האם בכל מקרה שווה לקנות מבצעים שהם באמת שווים

לימורפט

New member
האם בכל מקרה שווה לקנות מבצעים שהם באמת שווים

למשל מגבונים מחברה מוכרת ב2.75 ש"ח ליחידה כשמחיר הממוצע הוא 5 שקלים ליחידה,או חיתולים ב 40 ש"ח ליחדה ועוד....(בכלל לאחרונה ישנם ממש המון מבצעים שהם פשוט שווים). יש פה חיסכון משמעותי האם כדאי לקנות ולאגור או שפשוט לא לקנות כי אין צורך כרגע ומבצעים תמיד יהיו,למרות שלדעתי מבצעים ממש שווים לא תמיד יש. מה אתם חושביםעל העניין ומהי הגישה הכלכלית הנכונה לעניות דעתכם.

chenshotokan

New member
לדעתי אם יש מבצע על משהו שאכן תשתמשי בו

בזמן הקרוב ולא בעוד חצי שנה שנה אולי והוא בטוח לא יתקלקל או ישאר לך...וכמובן כל עוד הוא לא גורם לך לחרוג מהתקציב החודשי... אז כדאי, רק כדאי לא לשכוח לבדוק את המוצר קודם- אם זה מוצר מחברה שלא השתמשתם בה.

מבצעים

בכלכלת משפחה, לא עושים עסקים. א. קונים רק מה שברשימה, סוג וכמות. (אם לא ברשימה אז כנראה שאתם לא זקוקים לזה עכשיו) ב. אם המוצר מופיע ברשימה והוא גם במבצע אז אדרבא. ג. לוודא שהמיבצע אמיתי ולא תעלול שמתלווה אליו (כמו בקנייה מעל 500 ש"ח). ד. מצאת שהכן כדאי לקנות , אז לתקופה קצרה ולא לנצל זאת למגבונים למשך שנה (לא לייצר מחסנים וסטוקים בבית). כללי. מבצעים תמיד יש במוצרי צריכה פרט למוצרי יסוד . קניות עודפות גורמות לביזבוז בבית כי יש המון מעבר לבלאי ופג תוקף (מגבונים ישנים מאבדים את הניחוח שלהם).

goldy

New member
כל עוד לא נוצר מלאי זה בסדר

אים את זקוקה למוצר כלשהוא בכמות גדולה מאיזושהיא סיבה; תמיד יהיה זול יותר להזמין ישירות מהספק (מס' ש"ל על האריזה).

sitvaniyot

New member
אצלי זה עובד כך

מבצע שווה - לשם כך יש לי בתקציב בערך 150 שקל לחודש. אם לא השתמשתי בהם לצרכי מבצע, בשבוע השלישי של החודש זה עובר למשהו אחר או לחיסכון. קונה רק דברים שיכולים להחזיק הרבה זמן. למשל נייר טואלט של לילי היה בסופר השכונתי שניים ב50 שקל. כמובן שקניתי שניים. דגנים של תלמה - 2 אריזות גדולות ב-40 שקל. קניתי 6 עם תאריך תפוגה בדצמ 2008. לפעמים אני עוברת בדרך בשוק פרדס כץ שם קפה ארומה נמכר ב 20 שקל ל 200גר. אז אני קונה 3. החודש ובחודש הבא - הסכום יוקצב לבגדי חורף לשנה הבאה שכרגע התחילו הסיילים שלהם. זה נותן לי 300 שקל ומלתחה שלימה לבונבונים.

נצאב

New member
לגבי מגבונים

אחרי הרבה קניות של מגבונים במבצע, במחשבה לחסוך, בסוף הסתכלתי על העו"ש וזאת המסקנה: הכל חארטה ,זה לא קידם אותי לכלום ובטח שלא עשה אותי עשיר היום אני קונה מגבונים הכי איכותיים בלי לדפוק חשבון וזה לא עשה אותי עני מה לומדים מזה? שישנם מוצרים שאם תחסכו זה לא יקדם אתכם לכלום וסתם יבאס אתכם שקניתם בגלל מבצע שחסך לכם 5 שקלים

goldy

New member
קונים קודם כי צריכים, לא קודם כי זה במיבצע

קצה אחד הוא לחשוב שהכי יקר זה הכי טוב, ואז לגלות שנישארים עים חור בכיס. האמצע הוא לדעת להעריך איכות: לא נורא אים זה עולה הרבה כי יש תמורה. הקצה השני הוא לצפות מהמוצר להיות חינם או שבעל החנות פשוט ישלם לקונה כדי שיקח אותו.

