שלום! נעים להכיר- בת נוער.
אז ככה סיפרי הנעורים פשוט לא מתקשרים למציאות (כמו גם מדריכי גיל ההתבגרות).הם משקפים את המציאות שנמצאת בראשה של הפסיכולוגית שכתבה אותם, שבדומה למציאות של ההוביטים, אינה המציאות שלנו ובניגוד למציאות ההוביטים- עשויה להביא את הקוראים אפילו למצב מסוכן, כי ספרי הנעורים בשלב זה או אחר נותנים עצות מעשיות ולא רק קוים מנחים. הנה דוגמא טריויאלית של תמונה- דינה (נניח) הולכת עם אמא שלה לחנות הפארם שם המוכרת מאפרת את דינה (מול עיני אימה) בטסטרים של איפור (מופיע תאור של האיפור במסקרה והליפסטיק). במציאות שלנו אסור בשום פנים ואופן להשתמש בטסטרים- שימוש במסקרה של הטסטר,למשל, הוא מתכון בטוח להידבקות במחלות עיניים, פטריות וכו (לכן אמא שלי לעולם לא נתנה לי להתאפר בטסטרים). יש עוד סיטואציה מעניינת- עריכת מסיבת פיג'מות שזה נורא כיף בספרים- גם אני הייתי בכמה מסיבות פיג'מות שנערכו בצורה דומה, כולן ללא יוצאת דופן נגמרו בבכי.ואחרונה חביבה- הנערה הכי מקובלת, זו שיש לה מלא חברות, מלכת הכיתה, האדם המושלם- אף פעם לא ניתקלתי בניתוח אמין של הדמות הזו: לא מסבירים למה יש לה כל כך הרבה חברים, כמה מהם הם אכן חברים אמיתיים שלה (ולא רק בגלל שיש לה כסף או ציצים גדולים), איך היא תתפתח עם השנים (כולנו יודעים יפה מאוד שאנשים משתנים עם הזמן ומלכות הכיתה הופכות לעיתים למבוגרות לא הכי מוצלחות), ולמה צריך בכלל לרצות להידמות לה (כפי שבדרך כלל נטען בין השיטין בספר)? בקשר לשינה- בני נוער אכן ישנים הרבה. אני מציאה לך לחפש את הסיבה לכך קודם כל באורח החיים (תזונה,פעילות גופנית, סדר יום) ובשינויים הגופניים, לא ב"חלומות נעורים" או ב"בת עשרה" (שאותו אגב אני מתעבת במיוחד).