האם אתם עובדים מהבית?

אני דווקא מחזקת את דבריו

אבל לא בגלל טרודו ספציפית או הממשלה שלו
זה בגלל האופי הקנדי
הכל לאט, בנימוס, שום דבר לא בוער,מדברים חצי שעה אבל לא אומרים בעצם כלום.
ישראל, על כל חסרונותיה (בעיקר המשמעת של אנשים), יודעת להתארגן במהירות ויעילות.
כבר יש לימודים אונליין, אפילו לימודי בלט.....חחחח
הם כבר מקימים אוהלים עם ערכות בדיקה
הפכו מלונות לחולי קורונה.....וכד'
&nbsp
&nbsp

Sumsum30

New member
יחסי ציבור, חיסכון ותו לא

לא יודע אם יצא לך ללכת לחנויות מהסוג הנל, אבל הם ריקים מקונים, ואני מניח שרוב העובדים מקבלים את המשמרת אם נקבעה בכלל שבוע מראש אם בכלל.
עסקים קטנים כמו של מיכאל מקבלים הטבות מפליגות עח משלם המיסים למרות שמשלם המיסים לא אשם, ולמרות שהעסקים ריקים מקונים מבחירה ולא באשמת הממשלה.

michaelbl

New member
קיבלנו הטבות מפליגות ואני אפילו לא יודע מזה

ספר לי רק איפה אני אוסף את הצ'ק מהממשלה כי בינתיים עוד לא מצאתי אותו.
מה יעשו? יקטינו מיסי חברות לעסקים קטנים על הרווחים שאין?

CANADA101010

New member
עצמאי קטן וגדול נמצא באותו צד לכלכלה של כל שכיר

עסקים קטנים כמו העסק של מיכאל מעסיקים מליונים והם מעמודי התווך של מדינה הרוצה בכלכלה בריאה. באם יזמים אלו יסגרו את הדלת יגררו איתם עובדים רבים לקבלת דמי אבטלה.
כלכלה מתוקנת לא מחפשת מי אשם הרי ברור לחלוטין שמדובר ב"אסון -כח עליון" או כל שם לבחירה. הפיצוי ה"מפליג" שמקבל עסק קטן הוא לעג לרש (בישראל 6000 שקל)
כל מדינה החפצה כלכלה בריאה ותעסוקה גבוהה תדאג ליזמים אלו.
היזם הקטן הוא "שותף" של המדינה ללא משכורת.
העולם חווה בשנים האחרונות פילוג של הפרד ומשול על ידי מנהיגים (לא בקנדה)
שיתוף פעולה עולמי יעזור לעבור את המשבר. צריך מנהיג אחראי מאחד (בניגוד לAMERICA FIRST)
עצמאי קטן וגדול נמצא באותו צד לכלכלה של כל שכיר

michaelbl

New member
מצחיק, אני בדיוק יושב לעשות ROE לפיטורים לכל 20 העובדים שלנו

גם כאן, סיבסוד של 10% לשכר שישולם לעובדים, איזה שכר, לאיזה עובדים?
גם מעט המסעדות שעוד עושות טייקאאוט יסגרו בקרוב כשיראו שזה לא שווה להן להחזיק צוות ואספקה שמתקלקלת בשביל כמה הזמנות ביום. החנויות והקניונים גם נסגרים אחד אחרי השני, ומהר מאד גם המפעלים שאין להם עבור מי לייצר ייסגרו, ואחריהם כל אלה שמספקים להם, חברות הייטק, חברות שירותים, חברות של חומרי גלם, ויתחילו פיטורים המוניים.
לפחות הדלק זול, אבל אין לאן לנסוע
&nbsp

ממש עצוב לשמוע

הגיע הזמן ל universal basic income
אפילו אם זה רק זמנית
חבל שזה לא מתוכנן, אלא כפוי.
אני תמיד האמנתי שזה יכול לעבוד, ואפילו יהיה יותר זול ממה שיש היום, אבל זה דיון אחר ואני יודעת שרובכם כאן חושבים אחרת.

CANADA101010

New member
אני מצטרף לחיבוק וירטואלי למיכאל.

