האם הוא קמצן?

ט ט ט ל י

New member
האם הוא קמצן?

שלום לכולם! אני חדשה כאן. אז ככה אני יוצאת עם בחור חדש בגילי-27 כשבוע. בדייט הראשון שתינו שתיה חמה שהגיע החשבון שאלתי אותו כמה אני צריכה לשים הוא אמר לי 11 ש"ח, כשבאתי לשים 20 ש"ח והוא שם 50 ש"ח הוא החזיר לי את ה-20 ש"ח ואמר לי לא צריך.... כל הדייטים האחרים אני שילמתי על עצמי ברגע שאני מוציאה כסף הוא לוקח ולא אומר כלום.... ביום שישי האחרון יצאנו לסרט עמדנו שנינו בתור ואני עשיתי עצמי שאני לא רואה שהגיע תורו והוא שילם על הכרטיסים בעל כורחו, שנכנסנו הוצאתי כסף ושילמתי על הפופקורן והשתיה, שוב הוא לא אמר כלום... יש לציין ולהוסיף כי הוא בא מאזור השרון לאזור השפלה לאסוף אותי בכל הפעמים וגם זה יאמר לזכותו, הוא גם מתקשר המון אבל הטל' אבא שלו משלם. מה שרציתי לשאול זה האם יתכן שהוא קמצן או מה??????????? אני באופי שלי מאוד בזבזנית וקשה לי להיות עם קמצן. אודה לכם על עזרתכם.

Sefy

New member
וכמה דלק עולה היום את יודעת ? ../images/Emo4.gif

מה זה משנה מי משלם ועל מה ? את אוהבת לבזבז, תבזבזי! תוציאי! תהני! אל תעשי מזה ביג דיל! יש דברים שערכם עולה על כסף. ויש דברים שאומנם את לא רואה, אבל עולים המון. כשאני למשל מזמין מישהי לסרט, אז אני משלם, לא כי היא לא יכולה, אלה כי אני זה שמזמין, אני אוהב לפנק! אז אני משלם על זה! אם העניין קשה לך, דברי איתו (אל תתקיפי!) ותאמרי לו איך את מרגישה!

ספו'ש... בוא שניה ...

בטח שזה משנה .. ככה אנחנו מבינות אם אתם קמצנים או לא .. ברגע שאנחנו יוצאות איתכם (בעל כורחנו - הרי אנחנו חייבות שתהיה לנו שושלת .. ) אנחנו בוחנות כל צעד ושעל שלכם .. אישית אני לא יודעת מה עובר לגברבר הזה בראש , אבל תמשיכי לבחון תראי איך הוא מתנהג במצבים מסויימים .. אי אפשר לדעת .. אישית אני יודעת שאחי הוא מהסוג הזה לא של הקמצן אבל זה שיודע לעשות חישובים טוב מאוד , ויודע מאיפה הכסף יוצא ולאן נכנס נקרא לזה -חסכן למטרות רציניות.. אני אומרת תודה לאל שהוא אחי ולא אחד שאני צריכה לחיות איתו כל החיים .. בכל אופן, אל תשללי .. תמשיכי לנסות ..

Sefy

New member
אני מאד קמצן עלי, אבל לא על אחרים

אני אוהב להוציא כסף, אבל אני גם יודע לחסוך כשאין לי הכנסה, זה לא עושה אותי קמצן, זה עושה אותי אחד שיודע איך להתעסק עם כסף בצורה הגיונית ולא בזבזנית

צלמוות

New member
לדעתך זה האינדיקטור לאופי של

הבנאדם אם הוא קמצן או לא??? ואם זה הבנאדם הכי פזרן בעולם אבל פשוט הוא נמצא בתקופה כלכלית גרועה ובאמת אין לו כסף לשלם??? את באמממת לא יכולה לדעת ע"פ זה אם הוא קמצן או לא.. ובכלל, אני תמיד שומע מהנשים שהן פשוט "מתות" לשיוויון זכויות, אז בבקשה, מכאן זה מתחיל... מהדברים הקטנים האלו של מי ישלם על מי,איך,כמה ולמה... רק תזכרו ששוויון זכויות זה לא רק זכויות....

טטטלי, חמודה ../images/Emo140.gif

אם תמשיכי לעשות חשבונות של כסף עם הדייטים שלך, את תגיעי מהר מאוד לזוגיות של מלחמות! אם מרגיש לך טוב להיות איתו, תמשיכי... אם מרגיש לך לא טוב, תגידי יפה שלום ותגמרי את הסיפור.

דנטל

New member
../images/Emo45.gif בדיוק

אני גם לא מבינה למה הוא צריך לשלם. כאילו, נדמה לי שכבר הגענו לשנת 2003, אוטוטו 2004. אני אישית את ימי הביניים סיימתי, אבל זאת רק אני. אגב, אם היא כל כך אוהבת לבזבז, אז שתבזבז ותשלם בעצמה. החשבונות האלה דווקא נשמעים לי שיא הקמצנות.

