האם אתם רואים את אסי דיין

האם אתם רואים את אסי דיין

מציג את האומנות העירומה שלו ומגיע לתובנות הכי יפות שיש ?
עבודה מדהימה עושים שם החבר'ה, משודר בערוץ 8 בימים אלו,
היום היה הפרק השני.

סיפור מקסים של בנאדם עם נשמה, כתוב בצורה נוגעת, מדוייקת, וסופר אנושית.
כולי תקווה שהעבודה הזאת תשקיט את הצרצר שיושב בראש
ותקנה לו שנים יפות ..

תיקון קטן

מקסים זאת לא המילה הנכונה.

הסיפור סוחף, כזה שמעביר אותך דרך כל הרגשות המעורבים.

LadyG

New member
ראיתי את החלק הראשון

אני אוהבת את השנינות ואת העובדה שהוא באמת לא דפק אף פעם חשבון.
הוא משוגע לגמרי

ערוץ 8 שולתתתתת

modulo1000

New member
פצצה של דוקו...

רמה אחת מעל כל מה שראיתי עד היום
חשף עצמו עד לשד עצמותיו כולל מערכת היחסים הקשה עם אביו
ועשה זאת בחן ובאמנות ובבוטות כשהיה לזה מקום
הטקסט כרגיל שנון
וכל הקונספציה הייתה מרתקת
אין ספק מדובר באחד הגברים היותר סקסיים ומוכשרים שהיו כאן
חבל שהכשרון לווה גם בהרס עצמי עם סמים תרופות וכיוב
אך בינתיים הוא פלא רפואי ונראה כמו אלביס מזדקן ... אך למפתיע למרות עילגות הדיבור
עדיין המחשבה חריפה לעיתים ונוקבת ביאוש בו הוא נמצא
אסי דיין זה אנדרגראונד שניסה לעשות אנדרגראונד וגמר בלעשות מינסטרים בורקסי
(שמתוכו גבעת חלפון זה יופי של קלאסיקה)
לאחרונה הוא זוכה להפוך את הביוגרפיה העצובה שלו לסדרות וסרטים מצליחים
הקטע העצוב ביותר בסרטנ הוא בו הוא סיפר על הבן שלו שהוא מסר למשפחת אומנה
ועד היום זה פצע בנשמתו על כך שהוא הפך להיות אבא חרא בדיוק כפי שהיה אביו.
אבל בתוך כל היאוש והפסימיזם הזה יש גם הומור עצמי
הסצנה המצחיקה ביותר הייתה סצנת הסיום בה רואים אותו בהווה יושב עם כרס נשפכת בוהה בניירות
ואוכל טילון בתאווה של ילד קטן כשחלקי גלידה נדבקים לשפתו התחתונה
ענק האיש הזה ענק מהחיים

LadyG

New member
יש המון הומור עצמי

ראיתי עכשיו את החלק השני. היה פשוט מעולה.

Jflyaway

New member
ROLLING STONES - CROSSFIRE HURRICANE

במסגרת המחמאות שלכם לערוץ 8 ב HOT אני ינסה לאזן קצת במחמאות לערוץ דוקו ב YES, אף שביננו....אני מתעב את כל הערוצים ואם זה היה תלוי בי (ולא באישתי) הייתי מוותר לגמרי על הטלויזייה הארורה..
בכל אופן, הסרט הזה הוצג ב"דוקו" 3 פעמים במהלך דצמבר. מדובר בפנינה של ממש, שמכסה את עשר השנים שכי שוות של הסטונז .
חוץ מזה היה גם סרט מצויין על PEARL JAM ...הרכב שללא קשר לנטיות המוסיקליות שלי - אני לא יכול שלא להעריך אותם.
גם שני דוקומנטרים על לנון, הסרט של סקורסיזי על האריסון, דוקו על 3 השנים הראשונות של הביטלז, וסרט בשני חלקים על חייו ופועלו של טימומי לירי. כל זה ב"דוקו" בדצמבר

LadyG

New member
תשבוחות לערוץ 8 של הוט

לא עומדות בסתירה לתשבוחות ליס

הסרט של סקורסזי, שכמובן הלכתי לראות אותו בקולנוע בשניה שיצא היה עבורי אכזבה גדולה. כבר כתבתי על זה כאן.