לצערי ידוע לי על כ10 אנשים שמנצלים את המערכת (על חלק דיווחתי - לא יודע מה עשו עם זה)
המערכת כאן היא קצת "סבונית" להבטיח שהכנסה בסיסית תגיע לנזקקים האמיתיים
אני מצטרף לחיבוק וירטואלי למיכאל זה מאד מאד לא נעים לפטר
בישראל עברתי ימים כאלו פעמים רבות בכל מבצע, פיגועים המונים ושאר זמנים קשים.
משכורות משכנתא הוצאות שוטפות לחם ותרופות מנעו ממני הרבה שינה בלילות
נגיף הסארס נמשך כשנה.

מצטרף לחיבוק

סארס היה שונה, כי כל המקרים (הידועים) היו קשים. לכן המחלה היתה מוגבלת יותר לבתי חולים. במצב הנוכחי יש כבר הפצה נרחבת בקהילה בלא מעט מדינות.

michaelbl

New member
תודה לכם

אם כי הפיטורים הם זמניים בעיקר כדי שהעובדים יוכלו לקבל דמי אבטלה בינתיים, והם יודעים שנשכור אותם כשזה ייגמר, למרות שכמו שאני רואה את זה זה לא יהיה שבועיים אלא חודשים במקרה הטוב.
לשימחתינו בעל הבית היה מתחשב והקפיא את שכר הדירה, כך שההוצאות ירדו כמעט לאפס כל עוד המקום סגור.
מה שלא הצלחתי להבין זה אם עצמאים גם זכאים לאבטלה עם התקנות שהכריזו או לא
&nbsp

CANADA101010

New member
עשיתה נכון - כל הכבוד לבעל הבית

The government will also increase the tax credits available to small, medium and large businesses.
On Monday, Trudeau announced the new Business Credit Availability Program, which will provide more than $10 billion in additional support to businesses through the Business Development Bank of Canada and Export Development Canada.
https://globalnews.ca/news/6688839/how-to-support-local-businesses-during-coronavirus/
https://globalnews.ca/news/6694574/coronavirus-trudeau-economic-measures/
מעניין אותי אתה ביקשת מבעל הבית או שהוא התנדב לא לחייב?

michaelbl

New member
התכוננו לדבר איתו אבל הוא הקדים אותנו

סך הכל הוא בן אדם בסדר ואנחנו ביחסים מצוינים איתו, ואנחנו גם הפכנו למעין עוגן בפלאזונת שלו, ואחרי שנים שיש לו שם מסעדות שהתחלפו כל כמה חודשים במשך שנים ויש לו שקט מאיתנו כבר שנים אז הוא כנראה מעדיף לספוג קצת בשביל הטווח הארוך

לגבי ההטבות מהממשלה, אז הטבות מס זה נחמד אבל זה עוזר כשיש רווחים, כולם הולכים להיות בהפסדים אז לא כל-כך ברור לי איזה משמעות יש להטבות מס.
לגבי התמיכה דרך בנק ההשקעות הממשלתי, מדובר בהלוואה ועוד אחת עם ריבית די מפולפלת, במיוחד בתנאי הריבית הנוכחיים

CANADA101010

New member
אולי גם הרוך ייעשה פתאום, לזמן מה, הילך חוקי.

היום קבלנו חוזר מבעל הבית שלנו
ברשותו קרוב ל400 יוניטס
אני מצטט "נכון להיום ההסכם שלנו- IN FULL FORCE AND EFFECT"
צריך עוד נקודות לבעל הבית של מיכאל.
צריך הנחיות מלמעלה - נדיר שמישהו מוריד ממשכורתו או הכנסותיו בהתנדבות
אני מביא כאן את חלק מדבריו של דוד גרוסמן:
"אולי גם הרוך ייעשה פתאום, לזמן מה, הילך חוקי. אולי נבין שהמגפה הרצחנית נותנת לנו גם הזדמנות לחתוך מעלינו שכבות של שומן, של חמדנות חזירית. של חשיבה עבה ולא מובחנת. של שפע שהפך לגודש וכבר החל לחנוק (ולמה, לעזאזל, אספנו כל כך הרבה חפצים? מדוע גיבבנו כל כך את חיינו עד שהחיים עצמם נקברו מתחת להררי החפצים שאין בהם חפץ?)
לקריאת כל המאמר:
https://www.haaretz.co.il/misc/smartphone-article/.premium.highlight-MAGAZINE-1.8688876

