האם האדם יצר את אלוהים או אלוהים יצר את האדם?

pynokyo

New member
יוההההההההההההו ממש אבוב נבוב

נמאס כבר לשמוע את המנטרה הזאת.....
זה שאתה לא מבין שההוכחה מול עיניך לא אומר שאינה קיימת
זה שלך אין את הכלים לבחון את התופעה הזאת ואת משמעותה לא אומר שגם לאחרים אין את הכלים.
רוב הדברים שכתבת עליהם אתה מצטט דברים שקראת לא בחנת אותם בעצמך.
תפסיק להתנשא ולחזור על אותו דבר שוב ושוב ושוב - מזמן כבר הבנו.
לא תקבל לעוס ואכול (כבר לעסנו בשבילך מספיק) - מי שרוצה מחפש בעצמו.

pynokyo

New member
אתה תקוע - לא חשבת לבקש עזרה? יש מחקרים בנושא שנעשו

בתקופות מאוחרות - לא שמישהו יודע בוודאות - אבל הנטייה של הרופאים שעשו מחקרים בנושא להבין שהחוויה של מוות קליני היא לא במוח ולא הזייה.
על כל פנים הכנסתי לכאן מספיק סרטונים בנושא.
כמובן שחמור עיוור הולך בסיבובים ולא מגיע לשום מקום.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

pynokyo

New member
לכל אדם זכרונות ילדות-רוצה לשמוע קצת על זכרונות הילדות שלי?

pynokyo

New member
די כבר לחזור על עצמך - זה מעייף - כבר הבנו מזמן מה אתה מחפש

אתה לא מחפש את האמת אתה מחפש להתנצח.
לא שמישהו יודע את האמת בתחום - אבל יש מספיק חומר על מנת להתרשם.
אפילו רופאים שיש להם ניסיון של שנים רבות עם מטופלים שחוו מוות קליני כבר לא כל כך נחרצים בדעתם לגבי התופעה - רובם כבר מבין שלא מדובר בהזיות.
אתה מחפש הוכחות מעולם החומר - אבל התודעה אינה חומר. תתגבר ותתקדם.

pynokyo

New member
נראה שאתה זה שמבקש כל הזמן- כמו ילד קטן שלא קיבל את הסוכרייה

pynokyo

New member
גם לך אין מושג מה היו אמונותיו אלא רק מה שכתבו עליו

אמונה ודת לא קשורים זה לזה.
יש תובנות שכל בר דעת יכול להבין - שהיקום כל כך פלאי מורכב ורב בו הנסתר על הגלוי שיצירה פלאית כזו היא משהו מעבר לכל השגה שכלית.
פעם שמעתי איזשהו ציטוט של איינשטיין - שכאשר מאמינים לא מפסידים כלום אבל מרוויחים את כל ההטבות שהאמונה מספקת.
אורח חיים דתי לא מתאים לכל אדם, ואמונה דתית לא מחייבת את האדם להתנתק מאמונה פנימית - אלוהים עבור הרבה דתיים זה סוג של ישות אבל למעשה לא מדובר בישות - אלהים זה מושג רעיוני - ובתורה כתוב במפורש יהוה - יהוה = היה הווה ויהיה דהיינו העולם, היקום, מה שלא יהיה קיים מקדמת דנאן. אין לו התחלה ואין לו סוף.

pynokyo

New member
שמתי כאן מספיק סרטונים שמראים מה קורה-עיוורת מלידה שראתה

אתה מתעקש לא לצפות בסרטים האלה וחוזר על עצמך ללא הרף - הבנו כבר את הדעה שלך. זו הדעה הפרטית שלך - דעה זו לא ידיעה.

pynokyo

New member
אתה חופר - אתה מאמין למה שכתוב - אין לך שום וודאות

pynokyo

New member
תשובה אחת לכל תגובותיך - אתה כבר מעבר למשברי החיים

אתה אדם הזוי והוזה - חי במעגל סגור ריק מתוכן ממשי.
החיים האמיתיים הם לא בחומר - החומר מתכלה.
החיים האמיתיים הם ברוח שהיא מעבר ליכולת שלך לקלוט - כי האנטנות שלך לא התפתחו מספיק.
תמשיך להיות מסופק עונג מעצמך - ותפסיק להטריד בתגובות עלובות ופאטתיות שנועדו אך ורק בשביל להאדיר את עצמך בעיני עצמך.

