האם באמת הפחד נמצא בבסיס כל ההתנהלות שלנו ?

roniia

New member
האם באמת הפחד נמצא בבסיס כל ההתנהלות שלנו ?

כבר שמענו שפחד נמצא מתחת לכעס, כאב, שנאה. שהוא הגורם להתנהלות שלנו- תוקפנות, האשמה, אשמה. בגללו תוקפים או בורחים מהתמודדויות, מאנשים, יחסים,מאינטימיות. בגלל הפחד לא מגיעים גם לאינטימיות עם עצמנו: בגלל הפחד להרגיש רגשות מודחקים. בגלל הפחד לגלות את החולשות של עצמנו. איך להתגבר על הפחד ? איך לא לחזור על הבריחה האוטומטית... האם אפשר להשתחרר מהפחד ? רוני

עדנאל

New member
לנסות לקבל

כל יום אני מבקשת לחיות עם עצמי בשלום. אני מבינה שיש פחדים טבעיים מולדים שנועדו להגן עלינו כמו פחד גבהים..או מבע'ח מסוכנים, ויש פחדים שרכשנו ע'י התניות, לא תמיד קל להבדיל בין הסוגים- וגם פחדים שאינם טבעיים לכאורה כמו חרדות למיניהן יכולות להיות מולדות כי הן עשויות לעבור בגנים, אז אני חושבת שגם אם יש רצון חזק להתגבר זה לא תמיד מספיק, אולי כשיהיה רצון שלם ולא 'חצוי' עם קונפליקטים למיניהם, להתגבר עליהם, אז אולי אפשר להשתחרר מהם. אני מאמינה שגם לפחדים יש תפקיד בחיינו כמו להתנסויות שונות שאנו חווים דרכם שאולי לא היינו חווים אחרת, אני מאמינה שעלינו לקבל אותם כי הם חלק מהחיים שלנו ומהזהות שלנו. וגם אם הם מקשים או לא רצויים בבוא הזמן יובן תפקידם.

Shmuelr013

New member
על הפחד, מתוך נאום ההכתרה של נלסון מנדלה 1994

הפחד העמוק ביותר שלנו, אינו מפני חוסר היכולת. הפחד העמוק ביותר שלנו הוא הידיעה שעוצמתנו אינה ניתנת למדידה. האור, ולא הצד האפל שבנו, הוא שמעורר בנו חרדות. כל אחד מאיתנו שואל את עצמו מי אני שאוכל להרשות לעצמי להיות כל כך מבריק, מקסים, מוכשר ומאושר? למעשה, מי אתה שתרשה לעצמך לא להיות כזה? אנחנו ילדים של אלוהים. כשאנחנו בוחרים לשחק את המשחק הקטן, אנחנו לא משרתים את העולם. אין שום דבר נאור או מואר בצמצום האישיות שלנו, רק כדי שאחרים ירגישו נוח בחברתנו. נולדנו כדי לממש את הקסם הזה בתוכנו. כאשר אנחנו מרשים לאור הפנימי שלנו לזרוח, באופן בלתי מודע אנו מאפשרים לאחרים לעשות את אותו הדבר. כאשר אנו משתחררים מהפחדים שלנו, הנוכחות שלנו משחררת אחרים. מתוך נאום ההכתרה של נלסון מנדלה 1994

suslik5

New member
פחד הוא ההיפך מאהבה

כמו שאור מגרש את החושך. והאמת שאין חושך אלא העדר אור. אז אין פחד רק חוסר אהבה. אז יש לנו תרופה!

roniia

New member
איך להגיע לאהבה

איך להגיע לאהבה כאשר אנחנו מלאים בפחדים. אנחנו רוצים שיאהבו אותנו, שיקבלו אותנו. בוקשי מקבלים ואוהבים את עצמנו ואת האחרים. מה הוא המסלול לאהבה ?

neophile

New member
לא הפחד נמצא בבסיס כל ההתנהלות שלנו

רגשות שליליים הם עניין בעייתי מאוד אבל הבעיה האמיתית היא המכאניות של האדם . פסיכולוגיה יכולה לעזור לנו לשנות את דפוסי ההתנהגות שלנו וזה אולי עוזר לנו להיות יותר "נורמאלים" ונעימים בחברת אנשים אחרים אבל כל אלו הם לא מודעות . לפי דעתי את טועה לחשוב שמשהו כמו פחד הוא הגורם להתנהלות שלנו ... אין שום גורם להתנהלות שלנו ... ההתנהלות שלנו פשוט מתנהלת .. כשם שהשמש זורחת , כשם שהעונות מתחלפות .. כך אנחנו מתנהלים .. כמו במעין Clockwork איזה גורם יש להתנהלותו של גלגל שיניים ?

ש מ ש א

New member
הגורם להתנהלותו של גלגל שיניים

הוא כוח מניע ראשוני. גלגל שיניים לא מניע את עצמו, אלא זקוק לדחיפה. ואצל האדם הפחד הוא אחד הדחפים הראשוניים האלה, שמפעילים אותו.

neophile

New member
בדיוק כך הוא זקוק לדחיפה

הדחיפה ברוב המקרים היא עניין חיצוני - ארוע חיצוני יכול לגרום לאדם לפחד ויכול לגרום לאדם לצהול משמחה אבל אין כאן כל עניין של "רצון " אין שום משמעות ל"רצון" של האדם ... או שהוא שמח .. או שהוא עצוב .. או שהוא מפחד והכל קורה ללא כל שליטה מצד המכונה . מה שאתה מתכוון בפחד זה ייצר ההשרדות .. זה אינסטינקט כשם שאנחנו נושמים ללא בקרה .. כשם שהלב דופק ללא בקרה כך תהליכים רבים בנו מתרחשים ללא כל בקרה מודעת וכך זה צריך להיות אהבה לא יכולה להחליף את האינסטינקט .. זה תיפקוד אחד וזה תיפקוד אחר .. בשביל להתפתח רוחנית אתה זקוק לאינסטינקטים שפועלים כשורה ... הרי אם לא תפחד לחצות את הכביש כאשר הוא סוען במיוחד אתה עלול למות ..

Swicca

New member
פחד

הוא חוסר הבנה לדעתי. זה כמו הפחד מהחושך. הוא מפחיד כי אין לנו מושג מה נמצא באותו חלל ריק. כי הדבר היחידי בתור ילדים שאנחנו יכולים לעשות, ללא ההבנה, הוא להשלים את החסר במסקנות אישיות. לאחר מכן החושך כבר לא מפחיד אותנו, פשוט כי אנחנו יודעים שאותו חלל ריק נשאר בדיוק אותו הדבר ביום או בלילה.. פלוס מינוס כמה חרקים. לאחר שישנה הבנה, הפחד נעלם, וכך גם השנאה. כשמדובר ביחסים בין בני זוג.. אז הפחד נובע מחשש של דחייה עקב פגם זה או אחר. מה שכן, הסיפור זהה רק עם מסקנה שונה. הפעם כל מה שאנחנו זקוקים לו הוא קבלה מהצד השני. ברגע שיש קבלה של הפגם, הוא מפסיק להיות פגם, וההבנה שמקבלים היא אישית. אז הפחד נעלם וגם השנאה. יש לנו אין ספור פחדים ביחס למקום בו אנחנו נמצאים בחיים שלנו, ואני מניח שזו המסקנה שהגעתי אליה. הבנה וכתוצאה מכך קבלה. פותר לי הרבה בעיות בחיים.

ש מ ש א

New member
ברוך הבא swicca

עושה רושם שאתה נוסע ותיק מאוד בדרך ארוכה ונכונה.

למעלה