האם ההתנתקות נעשתה ברצון האל?

כן?

שאלה בחשבון היא לא שאלה מהסוג הזה לשאלה בחשבון יש רק תשובה אחת לשאלות יומיומיות שמעצבות את האישיות שלך יש תשובות כמספר בני האדם בעולם. אני לא חושבת שמישהו אחר צריך לחשוב במקומי ולפתור לי את השאלות איך אתה בכלל יכול להיות שלם עם מה שאתה אומר?! גם אתה לא מאמין לעצמך שקיימים ויכוחים בין השואל לנשאל, ברגע שאתה פונה למישהו כזה שברור לך שהוא "מבין" יותר ממך אתה אוטומטית מבטל את הסיכוי שלך להיות צודק ולכן הויכוח לא רציונלי ולא אמיתי. וזה שכתוב בתורה, לא הופך את זה לפשוט ובטח שלא ברור. "הדת היא צל שמטיל היקום על האינטיליגנצייה האנושית"? יותר מכך, לא מעורבת פה שום אינטליגנצייה בטח לא אנושית רק הליכה עדירת אחרי רב שכביכול יודע את התשובות. אלו התשובות שלו שהוא גיבש לעצמו, (או שמא גיבשו לו אחרים) ולכל אחד צריכות להיות את השאלות שלו והתשובות שלו והתהיות שלו זו הבגרות! אלו החיים! זו האינטילגנצייה והאנושיות והתפתחות המוח והאדם וכל דבר. מה היה קורה אם כל העולם היו עושים את זה בטוח ששום דבר לא היה מתפתח. זו לא חוכמה גדולה לפנות לרב כשיש לך לבטים קיומיים זו חוכמה גדולה להגיע לפתרונות ולמסנקות. אני מעתה לעולם לא אתייחס בכובד ראש לדברים שיכתוב יהודי1, מאחר וכעת אני יודעת שאפילו הוא אינו מאמין להמ שהוא אומר, אלא רק מצטט רב ידוע. זה בזוי. זה אפילו מצליח לקומם אותי.

וזו, למי שתהה, הסיבה

להמ לדתיים קל יותר. לשמור מצוות ולהאמין באמונה שלמה, זה לא דבר קשה, החיים והתמודדות איתם אלו הדברים הקשים. וכאן אני לא רואה שמץ של התמודדות מקסימום כמה תהיות שנפתרות לא על ידך. מה גם שההתייחסות לתשובת הרב היא כאילו אלוהים נטל לידיו עט ודף ושירבט את הגיגיו על העולם זה כל כך בזוי ועלוב. אני לא בטוחה שבשביל זה "אלוהים ברא לנו את המוח". כל כך מעצבן הכוח הרב שיש בידי הרבנים והשימוש שחלקם עושים בו לרעה והעובדה שעד היום התווכחתי עם כל כך הרבה דתיים והם נשמעו לי כמו תקליט שבור אבל התקשתי להמאין שהז כל כך קיצוני. וכן, זה הועלם שלנו ככה זה עובד. ולרב שכתב ש "זה בגלל שלא הצלחנו להחזיר את כולם בתשובה" תרשום שזה מאחר ורוב בני האדם אשר לא זלזלו באינטילגנצייה האנושית מצאו את התשובה בתוכם.

די כבר...

אני מליון פעם ניכנסתי לרב שלי ויתוכחתי איתו מלא פעמים, אתם סתם זורקים סיסמאות, זה שנותנים כבוד לרב זה ברור, מפנים את השאלה בצורה יותר יפה וזהו. הג`מ אומרת במפורש על איזה תנא שאמר שהוא ניהיה חכם רק בזכות התלמידים. ובקשר להתנתקות מלא רבנים בכלל לא הביעו דעה, אז אחים שלי די...

