האם באמת צריך להחזיר לפלשטינים?

ואז הוא כן היה צריך את עזרתנו??

למה אז הוא כן היה צריך את עזרתנו - הרי היהודים כבשנו את הארץ מאותם עמים - ואז אמרת לי שזה בגלל שאלוהים החליט לתת להם אותם. מדוע אז הוא נעזר ביהודים??

TheOrion

New member
זה היה שבוע שלי, ולכן אני אענה...

הייתי עסוק, בדיוק שיחקתי בגן עדן עם כמה מלאכיות.

יאיר 158

New member
זה נקרא שאנחנו עזרנו לו???

הלא ברור שזו היתה עזרתו נטו. הוא יכל לתת לנו את זה בכל צורה, והוא בחר בצורה שנילחם, ובמעט מעט, כמו שכתוב "מעט מעט אגרשנו מפניך, פן תרבה עליך חית השדה". ויכולות להיות הרבה סיבות למה דווקא ככה. אבל זה מה שהוא רצה וזה מה שהוא עשה, ולא הכל חייבים להבין, ולא הכל יכולים להבין. אבל זה ברור שאין זה עזרה לבורא על ידינו, אלא עזרה לנו על ידו. ואם הבורא עולם רוצה עכשיו לגרש את השכן שלך מביתו, אבל הוא לא רוצה שאתה תקפוץ להתנדב לעשות את זה. שכן מגלגלים זכות ע"י זכאי, וחובה ע"י חייב.

וזה גם מה שקורה עכשיו.

הוא יכול לתת את גוש קטיף חזרה לפלסטינים בכל דרך שיבחר - והוא בחר לתת אותה חזרה דרך אריק שרון ודרכנו.

יאיר 158

New member
אתה יודע מה? נעשה מבחן:

אם אלו שעושים את זה עושים את זה בכובד ראש, בחוסר שמחה, ובעצלות. (ואני לא מבקש דמעות בעינים, למרות שזה רצוי), זה סימן כי פשוט ניגזר עליהם מן השמים לעשות את זה. "אבל" - אם ישנה בעשיה זו שמחה רבה, ואפילו מעטה, זה מראה כי מליבם ייצאו הדברים, ולא מחובת הא-ל אותם, כי גם אם בורא עולם רוצה, ונניח שהוא רוצה דווקא דרכם, למרות שתאמין לי בורא עולם מעדיף לראות את בניו נלחמים האחד למען כבוד השני, ולא האחד נגד השני, אפילו בסיבה מוצדקת. אבל נניח גם לפי דבריך שכך. אבל "לשמחה זו מה עושה"?

רגע רגע רגע....

כשבני ישראל כבשו את הארץ מכל אותם עמים, זה נגזר עליהם משמים כפי שאתה אמרת. אז אתה חושב שהם עשו את זה בעצבות וירדו להם דמעות? אני חושב שהם שמחו. גם עכשיו - אלוהים רוצה לתת לפלסטינים את הארץ - והוא עושה זאת בעזרת אריק שרון ותכנית ההתנתקות - ומכיוון שכך וזה רצון האל אין סיבה שנרגיש "אשמים" או משהו - מכיוון שאלוהים רוצה לעשות זאת וזהו המהלך הנכון. אז מדוע להרגיש עצובים ולהזיל דמעה? זה רצון האל והוא מבצע אותו דרכנו - ובגלל שאנחנו כרגע משרתים את מטרותיו הוא גורם לנו להרגיש שזהו המעשה הנכון ושאין לנו צורך להרגיש עצבות!

יאיר 158

New member
לא נכון!

כשבנ"י כבשו את הארץ היתה להם שמחה מושלמת, כי זה רצון השם המושלם. (היינו לא כעונש. אלא כמתנה שהבורא חיכה כ"כ להעניק לנו). לכן יש מקום לשמחה כי הבורא שמח בזה. אבל כאן, וכי אתה חושב שהבורא שמח בזה אפילו נניח שהוא רוצה את זה? לא! הבורא לא שמח, שכן "בצרתם לו צר". א"כ למה יש אנשים שמחים כשהבורא לא שמח?

רגע רגע רגע

מאיפה אתה יודע מה חש הבורא? מאיפה אתה יודע שלאלוהים עצוב? אתה מדבר איתו בטלפון כל יום שאתה יודע את רצונותיו ואת הרגשותיו????

