האם הגיע הזמן לסלוח

גריני

New member
האם הגיע הזמן לסלוח../images/Emo35.gif

קניתי לי מתנה לחג, את הספר: סליחה - שיחותקשור עם אדולף היטלר, מאת מייקל שוסטר (ועד החג אני כנראה אצטרך לקנות לי מתנה נוספת...
). מה אגיד לכם? עם כל הקושי (ורק למען הרקורד: אני דור שני לשואה, אמי ניצולת אושוויץ) - הספר מרתק אותי. הספר הועבר בתקשור למייקל שוסטר - יהודי אמריקאי, שגילה כי בגלגולו האחרון היה קצין נאצי ששרת במחנה המוות ברגן-בלזן. אותו שוסטר עבר תהליך קשה של סליחה וקבלת-עצמו (בהקשר לגלגולו הקודם) ולאחר מכן, החל לתקשר כל מיני ישויות. ביום אחד "הגיע אליו" לא אחר מאשר אדולף היטלר שאמר לו: "... אני בא אליך כנשמה שחוותה כאב רב, נשמה המחפשת אהבה בתוך עצמה, שהיתה חדורה אמונות קיצוניות בהיותה בלתי מנוצחת ואשר הצדיקה מלחמה והרס מוחלט... " בהמשך אומרת אותה הנשמה: "ראשית, אני חפץ למסור שההתנצלויות שלי בפני העולם הן כנות. איני בעמדה של אגו כפי שהייתי עלי אדמות, למרות שלקח לי זמן רב להשיג רמת התפתחות זו. הייתי כה מבוצר בתוך האגו ותאוות השליטה שלי שלעיתם קרובות לא הקשבתי לאף אחד. כאשר הטרוף המנטלי שלי גבר, התקשיתי יותר ויותר לחשוב בבהירות...". אני מודעת למטען הרגשי הכרוך בנושא זה, ובכל-זאת, אנחנו מדברים כאן המון על קבלה עצמית וסליחה-עצמית וכו'. וזכרו שמדובר כרגע בנשמה - לא באדם חי. בהתאם לדיון שיתפתח כאן, אביא עוד קטעים רלוונטיים מהספר. אז מה דעתכם?
האם הגיע הזמן לסלוח להיטלר, ואני מדגישה: להיטלר הנשמה -לא האיש שהיה.
האם גלי השנאה שהופנו כלפיו, כלפי הגרמנים וכו' - האם אינם פוגעים בסופו של דבר בנו עצמנו?
האם ניתן לראות קשר בין נסיבות הקמתה של מדינת-ישראל - לטרור שמשתולל כאן היום? אני אסביר קצת יותר נקודה זו: בדיון שהיה כאן לאחרונה דובר על כך שהכעס והשנאה פוגעים בסופו של דבר במי שכועס ושונא....

לקשמי

New member
קטונתי...

מה אומר, דברים כאלה "גדולים עליי". אני באמת לא יודעת מה להגיד או לחשוב בעניין הזה. לא חושבת שאפשר להגיד למישהו לא לשנוא, כי כמו כל רגש אחר, זה בא מבפנים. כל אחד ודרך ההתפתחות שלו. אגב ואפרופו שואה: בזמן האחרון יש לי מחשבות על כך שכנראה אני עצמי הייתי בשואה באחד הגלגולים שלי. אני חושבת ככה בגלל שיש יותר מדי מקרים שבהם יש לי אסוציאציות מהשואה: למשל במסנג'ר יש אייקון של כוכב, אז אני ישר חשבתי על הטלאי הצהוב כשראיתי את זה. או כשראיתי באיזה מקום ערימת נעליים, זה הזכיר לי את התמונות של ערימות הנעליים של קרבנות השואה ועוד כל מיני דברים, משפטים שאני שומעת שמזכירים לי את השואה. אפשר אולי להגיד שזה בגלל שאני חיה במדינת ישראל שבה כל שנה לפחות, מזכירים את השואה ומדברים בהקשר שלה. ובכל זאת, לא כל אחד מושפע מזה בצורה כזאת שכל כך הרבה דברים מזכירים לו את זה.