pynokyo

New member
מאיפה לך לדעת שאלה מילים שלו ? ראית אותו כותב אותן?

pynokyo

New member
מילה לועזית היא מילה לועזית - אפשר לכתוב טורקיה/תורכיה

אתה באמת מעורר רחמים - אתה תרנגול הודו שמנסה לנפנף בנוצות טווס

pynokyo

New member
הגוגל הוא האורים והתומים של כל האמיתות-שאפו (או שככה תוכנת)

קצת פרופורציה

היו מספר מחקרים שבהם החווים מוות זיהו פרטים מדוייקים בסביבה שלהם תוך ריחוף מעל הגוף , לעומת זאת יש מחקר מושתל אחד בו כאילו לא הצליחו שאותו דווקא בחרת לצטט , אני מציע שתעשה בדיקה יותר מקיפה לביסוס טענותיך .
ביינתים רוב טענותיך חסרות בסיס .
דוד

pynokyo

New member
האם האדם יצר את אלוהים או אלוהים יצר את האדם?

זה פשוט מאוד – מכל בעלי החיים על כדור הארץ רק האדם מאמין באלוהים בגלל שהוא מסוגל להבין שיש משהו שפועל עליו – כוחות הטבע.
בעלי חיים אחרים לא זקוקים לאמונה בגלל שהם מונעים ע"י אינסטינקטים טבעיים בלבד ואין להם את היכולת להבין את העולם מחוץ לצורך הבסיסי שלהם לשרוד.
מאחר ומוחו של האדם התפתח עד להבנה שהעולם נשלט ע"י כוחות הטבע וגם מוחו של האדם עצמו הוא יציר של הטבע – אז האדם יצר את אלוהים במוחו כי אלוהים (הטבע) יצר את מוחו ככה שהוא ישקף אותו בחזרה.
שיטת המראות עובדת.
מבחינת מוח האדם המציאות שקיימת היא זו שנתפסת במוחו אבל מוחו של האדם יודע שמעבר למוחו קיימים דברים נוספים - ואת התובנה הזו יצר אלוהים שיצר את מוחו של האדם להבין שקיימת מציאות נוספת מחוץ למוחו.

פעם

הרבנים נתנו לך לאשש את דעותיך , וסיפקו לך הוכחה תואמת ,
עכשיו אתה בלי והעובדות צפות ואתה נופל .
דוד

pynokyo

New member
דוד, ההוא בא לכאן מראש בשביל לבוז לכל מי שחושב אחרת ממנו

כשערכו את אותו ניסוי שהוא מנפנף בו שמו בחדרי ניתוח כל מיני תמונות בגובה כדי שאם מישהו יחווה מוות קליני הוא יראה את התמונות האלה - כאילו שמוות קליני זה טיול למוזיאון.
אילו אני הייתי רוצה לחקור לעומק את הנושא - הייתי שמה חיישנים על המוח של המנותחים כדי לראות את השינויים החלים במוח ולנסות לגלות דברים חדשים על המוח ואיך הוא פועל במצבים של בין חיים למוות.

כולנו אחד, אלברט איינשטיין

בתחושה שלי האלוהות היא בתוכנו, אין באמת נפרדות..
נראה לי שמר איינשטיין מנסח את זה ברור:
"האדם הוא חלק משלם שנקרא יקום, והוא חלק שהינו מוגבל בזמן ומקום.
הוא חווה את עצמו, את מחשבותיו ורגשותיו כדבר נפרד מהשאר, מעין סוג של אשליה אופטית של המודע שלו. אשליה זו הינה כלא בשבילנו, שמגביל אותנו לרצונות האישיים שלנו ולאהבה שלנו עבור מעט אנשים שקרובים אלינו. המשימה שלנו הינה לשחרר עצמנו מהכלא הזה על ידי הרחבת מעגל החמלה שלנו שיכיל את כל היצורים החיים וכל הטבע ביופיו."
אלברט איינשטיין

למעלה