יאיר 158

New member
כן! הוא אמר לנו וכתב לנו בהרבה

מקומות שהוא שונא מחלוקת, ו"אחד" המקומות למשל, זה: ואהבת לריעך כמוך. ואף אנו רואים לאורך כל התנך כמה שהבורא שונא מחלוקת, ושינאת אחים. ואין ספק בדבר הזה.

יפה מאוד.

אז כדי שלא תיהיה שנאה וכדי שניהיה עם אחד אתם צריכים להתפנות מרצון ולא להכינס למחמת אזרחים.

תגובה

אתה יכול לחשוב כך אם אתה רוצה.. אם אתה ממש מתעקש לוותר על משהו ששלך, אני רואה את זה כמחשבה לא חכמה במיוחד. "ברצונו נתנה להם, וברצונו לקחה מהם ונתנה לנו" - אינני חושבת שהפסוק הזה בא לתאר את היכולות של בורא עולם (לא שלך
) ואת הבעלות שלו על הארץ. הפסוק הזה מובא בפירוש רש"י על הפסוק הראשון בתנ"ך, והוא בא כתגובה לטענת אומות עולם - שיאמרו לנו: ליסטים אתם, שכבשתם ארצות שבעה גויים. (טוב, לא רק אומות העולם אומרים את זה, גם יפי נפש). ואז אנו נאמר להם את הפס' הנ"ל - אלוקים ברא, נתן לכם, והחליט ליתן לנו. זהו. לדוג' - אם לרותי יש כדור, ואימא לוקחת לה אותו ונותנת אותו למיכל - ודו שיח כנ"ל יתקיים בינהם. רותי לא תוכל להגיד - טוב, אז אימא יכולה להחזיר לי, כי מסתבר שאימא לא עשתה את זה. טוב.. לא עולה לי דוגמא נורמלית בראש, עימך הסליחה.

לא הבנתי.

מדוע האמא לא יכולה להחזיר את הכדור אחר כך לרותי? כמו שהיא לקחה לרותי ונתנה למיכל כך היא יכולה גם לקחת למיכל ולתת חזרה לרותי, לא?

הממ

כן - כנראה לא הסברתי את עצמי בצורה הטובה ביותר. אימא יכולה להחזיר את הכדור, אך משפט זה אינו בא לתאר את יכולתיה של אימא, אלא לתאר את מהלך העניינים. אלוקים ברא את העולם, ברצונו - נתנה להם, וברצונו - לקחה מהם ונתנה לנו. שם מפסיק תיאור העניינים - כי הארץ נשארת שלנו.

TheOrion

New member
אבל עכשיו מהלך האירועים ממשיך...

הבנת? עכשיו נכתב הספר הבא בתנ"ך: "דברי שאר הימים". בספר זה מסבירים איך אלוקים ברא את העולם, ברצונו - נתנה להם, וברצונו לקחה מהם ונתנה לנו. כעת הבין טעותו, והחזיר להם.

TheOrion

New member
אני בורא עולם, הקשיבי לי,

אם בא לך. כי בכל זאת, זכות הבחירה וכאלה.

סליחה?

יש לך איזהשהו קשר עם אלוהים שאת יודעת מה הוא כן עושה ומה לא? את מדברת איתו בטלפון או משהו? שהוא מגלה לך את רצונותיו וכוונותיו?? מדוע את חושבת שאת יכולה להגיד but not?

אז..

אז קודם כל יש לי קשר הדוק עם אלוקים.. אני רק מנהלת את כל החיים שלי סביבו.. מדוע אני חושבת שאני יכולה להגיד "אבל לא"? כי the orion איננו אלוקים. ומה שהוא אומר - אינם בהכרח נכונים, ובמקרה זה - באמת אינם. יום נעים!

אבל הוא העלה טענה הגיונית

את אומרת שלא יכול להיות שאלוהים עכשיו החליט לקחת את זה מאיתנו ולתת להם להם, נכון? את מבססת את הטענה שלך על זה שבתנך היה כתוב שהוא לקחת את השטח מכל מיני עמים ונתן לנו ושם זה מפסיק. עכשיו יש לי שאלה אלייך, את בעצם אומרת שמאז התנ"ך אלוהים לא החליט החלטות? הרי התנ"ך הפסיק. אז זה אומר שאלוהים לא יכול להחליט יותר החלטות מעכשיו? כי סיימו לכתוב את התנ"ך?

למעלה