רוצה לראות שלא?
מדוע נעקר גוש קטיף? שאלה: לרב שלום וברכה! במשפחתנו עלה הרעיון אולי ה’ הביא עלינו את העקירה מפני שאנחנו כעם ישראל לא היינו במדרגה הראויה המאפשרת לנו להמשיך להחזיק בגוש קטיף. אנסה להסביר את הרעיון: רובו של העם היושב בציון (לצערנו) שקוע בבוץ תרבות המערב - הרדיפה אחר הממון, הכבוד והגשמתן של שאר תאוות החומר. במצב כזה עומדת קבוצה של אנשים אידאליסטיים אשר חרפו נפשם תחת מטר של פיגועים ו-5900 פצמ"רים. אנשים פשוטים, מאמינים, אשר חיים מיגיע כפיהם ומפרי אדמתם בלא להשתתף במרוץ אחר הנוחות והמותרות. שאר העם לא משתתף בכאבם, "צבא העם" אינו מכה במחבלים, הבג"ץ דואג לזכויות המרצחים, וכבר במשך שנים עולות יוזמות שונות לפינוי, מסירה והסכמי ביניים אלו ואחרים (כך הפך גוש קטיף לפני שנים אחדות למובלעת). עד שבא ראש ממשלתנו הרשע ובזדונו הצליח להפיק את זממו... אולי במצב כזה ’התעורר’ (כביכול) הקב"ה ואמר: "אם זה מה שהם רוצים, אז בבקשה! לי כבר נמאס לעשות עוד ניסים..." ברשותו של הרב, להלן שאלותי: 1. מה דעתו של הרב בעניין? 2. האם זה לא סותר את דברי הרב בשם מרן אביו שליט"א אשר פסק כי העקירה אינה בגדר של גזרה מאת ה’? 3. והיה וייתכן ורעיון זה נכון: שמא באופן דומה איננו ראויים יותר (חס ושלום) להחזיק גם בחברון? בבית לחם? בבית אל? תודה וסליחה על אריכות הדברים! תשובה: בס"ד הגוש נעקר כי שרון ומשפחתו היו בשלטון. כי בחרנו בו ובחבריו. כי האמנו באנשים שאינם אנשי אמונה. כי לא החזרנו בתשובה את כל עם ישראל. בודאי יש עוד חשבונות עמוקים וגדולים וחשובים. אבל מה שלמעלה ממני לא משפיע על המסקנות של החיים שלי. והדברים שלעיל הם המשמעותיים להמשך הפעולה שלי. ואותם אני מציין להמשך עבודה. אסור לנו להאשים אחרים במה שהם לא בסדר כי אז אין תיקון לבעיה. תסביר מה אתה צריך לעשות כדי שלא תשאר ביאוש. כדי שלא תשאר בבטלה. כדי שתדע מה לעשות מחר כדי שזה לא יחזור מחרתיים בישובים אחרים ביו"ש. בהצלחה התשובה נענתה על ידי: הרב שמואל אליהו ברכה והצלחה שאלות עקרוניות על התנתקות שהיתה שאלה: לכבוד הרב שלום הנני קוראת את כל התשובות ומאוד מודה על כל החיזוקים וההסברים אבל עדיין העניין לא ברור לי מספיק כדי לענות תשובה לאחרים ששואלים אותי לכן מאוד אודה לרב אם אפשר לענות לי על השאלות הבאות: 1. האם ההתנתקות היא גזירה מה’? הרי עשינו הכל ובכל זאת זה קרה. 2. האם עלינו להבין כי ההתנתקות היא עונש על עבירו שעושים? 3. מה הכוונה שיש לשרון בחירה חופשית לעשות נגד רצון ה’? 4. מה הכונה המוגדרת של דברי הרב אליהו "היו לא תהיה" והרי זה קרה? 5. מה עלינו לעשות עכשיו ביחס למה שקרה? סליחה אם אני מאריכה או חוזרת על שאלות שכבר היו אז אם אפשר לפחות בקצרה ......... תודה תשובה: שאלותייך חשובות, גם אם יש בהן חזרה, מאחר ועלינו להמשיך ולהתחזק בבירורים עד שהאמונה תתבהר בנו. 1. מרן הרשל"צ קבע חד משמעית - ההתנתקות לא הייתה גזירה מה’. ומה שעשינו... - באמת הייתה השתדלות עצומה מאוד, אם כי לעולם לא נוכל להגדירה כדברייך ש"עשינו הכל". ובכל זאת זה קרה - מסיבות שביד ה’ שהן במציאות של עכשיו למעלה מכוחנו. 2. מרן הרשל"צ קבע חד משמעית - ההתנתקות לא הייתה עונש כלל, בכל הנוגע לכלל ציבור התושבים בגוש קטיף וצפון השומרון. אומנם, ביחס לעבירות הנעשות בעם ישראל בכלל, יש קשר המבטא עובדתית את חולשת כוחנו לעצור ולבטל בכל ההשתדלות הרבה והעצומה שהייתה. 3. מאחר ומאת ה’ ניתנת לאדם האפשרות של "בחירה חופשית", ממילא כאשר האדם בוחר ברע זה לא ייחשב "נגד" רצון ה’. אך מבחינת תוצאת העונש - בהחלט בחירה לרעה הנוגדת את רצון ה’ תובעת ומענישה הן על עצם בחירתו והן על מעשיו בפועל. הבחירה הרעה של שרון היא כזו. וממילא עם ישראל נאלץ להתחזק עוד יותר על מנת להתגבר על היכולת השלילית הזו ששרון מנצל אותה להשחית ולהחריב. 4. "היו לא תהיה" - הוא ביטוי של אמונה נחושה מצד האמת, להאמין כי בכל רגע ורגע כי הפשע הזה נוגד את רצון ה’, וע"כ, במבט של אמונה אין לפשע הזה זכות להופיע ולפעול. המבט הזה מצד האמונה - הוא האומר בקביעה נחרצת היו לא תהיה. ולהערתך: הרי זה קרה? - - זה עדיין בעיצומו. כל הפשע הזה ממשיך משלב א’ - של הגרוש, אל שלב ב’ - של החורבן, אל שלב ג’ - שהוא היעד של התוכנית הנפשעת הזו: להחזיר חבלי מולדת לידי מרצחים. ולכן בעצומו של הפשע הזה אנו גם מתפללים וגם אומרים באמונה שלימה: היו לא תהיה. ואם לעת עתה עדיין לא זכינו בכל הפשע שכבר אירע, אנו נמשיך לומר כדי לעצור את המשכו. 5. מה עלינו לעשות עכשיו... - להמשיך ביתר תוקף של אמונה! להמשיך להתפלל. להמשיך למחות במאבק נחוש נגד הפשע הזה. ועם זאת גם ממשיכים לחזק את אחינו המגורשים ועקורים. התשובה נענתה על ידי: הרב משה עמיאל בשמחה ואור, ברכה והצלחה לבשורות טובות ישועות ונחמות.