mkarin

New member
גם לי יש אסוציאציות כאלה

אני לא סובלת את הצבע צהוב מהסיבה הפשוטה שהוא מזכיר לי את הטלאי, וגם כשאני רואה ערימת נעליים יש לי תמונה בראש שצולמה בתקופת השואה, ודברים נוספים שגורמים לי לחשוב ולהיזכר בזה. אולי זה נובע מהעובדה שיש לי מחקר קטן על השואה, שגודל בחופשים [ז"א כשיש לי זמן]... אולי זה גם נובע מהעובדה שאני דור שלישי לשואה משני הצדדים, וסבתא וסבא שלי תמיד דיברו וסיפרו, וגם מהעובדה שהנושא הזה מעניין אותי מאוד.

niki268

New member
ושיהיה ../images/Emo49.gif אומרת לך מראש../images/Emo77.gif../images/Emo140.gif

mkarin

New member
תודה../images/Emo9.gif

זה לא בדיוק היום האידאלי אבל שיהיה

mkarin

New member
זה קצת מסובך,

ואני מודה שמעולם לא חשבתי על הנושא, כך שהתשובות והמחשבות שלי עכשיו יכולות להשתנות ככל שאני אחשוב על הנושא. לסלוח לנשמה של היטלר? אני חושבת שזה לא מתפקידי לסלוח לה, ואני גם לא יכולה לסלוח לה כיוון שאני אדם חי ולא מת. אני לא רואה כך דרך שבה גלי השנאה שהופנו כלפי הגרמנים ואדולף היטלר פוגעים בנו עצמנו... אם מישהו יוכל להסביר למה, אני אשמח לנסות להבין [
]. נסיבות הקמתה של מדינת ישראל? אני יודעת שיש קשר הדוק בין השואה להקמת מדינת ישראל [ובנקודה זו אני אדגיש שאני לא מסכימה עם הקשר, אלא יודעת שהוא קיים]. מאז הקמת המדינה השתוללו בה טרור ומאבק קיומי, והוא נמשך עד היום, ואני מאמינה שהוא ימשך גם בעתיד.

niki268

New member
המאבק התחיל מבראשית ונמשך עד עצם

היום,לא יכול להיות שלום עם אחינו למחצה[הערבים] וזה שטיות במיץ עגבניות ממש.עד שלא יהיה שלום בינינו היהודים ואחוה לא יהיה כלום רק מריבות ורוע בעולם,שום דבר לא יזוז,ומי שידע מלחמות בארץ זוכר שרק במילחמה יש אחווה ואחד עוזר לשני.עם ישראל קשה עורף וזה ידוע,לצערי! עד שלא קורה משהו אנחנו לא מתעוררים.ואנחנו בתקופה קשה מאוד ואף אחד לא דואג לשני כל אחד דואג לתחת שלו. ואנחנו עוד צריכים לשמש "אור לגויים"מתי זה יקרה ?אמן השנה אי אפשר לראות מה קורה לנו? מצד אחד התעוררות רוחנית ומצד שני רק צרות ,

osho7

New member
את צודקת

אבא שלי אמר יום אחד שאם לא היו ערבים להלחם בהם ולשנוא, היינו הורגים פה אחד את השני. זה היה חצי בהלצה אבל זה כואב כשחושבים כמה זה נכון. יחד עם זה זה ידוע שכאשר רמת המודעות בעולם גדלה ומעמיקה (האור), הצד של הרוע והשנאה (החושך) גדל בדיוק באותו יחס. תמיד. עד בוא המשיח (לידיעתי תוך שנה וחצי שנתיים) תמיד נחיה בין הצוק לתהום מבחינת האור חושך טוב רע ומכוער. אבל ידוע לקראת הסוף, הדברים הופכים לקיצוניים יותר . רוע קיצוני מצד אחד (אל קעידה) והמון אנשים מתקשרים מצד שני, מי היה מאמין לפני פחות משנה שאנשים ידברו עם אלוהים דרך ה אינטרנט כאילו אנחנו מדברים על לבני נשים??

גריני

New member
איך השנאה פוגעת בנו

אחד ה"חוקים" הקוסמיים אומר שמה שאת שולחת ליקום חוזר אליך. עפ"י הכלל הזה - אם אדם שולח ליקום אהבה - הוא מקבל אהבה בחזרה. אם הוא שולח שנאה (ולא משנה כרגע מהי הכתובת לאותה שנאה) - האנרגיה הזו, ששמה שנאה חוזרת אליו, במוקדם או במאוחר. וכשאני קראתי את הקטע הרלוונטי בספר, זה גרם לי לחשוב, ולקלוט כמה שנאה יש במדינה שלנו, וכמה השנאה הזו הולכת וגדלה... שנאה בינינו לבין הערבים, שנאה בינינו לבין עצמנו (ספרדים/אשכנזים, דתיים/חילוניים וכו') וחשבתי שאולי השנאה הזאת התחילה בעצם בהקמת המדינה - שקרתה כ"כ סמוך לסיום מלחמת העולם ה-2 וקליטת העלייה - כל הניצולים שהגיעו מאירופה ובאופן כ"כ טבעי ומובן הביאו איתם את השנאה לנאצים וכל הכרוך בשואה... איכשהו ראיתי את הקשר בין הדברים.

mkarin

New member
אני לא יודעת איך להתייחס...

