האם גנטיקה מביא לכפירה בחז"ל?

האם גנטיקה מביא לכפירה בחז"ל?

מה דעתכם אם הרפואה תוכל לייצר חיים במעבדה, לבראו יצור חי חדש, בניגוד למה שחשבו חז"ל והראשונים שזה ניתן לעשות רק בידי אלהים, האם זה יהיה הוכחה שאין דברי חז"ל אמת, ואין לסמוך עליהם?

tamarhp

New member
לא, ממש לא

1. הקב"ה יכול לגרום גם לאי-הצלחה, ולהצלחה באותה מידה. אם הם יצליחו - זה גם מעשה אלוקים. 2. גם הפריה מלאכותית זו סתירה לקב"ה?

התולעת 1

New member
יודע מה.הפעם אני מסכים אתך

אם יבראו במעבדה יצור חי חדש,בהחלט אני אתיחס אליך ברצנות וזאת אכן תהיה ההוכחה שאין בדברי חז"ל אמת. הבעיה היא יוחנן שהם לא יבראו.זה לא רק חז"ל אומרים לך,זה אני אומר לך אין דבר כזה.

תולעת, מותר לי לחלוק עלייך../images/Emo35.gif

כל הכלאיים האלו...האם הם לא יצור חדש??? <אני אתן לך דוגמא בחשבון, טוף
> אם תכפיל x ב-y יצא לך xy איבר "חדש" כביכול... ועוד דוגמא...פרד...אין לי מושג אם זה היה טיבעי או לא... אבל אם הוא היה "נוצר" במעבדה בעזרתם של אנשים...האין זה יצור חדש? התחלתי לדבר בשפה גבוהה...מגניב...

planet

New member
חברה חברה...

המדענים לא יצרו, לא מייצרים ולא ייצרו אף פעם ייצור חדש. הם פשוט לוקחים תאים קיימים ומפרים אותם באופן מלאכותי (ללא שימוש בתא זרע). המדענים מחקים את מה שהטבע עושה. הם לא מתיימרים ליצור יש מאיין. וגם אם יגיעו למצב שבו יוצרים תא חי על ידי הנדסה ביולוגית של סידור אטומים (וזה יקרה אולי עוד מאות בשנים) עדיין יהיה זה חיקוי של התהליך הטבעי. ואין בכך משום סתירה. שהרי כל יצירה מדעית הינה דבר חדש שלא היה קיים בטבע לפני כן, (הפלסטיק למשל), ובכל זאת, הטבע מספק לנו כלים ליצור את היצירות הללו. בכל אופן, השאלה צריכה להיות יותר ערכית מוסרית, האם צריל לעשות דבר כזה.

אלי ו.

New member
אתה מבלבל בין וכחנות לעיקר!! ../images/Emo22.gif

למה אתה דומה? לאדם שהיה אומר לפני 101 שנים שאם אדם יוכל לעוף כציפור זו תהיה ההוכחה שדברי חז"ל אינם נכונים. זו הרי שטות גמורה! נכון, מדענים לא הצליחו ליצור חיים במעבדה, אבל אם הם היו מצליחים, איך זה מפריך את דברי חז"ל או את האמונה? כל מה שבסה"כ זה היה עושה זה להוציא טיעון בודד מהארסנל שלך. הטיעון של "אתם טוענים שהחיים נוצרו במקרה? נראה אתכם משחזרים את המקריות הזו במעבדה!" קשה לי להאמין שהאמונה שלך תלויה בטיעון הזה.

הדבר כבר נעשה

ההנדסה הגנטית עוסקת ביצירת יצורים חדשים על ידי שילובי DNA שלא היו קיימים קודם, ושלא היו יכולים להיווצר בדרך הטבע (באבולוציה). היום יש צמחים וחיידקים מהונדסים גנטית (למשל חלק גדול מהסויה והתירס בעולם מהונדסים). לפעמים משתילים גם גן של בעל חי לתוך ה DNA של הצמח (למשל גן של דג בתוך DNA של עגבניה). מצד אחד האדם יצר יצור שלא היה קודם. מצד שני הוא השתמש ב-DNA של יצורים קיימים. האם זה נחשב לבריאה של יצור חדש?

מפלט

New member
.........

בס"ד גם אם יצרו יצור חדש, מה אם נשמה? שום מדען שבעולם לא יוכל ליצור בן-אדם שידבר ויחשוב, ושתהיה לו נשמה...

נשמה

נראה לי שנשמות זה באמת מחוץ לתחום של החוקרים המדעיים. לפחות של אילו שעוסקים בהנדסה גנטית. האם נשמה יש רק לבני אדם? או גם לכל בעלי החיים והצמחים?

א ו ר בת

New member
לא יודעת לגבי צמחים אבל

לגבי בעלי חיים - כנראה שיש, אליבא דיהדות. "וכך אומר הרב קוק זצ"ל (אורות ישראל ה:י):"הבדל שבין הנשמה הישראלית, עצמיות, מאווייה הפנימיים, שאיפתה, תכונתה ועמדתה, ובין נשמת הגויים כולם, לכל דרגותיהם, הוא יותרה גדול ויותר עמוק מההבדל שבין נפש האדם ונפש הבהמה. שבין האחרונים רק הבדל כמותי נמצא, אבל בין הראשונים שורר הבדל עצמי איכותי"." (מתוך האתר "דרכה של תורה").

