האם בקניית דירה למגורים גם צריך להתחשב בסיכוי שהמחירים ירדו?

דרור9000

New member
האם בקניית דירה למגורים גם צריך להתחשב בסיכוי שהמחירים ירדו?

נתנו השבוע הצעה לקניית דירת 5 חדרים בגבעתיים. הצענו מחיר ממש גבוה אולי 50 או 100 אלף שח מעל הערך של הדירה, למרות שבעצם אי אפשר לדעת כי אין מחירון ברחוב שלנו ויש מעט דירות למכירה והדירות לא נשארות זמן רב בשוק. אני ממש בחרדה שאנחנו עושים טעות. אנחנו קונים דירה למגורים ללא משכנתא. החברים שלי טוענים שהמחירים בגבעתיים לא ירדו כי אין כמעט עתודות בנייה, לי זה נראית טענה בעייתית כי אם הכל ירד בשוק הדיור גם הדירות בגבעתיים ירדו לדעתי ואני מאמינה שמחירי הדירות ירדו. מצד שני קשה לנו לגור בשכירות כי בן זוגי נכה ואנחנו חייבים להנגיש את הדירה בה נגור. אמרו לי שחושבים אחרת כשקונים דירת מגורים. מה דעתכם?

elvinnox

New member
אם יש לכם את יכולת המימון מה אכפת לכם אם הדירה תעלה או תרד?

הרי זו דירה למגורים, אתם מתכוונים לגור בה, יש לכם את האפשרות אז מה זה משנה לכם?
אם כל השוק ירד - זה רק לטובתכם כי אם תרצו לעבור השדרוג יהיה זול יותר.
&nbsp
עכשיו ברצינות,
אם יש לכם יכולת לקנות דירת 5 חדרים חדשה בגבעתיים ובלי משכנתא, כנראה שכסף זה לא הדאגה שלכם בחיים. אז נראה שבמקרה שלכם זה באמת לא משנה עוד 100 אלף פחות או יותר.
&nbsp

דרור9000

New member
אנחנו מעל גיל 50, לא נשדרג דירות יותר להערכתי.

אני מבוהלת מהסכום הכולל ששילמנו. אבל אנחנו צריכים להכין חדר לעובד זר אם בן זוגי יצטרך ויש לנו ילדים עדיין שלומדים בחטיבה. אני תוהה אם ההתנהלות הכלכלית שלנו הגיונית, אם לא נסחפנו. ונכון שאנחנו יכולים לקנות את הדירה אבל אנחנו מאד מאד מחושבים כלכלית לרוב, כי אין לדעת מה ילד יום.

elvinnox

New member
אני גם מסכים איתך שעדיף לקחת מימון זול אם אפשר

ולהשאיר את הכסף להשקעה או לעשות איתו דברים יותר מועילים
&nbsp
אבל יש אנשים מסוג אחר שלא מעניין אותם השקעות או מה לעשות עם הכסף, וגם לא חסר להם. זהו זן אחר של אנשים שלא אכפת להם לשלם יותר והם בסה"כ רוצים שקט נפשי.
&nbsp
אני לא מבין את זה וגם אתה לא תבין את זה כנראה, כי זה לא רציונאלי.
אבל לאנשים האלה לא חסר כסף והם קונים גם פנטהוזים במזומן בדיוק כמו הדירות פלטינום ברוטשילד והירקון ששוברים שיאי מכירות למטר.
&nbsp
שורה תחתונה - כסף לא הבעיה שלהם, שיקנו מה שטוב להם, גם ככה לא חסר להם.

דרור9000

New member
אני לרוב מנסה להיות שקולה בנושא של כסף

אבל לא ברור לי איך עדיף לקחת משכנתא. הרי אצטרך לשלם על הריביות לא?
לגבי שקט נפשי כשנכה גר בדירה לא מונגשת יש פחות שקט. ובדירה שכורה תמיד חבל להוציא כסף בשביל ההנגשה כי לא ברור עד מתי השכירות.

זה לא רציונלי להפחית לחץ נפשי תמורת ויתור על סיכוי לרווח?

וסיכון להפסד?
אני חולק עליך .
באופן כללי אנשים נוטים להשתמש במילה רציונלי לדברים שהם
מסכימים להם ולא רציונלי לדברים שהם לא מסכימים להם.
בפועל, יש היגיון רב מאד לאי לקיחת הלוואה כשלא חייבים הלוואה
ובמיוחד אם יש סיכונים נוספים שמתחבאים בין השורות (עובד זר).
&nbsp
דרך אגב, האם אתה יודע מה הייתה התשואה הממוצעת של קופות
ההשתלמות בשנת 2008 ?
&nbsp
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר משכנתא יעילה - http://bit.ly/EffeBook
טיפים בחינם להחזרים נמוכים במשכנתא שלכם: http://bit.ly/EffTips
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: http://bit.ly/EffeLecture
טלפון: 03-549-6611

סטטוס מחירי דירות בגבעתיים - התייחסות.

