><font>4. הפחתת עלויות לעסקים וסיוע מיוחד לעצמאיים –
• הקדמת תשלומים לספקי הממשלה הקטנים והבינוניים.
• מתן אורכה לכלל העסקים בהעברת המע"מ לקופת המדינה.
• דחייה ופריסה של תשלומי ביטוח לאומי של חודש אפריל.
• דחיית תשלומי חובה לעצמאיים ועסקים קטנים ובינוניים.
• דחיית תשלומי ארנונה עסקית תוך סיוע תזרימי לרשויות חלשות.
• מענק סיוע מיוחד לעצמאים – המענק מיועד לעצמאים קטנים אל מול ההפסדים הצפויים להם בשל הירידה בפעילות המשקית.
</font></font></p> <p><font><font>5. נגישות אשראי לעסקים –
• קרן הלוואות בערבות מדינה.
• הקלות במתן הלוואות והגדלת מסגרת אשראי.
• הקלת מגבלת האשראי על ענף הנדל"ן.
</font></font></p> <p><font><font>6. הרחבת רשת הביטחון הסוציאלית:
• הסכמות בין ארגוני העובדים והמעסיקים על אי פיטורים בתקופה הקרובה, שיצאו לחופשה או חל"ת.
• הקלה משמעותית בזכאות לדמי אבטלה על ידי קיצור תקופת האכשרה.
• מענק מיוחד למפוטרים.
• רישום מהיר ודיגיטלי לשירות התעסוקה ללא צורך בהתייצבות פיזית
• תכנית לשיפור ההכשרה המקצועית להשתלבות מהירה בשוק העבודה.
</font></font></p> <p><font><font>7. הקלת הנטל הכלכלי המיידי על האזרח -
• הקדמת תשלומי מס הכנסה שלילי.
• הקלות במתן הלוואות והגדלת מסגרת אשראי.
• דחייה בתשלומי המשכנתאות ע"י הבנקים ומשרד השיכון לזכאים.
• שירותים בנקאים דיגיטליים מורחבים.
</font></font></p> <p><font><font>8. הקלה על עסקים ואזרחים:
• דחיית חידוש רישיונות ותעודות לאזרחים.
• צמצום חובת המענה לצרכן וזמני אספקה וטיפול.
• עצירת רגולציה חדשה ומתגבשת.
• דחיית תיקון ליקויים שאינם מסכני חיים בהצהרה.
• תכנית האצה לדיגטציה
</font></font></p> </td> </tr> </tbody> </table>
 
בהחלט

אפשר לבחור בדרכים אחרות, וגם תאגידים גדולים ועשירים יכולים לגלות יחס הומני לעובדים ולקוחות.

הנקודה שלה אני מתנגד היא לשים את כל המגזר הפרטי בסל אחד ואת כל המגזר הציבורי בסל אחר. יש הרבה גוונים ווריאציות בכל מגזר. אין לי ספק בכלל שעסקים קטנים כמו של מיכאל נפגעים הכי קשה, ולא רק שאי אפשר לצפות מהם לתת חבילת תמיכה לעובדים כי הם גם ככה בקושי נושמים אלא צריך לעזור גם להם.
 

michaelbl

New member
ובינתיים ראש הממשלה האימפוטנט שולח אותנו לשלוח תודה

לעובדי הבריאות. זה כל מה שהיה לאידיוט הזה להגיד בנאום לאומה, אה ושוב הסבירו לנו איך לשטוף ידיים.
האפס הזה אלוף בלדבר בלי להגיד כלום. אין שום תוכנית קונקרטית, אין שום הגדרות, משנים את דעתם כל כמה שעות, ובתכלס חו. מלפגוע בעסקים שעובדים עם קהל, בין אם קטנים או גדולים הוא לא עשה כלום.
הגבולות סגורים, אה אבל לא לגמרי, כי טיסות מארהב, מקסיקו, בהאמס ועוד נכנסות חופשי.
למסעדות אסור להושיב אנשים אבל מותר להם להצטופף בתור, אה, ושירותי שליחים עדיין פועלים אבל מציעים אופציה ללא מגע, כי השליח בכלל לא נוגע בקופסאות או בשקיות של המשלוח כשהוא מניח אותן ליד הדלת.
אגב, הבן שלי הראה לי סירטונים מאוניברסיטת לורייה שיש ברשת של אלפי צעירים שהתאספו שם בימים האחרונים כדי לשתות ולהשתולל ביום סנט פטריק, והשוטרים עומדים בצד ומסתכלים.
אה, ותחבורה ציבורית ממשיכה לפעול, באמת נסענו אתמול ליד אוטובוס שהיה מלא עד אפס מקום עם אנשים עומדים מרוב שהוא מלא.
בקיצור, ממשלה בדיחה שמונהגת על ידי ליצן שכל מה שהוא יודע זה לחייך ולעשות פן בשיער, אימפוטנטים שלא יודעים מה הם עושים וכל הזמן פוזלים מעבר לגבול דרומה כדי לקבל רעיונות.
 

