נצאב - גם לקנות במבצע מלאים, צריך לדעת
1. מוצרים שתוקפם מוגבל: בודקים את תאריך פג התוקף ולפי זה מחשבים את הכמות לקניה. זוכר שהזכרתי שאת הדגנים קניתי במבצע ופג התוקף היה דצמ. 2008? פג תוקף לעוף זה 6 חודשים בפריזר. את רוצה להגיד לי שב- 6 חודשים לא גומרים 4ק"ג? אני מודעת לכך שזו רק דוגמא גם התשובה שלי היא דוגמא. 2. ירקות ופירות: אם הם לא מחזיקים שבוע, סימן שהבעיה היא אצל הספק במקרה שלך הסופר. לחילופין הבעיה היא במקרר, אבל את זה היית מרגישה. ברוב הסופרים הסחורה שוכבת קודם במחסן, ואף פעם אין סחורה ממש טריה. מי שמבין בפרי וירק, יודע לזהות את הסימנים לטריות. מי שלא "אוכל" אותה. אני קונה את הירק בסופר רק אם אני מתכוונת לבשל אותו באותו היום! 3. ביגוד לילדים: תלוי בגיל הילד כמובן. אבל אצל הקטנטנים עד גיל 7 זה עובד באחריות כך: הסתכלו על הילד כמה פעמים במשך השנה, במקום שיש בו הרבה ילדים בני גילו, למשל בחגיגה בגן או ביום הולדת. מה גובהו ביחס לאחרים? ממוצע? גבוה או נמוך יותר? ילד ממוצע שהוא בן 4 השנה, יזדקק בשנה הבאה ברשתות הטובות לגודל 6, בשוק לגודל 8. יהיה קצת גדול בהתחלת החורף הבא? לא נורא, חוט ומחט פותרים את הבעיה, ועד סוף החורף הבא, הבגד יהיה כבר בדיוק. ז"א לא תאלצו לחדש את המלתחה באמצע העונה. בבגדי קיץ הבעיה כמעט לא קיימת כי הולכים בלי שרוולים ולובשים קצר. נ ע ל י י ם - חבריה, לנעליים יש גם אורך וגם רוחב!!!! כדי שנעל תתאים כמו כפפה: צריך להתחשב בשניהם. זו הסיבה שאינני קונה נעליים מראש! אפשר לחשב כמה הרגל תגדל באורך אבל לא את הרוחב. באורך הנעל תגדל בשני מספרים. ברוחב? לא יודעת. מבוגרים שגמרו לגדול - אין בעיה, קנו בסוף עונה. בהצלחה.