במידה ואכן רכשת את הדירה מעל מחיר השוק אז עשית טעות פיננסית שאינה קשורה כלל לעתיד שוק הנדל"נ בארץ בכלל ובגבעתיים בפרט.

שוב בהנחה ששילמתם מעל מחיר השוק [וניתן לבדוק זאת דרך האתר הזה - https://www.misim.gov.il/svinfonadlan2010/startPageNadlan.aspx]
או לחילופין בהשוואה לאתרים מדלן/יד 2 - אזי אתם גרמתם מבחינה סטטיסטית להעלאת מחירי הנדל"ן באיזור שרכשתם.

פעלתם בעצם בניגוד למגמות שוק הנדל"נ הנמצאות בנסיגה עקב ההחלטה להציף את השוק בדירות חדשות וזולות ע"י משרד האוצר...גם עם הירידה מתעכבת היא תגיע ...לא להבהל , לא מדובר על פיצוץ בועה.

לגבי טענות ה"חברים" שלך...כולם "מקשקשים" אף אחד לא יודע בוודאות מה יהיו מחירי הדירות בגבעתיים בעוד 5 עד 10 שנים, ומי שקובע זאת בודאות אזי יש לחשוד בו שיש לו אינטרסים "זרים".

אגב...האם הדירה החדשה [שהגשת הצעה] היא בקומה נמוכה ונגישה לנכה ? או שצריך להכשירה בדין ?

מדד מחירי דירות בגבעתיים עפ"י אתר מדלן :
מחיר לדירת 4 חדרים ממוצעת כ - 2,260,000 ש"ח
מדד למ"ר: 27,200 ש"ח
הבסיס לחישוב מתבסס על ממצוע של מכירת כ : 376 דירות

גם במדד יד2 אין שינוי במגמת מחירי הדירות בגבעתיים , ראו הפניה - http://homeprices.yad2.co.il/city/גבעתיים

וזאת יש לדעת :
בגבעתיים מתרחש תהליך נרחב של "התחדשות עירונית" [אלפי דירות במגדלי מגורים] שמעלה את היצע הדירות למכירה לרוכשים פוטנציאליים ומהווה גורם ממתן בעליות מחירים.
לדוגמה :
ברחוב סירקין 28 גבעתיים - 28 דירות.
מורדי הגטאות 4-6 גבעתיים - 7 קומות - 22 יח"ד.
פרוייקט התחדשות עירונית ברחוב ערבי נחל 11 שלב ב' - 24 קומות, וכ- 146 דירות
ועוד ועוד.
הערה - כתבתי כאן לא מעט על הליכי ההתחדשות העירונית בגבעתיים.

ככלל אסור להכנע לתביעות מחיר מופקעות או למתווכים חסרי אחריות ויש להתעקש על השוואת מחירים לממוצע וקיזוז מחיר נוסף על צורך מיידי בהשקעה לשיפוץ נדרש בדירה [כמו רצפות, נזילות צנרת, צבע, רטיבות, שיפוץ מטבח ועוד.]

לסיכום...כבר אמרו חכמינו ש...ה"התפשרות של היום היא הנורמה של מחר" ובכך אסיים.

==========================================================================================
פרל דוד , סלולרי - 052-8964914
מייל - [email protected]

הנדלניסט- יש הבדל בין החלטה להציף השוק בדירות לבין ביצועה

מי כמוך יודע את זה.

שינוי הגישה שלך לגבי כיוון מחירי הדירות תמוה ולא מבוסס על דבר ויותר מכך אתה סותר את עצמך, מצד אחד אתה טוען שהירידה מתעכבת אבל היא תגיע ומצד שני אתה טוען שכולם מקשקשים אף אחד לא יודע בוודאות מה יהיו מחירי הדירות בגבעתיים בעוד 5 עד 10 שנים.

ההבדל בין החלטה להציף את השוק בדירות לבין ביצועה רחוק מאד, בדיוק קראתי כתבה שגם אם יביאו לכאן את כל החברות הקבלניות שישנן על כדור הארץ, עדיין הליכי תכנון לוקחים 13 שנה במדינת ישראל!

מעבר לכך שהביאו רק 5 חברות קבלניות וכנראה שאין כוונה אמיתית להציף את השוק ובינתיים גם חברות ביצוע קבלניות ישראליות מתפרקות אחת אחרי השנייה דבר שמקזז את היצע החברות הקבלניות.

