אם מוכח קשר בין האלימות המילולית...האם דכאון ומצב חרדתי כתוצאה
מאלימות מילולית של מנהל כלפי הכפופים לו (במידה והאלימות המילולית מוכחת) נחשבים כתאונת עבודה? באותו עניין.
לא אוטומטיתהאם דכאון ומצב חרדתי כתוצאה
מאלימות מילולית של מנהל כלפי הכפופים לו (במידה והאלימות המילולית מוכחת) נחשבים כתאונת עבודה? באותו עניין.
אין טעם בהבאת חוות דעת.לא אוטומטית
בחוק מוגדרות מספר מחלות לגבי עובדים מסוימים - שחזקה שהם מחלת עבודה. המקרה שלך לא מופיע ברשימה. אם תצליחי להוכיח שהית אלימות מילולית מצד המנהל ושהיא אכן גרמה למחלתך זה יחשב כתאונת עבודה. שימי לב, שגם אם תביאי חות דעת של רופא מומחה בתחום המתאים שיאשר את טענותיך בדבר הקשר בין האלימות לבין מחלתך, הביטוח הלאומי עשוי להביא מומחה שיטען ההפך. במקרה כזה, מה שיקבע בסוף זה שיקול דעתם של השופטים.
האם חייב להיות ארוע תאונתי?אין טעם בהבאת חוות דעת.
ממילא אם הענין יגיע לביה"ד לעבודה - הוא ימנה מומחה מטעמו על חשבונו. (בתנאי שיוכחו העובדות בענין האלימות המילולית, ובתנאי שייקבע שמבחינה משפטית מדובר בארוע תאונתי).
זה תלוי בגישה השיפוטית.האם חייב להיות ארוע תאונתי?
למה זה לא יכול להיות תהליך מצטבר, חלק מהבעיות הפסיכולוגיות פסיכיאטריות נוצרות בתהליך מצטבר ולאו דווקא בארוע בודד.
אני תודה לאל לא מתכוונת חלילהזה תלוי בגישה השיפוטית.
אני חושב שאין כעת עמדה ברורה בפסיקה של ביה"ד הארצי. הבעיה נובעת מכך שלפי ההגדרה בחוק, "פגיעה בעבודה" היא או "מחלת מקצוע" (שזה רק אחת המחלות שברשימה) או - "תאונת עבודה". כדי שמשהו יוכר כ"פגיעה בעבודה", אם הוא לא מחלת מקצוע, הוא אמור להיות "תאונת עבודה". כדי להתגבר על הבעייתיות שנוצרה, כשהיה ברור שהעבודה גרמה למחלה שלא רשומה כמחלת מקצוע, המציאו את מה שנקרא "מיקרוטראומה", שזה שרשרת של ארועים תאונתיים זעירים שמצטברים לנזק גדול. אם אפשר לשכנע שמחלה נגרמה בגלל הצטברות של נזקים זעירים שנגרמו בשרשרת של ארועים זעירים, אז אפשר לשכנע שמדובר בתאונת עבודה. הבעיה היא שלפי הפסיקה בעבר - ארועים של מתח נפשי מתמשך לא הוכרו כגורמים של "מיקרוטראומה". זה נדון בביה"ד הארצי בעיקר בעניינים של התקפי לב, כשאנשים טענו שהם קיבלו התקף לב לאחר מתח מתמשך בעבודה. הפסיקה קובעת שצריך ארוע חריג בעבודה שגרם להתקף הלב, ולא ניתן להצליח בתביעה שמבוססת על מתח נפשי מתמשך. יש לי רושם שבשנים האחרונות הפסיקה אינה חד משמעית בעניינים של מתח מתמשך, וכשלא מדובר על התקף לב, אז לפחות חלק מהשופטים בביה"ד הארצי מוכנים להכיר בכך שזה יכול להיחשב פגיעה בעבודה. אני לא זוכר פסיקה ספציפית, אבל אני חושב שהיה מקרה של אדם שהתאבד והוכח שהוא התאבד בגלל מתח נפשי מתמשך בעבודה או מועקה נפשית ממושכת בעבודה, ותביעתה של אלמנתו שההתאבדות תוכר כתאונת עבודה - התקבלה.
מזל.אני תודה לאל לא מתכוונת חלילה
להתאבד או לקבל התקף לב, אך נכון שהמדובר בשרשרת של מיקרים רצופים של צעקות, שימוש במילים בוטות, התנכלות וכ"ו. האם לצורך הענין זה משנה אם עוד עובדים קיבלו יחס כזה? האם זה מחזק את טענותי? והאם העובדה שבמקום עבודתו הקודם של המנהל ה"תוקפני" הוגשה נגדו תביעה משותפת של עובדים על אלימות מילולית והתעללות נפשית- יכולה לחזק את טענותי או שדנים בכל מקרה לגופו ולא מסתמכים על מקרים שאינם קשורים למקרה התביעה. האם זה כגון "עדות אופי"?
תגובהזה תלוי בגישה השיפוטית.
אני חושב שאין כעת עמדה ברורה בפסיקה של ביה"ד הארצי. הבעיה נובעת מכך שלפי ההגדרה בחוק, "פגיעה בעבודה" היא או "מחלת מקצוע" (שזה רק אחת המחלות שברשימה) או - "תאונת עבודה". כדי שמשהו יוכר כ"פגיעה בעבודה", אם הוא לא מחלת מקצוע, הוא אמור להיות "תאונת עבודה". כדי להתגבר על הבעייתיות שנוצרה, כשהיה ברור שהעבודה גרמה למחלה שלא רשומה כמחלת מקצוע, המציאו את מה שנקרא "מיקרוטראומה", שזה שרשרת של ארועים תאונתיים זעירים שמצטברים לנזק גדול. אם אפשר לשכנע שמחלה נגרמה בגלל הצטברות של נזקים זעירים שנגרמו בשרשרת של ארועים זעירים, אז אפשר לשכנע שמדובר בתאונת עבודה. הבעיה היא שלפי הפסיקה בעבר - ארועים של מתח נפשי מתמשך לא הוכרו כגורמים של "מיקרוטראומה". זה נדון בביה"ד הארצי בעיקר בעניינים של התקפי לב, כשאנשים טענו שהם קיבלו התקף לב לאחר מתח מתמשך בעבודה. הפסיקה קובעת שצריך ארוע חריג בעבודה שגרם להתקף הלב, ולא ניתן להצליח בתביעה שמבוססת על מתח נפשי מתמשך. יש לי רושם שבשנים האחרונות הפסיקה אינה חד משמעית בעניינים של מתח מתמשך, וכשלא מדובר על התקף לב, אז לפחות חלק מהשופטים בביה"ד הארצי מוכנים להכיר בכך שזה יכול להיחשב פגיעה בעבודה. אני לא זוכר פסיקה ספציפית, אבל אני חושב שהיה מקרה של אדם שהתאבד והוכח שהוא התאבד בגלל מתח נפשי מתמשך בעבודה או מועקה נפשית ממושכת בעבודה, ותביעתה של אלמנתו שההתאבדות תוכר כתאונת עבודה - התקבלה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.