האם ההתנתקות נעשתה ברצון האל?

האם ההתנתקות נעשתה ברצון האל?

ידוע הרי שהכל בידי שמיים. ברצון האל. אז: אם ההתנתקות בוצעה בסופו של דבר, הרי שנעשתה ברצון האל. נכון? מכאן שאריק שרון, שביצע את רצון האל הינו צדיק.... ואילו כל הרבנים שהטיפו נגד ההתנתקות, הטיפו למעשה נגד רצון שמיים. נגד רצון האל. ועל כך עליהם לבקש סליחה ומחילה על מעשיהם. ברצון אלוהים - אפילו מטאטא יורה...

KsE

New member
פעם אחת אני רוצה לשמוע ממנו מה הוא

כל כך רוצה.

בהזדמנות אני אגיב.

אני לא בטוח שאספיק השבוע, אז אולי האוריון יעשה את זה בשבוע הבא, בעיקרון - כן רציתי את תהליך ההתנתקות. אתם מוזמנים לשאול עוד שאלות שתמיד רציתם לשאול את בורא העולם ולא ידעתם איך ליצור איתו קשר....

נטחן..

תדפדף קצת בפורום.. בכל מקרה - בקצרה.. "הכל בידי שמיים.." המשך המשפט: חוץ מיראת שמיים. עיקרון מרכזי ביותר ביהדות - הבחירה החופשית. יחד עם מערכת החוקים שהכתיב בפנינו אלוקים, הוא נותן לנו את הבחירה החופשית- האם ללכת בדרכיו, או לא. ההתנתקות התבצעה - ואני מאמינה שזהו חלק מתהליך שבכללותו הוא חיובי - ולכן ניתן לומר על זה שזהו רצון האל. לילה טוב!

shoreran

New member
אתה קורא לו נטחן ואז מרצה על

עקרון הבחירה החופשית חתיכת אידיוט???

../images/Emo60.gif לא לא לא

היא התכוונה שהנושא נטחן. בגלל שדברו עליו מספיק פעמים לכן אם הוא רוצה לקבל תשובה כדאי לו לעיין העמ' הקודמים. לא הבנתי איך מזה שהיא אמרה את זה הגעת למסקנה שהיא אדיוט

One Echoe

New member
../images/Emo6.gif

LOL קרעת אותי. זו אחת הבעיות עם האידיאולוגיה שלכם. אתם תוכלו לסובב את כל העולם, העיקר שאלוהים יהיה מרוצה מהתוצאות. תודו בזה:האלוהים שלכם שם עליכם זין וכל הרבנים האלה שאמרו שיהיה נס שיקרו.

משפט חז"ל ידוע:

"מגלגלים זכות על-ידי זכאי, וחובה על-ידי חייב" כלומר, נניח שאדם מסוים עשה עברות ונגזר עליו מיתה-בידי-שמים. האם יצא ברק מהשמים ויפגע בו? אולי, אבל לא סביר. כעבור X זמן, אותו אדם נרצח ע"י פלוני. כאשר יבוא פלוני למשפט הוא יכול לטעון שהוא למעשה רק ביצע את רצון האל. אך למעשה הוא עדיין חייב מיתה (רוצח חייב מיתה). אותו פלוני חייב מיתה למרות שהרג אדם שנגזר עליו למות. אמנם אותו אדם היה אמור למות, אבל פלוני לא היה חייב להיות הרוצח.

היהודי1

New member
רוצה לראות שלא?