Jflyaway

New member
אני חושב שהסרט הזה של סקורסיזי

עובד יפה בטלויזייה, ורע בקולנוע.... כי זה לא קולנוע של ממש. יש לו אופי של כתבה מורחבת. מיש מש עם ראיונות ו FOOTAGE מכל מיני מקורות (חלקו נדיר אגב)..... וזה חומר טלויזיוני כזה. קשה לי לדמיין את זה באולם, בחושך, באורך של הסרט הזה.
למעשה זהב מתאים לשידור ב 6 פרקים בטלויזייה. ב YES זה שודר בשני פרקים.

ובתור כתבה זה מצויין. אני מאוד נהניתי

LadyG

New member
בקולנוע זה היה חתיכת סיוט

יכול להיות שטלוויזיה מתאימה לו יותר. איבדתי לגמרי את הסבלנות בסרט מה שמאד לא אופייני לי, בטח לא כשנושא הסרט הוא ב'ורג' האריסון ואני כבר במוד משוחד מראש. זה פשוט לא עבד.

Barmelai

New member
מסכים

לא הלכתי לקולנוע בעיקר בשל ההזהרות של נורית וזו היתה החלטה נכונה. כשצופים בהקלטה של הסרט בחלקים בסלון, באווירה נינוחה עם הערות אגב שלא מפריעות לאף אחד והפסקות קפה, הסרט יוצא מורווח.

את כל סרטי הדוקו ששודרו ביס בדצמבר הקלטתי. בינתיים נצפו חצי מהסרט על ג'ורג' האריסון ו"אלוהים ברך את אוזי אוסבורן" שהוא סרט מעיף תחת בפני עצמו - לא להחמיץ.

עוד נצפה סרט חופר במיוחד על עשיית Wish you were here עם הרבה ראיונות ותמונות מכל זווית אפשרית כולל תהליך צילומי והכנת העטיפה. שום דבר שלא ידעתם.

ozitex

New member
אומרים על זה

צריך לדעת למי להיוולד.. חח

את המשפט הזה נתן פעם עידן עופר כששאלו אותו על התיק שיושב לו על הראש, ירושה מאביו.

לכאורה זה מזל להיוולד לאחד כמו דיין, אבל כשמגלים מי היה באמת המגלומן הזה, מגיעים מהר למסקנה שכדאי לוותר על התענוג.

אדם חסר רגשות ורגישות, שלא ידע לגדל ילדים ולתת להם אהבה. לא פלא שיצאו לו ילדים דפוקים, כל ילד אחר היה יוצא כזה.

לגבי אסי דיין, רחמים על הבנאדם שיצא לו לגדול תחת צילו של אביו. אני בכלל לא בטוח שהוא כישרון כזה גדול. לולא אביו לא היינו מודעים, ככל הנראה לקיומו.

LadyG

New member
כישרון לפעמים הוא דבר מתעתע

אבל במקרה של אסי דיין אני לא מסכימה איתך שהוא אינו כשרון. יש לו יכולת מאד נדירה (לטעמי כמובן) לשקף מציאויות שונות בהוויה הישראלית למשל בחיים על פי אגפא. הוא הצליח (שוב לדעתי) להעביר מציאות ישראלית מורכבת, בכשרון רב וברגישות רבה.

משהו בו ריתק ועדיין מרתק. אפשר לאהוב, אפשר לסלוד אבל הוא תמיד גורר תגובות. והשטיק של הבן של דיין לא היה מחזיק כל כך הרבה שנים מעמד אם לא היה לזה כיסוי.

