ג׳ון, אתה יודע שאני מאוד מכבד ומעריך
אותך ואת דעותיך למרות שלעיתים הן נאמרות בצורה ״מתגרה״ נקרא לזה ורק בגלל כל מה שאמרתי בשתי שורות למעלה.
לדבריך...
1. אני מאמין שתהיה ירידת מחירים, קשה לי להעריך מתי ואני לצערי אומר שזה ממש אבל ממש עדיין לא קורה. היום שר האוצר הצהיר שתחל ירידה שנה הבאה והיא תורגש, לצערי אני חושב שהוא לא מבין על מה מדבר כמו שלא הבין לאן הכסף נעלם בתקופת שטייניץ והיום בין השורות הוא פירגן לו פעם או פעמיים על תפקודו וקצת יותר מבין איפה הכסף.
2. ג׳ון, אולי אני טועה אבל אני מעריך שירידה במחירים אם תחול ייקח לזה בערך שנתיים, זו הערכה שלי אם בכלל תהיה ירידה.
3. מאחל לך רק רווחים בכל השקעה, אמן... אבל בדבר אחד אני מסכים איתך, בשוק הנדל״ן צריך להבין או לכל הפחות להיות מוקף באנשים שמבינים כדי לדעת למזער נזקים כמו שעשית בשוק ההון.
4. הפורום היה אמור להפתח מזמן, בתקופה שפרשתי מניהול הפורום הקודם שזה כבר מעל שנה.......אתה זוכר, דברנו באותה תקופה והסברתי לך את המהלך. אני לא יודע אתה זוכר.
בכל מקרה בגלל כל מיני תהליכים וסיבות כאלה ואחרות פתיחת הפורום נדחתה ויצאה שנפתחה שנה באיחור.....
לדעתי זה חשוב שיהיה פורום כזה מאחר ואני ואתה מבינים שהשקעה בנדלן היא לא כמו השקעה בניירות ערך שאתה יכול להעיף מיד בכל שלב, בנדלן זה מורכב הרבה יותר ומנסים לייצר פה משהו אחר. הלוואי ונצליח.
5. טעות נפוצה שגורמת להרבה צרות לאותם אנשים שמרגישים עשירים ב״כאילו״. כתל זה נובע מחוסר ידע ובסיס לגשת להשקעה/רכישה של נדלן. אם אותם רוכשי דירה היו עושים בדיקה כמו שעושים בעת רכישת רכב מיד שניה, תאמין לי שהרבה אנשים היו מצליחים להבין את אותה תחושה מוטעית של תחושת ״עושר״. זה לא מצביע על בועה זה מצביע על חוסר הבנה.
6. בעיית האבטלה היא קשה אך היא לא בעיה חדשה, הגל החדש נובע מהרבה סיבות שלא קשורה רק בנו אלא בעיה עולמית... חזרתי הבוקר מהונגריה ומזעזע מה שקורה שם , פשוט מזעזע. אנשים שם אין להם עבודה ומי שעובד משתכר בחצי ממה שפה. (בערך).
7. קשה לי להגדיר בועה מאחר ואני לא יודע להגיד לך מה היא בועה... אתה חושב ששוק הנדל״ן בפני קריסה?
אני אולי יכול שבועה בשבילי זה אולי מה שיתפוצץ ויעלם, השוק של הנדל״ן בארץ לדעתי לא יתפוצץ ולא יעלם.
יעלם מבחינתי זה הפסקה בהתחלות הבניה, קיפאון בעיסקאות מכר, ירידה של 50% לפחות מערך הדירה ירידה בחומרי הגלם של הבניה.
נגיד, כמו מניה שמקבלת המלצות כי יש לה משהו טוב ביד ואז ביום אחד הטסט קייס של המניה נכשל והמניה פשוט מתרסקת על סף הנעלמת... אולי ככה אני מגדיר בועה.
בנדלן אנחנו מדברים על ״מניה״ חזקה שעלתה בין 100 ל-200 אחוז והיום מצפים שירידה של 20% תקרא פיצוץ הבועה.... זה נשמע לך רציני ג׳ון?
נכון השחקנים צריכים לדעת מתי להכנס למשחק, מי שנכנס צריך לדעת להכנס חכם, להשקיע חכם ולא כאחד שהולך אחרי העדר....
ומה שהייתי צריך להתחיל איתו בעצם.... ברוך הנמצא
כייף שאתה איתנו.