מדוע נעקר גוש קטיף? שאלה: לרב שלום וברכה! במשפחתנו עלה הרעיון אולי ה’ הביא עלינו את העקירה מפני שאנחנו כעם ישראל לא היינו במדרגה הראויה המאפשרת לנו להמשיך להחזיק בגוש קטיף. אנסה להסביר את הרעיון: רובו של העם היושב בציון (לצערנו) שקוע בבוץ תרבות המערב - הרדיפה אחר הממון, הכבוד והגשמתן של שאר תאוות החומר. במצב כזה עומדת קבוצה של אנשים אידאליסטיים אשר חרפו נפשם תחת מטר של פיגועים ו-5900 פצמ"רים. אנשים פשוטים, מאמינים, אשר חיים מיגיע כפיהם ומפרי אדמתם בלא להשתתף במרוץ אחר הנוחות והמותרות. שאר העם לא משתתף בכאבם, "צבא העם" אינו מכה במחבלים, הבג"ץ דואג לזכויות המרצחים, וכבר במשך שנים עולות יוזמות שונות לפינוי, מסירה והסכמי ביניים אלו ואחרים (כך הפך גוש קטיף לפני שנים אחדות למובלעת). עד שבא ראש ממשלתנו הרשע ובזדונו הצליח להפיק את זממו... אולי במצב כזה ’התעורר’ (כביכול) הקב"ה ואמר: "אם זה מה שהם רוצים, אז בבקשה! לי כבר נמאס לעשות עוד ניסים..." ברשותו של הרב, להלן שאלותי: 1. מה דעתו של הרב בעניין? 2. האם זה לא סותר את דברי הרב בשם מרן אביו שליט"א אשר פסק כי העקירה אינה בגדר של גזרה מאת ה’? 3. והיה וייתכן ורעיון זה נכון: שמא באופן דומה איננו ראויים יותר (חס ושלום) להחזיק גם בחברון? בבית לחם? בבית אל? תודה וסליחה על אריכות הדברים! תשובה: בס"ד הגוש נעקר כי שרון ומשפחתו היו בשלטון. כי בחרנו בו ובחבריו. כי האמנו באנשים שאינם אנשי אמונה. כי לא החזרנו בתשובה את כל עם ישראל. בודאי יש עוד חשבונות עמוקים וגדולים וחשובים. אבל מה שלמעלה ממני לא משפיע על המסקנות של החיים שלי. והדברים שלעיל הם המשמעותיים להמשך הפעולה שלי. ואותם אני מציין להמשך עבודה. אסור לנו להאשים אחרים במה שהם לא בסדר כי אז אין תיקון לבעיה. תסביר מה אתה צריך לעשות כדי שלא תשאר ביאוש. כדי שלא תשאר בבטלה. כדי שתדע מה לעשות מחר כדי שזה לא יחזור מחרתיים בישובים אחרים ביו"ש. בהצלחה התשובה נענתה על ידי: הרב שמואל אליהו ברכה והצלחה שאלות עקרוניות על התנתקות שהיתה שאלה: לכבוד הרב שלום הנני קוראת את כל התשובות ומאוד מודה על כל החיזוקים וההסברים אבל עדיין העניין לא ברור לי מספיק כדי לענות תשובה לאחרים ששואלים אותי לכן מאוד אודה לרב אם אפשר לענות לי על השאלות הבאות: 1. האם ההתנתקות היא גזירה מה’? הרי עשינו הכל ובכל זאת זה קרה. 2. האם עלינו להבין כי ההתנתקות היא עונש על עבירו שעושים? 