Jflyaway

New member
מסכים

צריך להפריד בין הדימוי האישי ליצירה האמנותית.
ראו ערך אביב גפן.... טיפוס ראוותני מעצבן, עם דעות פרובוקטיבי-ילדותיות של מפגר, סינדרום "הבן של" (ואגב אותה משפחה כמו של אסי) , תמלילים אידיוטיים לשירים... אבל.... מלחין מחונן. וכל הנ"ל לא יכול לגרוע מהכישרון האדיר בהלחנה.

ozitex

New member
לא מסכים

הוא מעולם לא הרשים אותי לא כשחקן ולא כבמאי. לא נותר בי רושם כלשהו שלקחתי לשנים הבאות מעבודותיו ולא נתתי דוגמאות ממנו בשום הקשר. בקיצור, לא שכרתי ממנו מאומה, מה שאומר , מבחינתי, שהוא לא משהו שיש לכתוב עליו הביתה.

ואני לא מסכים גם עם נורית. ההילה של "הבן של" ליוותה אותו מהרגע הראשון ולא הרתפתה ממנו עד עצם היום הזה. כותבים עליו ועושים עליו תוכניות והוא מראיין את עצמו בעיקר כבנו של.. עם כל זה שהוא כביכול לא אוהב להדגיש את הנקודה המשפחתית, מעניין שהוא ממש לא מצליח להתעלם ממנה.

ראיתי אתמול במקרה את התוכנית THE VOICE. הופיעה בה בתו של דן שילון. הוא עשתה הכל על מנת שלא יזהו בה את ההקשר המשפחתי, וגם כשדובר בזה, היא מיעטה להראות את זה או לתת לזה להשפיע על החלטת השופטים. יש עוד דוגמאות לגישה הזאת, אבל אצל אסי דיין זה היה דבר והיפוכו, הוא סלד מהגנים שלו אבל תמדי ידע להשתמש בהם על מנת לקדם את עצמו יפה יפה. לא אהבתי את זה אצלו, בלי קשר לאמנות שלו שלא הרשימה אותי ממילא.

לגבי אביב גפן, נו טוב, הוא חקיין מצויין והקשיב ואף הפנים יפה את הביטלס ועוד כמה להקות אייטיז ידועות יותר או פחות. זה שהוא עשה קריירה, יפה אבל, שוב, לא הקאפ אוף טי שלי. מזל שיש את סטיבן וילסון בסביבה.

THE VOICE ודן שילון

כקונטרה לאסי דיין ?
נורית, איפה המפתחות למערת הקיקלופים של הפורום ?

ozitex

New member
מספיק להתנשא!

אתה מזכיר לי את עצמי לפני כמה עשרות שנים כשהייתי צעיר וטיפש..

אמא: "או-או, הנה היא מאמי שלי רק שתעשה את זה".

עולה לבמה בחורה יפה עם טונה איפור שגורם לה להיראות כמו נחום-תקום.

אמא: "יאללה יאללה יש לך את זה מותק"

נחום שרה לפני הקליימקס.

כל המשפחה מחזיקה ידיים, אמא: "נו נו קדימה !"

נחום מגיע לקליימקס.

"יש היא עשתה את זה !" מרימים כולם ידיים כמו בגול של בית"ר.

אני, שישבתי על הספה אצל האקסית עם אטמים, סגרתי את הספר על האצבע,
כדי שהעמוד לא יאבד, ולחשתי לה, בשקט, כדי שהמשפחה שלה לא תשמע:
"באמת, לא מהתנשאות או משהו כזה, אני לא מבין איך אתם רואים ת'חרא הזה".

היא מרחה את היד שלה על הפנים שלי, חייכתי.
העליתי את הספר חזרה לגובה העיניים, הצצתי לרגע מהצד,
בזווית ראייה שרק אני יכולתי ליצור, וראיתי.

נחום עברה.

למעלה