אני לא אומר שאין אפשרות שתהייינה ירידות מחירים, אבל כרגע אין אינדקציות לכך, ההפך הוא הנכון ולדעתי כבר בשנת 2017 ניווכח בכך על נקל .

ל"סנאיגיטה" - התייחסות.

כיוון מחירי הדירות בכל רחבי הארץ נמצא בשנים האחרונות בתנודה למעלה ולמטה בפערים מזעריים של 10-20 אחוז למעלה ולמטה, ככל שמצב הדירה גרוע ומחייב השקעה בסיסית גבוהה אזי המחירים אמורים לרדת לרף התחתון ויותר ולהיפך...

ולטווח הארוך...אנו ניזונים משמועות מכוונות של הצפת השוק בקרקעות, בהקלה בזמני התכנון, בהורדת מחירי הדירות ע"י מחיר למשתכן, ועוד...

רק בשבוע האחרון ראיתי תכנית שבה דובר על פתיחת שוק הבניה בארץ לתחרות, כתוצאה מכך, הגעת מס' חברות בניה סיניות [עם אלפי פועלי בניין מקצועיים] לארץ שידועות בשיטות בניה זולה ומהירה...הפעלתם ע"י משרד האוצר , ופתיחת צווארי הבקבוק התכנוניים יביאו בהכרח להורדת מחירי הדירה ...כך אני מעריך.

במסגרת הרפורמה שהחלה בשנת 2014 עברו הליכי התכנון רענון וכבר יש מס' עיריות עצמאיות שנבחרו להגביר את סמכות הועדה המקומית ע"ח סמכות הועדה המחוזית...התהליך טרם הושלם, אבל, אני ממליץ לך לקרוא את חוברת דגשים מרכזיים לרפורמה בתכנון ובנייה תיקון 101 לחוק התכנון והבנייה - מנוב' 2014 שנכנס לתוקף בינואר 2016...יש יסוד לאופטימיות זהירה.
http://www.moin.gov.il/SubjectDocuments/vaadot_mekomiyot/november2014.pdf

שר האוצר הנוכחי שקיבל אחריות על מנהל התכנון דוחף את הרפורמה קדימה כדי לעמוד ביעדים שהכריז עליהם [הוזלה והגדלת היקף הבניה]

אני מאמין שיהיו ירידות מחירים [עד 40 אחוז ולא קריסה] בדירות מהסוג העממי [המהווים כ-60 אחוז ממלאי הדירות] יתכן שבדירות היוקרה תהיה קריסת מחירים מהעדר ביקושים ותהליך כזה כבר החל לדעתי.

============================================================================================

לא !

גם 50 אחוז זו לא קריסת מחירים, קחו לדוגמה את תקופת ה"סאב פריים" של 2009 בארה"ב, זו קריסת מחירים.

עליות או ירידות של כ-40 אחוז הם משמעותיות לכל צד אבל אין בהם "רעידת אדמה" למען האמת גם בימים אלו יש עסקאות לא חריגות של מכירת נכסי נדל"נ עם תנודות של כ-40 אחוז לכאן או לכאן, ואף אחד לא מתרגש.

DanT12

New member
ממחיר מבוקש או ממחיר שוק?

ירידה של 40% בשנה זו קריסה.
ותנודות ממחיר מבוקש זה לא מדד לכלום, גם אני יכול לבקש 40% מעל מחיר השוק ביד2 ואז ברשות המיסים יראו שמכרתי במחיר שוק.
אשמח לראות דוגמאות קונקרטיות לנכסים שנמכרו ב40% מתחת למחיר השוק בימים אלה.
&nbsp

דרור9000

New member
זו לא דירה חדשה אבל היא באחד מהרחובות הכי יקרים בגבעתיים

הדירה לא נגישה לגמרי, נצטרך להשקיע בכך, אבל אין דירות מונגשות לגמרי אלא אם נכה גר בהן. אני מודעת לכך שאני מעלה סטטיסטית את המחירים בשכונה הענין הוא שכבר פיספסתי שתי דירות כי הגיע קונה אחר שהציע מחיר שנראה לי גבוה מדי ודמיוני ואני הצעתי סכום שנראה לי הוגן פלוס. בחודשיים האחרונים כל המחירים של הדירות המוצעות ברחוב. שמתי לב שהדירות לא נמכרות אבל עדיין כל המוכרים מבקשים מחירים הגבוהים במאות אלפי שקלים ממה שביקשו לפני חצי שנה. אגב העסקה עוד לא סגורה כי יש בנינו פער של 50000 שח אולי הם ישיגו את מה שהם רוצים למרות שלהערכתי הסיכוי קטן. אני חייבת לומר שזו פעם ראשונה בחיי שאני מציעה מחיר די דמיוני בעיני. אולי לכן אני לא רגועה ודי מדוכדכת, אני יודעת כמה אני צריכה לעבוד בשביל הסכומים האלו.