../images/Emo60.gif לא בדיוק

נגיד אדם דתי מאמין בתורה והוא מבין שהתורה היא הדרך הנכונה ביותר. והיא מקיפה את כל תחומי החיים. לכן נגיד אני יכולה ללכת ע"פ המחשבות שלי והרצונות שלי והמסקנות שלי אבל השאלה היא עד כמה הרצון שלי הוא באמת מסקנה נכונה שקרובה לדיעת התורה אם הרצון שלי להתנהג איך שאני חושבת? או לקיים את המצוות של הקב"ה בדרך הטובה ביותר? ולכן אני מעדיפה ללכת אחרי בנאדם שלמד יותר תורה ממני והוא יותר קרוב לאמת ממני. ואני חושבת ממה שהספקתי להבין ממך שאת חושבת שאת היא מעל כל האנשים ז"א שהמחשבות שלך הם הכי נכונות ולכן הדרך שלך היא הטוב ביותר אבל אני גם חושבת שאצל הדתיים זה לא תמיד ככה. הדתי מבין שיש אנשים יותר חכמים ממנו ומבינים יותר ממנו בנושאים מסוימים. יום טוב

הנה הקשר

הקב"ה שהיה מעוניין שנתנתק מרצועת עזה, הציב בראשות המדינה את האדם היחיד שיש לו את המסוגלות גם ליזום וגם לבצע את ההתנתקות. כי המשך שנים הוא (הקב"ה) שולח לנו רמזים על גבי רמזים שמקומנו לא שם ("...מטר של פיגועים ו-5900 פצמ"רים..."), ועינינו טחו מלראות (כמו אותו אדם מאמין שלא הבין את הרמזים שהקב"ה שלח לו ). בסוף נמאס לו, אז הוא שם עלינו את שרון בתור ה"בולדוזר" שיממש, סוף כל סוף את רצון האלוהים. מה פה לא ברור

כתוב מפורש

לפני שתי פרשות ברשי על גזירות של הקב"ה פעמים לטובה ופעמים לרעה.. אז מובן שזה לרעה כי ככה מובן בתורה, אין שום מקום בתורה שכתוב שמחלקים את א`י ההיפך תמיד הינו כובשים כמה שיותר.

היהודי1

New member
מקומינו שם

אחרת הוא לא היה עושה להם כל כך הרבה ניסים שהפצמ"רים לא פגעו בהם! יש להם מסירות נפש על ארץ ישראל! הערבים שמחבלים בנו זה נסיון של הקב"ה שרוצה לזכך את עם ישראל לקראת הגאולה, אולם אנו זרקנו אותו ואת הארץ. טוב שמאלנים, אתם טמבלים, עוורים, וביום מן הימים אתם עוד תראו שאמרנו לכם

adishu

New member
נכנסתי לאתר "שאמרנו לכם" ויש לי

שאלה. באתר ישנו מסע שלם בעד חנינה גורפת לכל העצורים שבצעו פעולות מחאה קשות כנד ההתנתקות. בין היתר ישנם בכלא בחורים דתיים שבצעו ניסיון להצית צובר גז בחצר בית רב קומות, ברחובות. האם לפי דעתכם המלומדה, גם הם צריכים לקבל חנינה?

hornyman73

New member
הפצמרים לא פגעו כי הערבים לא יודעים

לכוון. אולי דווקא ביום מן הימים, אתה תראה שאמרנו לך. ואז מה תגיד?

במי לא פגעו?

במשפחת חתואל לא פגעו????? בילדי משפחת כהן לא פגעו??? שאמשיך? והרי מדובר ב"יהודים טובים"!!!!!!!!! בחיילים שנהרגו הם דווקא פגעו!!! אה, שכחתי, הם לא יהודים - הם רק שומרים על "יהודים".... רגע רגע, זה לא חובשי כיפות ודת"ל שמאיישים 60% מהיחידות הקרביות? הם יהודים או לא? הצלחתם לבלבל אותי לגמרי.........

hornyman73

New member
הרבה חיילים מתו שם

אבל הם לא נחשבים כי הם היו חילוניים.

לא מפספס?

לא פיספס את משפחת חתואל ????? לא פיספס את ילדי משפחת כהן??? שאמשיך? והרי מדובר ב"יהודים טובים"!!!!!!!!! לא פיספס את החיילים שנהרגו ?????? אה, שכחתי, הם לא יהודים - הם רק שומרים על "יהודים".... רגע רגע, זה לא שחובשי כיפות ודת"ל שמאיישים 60% מהיחידות הקרביות? הם כן יהודים טובים, או שלא? הצלחתם לבלבל אותי לגמרי.........

כולם יהודים טובים!