3. מה הכוונה שיש לשרון בחירה חופשית לעשות נגד רצון ה’? 4. מה הכונה המוגדרת של דברי הרב אליהו "היו לא תהיה" והרי זה קרה? 5. מה עלינו לעשות עכשיו ביחס למה שקרה? סליחה אם אני מאריכה או חוזרת על שאלות שכבר היו אז אם אפשר לפחות בקצרה ......... תודה תשובה: שאלותייך חשובות, גם אם יש בהן חזרה, מאחר ועלינו להמשיך ולהתחזק בבירורים עד שהאמונה תתבהר בנו. 1. מרן הרשל"צ קבע חד משמעית - ההתנתקות לא הייתה גזירה מה’. ומה שעשינו... - באמת הייתה השתדלות עצומה מאוד, אם כי לעולם לא נוכל להגדירה כדברייך ש"עשינו הכל". ובכל זאת זה קרה - מסיבות שביד ה’ שהן במציאות של עכשיו למעלה מכוחנו. 2. מרן הרשל"צ קבע חד משמעית - ההתנתקות לא הייתה עונש כלל, בכל הנוגע לכלל ציבור התושבים בגוש קטיף וצפון השומרון. אומנם, ביחס לעבירות הנעשות בעם ישראל בכלל, יש קשר המבטא עובדתית את חולשת כוחנו לעצור ולבטל בכל ההשתדלות הרבה והעצומה שהייתה. 3. מאחר ומאת ה’ ניתנת לאדם האפשרות של "בחירה חופשית", ממילא כאשר האדם בוחר ברע זה לא ייחשב "נגד" רצון ה’. אך מבחינת תוצאת העונש - בהחלט בחירה לרעה הנוגדת את רצון ה’ תובעת ומענישה הן על עצם בחירתו והן על מעשיו בפועל. הבחירה הרעה של שרון היא כזו. וממילא עם ישראל נאלץ להתחזק עוד יותר על מנת להתגבר על היכולת השלילית הזו ששרון מנצל אותה להשחית ולהחריב. 4. "היו לא תהיה" - הוא ביטוי של אמונה נחושה מצד האמת, להאמין כי בכל רגע ורגע כי הפשע הזה נוגד את רצון ה’, וע"כ, במבט של אמונה אין לפשע הזה זכות להופיע ולפעול. המבט הזה מצד האמונה - הוא האומר בקביעה נחרצת היו לא תהיה. ולהערתך: הרי זה קרה? - - זה עדיין בעיצומו. כל הפשע הזה ממשיך משלב א’ - של הגרוש, אל שלב ב’ - של החורבן, אל שלב ג’ - שהוא היעד של התוכנית הנפשעת הזו: להחזיר חבלי מולדת לידי מרצחים. ולכן בעצומו של הפשע הזה אנו גם מתפללים וגם אומרים באמונה שלימה: היו לא תהיה. ואם לעת עתה עדיין לא זכינו בכל הפשע שכבר אירע, אנו נמשיך לומר כדי לעצור את המשכו. 5. מה עלינו לעשות עכשיו... - להמשיך ביתר תוקף של אמונה! להמשיך להתפלל. להמשיך למחות במאבק נחוש נגד הפשע הזה. ועם זאת גם ממשיכים לחזק את אחינו המגורשים ועקורים. התשובה נענתה על ידי: הרב משה עמיאל בשמחה ואור, ברכה והצלחה לבשורות טובות ישועות ונחמות.