נצאב

New member
בקטע של מגבונים

כל החברות מוכרות 5 חבילות ביחד ויש חברה אחת טובה מאוד שמוכרת 4 חבילות ביחד אז אני קונה עם ה 4 לאחר שהבנתי שאני הכי מרוצה איתם אז הפסדתי בחישוב כוללני 3 שקלים אז אני אהיה עני? כמה אפשר לחסוך כבר?

goldy

New member
אתה קונה איכות../images/Emo45.gif

1) מה שצריכים. 2) האיכות הכי טובה שאתה יכולהרשות לעצמך. 3) מקדישים לכך תקציב. אולי 'הפסדתה' כסף אבל הרווחתה איכות. כשחברה מייצרת משהו *איכותי* היא קונה חומרי גלם יקרים. העלות הזו עוברת לצרכן. מי שסובל הוא מי שקונה קודם זול, לא משנה מה.

נצאב

New member
באותה דוגמא ספציפית

גם אם אתה תפרן זה לא שיקול לקנות את המארז של ה 5 אז הרווחת 3 שקלים נניח 5 יחזיקו לך חודשיים אז כל חודשיים אתה חוסך 3 שקלים זה 18 שקלים בשנה-נו באמת

goldy

New member
"טיפה-טיפה אבל שני ליטרים"

הזילזול הזה הוא בדיוק מה שהופך אנשים למעמד בינוני ומטה, בעיקר ומטה. ה"כולה" הזה מיצטבר והוא זה שמגדיל את ההוצאות. רוב האנשים פשוט יעברו לקיצוניות השניה: לבזבז. יש להוציא נכון: כשאתה מוציא נכון השיקול של הכסף הופך להיות מישני, כי אתה יודע לכאן כל שקל הולך. אים אתה חייב לחסוך אתה כבר מוצא שיטות וכך אתה יכולהרשות לעצמך 'יקר' בלי לידאוג לכל שקל.

נצאב

New member
שני ליטרים ב 50 שנה

אז אתה יכול לא "לזלזל" ואחרי 50 שנה חסכת 2 ליטרים אבל נהנת פחות כל השנים האלו,ובכסף הזה תשתמש חודש אחד אולי עבור מטפלת סיעודית שורה תחתונה התאוריה לא נכונה של מעמד בינוני מטה הם אלה שמזלזלים

goldy

New member
../images/Emo91.gif../images/Emo140.gif

כשתרצה לראות בחשבונך לפחות שש ספרות בזכות באופן קבוע כשאיכות חייך רק עולה ואין לך חובות, תודיע לי. עד אז אתה מוזמן להמשיך לעגל פינות.

dify

New member
לדעתי השאלה היא לגבי צפי השימוש.

אם יש סיכוי ניכר שיהיה לזה שימוש בעתיד- ושבכל מקרה יצטרכו לקנות- אז קונים. ואם יש מבצע אז בהחלט קונים, הרי בכל מקרה אצטרך לקנות את זה עוד חודשיים, שלושה, חצי שנה. אז יש לי מאגר של שמפואים ומאגר של שימורי תירס וכלום לא קרה. אין לי ספק שאני השתמשתי, משתמשת, ואשתמש בזה. שימורי טונה שקונים עכשיו טובים עד 2010, אני בספק אם אני לא אוכל את ה40 יחידות שיש לי במזווה. אבל אם יש היום מבצע רצחני של טיטולים בשליש מהמחיר הקבוע, ואין לי בכלל ילדים היום ומי יודע אם ומתי יהיו- אז לא קונים. כנ"ל לגבי 4 חבילות מגבונים (אומרת אחת שמשתמת בשנה שלמה אולי בחבילת מגבונים אחת)

כן../images/Emo88.gif

לדוגמה, חיתולים במבצע עולים 45 במקום 75! שקלים. עכשיו אני תקועה עם חצי חבילה שעומדת להיגמר בלי מבצע בשטח.. וממש חבל לי לקנות ב 75 שקלים. בדיעבד הייתי צריכה לקנות יותר חבילות כשהיה את המבצע.

../images/Emo32.gifומה הכי מבעס?

לעשות חשבונות לנסות לצמצם וכשאתה בטוח שאתה בדרך הנכונה אופס- הלך המיקרו, נשרף!!!! עכשיו אני שוב במרדף והפעם אחרי מיקרו לא יקר. איזה בעסה.

sitvaniyot

New member
לנצאב

חסכת 3 שקל ושבילך זה לא כסף. טעות בחשבון. בחודש חסכתי 15 שקל על דגני בוקר, 12 על נייר טואלט, 6 על קפה, רק מהדוגמאות שהבאתי. כשאקנה את הבגדים לילדים במכירות סוף העונה אוכל להלבישם בחורף הבא בבגדים איכותיים במחיר של בגדים מהשוק. חסכתי לפחות 120 שקל. עכשיו חבר את הסכומים בכל התחומים למשך השנה ותגיע להרבה כסף. אולי לא בשבילך, אבל בשבילי ועוד כמוני.

נועם@בת

New member
לא במחיר שוק

אבל בדלתא בגדי ילדים (גיל שנתים שלוש) במחיר של 17-25 שקלים לפריט. איכות מעולה ויופי של בגדים. קניתי לשניהם בגדים לשנה הבאה. אני רק מקוה שהבריון הקטן לא יגדל מהר מידי והבגדים יתאימו לו. בתיה

למעלה