לא יודעת למה דווקא בנושא זה, אבל דווקא בו אני כל כך סגורה על עצמי...

niki268

New member
הי גריני, בהיתיחסות לשאלות שלך ../images/Emo70.gif

שאלות מענינות וקשות,אני לא שייכת למשפחות נצולי שואה.אבל בגלגולי הקודם אני יודעת שיש לי שיכות, למיטב זיכרוני שמעתי שהיטלר בגלגול קודם היה רופא. אבל שאלתך האחרונה,היא משמעותית מאוד וכולנו יודעים שהכעס והשינאה גורמים רק לרע.שהכל מתחיל מקינאה שמוציאה את האדם מדעתו,שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.ואנחנו רואים בחדשות שחיילים שלנו צריכים לפנות אזרחים יהודים מההתנחלויות,שזה בעצם שינאת אחים לישמה ,גורמים לנו למריבת אחים ואני מאמינה שחיילים עומדים עם עצמם בדילמה מאוד קשה.וזה גורם לי לחשוב מה הבן שלי יעשה במצב כזה?????? היתי חיבת לשאול אותו מה דעתו בענין והוא ענה לי,מה פתאום אני לא אסכים בשום פנים ואופן.אהבתי נשמה צדיקה שלי מצידי שישב בבית סוהר ולא יפגע באף יהודי.

לא הגיע הזמן ולא יגיע הזמן לדעתי...

גריני יהיו אנשים ואני בתוכם שלא יבדילו בין היטלר הנשמה ובין האיש. ובטח לא ניצולי השואה והשרידים המעטים שנשארו. אנחנו לא היינו שם, אבל לו היינו שם אני לא חושבת שהיית אפילו מעלה את השאלה הזאת גריני...כי היטלר הוא "יוצא מהכלל" ונכון שאין רע ואין טוב. אבל תסכימי איתי שהזוועות שהיו שם אין אח ורע להם. תחשבי רק שאדם אחד מטורף השמיד עם שלם!! ואף אחד לא עצר אותו!! טוב לי קשה לסלוח..ולא לשכוח... עם כל הרצון הטוב.

שלומפר1

New member
גריני

לא לי ולא לשכמותי ניתנה הרשות ולכן לא... יש מי שזהו עניינו והוא יעשה את השיפוט לזכות או חובה אם יש מקום לסליחה אין זה מענייני... אני בטוח שאת סליחתו עליו לבקש מכול הנשמות שאיתו שם.. ולא רק יהודים מכול החיילים שמתו הרוגי פצצת האטום העם הגרמני בקיצור דרכה של נשמה זו ארוכה מאוד לגאולה.... עליה לקבל סליחה כמעט מעולם שלם.. כשתקבל מחילה מכולם תוכל להמשיך במסעה ואין לך מה לדאוג בקרוב היא לא תיצור קשר עם חיים... אני

osho7

New member
רק על דבר אחד../images/Emo55.gif

כשאתה אומר שהיטלר צריך לבקש סליחה מכל אלה ששם איתו, 'תה צריך לזכור שרוב אלה שהיו שם איתו כבר מזמן התגלגלו בחזרה ונמצאים ביני ובינך וסביבנו כל הזמן, וכנראה שלא במקרה הפניה נעשית בזמן הזה לאנשים בעולם הגשמי, כנראה יש ידע על הנשמות שנמצאות פה שקשורות בו, והסליחה שלהן אליו, תרפא קודם כל אותן. בעצם כשאנחנו סולחים אנחנו עושים שרות לעצמנו. זה שביקש סליחה, לא צריך את הסליחה שלנו בשביל עצמו, וגם אם יקבל אותה היא לא תשנה אצלו כלום, הסליחה היא רק למען הסולח. לכן כדאי לסלוח תמיד גם לרשע גדול ביותר -לא כי זה מגיע לו -כי זה מגיע לנו. וחוצמזה מאוד נעים לי תמיד לשמוע ממך.

