שלום לכולם וסליחה על ההיעדרות..
תקף אותי איזה וירוס משלשל.. לא נעים, אבל יהיה בסדר. לעייננו. אני חושבת שאני מבינה מה את מנסה להגיד, שבעצם יש פה את התמונה הגדולה, שבגלל האסון האישי של המון אנשים, ובגלל הקונוטציות המאוד ידועות מראש לכולם, אולי אנחנו שוכחים שיש לנו עוד איזה משהו לעשות. וזה את היכולת לראות את הנשמה של היטלר כדבר שאינו מרושע מיסודו, אלא נשמה באמת אומללה שיצאה לעשות איזה תפקיד אכזרי בעולם הפיזי, שלרובנו אין התשובה מה היתה הסיבה הקוסמית למה שקרה, כי אנחנו רואים רק את האספקט האישי שלנו בעניין. אני חושבת שרוב האנשים מתבלבלים בין סיבה קוסמית לבין הצדקה. צריך פשוט לזכור שכשמסתכלים על הדברים ממקום רחב שבו אין שיפוט של טוב ורע אז גם אין צדק או חסר צדק, זה לא הופך את הכאב של האבדון לקטן יותר או חסר ערך, זה פשוט משנה את הפרספקטיבה. כמו שממרחק של זמן אירועים עולמיים שהשמידו אוכלוסיות שלמות גם ללא מלחמות פשוט ממגפות, ואז לא היה כאילו אדם אחד להאשים בזה, בסופו של דבר כל מה שקרה הביא אותנו למה שאנחנו היום. אנחנו לא חייבים להבין את זה ולתת לזה צידוק. ואני גם חושבת שרובני בכלל לא נמצאים במקום של לסלוח או לא לסלוח, זה קצת גדול עלינו. אולי במקום לסלוח זה אולי לנסות לראות ולהבין שיש אספקטים נוספים שאנחנו לא מסתכלים עליהם, ויש להם מקום במיקום כמו כל דבר, ופשוט מתוך צניעות אנחנו גם לא יכולים לשפוט אותם לטוב או לרע.