האם הגיע הזמן לסלוח

niki268

New member
כן אבל אם מאמינים שהכל מאת ה' אז??

והכל ממנו,בשביל זה אומרים הסליחה היא אלוהית.לא קל לסלוח.

osho7

New member
שלום לכולם וסליחה על ההיעדרות..

תקף אותי איזה וירוס משלשל.. לא נעים, אבל יהיה בסדר. לעייננו. אני חושבת שאני מבינה מה את מנסה להגיד, שבעצם יש פה את התמונה הגדולה, שבגלל האסון האישי של המון אנשים, ובגלל הקונוטציות המאוד ידועות מראש לכולם, אולי אנחנו שוכחים שיש לנו עוד איזה משהו לעשות. וזה את היכולת לראות את הנשמה של היטלר כדבר שאינו מרושע מיסודו, אלא נשמה באמת אומללה שיצאה לעשות איזה תפקיד אכזרי בעולם הפיזי, שלרובנו אין התשובה מה היתה הסיבה הקוסמית למה שקרה, כי אנחנו רואים רק את האספקט האישי שלנו בעניין. אני חושבת שרוב האנשים מתבלבלים בין סיבה קוסמית לבין הצדקה. צריך פשוט לזכור שכשמסתכלים על הדברים ממקום רחב שבו אין שיפוט של טוב ורע אז גם אין צדק או חסר צדק, זה לא הופך את הכאב של האבדון לקטן יותר או חסר ערך, זה פשוט משנה את הפרספקטיבה. כמו שממרחק של זמן אירועים עולמיים שהשמידו אוכלוסיות שלמות גם ללא מלחמות פשוט ממגפות, ואז לא היה כאילו אדם אחד להאשים בזה, בסופו של דבר כל מה שקרה הביא אותנו למה שאנחנו היום. אנחנו לא חייבים להבין את זה ולתת לזה צידוק. ואני גם חושבת שרובני בכלל לא נמצאים במקום של לסלוח או לא לסלוח, זה קצת גדול עלינו. אולי במקום לסלוח זה אולי לנסות לראות ולהבין שיש אספקטים נוספים שאנחנו לא מסתכלים עליהם, ויש להם מקום במיקום כמו כל דבר, ופשוט מתוך צניעות אנחנו גם לא יכולים לשפוט אותם לטוב או לרע.

גריני

New member
ברוכה השבה, אושו - התגעגתי ../images/Emo13.gif

וגם ברוך רופא חולים. אני מצטרפת בחום רב להבהרות שלך, ורוצה להוסיף 2 נקודות: 1. אחד הדברים המדהימים שמועברים באותו התקשור למייקל שוסטר, הוא שכוונתו של היטלר - לפני תחילת הגלגול - היתה חיובית מאוד! אחת המשימות שעמדו בפניו היתה להראות לעולם מה קורה כשיש הפרדה בין אנשים כתוצאה מהיצמדות גדולה מידי לאגו, וראיית האחר כנפרד ממני, כתוצאה מהיצמדות זו... בסופו של דבר הדברים התגלגלו כך שהוא נלכד בעצמו בתוך אגו נוראי (לדבריו, כתוצאה מילדות אומללה מאוד). כשהוא קיבל עליו את התפקיד הזה היו 2 הסתברויות לאיך זה יתגלגל... לצערנו ולצער העולם כולו - הדברים התגלגלו כפי שאנחנו יודעים. 2. וזאת תוספת גם לפעמונית הגשם - בעניין הסליחה לעצמנו: זה במפורש אחד הדברים שאני מנסה להעביר כאן, עם הדיון הכ"כ קשה הזה, וגם אחד הדברים שנשמתו של היטלר אומרת בספר: אם העולם יצליח לעבור את הגשר הכ"כ גבוה הזה, אם העולם יצליח להבין את מה שקרה (ברמה גלובלית) ואם בעקבות זה יבוא תהליך של סליחה - הרי אין דבר שלא נוכל לסלוח לעצמנו! וזה מזכיר לי סיפור אישי, שקרה לי לפני כ-4-5 שנים: מדריכי הרוחניים החליטו להעביר אותי דרך שיעור מאוד קשה (שלקח לי כמה שנים להבין אותו עד הסוף) - והעליבו אותי בצורה נוראית
התגובה הראשונה שלי על העלבון הזה היתה אמירה: "נו בטח, היטלר נמצא בגן-עדן אבל אני צריכה לקבל מכות ממדריכי".... ועוד משהו אישי: תוך כדי קריאת הספר "סליחה" עברו בי כמה פעמים הרהורים על כמה קל לי עכשיו לסלוח לעצמי - אם היטלר בעצמו מעז לבקש סליחה - הרי ה"חטאים" שלי הם אפס לעומתו.... אז אם כתוצאה מהדיון הזה, יהיה לנו קל יותר לקבל את עצמנו, לסלוח לעצמנו (הרי אנחנו תמיד השופטים הנוקשים ביותר של עצמנו) - דייני