גריני

New member
אמרת שמטורף השמיד ואף אחד לא עצר

נכון כל-כך, אף אחד לא עצר: לא היקום, לא אלוהים .... ואני שואלת: הרס בקנה מידה כזה - האם ייתכן שהיה ללא סיבה קוסמית כלשהי? אנחנו מדברים על מסרים בקנה מידה אישי: קרה לי משהו סימן ש.... שמעת שיר ברדיו - רמז ל.... ואם יש לנו השגחה אישית שכזו, אז איך זה שהדברים הנתעבים האלה התרחשו והיקום נתן להם להתרחש? מה הסיבה הקוסמית לכך? מה היה המסר??? ואולי אחד מהמסרים היה שיעור ע-נ-ק בסליחה?

../images/Emo10.gif

זה מסר יותר מדי קשה, גם אני מאמינה במסרים אבל השמדת עם זה לא מסר בשבילי ..אולי קטונתי..אבל איזה מסר זה יכול להיות כבר? זה עונש יותר קשה כדי לקרא לו מסר. כמו שאת אומרת ע נ ק...שיעור? מה למדנו ? למה קיבלנו כזה "מסר"? הרי אמרנו שאלוהים לא מעניש ! אין חושבת שאין הסבר לזה כמו שאומרים רק אלוהים יודע.... אגב גריני..זה לא הרס זו שואה טבח של עם...אולי הרס התרבות היהודית. רק אל תגידי שהסיבה הקוסמית היא דילול האוכלוסין....

ואולי קודם כל...

נסלח לעצמנו? לחברים לסביבה שפגענו בהם? נסלח לעצמנו על כל מיני דברים שבגינם כעסנו על עצמנו? אכילת יתר? חוסר נימוס כלפי מישהו? וכולי',ישנה רשימה ארוכה מאד למי עלינו לסלוח, אז שהוא -גם הנשמה שלו- תחכה לתורה, ואחרי שהכל יהיה פה טוב שזה יהיה בעוד...שנה..נחשוב עליו. אגב מה עם יגאל עמיר לסלוח לו ? הוא נקרא רוצח! והיטלר מה נחשב? סליחה גריני שאני נשמעת נסערת, אני מאד נסערת ואני לא מתכוונת לדון בקטע הזה יותר כי אני חושבת שלרוצח שהשמיד 6 ויותר מיליון איש לא מגיעה לא סליחה ואפילו לא ציון שמו...ולא חשבתי שבפורום הזה דוקא הנושא הזה מכל הספרים של ניל יעלה פה. יש לניל מספיק נושאים.

גריני

New member
פעמוניתה ../images/Emo23.gif

מצטערת שהכעסתי אותך. את חופשיה כמובן להגיב או לא, לנושא זה או אחר, ואני אכבד כל מה שתעשי בעניין זה. בזמן שאני קוראת את הספר אני מקבלת ממנו המון תובנות הן בקנה מידה אישי והן - גלובאלי. חשבתי שדווקא נושא כזה - שבוודאי מסעיר את כולנו, יכול לגרום לנו לחשוב יותר עמוק בכיוונים שבד"כ אנחנו לא נותנים עליהם את הדעת. ייתכן שאם מישהו היה מספר לי על הספר (מבלי שקראתי אותו בעצמי) - הייתי מגיבה כמוך, ואני רק מזכירה לך שאמי ניצולת אושוויץ, ולוא ידעה מה שאני כותבת כאן היתה פשוט תולה אותי על עץ גבוה... כל חיי ספגתי שנאה לגרמנים, סיפורי שואה למיניהם.... אני מחוברת לנושא זה לפני ולפנים... ו-כן גם לי השערות שהייתי שם - כיהודיה, הפסקתי כבר לספור את מספר חלומות השואה ונאצים שהיו לי... אבל, תוך כדי הקריאה - הדברים מקבלים אצלי פרופורציה אחרת. יש שם הסברים מנקודת מבט גלובאלית-קוסמית וגם הסברים אישיים של האיש - איך בכלל הגיע לרעיונות המטורפים האלה. אז נכון שהבנה איננה הצדקה, ואני האדם האחרון בעולם שיצדיק את השואה... אני מנסה להסתכל על הדברים מזווית ראייה קצת שונה. ואולי זוהי דרכי גם להתגבר על הזכרונות האלה. אוהבתותך!

לא כועסת חחחח../images/Emo13.gif

עלייך בטח שלא אלא על הרעיון שמקומם את יודעת.... ואני אלשין לאמא שלך.....

למעלה