וזה לא משנה מי ההרוגים! (שיהיו חילונים, דתיים, חרדים) הקב"ה לא מפספס בשום מקרה! אנחנו לא יכולים "לפרש" דרכי השם, הם נסתרות. עלינו לברך על הרע כמו שמברכים על הטוב! ושם, אתה יודע מה זה לא לפספס? לא לפספס זה ש90% מהפצ"מרים לא פוגעים בשום נפש! ניסי ניסים! כל יום ויום! אם היינו זוכים לכל כך הרבה אחוזי ניסים בתאונות הדרכים, אולי המצב היה נראה טוב יותר. אז... אני ממליצה לך על הספר "על הניסים". כדי להבין קצת מה זה - הקב"ה לא מפספס.

ולכן, הוא אשר אמרתי...

הקב"ה שהיה מעוניין שנתנתק מרצועת עזה, הציב בראשות המדינה את האדם היחיד שיש לו את המסוגלות גם ליזום וגם לבצע את ההתנתקות. כי המשך שנים הוא (הקב"ה) שולח לנו רמזים על גבי רמזים שמקומנו לא שם ("...מטר של פיגועים ו-5900 פצמ"רים..."), ועינינו טחו מלראות (כמו אותו אדם מאמין שלא הבין את הרמזים שהקב"ה שלח לו ). בסוף נמאס לו, אז הוא שם עלינו את שרון בתור ה"בולדוזר" שיממש, סוף כל סוף את רצון האלוהים. מה פה לא ברור בהתחשב בהתנהגות הפרועה של הנהג הישראלי, קורים שם אלפי ניסי ניסים בכל יום ויום.

אז השוואה גרועה.

אתה מבין, שאם היו נופלים "רק" 150 פצ"מרים, אבל היו פוגעים ולא נוחתים ממש ממש ממש מסביב לבתים, נעצרים באמצע, לא מתפוצצים, אוטובוסים שמתעכבים על ימין ועל שמאל... ועוד ועוד... אז אולי זה היה סימן. אבל, כשאתה מגיע לבית ומספרים לך שנפל פצמ"ר מצפון, מדרום, ממערב וממזרח (מטר מהבית) ואפפעם לא פגע - זה לא סימן?! כשאנשים נמצאים באותו מקום בכל יום באותה שעה, ופעם בשנה הם לא... ובדיוק באותו יום נופל פצמ"ר - אז למה זה סימן?! למה?! היה נופל, פוצע אותו... היה נופל להם על הבית, הורס חלק. אבל זה סימן שכמה שהערבים ינסו - הקב"ה כן רוצה שישארו. אז למה בכל זאת גרשו אותם? "מאז שחרב בית המקדש, נגזר על בתיהן של צדיקים שייחרבו"

אז אני אמור להבין ממך

שאת לא סופרת את חיילי צה"ל! כי מהם נהרגו "קצת" יותר מאחד/שניים/שלשה

ושוב,

גם על חיילי צה"ל ומוצביהם, נפלו כמויות של פצמ"רים. תיקון טעות - מסביבם ולידם. גם מתושבי הגוש נהרגו "קצת" יותר מאחד/שניים. אני לא מבינה למה אם יורים עליך זה אומר שאתה צריך לעזוב? אם יורים עליך והרוב לא פוגע - זה אומר שצריך להפסיק את היריות!!!! רבאק, יורים עליך!!!!!! תירה בחזרה!!!! עזה שלמה היא קן של צרעות - אז מה תעשה? תלך אחורה? הצרעות ירדפו אחריך.

בואי נאמר את זה ככה

למקומות שיורים לא מביאים ילדים קטנים שיגדלו בים הפצמ"רים. ולו מהסיבה הפשוטה שמעבר לסיכון מיותר גם אין להם מה לעשות שם - הם ממילא לא יכולים לירות חזרה. כשעל גוש דן נפלו סקאדים - כל מי שרק יכל (כלומר - כל הורה אחראי) פינה את הילדים שלו. זה גם מה שעשו בבליץ בלונדון במלחה"ע ה- II. כך שלאזרחים ולמשפחות עם ילדים אין מה לחפש באזורי ירי. על יריות צריך להגיב צבא, ורק צבא. וזה גם מה שצבא צריך לעשות - להלחם בתוקפנות ולא לשמש חברת אבטחה לאזרחים שבוחרים לחיות בשטחי ירי. וזה מה שאלוהים ניסה להגיד לכם כל השנים - ואתם סרבתם לשמוע!!!!!

למעלה