לא להכנע לקפריזות של רודפי בצע כסף.

אסור להתייאש, לבסוף תמצאי דירה במחיר "סביר" ונגישה יותר לבעלך, פעלתי בעבר עבור נכים בירושלים כולל התאמת הדירות [פעם מול חלמיש ופעם מול הקבלן,ואני תכננתי את הרמפה להנגשת כסא הגלגלים ע"ח שטח משותף של הבנין, כולל סיוע בפתיחת תיק בעירית ירושלים]

אל תתפשרי על המחיר הסופי והנכון שצריך לשלם עבור הדירה, אין שום סיבה להתכופף [בעלי הדירות מנסים בשיטת מצליח, והם יודעים שהמחיר מופקע]

נתתי דוגמה של בניינים הנבנים בגבעתיים ויש עוד, כל הבניינים החדשים שנבנים, חייבים לעמוד בתקני נגישות לנכים וחניות קרובות למעלית.

התעזרי בסבלנות ולבסוף תזכי את ובעלך בדירת "חלומות" ובמחיר שפוי...שוב אני מדגיש, אל תכנעי לכל קפריזה מוטרפת של בעל דירה חמדן.

אגב...בכל דירה שאת רואה, את חייבת לקחת בחשבון את מרכיב השיפוץ הפנימי, התאמת פנים הדירה לניידות בעלך, וחיצונית האפשרות בכלל לבצע התאמה בשטח הבנין/חניה לך ולבעלך.

כאחד שעסק בתיווך בתחום הדירות וכעוסק היום במקרקעין , אני קובע ש...אין דבר העומד בפני הרצון...[שלך].

סבלנות ובהצלחה להמשך.

==================================================================================

האם ויתרת ע רכישת רכב כי המחיר יירד?

ואנו מדברים על רכוש שירידת הערך בו היא וודאית,
שלא כמו דירה.
בסופו של דבר רכשת את הרכב כי החלטת שלמרות ירידת הערך
הגדולה כל שנה, החלופות פחות מתאימות לך.
כך גם כאן, יכול להיות שבעוד שנתיים תתבאסי מעט כי אם
היית ממתינה היית יכולה לקנות יותר בזול. באותה מידה את יכולה
להתסכל על שוק המניות ולהתבאס מזה שיכולת להכפיל את הונך
בשנה אחת אם היית בוחרת את המניה הנכונה. אז מה?
&nbsp
אני מציע לך לרכוש את הדירה ולהפסיק להסתכל על מחירי הדירות.
בהצלחה,
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר משכנתא יעילה - http://bit.ly/EffeBook
טיפים בחינם להחזרים נמוכים במשכנתא שלכם: http://bit.ly/EffTips
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: http://bit.ly/EffeLecture
טלפון: 03-549-6611

רימון...אני לא מסכים אתך.

איני אומר לא לרכוש בכלל.
אבל אני כן קובע שאסור להכנע לכל קפריזה של מוכר זה או אחר שמעלה את מחיר דירתו ללא כל הצדקה פיננסית סביבתית, רק בגלל שהוא יכול...

ההיסטריה היא זו שגורמת לקונים לחוצים לשלם עוד ועוד על דירות המצויות בשוק, וכך אנו מוצאים את עצמינו בהעלאת מחירים זוחלת [ולא מוצדקת] שאינה נובעת ממחסור בדירות אלא מאי יכולת הרוכש לעמוד על דעתו לגבי המחיר שהוא מוכן לשלם והנובע משווי הסביבה.

גם אתה כמשקיע יודע שרוכש [ולא משנות סיבותיו] חייב להמתין להזדמנות טובה ולא משנה הסיבה.

elvinnox

New member
מסכים לחלוטין עם דוד

בעצמי רשמתי שאם יש לך את היכולת הכלכלית (ונראה שיש לך) אז אין בעיה לרכוש אבל! לא בכל מחיר.
&nbsp
אין שום סיבה שתשלמי מעל למחיר השוק במיוחד שהיום רוב העסקאות נסגרות _מתחת_ למחיר השוק.
&nbsp
ואין לך מה לדאוג - יש מספיק דירות והן לא יברחו. אני אישית ראיתי כבר מספר דירות שנמצאות למעלה משנה על המדף ונחשי מה? אף אחד לא חטף אותן.
&nbsp
גם אם זה ייקח עוד כמה חודשים עדיפה עסקה טובה עבורכם שתשרת את המטרות שלכם.
&nbsp
בהצלחה.

למעלה