היהודי1

New member
ראיה נוספת שלא

האם באמת הכל משמים? הרב שמואל אליהו אחד הביטויים השגורים ביותר בפיהם של מאמינים הוא "הכל משמים", ו"צריך לברך על רעה כשם שמברכים על הטובה" ואפילו דוד המלך אמר על שמעי בן גרא שקילל אותו שזה משמים ולא צריך להלחם איתו "כי ה’ אמר לו קלל את דוד". המלים האלו נשמעות כמו "אמונה גדולה". והשאלה האם באמת זה נכון לומר על הרשעה או על ההגירוש והחורבן - "הכל מהשמים"? האר"י ז"ל שהיה בקי בנעשה בעולמות של מעלה לימד אותנו כי הידיעה על הנעשה בעולמות עליונים, אסור לה שתתחלף בהנהגות של עולם המעשה. זה בודאי נכון שבכל דבר שלילי יש טוב. אבל אסור לומר "ברוך המן" אע"פ שבסופו של דבר עם ישראל חוזר בגללו בתשובה. למרות שזה נכון בחשבון הכולל, אסור לנו לחנך על אהבת המן. להפך צריך להכות את המן ולהשמידו מעל פני האדמה. צריך להשמיד את עמלק וכל צאצאיו. למרות שאמרו חכמינו שצריך להשמידו "מתחת לשמים", ולא "מעל לשמים". אבל אסור לשכוח שאנחנו חיים "מתחת לשמים". רק בפורים כשאדם שיכור לגמרי, רק כשהוא לא חי במציאות, רק אז הוא יכול לומר "ברוך המן". רק כשאף אחד לא מתייחס אל דבריו ברצינות מעשית הוא יכול לומר שהיטלר בסופו של דבר גרם להקמת מדינת ישראל. אבל אבוי למישהו שפוי שיאמר מילה אחת טובה על הדברים הרעים. מורנו ורבינו הרב צבי יהודה קוק זצ"ל היה רגיל לומר את דברי הגמרא שאומרת כי לעתיד לבא מברכים על הרעה באותו נוסח שמברכים על הטובה. והוא היה אומר כי למרות שאנחנו יודעים כבר היום את הסוד הזה - איננו מברכים היום על הרעה באותו נוסח כמו על בשורה טובה. זה מסוכן!! כל מה שאמרו לנו הוא שאדם צריך לברך על הרעה באותו לב כמו שהוא מברך על הטובה, אבל הברכות הם בנוסח שונה. כאן מברכים "הטוב והמטיב" וכאן מברכים "ברוך דיין האמת". ולמה זה? כי אנחנו חיים כאן ועכשיו ולא בעולם של ה"עתיד לבא". הסכנה הגדולה שיש באמירה "הכל משמים" היא "ההשלמה". אם הכל מן השמים אז שרון הוא שליח ה’ ואולי ניתן לו פרס לתרבות תורנית. ובכן, יש כאן טעות. על פי ההלכה מי שעושה רע, גונב, מרמה, עושק ומחריב - הוא איש רע והוא לא עושה את רצון ה’. נקודה. אם בית משפט בישראל לא היה מחניף לרשעים - היה שרון צריך לשבת אחרי סורג ובריח. ולא לומר הוא "שליח ה’!" אנחנו חייבים לזכור כי מלכותו של שאול קרסה בגלל הטעות הזו. בגלל הרחמנות על אגג. לעומתו קיימת מלכותו של דוד ובניו לתמיד ולעד. דוד המלך בצוואתו אומר לשלמה: אם אתה רוצה למלוך על ישראל, תהרוג את שמעי בן גרא. ואם תשאל למה באותה שעה שברחתי מפני אבשלום לא הרגתי את שמעי? היו לי חשבונות אחרים. אולי לא היה מקום לפתוח חזית מלחמה נוספת עם בית שאול. אולי היית צריך ללמוד ממנו כמה דברים לפני שהוא ילקח לבית עולמו. שלמה המלך שומע בקולו של דוד וסוגר על שמעי בן גרא את מכסה הקבר. ו"תיכון מלכותו מאוד". אנחנו מאמינים בני מאמינים ולכן אנחנו הולכים להלחם ברע בכל תוקף. לא להשלים איתו ולא לטשטש את רשעותו! הגירוש והחורבן הזה הם רשע ופשע. מאוד נוח ונעים לנו לומר שבודאי החורבן הזה צריך להוביל אותנו למשהו טוב. אבל זה מסוכן חינוכית. זה מוביל לאדישות ולהשלמה וזה בודאי לא נכון. אנחנו צריכים להגדיר לעצמינו כי יש לשנות את המדינה שהגיעה למקום ראשון בעולם בשחיתות שלטונית. למקום שני בסחר נשים. למקום שלישי בעולם בשחיתות מוסרית. צריך להחליף את השלטון הזה באנשי עוז, ענווה ואמונה. צריך ללמוד ממלכי ישראל מאז ומקדם כי מי שמוותר, מי שמרחם ומצדיק את הרשע - אינו יכול להנהיג. אם רוצים לשנות את ההנהגה המסוכנת הזאת - אסור nלהצדיק אותו בדיבור או במחשבה ובוודאי לא במעשה. כל ההגדרה החדה הזאת לא באה להקהות את המצוה של "ואהבת לרעך כמוך". אנחנו עדין אוהבים כל אחד ואחד מישראל כנפשנו וכמאודינו. וחלילה לא נשמח בנפילת שום אחד מאחינו. עם זאת - אסור לאהבה הגדולה הזאת שתקהה את ההתנגדות לרישעה. "הריני מקבל על עצמי מצוות עשה של ואהבת לרעך כמוך והריני אוהב כל אחד ואחד מישראל כנפשי ומאודי".

היהודי1

New member
ועוד אחת:

איפה "היה לא תהיה"? שאלה: בס"ד שמענו מהרב אליהו שליט"א שההתנתקות "היה לא תהיה" והנה היא מתרחשת מול עיננו. לא נראה שהיא נעצרת למרות שהכל עוד יכול להיות. איך להתיחס למילים הללו מול המציאות? תשובה: בס"ד שאלתי את הרב על כך, והרי תשובתו: ראשית צריך לדעת כי אין ולא היתה שום גזירה משמים על גרוש והרס גוש קטיף. זה לא רצון ה’. אנחנו למדים את הדבר הזה משבועת הקב"ה לאבותינו. לאברהם ליצחק וליעקב, שהארץ הזאת מיועדת לבנים שלהם ולא לאומות אחרות. הבטחה זו נזכרת בדברי רוב הנביאים, והיא היא רצון ה’. גם אין לומר שהיה פה עונש על חטאים של אחרים, כדרך שנאמר "כי תצא אש ומצאה קוצים, ונאכל גדיש" שעל זה אמרו חז"ל שכאשר נשרפים הקוצים עלולה האש להאחז ולשרוף גם תבואה משובחת. (ב"ק ס.) כל זה לא מתאים לגירוש של גוש קטיף, כיוון שכאן נפגעו רק אנשי תורה וחסד, אמונה ומעשים טובים, טובי בניו של עם ישראל. ההסבר הוא שיש לאדם "בחירה חופשית" לגנוב ולעשוק נגד רצון ה’ גם לאדם שלא נתחייב בכך. כדרך שמסביר אור החיים הקדוש על המילים "ויצילהו מידם" (בראשית לז) שנאמרו על הצלת יוסף מאחיו. "לפי שהאדם בעל בחירה ורצון, ויכול להרוג למי שלא נתחייב מיתה". אף כאן מזיקים ראש הממשלה וחבריו למי שלא נתחייב חורבן וגזל, גירש ועקירה. עוד חשוב לדעת כי כמו במכירת יוסף והשלכתו לבור, אין מראה עין של בשר-ודם כמראה "עיני ה’", לבסוף יצאו הדברים לטובה. כך גם כאן יתהפך הדברים לטובה. וכמו שהיתה אשליה בהסכמי אוסלו כאילו התבטלו דברי ה’ ונבואותיו וזרים ירשו את ארץ-ישראל, לבסוף התנפץ הכל אל מול המציאות. כל הרעש שנעשה בעולם, "פרסי נובל". תצלום עם נשיא ארצות הברית וכו’, כל זה לא עזר. הכל נתברר כזיוף ואשליה והתפורר. כך גם כאן יתברר שכל התוכניות הקשורות ב"התנתקות" הם "אשליה" שאין לה קיום, וישראל יחזרו לנוויהם. באמת התפללנו שכל זה יתברר לפני הגירוש, ובינתיים לא זכינו שתתקבל התפילה, כמו שאומר הנביא ירמיהו "גם כי אזעק ואשווע -שטם תפילתי". (איכה ג). עם כל זה אנו בטוחים בישועת ה’, ממשיכים להתפלל אליו בכל לב כי אנו יודעים שאע"פ שלא זכינו לראות ישועה בעיננו - עין בשר ודם, לא התייאשנו ולא נפלנו. אנו יודעים ש"לא יטוש ה’ את עמו, ונחלתו לא יעזוב". על כגון זה אמרו חז"ל (ברכות לב) "אמר רבי חמא ברבי חנינא אם ראה אדם שהתפלל ולא נענה, יחזור ויתפלל. שנאמר קוה אל ה’ חזק ויאמץ לבך וקוה אל ה’" - קוה וחזור וקוה. ויהי רצון שיראה ה’ את כל הצער שהצטערו כל הבוטחים בו, ויחוס ירחם עלינו במהרה להשיב בנים לגבולם כהבטחתו לרחל אימנו, אמן כן יהי רצון. ראיות נוספות שזה לא רצון האל נמצאות בקישור המצורף

אני לא מבין מאיפה היהירות הזאת

איך ומדוע רבנים מתיימרים להבין את רצון האל?? האם הם מדברים איתו בטלפון מידי פעם? מתכתבים במכתבים? ביונות דואר?? למה הם חושבים שהם יודעים מהו הרצון של אותו אחד המכונה "אלוהים"??? למה הם חושבים שהם יודעים את הנימוקים והסיבות שלו?? אם כל מה שקורה פה על פני כדור הארץ קורה בגללו, והוא כל יכול. משמע שהוא רצה את תהליך ההתנתקות, שאם לא היה רוצה את התהליך, בוודאי שהיה באפשרותו למנוע זאת. אך אותם רבנים כנראה נמצאים בקשר יומיומי ושוטף עם אלוהים, (למישהו יש את המספר שלו? גם אני רוצה לתפוס איתו איזה שיחה - מי הוא חושב שהוא? לטעון שהוא בורא העולם האמיתי?? ולקפח ככה אותי ואת האוריון????) ולכן הם חושבים שהם יודעים את כל רצונותיו והחלטותיו

TheOrion

New member
אני אסביר לך מה קרה...

