שאלה קשה
יאללה, אני אשקיע בך... כאחד שמנוי וקורא את הבלוג שלך אי אפשר שלא לשים לב כי אתה כותב על אישתך באהבה רבה, נדמה לי גם כי אתה מעיז להסגיר את כמות אהבתך אליה בבלוג יותר מאשר אליה פנים אל פנים, אתה מצליח להעביר את גודל אהבתך אליה למרות שאינך יורד לפרטים, אתה כותב עליה באופן "כללי", אתה שומר על אלמוניותך וקל וחומר על הסביבה שלך. דהיינו, אתה מדבר עליה רק טוב, אתה מדבר באופן כללי ולא יורד לפרטים. דהיינו, אם יתברר לה יום אחד כי אתה כותב בלוג הבעיה היחידה שתעמוד בינכם היא העובדה כי הסתרת ממנה את הבילוי הזה שלך. לא תהיה לכם בעיה של תככים, שנאה, רכילות וכיוצא בזה עניינים לא חיוביים. אם כן, נשארנו עם ההסתרה. מה שאתה מסתיר ממנה בעצם זה שני דברים : לדעתי, האחד חיובי והשני שלילי. חיובי = כמה אתה באמת אוהב אותה. שלילי (מבחינתך?) = היא תכיר את הראש המלא שלך = היא תגלה שיש לך בלוג, שאתה זורם ברשת, היא תגלה מה מעניין אותך חוץ ממנה, היא תגלה כמה זמן בילית באינטרנט ולא איתה ועם הילדים ומן הסתם תביט עליך בצורה שונה שיכולה להיות לחיוב ולשלילה. אם אתה שואל אותי, במקרה שלך, למעט הבעיתיות על זמן האינטרנט שבא על חשבונה וחשבון הילדים לא צריכים להיות על המאזניים הרבה שלילי, יש לך ראש טוב, עושה רושם שאתה נורמלי, אתה אוהב אותה המון... הכף נוטה לחיוב, לטעמי לפחות. אם ההסתרה הזאת מפריעה לך ומערערת את בטחונך "כיצד היא תגיב, אם..." אתה תמיד יכול להשתמש בטכניקת ההפוך על הפוך, דוגמאות: "את יודעת מה זה בלוג?" "מכירה את התופעה?" "מה דעתך שאפתח אחד כזה? " כיצד היית מגיבה לו ידעת שיש לי אחד כזה?" "במידה ואפתח בלוג, האם היית מעדיפה לדעת או שהיית מעדיפה שאסתיר זאת ממך?" וכן על זה הדרך שאלות שמהן תבין מה מידת הבעיתיות שהיא רואה בזה. מכאן, תשפוט ותשקול ביתר קלות. אגב, איך מסתירים מהאישה שלוש ארבע שעות אינטרנט ביום? אתה כותב מהעבודה? לגבי השאלה הראשית שלך, הבלוג הוא בהחלט סוג של שיחרור, סוג של כותל, סוג של שאיפה, סוג של צורך. זמני או לא זה ממש לא העניין כי הוא נולד מצורך. הבלוג הוא סוג של מציאות, מציאות כזו שמותירה לך זמן מחשב (הבלוג הוא עוד הרבה דברים שכתבתי עליהם בעבר אבל זה לא שייך לשאלתך). הרי במקום לכתוב בזמן הפנוי אפשר להשתחרר בבילוי במסעדה, קניות בקניון, אהבה על חוף הים, אפשר גם וגם, אפשר פחות אפשר יותר, אפשר הכל. שוב, מציאות. הזמן שאתה מוצא את עצמך מול המחשב הוא כמות הקיטור שאתה וכולנו משחררים. יודעים מה, אתם לא חייבים להסכים איתי, אבל אצלי לפחות, זה בדיוק כך!