../images/Emo74.gifכשאני כותבת לסלוח הכוונה ל....

לא דוקא לבקש סליחה מאנשים אחרים. לסלוח לעצמנו קצת, עלטעויות שעשינו בשוגג, על זה שעלינו במשקל, על חטאים קטנים פה ושם, כמו שקרים לבנים... על יחס לא נחמד לעצמנו. על זה שלפעמים אנחנו לא ממש חושבים חיובי על עצמנו. על הכעס שלנו שמופנה כלפינו. על דברים שרצינו לעשות והתעצלנו או לא יצא לנו כמו שציפינו. לסלוח לעצמנו כי מי קרוב יותר אלינו ?

blue flower

New member
האם נשמה צריכה שנסלח לה?

אולי אנחנו צריכים ללמוד לסלוח לנו לאדם אלוהים לא צריך את הסליחה שלנו אנחנו צריכים אותה. באור ואהבה,
כחול

blue flower

New member
ועוד משהו...

שנאה = פחד פחד = חושך במקום בו יש חושך אין אור במקום בו אין אור אין סליחה ואין אהבה! באור ואהבה,
כחול

גריני

New member
שאלה מעניינת מאוד, blue

וגם אני שאלתי את עצמי, ולמען האמת הופתעתי מאוד כשקראתי את הדברים. אז כנראה שכשמדובר באותה הנשמה המסויימת, היא זקוקה לסוג של עזרה מהעולם הפיסי, משום שכובד המעשים שעשתה בהיותה בשר ודם הוא כ"כ גדול - שאותה נשמה לא מצליחה למצוא את הדרך אל הסליחה העצמית. מה שנשמה זו מנסה לעשות באמצעות הספר, הוא לעודד אותנו - בני האדם, לסלוח לעצמנו. הוא אומר שם שזוהי ה"תרומה" שהוא יכול להציע משם - לנו. הוא אפילו לא מעז לקרוא לזה "פיצוי"... אבל בין השיטין ניתן להבין שזוהי אחת הסיבות לספר זה.

blue flower

New member
גריני, אם אני מבינה נכון, ולא קראתי

את הספר הוא מציע לנו לסלוח לעצמינו לא לו! הנשמה היא שלמה היא ניצוץ של אלוהים היא טהורה ומושלמת היא לא צריכה שנסלח לה! באור ואהבה
כחול

avital24

New member
היי ../images/Emo9.gif ../images/Emo41.gif../images/Emo77.gif../images/Emo20.gif../images/Emo16.gif../images/Emo127.gif../images/Emo23.gif

זה הספר שקראתי שאחריו היה לי את החלום על כך שעברתי את השואה והבנות מהתיכון והאישפוז מהבי"ח , זה היה בעקבות הספר הזה שקראתי חלק ממנו... לדעתי ברובד אחד צריך לסלוח אבל ברובד אחר חשוב להעמיד את אותה נשמה בתמודדות שתשמור שלעולם לא תחזור על אותם מעשים , לנקות את הכאב ולהבטיח שדבר כזה לא יקרה עוד לעולם. יש את הספר הזה גם בספריה העירונית בהרצליה או נראה לי בכל ספריה אחרת , אם אני הייתי חלק מאותן נשמות גבוהות שמחליטות להיטלר או אחריאיות להתפתחות שלו הייתי מעודדת את הסליחה ובמקביל מחדד את ההתנסויות שלו להגיע למצב שאותה שואה שקרתה בגללו לא תחול לעולם , בכלל לדעתי תמיד צריך "גיבורים" שישגיחו על העולם גם מלמעלה וגם מלמטה. מה שכן כמדובר בסליחה זה צריך להיעשות בלב שלם ולא מתוך אילוץ כלשהוא.

למעלה