הם התקשרו אליי כשהיה שבוע שלך. הם באמת חשבו שהם מדברים עם בורא עולם בתפקיד, אבל מסתבר שטעו. הכל טעות תמימה.

אההה.... אז זה מה שקרה....

היית מעדכן אותי..... חברה - רוצים לדבר עם בורא עולם? המעט שאתם יכולים לעשות לפני זה - זה לבדוק מי זה השבוע!! (דרך אגב, אם זה השבוע שלי ואתם רוצים לפנות אלי, זה בסדר, אין צורך אפילו להוריד נעליים!)

רק בשביל ה"ה', תציל אותי בבקשה"

יהיה שווה לראות אתכם גוססים :) וא-ל תקחו אותי ברצינות. בבקשה. כי זה שיא ה-לא

TheOrion

New member
../images/Emo6.gif

כי ממנו אני אבקש עזרה, נכון. *צ-י-נ-י-ו-ת*

נסה לחשוב על אופציה אחרת...

אדם מאמין טובע. לפתע צף לידו גלגל הצלה. הוא חושב לעצמו: "לא צריך, אלוהים יציל אותי". פתאום מגיעה סירת הצלה, המצילים מפצירים בו לעלות עליה והוא אומר "לא צריך אותכם, אלוהים יציל אותי". הסירה ומסתלקת, ודקות אח"כ מגיע מסוק "בוא תעלה בסולם למסוק" אומרים לו, אבל הוא בשלו "לא צריך, אלוהים יציל אותי". בסוף הוא טובע ומת. עולה לשמיים, ובא בתלונות לאלוהים "איך זה שלא הצלת אותי". אומר לו אלוהים "שלחתי לך גלגל, וסירה, ומסוק, אבל אתה בחרת לטבוע". אז נניח שיש אלוהים, אולי אתם בוחרים להתעלם מכל הסימנים שהוא שולח, ומחליטים בשבילו מה האג'נדה שלו? גדול בוני ההתנחלויות בעצמו הוא זה שמפנה אותן. לא סימן מספק? העם ישב בשקט ולא יצא לרחובות. לא נרשמו סירובי פקודה. לא סימן מספק? הרבנים החליטו שההתנתקות תעצור, וזה לא קרה. לא סימן מספק?

משהו אחד הטריד אותי יותר מהכל

והיו הרבה דברים מטרידים בהודעה. אני רוצה לדעת, בלי ציניות בלי התרסה פשוט- בכנות גמורה. מההודעה שכתבת משתמע כי עם כל בעייה שצצה, עם כל הרהור קטן, שאלה שאין עליה תשובה אתה מחפש את התשובה, מחפש אותה צל מישהו אחר שמצא את התשובה שלו. למה? למה אף פעם אל ניסית להגיע לתשובה לבד? למה אתה פונה למישהו אחר שיסמן לך את הדרך, ולעוד רבים אחרים, כגוש אחד שחושב כמו רובוטים? זאת הבעייה הגדולה ביותר שיש עם הדת ההליכה העיוורת הזאת אחרי בעל התשובה המכובד שנקרא הרב. אני חושבת שהתשובה האמיתית צריכה לבוא עמוק מתוכך, ולא ממישהו אחר, מכובד ככל שיהיה, שדעותיו אולי יפות ונכונות, ואולי לא, אבל הן אינן הדעות שלך ואינן הדעות שגיבשת לעצמך ע"י הקשבה לנפש וללב שלך, ובכך אתה מכניס אותך לזרם של עדר שלא חושב ולא מרגיש בלי אישור של רב. אני לא רוצה יותר מדי להתערב לך בחיים רק להמליץ לך אל תתרחק מהדת- אבל תתקרב ללב שלך אם יש לך שאלות תחפש תשובה אל תחפש תשובה של מישהו אחר.

מה הקשר?

יש לך שאלה בחשבון לדוגמא. ולא עלה בידך לענות, אז יש אנשים שכן מבינים ואותם שואלים, ואתה מתוכח עד שאתה משתכנע. וגם שכתוב בתורה ועשית ככל אשר יורוך. דבר פשוט וברור.

למעלה