siv30

New member
את מסיקה מזה שאת משלמת על עצמך

שהוא קמצן ? פעם היה ויכוח אני לא זוכרת אם זה כאן או בפורום פמניזם או אצלי והשורה התחתונה שלו היתה שיש כאלה שיראו בך חמדנית, אוהבת כסף ולא יצאו איתך בגלל זה... אז למה לא לתת צאנס לאדם? הוא מתאמץ, מגיע, משלם על הטלפונים, למה לשפוט לפי אם הוא שילם או לא על הכוס קפה? או להגיד "שבעל כורחו הוא שילם על הסרט"? איזה הרגשה זה נותן לשני הצדדים כל הבוכלטריה הקטנה הזו? אולי המצב הכלכלי הוא לא מי יודע מה והוא שמח שאת משתתפת לפחות בחלק? אז תפסלי אותו על הסף כי הוא עושה חשבון לכסף שבוודאי הוא מרוויח בעמל רב? אולי הוא עושה חשבון ולא מתפרע ומאפשר לך את מה שאנחנו כולנו הינו רוצות "שוויון". אני לא רואה פסול בהתנהגות שלו, להפך אני חושבת לאור מה שסיפרת שזה מאוד חד מימדי לראות את הדברים כך.

ט ט ט ל י

New member
תודה רבה!!!

גרמתם לי לראות הכול באור אחר. הוא אכן בחור טוב וכיף לנו יחד. אבל האם זה שהוא כל כך מחושב לא מפריע גם לתהליך של מערכת יחסים שכל שקל חושבים ומחשבים....

Sefy

New member
אולי דווקא בגלל שהוא כזה יהיה טוב ?

כי הוא מחושב, הוא יודע איפה צריך להוציא כסף ואיפה לא, זה דווקא נראה לי תכונה נפלאה לעתיד לתקופות קשות.

דנטל

New member
להיות מחושב זה טוב

זה לא חסרון בכלל. במיוחד במערכת יחסים. תחשבי ממש על העתיד. נגיד שתנשאי למישהו לא מחושב. הוא בזבזן ואת בזבזנית. את חושבת שתצליחו לעמוד במשכנתא? את חושבת שיהיה לכם מספיק כסף לביטוח לרכב? את חושבת שתוכלו לפרנס ילדים? אני מקוה מאוד שכן. הסבירות היא נמוכה. זה מספיק קשה גם בשביל אנשים מחושבים (מנסיון אישי - רק לגבי משכנתא, אין לי רכב ולא ילדים וגם לא בן זוג).

בזבזנית?

אז למה את עושה חשבון כמה את מוציאה וכמה הוא? למה את משחקת משחקים של ואני עשיתי עצמי שאני לא רואה שהגיע תורו והוא שילם על הכרטיסים בעל כורחו, שנכנסנו הוצאתי כסף ושילמתי על הפופקורן והשתיה, שוב הוא לא אמר כלום... ??? דברי עם הבחור, תציעי להתחלק חצי-חצי בכל הוצאות הפגישות שלכם, סעי את אליו לפעמים (למה רק הוא?) ותלמדי להכיר אותו. אם הוא באמת קמצן, את תגלי את זה די מהר, גם אני לא סובלת קמצנים, אבל קודם בדקי מה מצבו הכלכלי. למה הוא צריך להגיד משהו על זה שקנית פופקורן ושתיה? הוא הרי קנה את הכרטיסים. לא? זה שבחור יוצא עם בחורה לא אומר שהוא צריך לממן את כל הבילויים +נסיעות+ אש"ל אחרת ייחשב קמצן.

ט ט ט ל י

New member
אז איך יודעים אם הוא קמצן?

אני בטוחה שלהיות מחושבים זה טוב בייחוד ביחס לזה שאני בזבזנית. אבל בכל זאת איך אפשר לדעת אם הוא קמצן כי הרי לא קל לחיות עם בחור קמצן

תני לעצמך צ'אנס להכיר אותו

לדעת אם הוא במצב כלכלי שמחייב חסכון, או שיש לו סיבה אחרת. אחרי שתדעי- תוכלי לשפוט אבל האם תוותרי על קשר עם פוטנציאל חיובי רק בגלל שנדמה לך שהוא קמצן?

איך יודעים אם הוא קמצן? ../images/Emo8.gif

כשתיתקלי בקמצן, את תדעי טוב מאוד מה זה חנק פיננסי! - קמצן היה מוצא תירוצים להוציא ממך גם את התשלום עליו בכל מקום, ולא היה אומר לך, שאין צורך בתרומתך לחשבון! - וכשהיית עושה את התרגיל, שעשית, בשביל שהוא ישלם על הכרטיסים לסרט, בחור הקמצן היה קורא לך, לקנות לכל הפחות את הכרטיס שלך, אם לא גם את שלו! אל תחפשי על מה לשלול, כשאתם רק בהתחלה וכיף לכם ביחד! - פשוט, תמשיכי לכייף בכיף, ואל תעשי חשבונות, תראי את המציאות ביניכם, כמו שהיא! ואם את לא רוצה להשאיר רושם לא נעים על הבחור, במקום לעשות תרגילים ולהתחמק, כשהמצב הכלכלי במדינה הוא בכי רע, תמיד תציעי להיות שותפה לתשלום החשבונות!

צלמוות

New member
הדרך היחידה ,לדעתי,לדעת אם הוא

קמצן או לא היא לנסות להכיר אותו, ללמוד קצת על הבנאדם ולא ישר לקטלג אותו... נסי ללמוד אותו עם הכרות קצת יותר מעמיקה מאשר סרט ובית קפה... בהצלחה! צלמוות.

למעלה