לא חושבת שיש קשר
אני סבלתי מהורמונים מדכאים (כך אני קוראת לזה) אחרי שתי הלידות ברמה טבעית ביותר. למעשה בלידה השנייה יותר, כי זה כלל גם ברית. אחרי הלידה הראשנוה היחסים שלי עם אמא שלי התערערו טיפה, ואיכשהו עברנו את זה, אחרי הלידה השניה זה פרץ למימדים שקשה לי לתאר. זה הגיע למצב די גרוע. האמת? אני יודעת שאני זאת שצריכה לפעול ע"מ לישר את ההדורים, או לפחות להתחיל בזה שאני אתחיל לדבר איתה באמת (כמו פעם?). אבל אני לא בטוחה למה בדיוק אני כועסת עליה, ועד שאני לא אגלה עם עצמי מה הבעייה, אני לא ששה להתעמת איתה. אני שמתי לב, שהיא מתמודדת איתה מתוך מגננה, שהיא מנסה להגן על החינוך המצויין (בעיניה) שהיא נתנה לי. את יודעת מה, אני יכולה לראות את עצמי באותה סיטואציה בעתיד... הרי אין לי באמת מושג, אני מגששת באפלה, ועושה מה שנראה לי נכון וטוב, כך גם היא, והיא מנסה להגן על החלטותיה. איפשהו בצדק, הן בכל זאת נעשו לפני המון זמן, באווירה אחרת, בסביבה אחר, במקום אחר, עם השקפות (אופנתיות) אחרות. רק שמה שאני רוצה ממנה זה הודאה בטעות... הציעו לי לכתוב מכתב, איך שאני מרגישה (להוציא את הכל על הנייר) ולתת לה, או לשים במגירה ואחרי שזה קצת נשכח, לקרוא את זה ולהחליט מה הלאה. אני עדיין לא עשיתי שימוש בהצעה הזאת (אני מעבירה לך אותה יד שניה כחדשה), אני בנתיים משתדלת לקבל אותה כמו שהיא (עם הערות ציניות ליקירי), בתקווה לטוב. _______________________________ אני חושבת שקצת נסחפתי לשאלת יחסי אני-אמא-מול-אמא-שלי ששאלת קודם אבל זה מתאים גם לפה, אני חושבת.