Sumsum30

New member
כמה רעל... אתה לא צריך וירוס חיצוני

הבאת איתך המון כיף מהארץ. בטח מה זה כיף לשבת איתך על בירה.
 

michaelbl

New member
מה שאמרתי עוד היה אנסרסטייטמנט מעודן

שולחים מסרים סותרים, אין הגדרות חד משמעיות, עושים צעדים מגוחכים כאילו שזה מה שיעזור. כן, קשה להיות הריאליסט שיודע מה הולך לקרות, זה לא כיף, כי אתה דואג בזמן ששאר הכבשים מצטטות את מה שהרועה אומר להם, let's flatten the curve, בולשיט.
אז זה מה שהולך להיות, השהועיים האלה שאצרו זה הדיחה עצובה, בתי הספר כבר לא ייפתחו השנה, יקשקשו משהו על למידה מרחוק אבל זה יהיה איזה בולשיט שיצדיק המשך תשלום משכורות למורים. סמסטר אביב באוניברסיטאות לא יתקיים. ככל שיהיו יותר חולים ומתים ימשיכו להדק את הצעדים ולסגור עוד ועוד שירותים (במקום לעשות את זה במכה אחת עכשיו ולגמור עם זה באמת תוך כמה שבועות), בשלב כלשהו יסגרו לגמרי את שדות התעופה, והכי גרוע (לפחות לטרודו) יסגרו את חנויות הקנאביס.
כמו שאמרתי, ממשלה של אימפוטנטים שלא מסוגלים להחליט כלום בעצמם לי להעתיק מהאחות הגדולה מדרום
 
אנחנו נערכים לקיים סמסטר אביב/קיץ

אני אמור ללמד קורס בסמסטר קיץ ואני וה co-instructor שמלמד איתי את הקורס נערכים להתאים את הקורס לגמרי ללמידה מרחוק. זה לא פשוט, כי הוראה מרחוק מאד שונה מהוראה פנים אל פנים. האינטראקציה הישירה עם הסטודנטים ובינם לבין סטודנטים אחרים מקבלת צורה שונה והקורס שלנו בנוי על לא מעט פרוייקטים קבוצתיים שבהם הסטודנטים מקבלים זמן לעבוד בכיתה, כשאנחנו עוברים ביניהם ומנחים. לא פשוט להתאים את זה ללמידה מרחוק. כנ"ל לגבי כל שאר המרצים אצלנו שמלמדים בקיץ. כולם נערכים לכך שלא יתקיימו שיעורים פנים אל פנים.

מעבר לזה, אחד האתגרים היותר קשים שלנו הוא שיש לנו הרבה סטודנטים שהם אנשי מקצועות בריאות (רופאים, אחיות, ואחרים)- במיוחד בקורס הקיץ שלנו שמותאם לאנשים שעובדים במקביל ללימודים. אנחנו לא יודעים אם הם בכלל יוכלו להשתתף בקורס.
ואתגר נוסף הוא תלמידי המחקר. חלקם אנשי מקצועות בריאות בעצמם. אחרים עורכים את המחקרים בבתי"ח או ארגוני בריאות אחרים. כל בתי החולים הוציאו הוראה להפסיק מחקרים on-site אלא אם אלו מחקרים קליניים הכרחיים. הרבה סטודנטים שלנו עלולים להיפגע מזה, ולפעמים בלתי אפשרי למצוא אלטרנטיבות.
 
למעלה