אם זה כך

אז אני מניח שגם אם המדענים ייצרו יצורים חיים חדשים בהנדסה גנטית, אז בהכרח תהיה להם נשמה (וזאת מבלי שהמדענים יצטרכו לנקוט בפעולה כלשהי לטובת העניין).

התולעת 1

New member
מחקר על סימנים גנטים

כל מה שהם מגלים בסוף כת` בתורה, הנה מעריב לפני מס` שנים כל הכהנים בעולם ספרדים אשכנזים מאירופה מצפון אפריקה מאשכנז כולם בני כהן אחד מיסד שושלת הכהנים אהרן הכהן, איך מעריב יודע? בדקו כרומוזום Y ומצאו שבדיוק כולם אותו דבר, הכתבה במעריב יום א` כ``ז בטבת תשנ``ז 5.1.97, כל הכהנים הם באמת בני כהן אחד, מחקר על סימנים גנטים, שנגלו על כרומוזום Y כלומר זה שעובר בתורשה ישירות מאב לבן הוכיח כי יהודים המשתייכים לכהנים הם אמנם צאצאי גבר אחד מיסד שושלת הכהנים עפ``י המסורת היהודית. יתר על כן המחקר גילה כי אותם סימנים גנטים יחודיים הממוקמים על אותו כרומוזום מצויים אצל כהן גם אם הוא ספרדי או אשכנזי נולד באירופה, צפון אפריקה אל כל מקום אחר בעולם. על המחקר שהוכיח זאת דווח פרופ` קהאן סקולצקי מנהל המחלקה הנפרולוגית במרכז הרפואי רמב``ם בחיפה ומרצה בבית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה ובאוניברסיטת טורונטו בקנדה, שותפיו למחקר היו ד``ר שרה זליג וד``ר שרגא בלזר, שניהם מרמב``ם והטכניון. נין ברגמן מאוניברסיטה קולג` בלונדון צוות מאוניברסיטת אריזונה בארה``ב. הדווח התפרסם בכתב העת המדעי היוקרתי נייצ`ר. פרופ` קרל קרוצקי: חשבנו איך באמת לבדוק את זה, זה מעין ארכיאולוגיה אבל במקום לחפור בחולות של המדבר, חפרנו בגנים של כהנים. בדקנו שני סימנים על הכרומוזום Y וראינו שבאמת יש הוכחה גנטית שכהנים מכל העולם גם מעדות ספרד וגם מעדות אשכנז יש להם עדות שברור מאב קדמון מיסד אחד לפני 3000 שנה לפי המסורת שידוע לנו מהתורה, מהדת. נו,מה אתה אומר יוחנן הם לא דתיים, הם לא התכוונו להחזיר בתשובה אבל הם בדקו כל הכהנים זורם להם אותו דבר בדם. זה שיש תורה זה שיש עם יהודי זה שיש דתיים זה נכון מה אפשר להכחיש יש אפי` כרומוזומים את מבין? בורא עולם דאג שידעו גם בדור האחרון אם יהיו אפי` סתומים ואטומים בלי מתכוון יגלו שעמ``י אמת הם הבנים של יעקב אבינו הנקרא ישראל, בני ישראל, היו שנים עשר שבטים מהם נהיו ששים ריבוא במצרים, הם יצאו ממצרים נכנסו לארץ ואנחנו הממשיכים שלהם והראיה בדם שלנו זורם אותו דם, זה אין מה לעשות-

כל מה שהם מגלים בסוף כת` בתורה?

כתוב בתורה גם על המבנה המולקולרי של גלוקוז? על רכבת חשמלית? חורים שחורים? המפץ הגדול? תורת הקוונטים? חיסונים? המוגלובין? ויטמינים? קנגורו? מערכת הלימפה? אפקט החממה? זמן מחצית חיים של איזוטופ רדיואקטיבי? ועוד עשרות אלפי דברים שבני אדם גילו באלפי השנים האחרונות. אז יש מחקר שמראה קרבה גנטית בין כוהנים. מזה אפשר להסיק ש"כל מה שהם מגלים בסוף כתוב בתורה"? עוד משהו תולעת 1, כאשר אתה מצטט, מן הראוי שתאמר את מי אתה מצטט (במיוחד אם אתה רוצה להביא גאולה לעולם). חז"ל אמרו: כל המביא דבר בשם אומרו וגו'.

התולעת 1

New member
אם ברצונך להתמודד אתי אל שאלות

מסוג זה יש את הפורום אתאיזם ודת או יהדות רציונלי תבחר אחד מהם ונדון שם. שבת שלום וחג סוכות כשר ושמח

שאלה לגבי המחקר

האם אותם סימנים גנטיים על כרומוזום Y קיימים רק אצל כוהנים? או שיש גם גויים ויהודים שאינם כוהנים שנושאים אותם?

למעלה