Sumsum30

New member
אנשים נדבקים במהירות מפחידה

כל המשקל של מיגור הנגיף מונח על האזרח הקטן, לשבת בבית או לעבוד מהבית זה המצב האידאלי. זה לא הזמן לחשב כמה יכולת להרוויח בלי הוירוס.

michaelbl

New member
אני מנחש שאתה שכיר

והמשכורת שלך ממשיכה לזרום בין אם אתה עוד עובד או יושב בבית (גם הייתי סתם ככה מהמר על עובד בהייטק, כי רבים מהם הם אנשים שיש להן נטיה להסתכל על העולם מלמעלה ולחשוב שהם יודעים הכל יותר טוב מכולם), אז אצלי המשכורת לא זורמת מעצמה, אין רווחים אין הכנסה, אז זה תמיד זמן לחשוב על לחשוב כמה יכולתי להרוויח.
למען האמת הייתי מסכים עם זה שלשבת בבית זה המצב האידאלי, היו צריכים לסגור את המדינה לחודש ולהנהיג משטר צבאי עם עוצר אמיתי, אבל מה שעושים זה בדיחה.
אז עומדות שורת מכוניות בסטארבקס או טים הורטון, וכל אחד מדבר ונוגע עם הקופאי בחלון ואם נהג אחד חולה אז הוא מדביק את הקופאי והקופאי מדביק את כל שאר התור, אותו דבר בתור בסופר או באוטובוס או במשרד או בכל מקום, או שירותי משלוחי המזון שהנהג מניח את המשלוח ליד הדלת ומתרחק למנוע מגע, רק שכחנו שהוא נוגע באריזת האוכל לפני כן, וטם הוא חולה אז זה לא באמת משנה איפה הוא שם את האוכל, אז בוא והסבר לי אדוני המלומד, איך בדיוק זה עוצר את התפשטות המחלה?
בגלל זה אמרתי מקודם, ממשלה של אימפוטנטים שרצים אחרי המצב במקום לשלוט בו.
&nbsp

michaelbl

New member
הגעתי לתובנה מאד פשוטה

לממשלות אין בעצם שום תוכנית פעולה, הם בסך הכל מנסים להאט קצת את ההתפשטות מתוך תיקווה שתימצא תרופה לפני שמערכת הבריאות תיקרוס.
המנה התסריט הפשוט הבא, אתה נגוע אבל לא יודע את זה (או לא איכפת), אתה בא לטים הורטונס, קונה קפה ומשלם במזומן או שהיד שלך נוגעת במקרה ביד של הקופאי, עכשיו גם הקופאי נגוע, ומכאן הלאה כל מי שקונה את הזבל שטים הורטונס (או סטארבקס או כל מקום אחר) מוכרים מקבל גם נגיעות קורונה על הכוס או העודף או מכשיר הדביט.
אז למה לא סוגרים הכל?
כי הם לא באמת מנסים לעצור את ההדבקה, רק להאט אותה קצת מתוך תיקווה שמישהו ימצא פתרון (מישהו בשוק הפרטי, כי הממשלות הרימו ידיים)

נכון, המטרה כרגע היא להאט את ההתפשטות

איחרנו את הרכבת כדי לעצור את ההדבקה. את זה היה צריך לעשות לפני חודשיים (אבל זו חכמה בדיעבד. ברור שהיו שיקולים מוטעים, אבל בזמן אמת לא תמיד יודעים להעריך).
אבל המטרה הראשית בהאטה היא לא לחכות שתימצא תרופה (למרות שעובדים גם על חיסון וגם על תרופות), אלא למנוע קריסה של מערכת הבריאות כמו שקורה באיטליה- שאין מספיק מיטות בבתי החולים, אין מספיק ונטילטורים להנשמה והצוות הרפואי לא עומד בעומס (ועלולים להגיע למצב שהם צריכים להחליט מי יזכה לטיפול ולמי נותנים למות)

למעלה