האם הוט ובזק הם היחידות שלא על תשתית אינטרנט

• פותח הנושא polop
  • פורסם בתאריך

polop

New member
אפשר הסבר?

איני יודע מה זה ISP
אבל כל הרעיון שלי לעבור להוט , זה כדאי שלא יווצר מצב שאני נשאר בלי טלפון , בגלל שאין לי אינטרנט.

קרה לא מעט פעמים שהמודם של הוט , לא עבד כראוי ולכן לא היה לי אינטרנט.

איני יודע אם זה בגלל התשתית או בגלל ה ISP
וכעת אני מבולבל האם לעבור להוט או לא?

SMART BOY

New member
תעשה הפרדה

כמו שהגיבו לעיל תשתית האינטרנט של בזק אכן יושבת על קו טלפון (שעד לא מזמן היו משלמים על ה'אחזקה' שלו), לכן האינטרנט והטלפון הא בהא תליא.
מאידך, קו הטלפון אכן לא ניזון מחשמל ולכן פועל גם במקרה של הפסקת חשמל.

HOT לעומת זאת, מדובר באותה תשתית המחברת גם כבלים גם אינטרנט וגם טלפון, אך אין תלות או קשר בין השירותים.
אם תחווה ניתוקים ואיבודי מידע במודם אינטרנט מצד התשתית, לא תחווה ניתוקים בטלפון אלא אם כן תהיה הפסקת חשמל או תקלת רשת איזורית שאז שלושת השירותים לא יעבדו עד שהתקלה תפתר.

לשאלתך, ISP הן ראשי התיבות של Internet Service Provider, ספקיות אינטרנט. שכיום קיימות לרוב בארץ כגון בזק בינלאומי, 012, 013, 018, רימון וכו' וכו', לעומת תשתית אינטרנט שאותה מספקות HOT ובזק בלבד.
בהקשר לניתוקים, איטיות/אי גלישה, אלו יכולים לנבוע או מצד הספקית או מצד התשתית.

polop

New member
דיברתי עם נציג בצ'אט של הוט

ראשית תודה על ההסבר המקיף :)

דיברתי עם נציג ב'ט של הוט . ושאלתי אותה : אם קורה מצב שהמודם של הוט לא עובד . האם הטלפון של הוט יתפקד. הוא ענה לי שלא ...

ואתה אומר שכן ...

SMART BOY

New member
אז ככה:

גם כאן יש חלוקה, כי בHOT קיימים 2 מצבים.

האחד, מודם משולב אינטרנט וטלפון יחדיו, מה שנקרא COMBO. וכאן אתה אכן צודק, אם יהיו ניתוקים ואיבודי מידע באינטרנט, כך גם בטלפון, כי ה מ ו ד ם הוא זה שמאבד את המידע.

אך אם קיים מודם נפרד לאינטרנט ומודם נפרד לטלפון, אין כל תלות ביניהם וכל עוד לא מדובר בתקלת רשת כפי שהזכרתי לעיל, הטלפון יעבוד כרגיל גם אם קיימת איטיות גלישה או איבודי במידע באינטרנט.

amithi1

New member
אני די בטוח שאתה טועה

קו הטלפון בHOT הוא סוג של VOIP שהיתרון שלו לעומת VOIP אחר הוא שהוא לא גוזל לך מרוחב הפס של קו האינטרנט ולא מצריך חיבור לספק אינטרנט כדי לבצע תקשורת. אם אין סינכרון אינטרנט של המודם, אין קו טלפון.

amithi1

New member
הסתייגות קלה לדבריי

מכיוון שיש מודם נפרד לטלפון, ניתן לכבות את המודם של האינטרנט ועדיין לקבל שירות טלפון. הכוונה שלי היא שאם יש תקלה שגורמת לכך שמודם האינטרנט לא יצליח להגיע למצב של SYNC, והתקלה לא נגרמת בגלל מודם האינטרנט עצמו או בגלל חלק הכבל שבין המפצל לבין מודם האינטרנט - אז לא יהיה לא אינטרנט ולא טלפון.

SMART BOY

New member
הוא אשר אמרתי...

אם התקלה אינה נובעת ממודם האינטרנט עצמו סביר להניח שמדובר בתקלת רשת, ואז כל הבית שלך לרבות הממירים יהיה באופליין. אבל הטלפון הוא ממש לא סוג של VOIP בניגוד לקו שמוכרות ספקיות האינטרנט. ישנה תשתית נפרדת לטלפון והיא תעבוד גם כשיש איטיות או ניתוקים באינטרנט.

amithi1

New member
אני אומר משהו אחר

מדובר על אותה תשתית בה עובר האינטרנט, עד לנקודת הפיצול בתוך הבית (לעיתים במטר-שניים האחרונים לפני המודמים). אם התקלה שמנתקת את האינטרנט מקורה בתשתית שלפני הפיצול, היא תגרם גם לניתוקים/קיטועים בקו הטלפון. למעשה זה VOIP לכל דבר, למעט העובדה שכתובת הIP היא כתובת וירטואלית בתוך רשת הכבלים, ולא כתובת IP אמיתית עם גישה לאינטרנט.

SMART BOY

New member
אתה

צריך לקחת בחשבון דבר אחד פשוט...
מי שממקם את מודם האינטרנט ליד מודם הטלפון מטר-שניים אחד ליד השני, המתקין שמגיע אליו הביתה יחבר אותו אוטומטית למודם משולב, הן מבחינת צריכת החשמל הכפולה, והן מבחינת כפל בציוד וסירבול בחיווט, לכן לרוב לא ימצא מקרה כמו שתיארת.
ואני כדוגמא עם המודם המשולב שיש לי בבית ועוד נוספים שהגיבו כאן.
אני מדבר על מודמים שנמצאים בחדרים נפרדים לגמרי. לרוב ממקמים את האינטרנט בחדר העבודה, במיוחד בגלל הנתב האלחוטי וככל היותר להמנע מקרינה, ושמודם האינטרנט ממוקם בסלון וכיוצ"ב.
שאז הפיצול נעשה עוד הרבה לפני הגישה למודם אלא בתוך הקיר, בשקעים נפרדים.
מבחינת VOIP, אין קשר. אין את הדיליי בקול בין שני הצדדים שנוצר בדרך כלל מרוחב הפס ברשת, חוץ מזה שכמות איבודי המידע (פקט-לוס) ב-VOIP הוא גדול משמעותית מקו טלפון בתשתית רגילה. בנוסף, לקוח שמתחבר רק לטלפון של HOT לא חייב כלל לחיבור אינטרנט.
ב-VOIP חברות האינטרנט מגיעות בעת ההתקנה להתקין מן מכשיר הנקרא מתאם שיחות, כמו 012, שבעצם מחבר את הקו עם האינטרנט, מה שאין כן ב-HOT.

amithi1

New member
זה לא רלוונטי אם זה מטר או עשרה מטר

נתתי את זה כדוגמה, רק כדי להבהיר שמדובר על כשל מנקודת הפיצול ואילך. בכל מקרה נקודת הפיצול היא בתוך הדירה, כך שמדובר על המטרים האחרונים לפני מודם האינטרנט.
לגבי דיליי, אם הפינג נמוך לא יהיה לך דיליי בשיחה. אין פה בעיה של רוחב פס כי הוט מקצים לקו הטלפון שלך רוחב נפרד מאשר לגלישה (מדובר ברוחב פס זניח לעומת רוחב הפס לגלישה).
כמו שהסברתי, אין צורך באינטרנט בקו של HOT כי אתה מקבל כתובת IP פנימית בתוך הרשת של HOT ולא כתובת IP חיצונית באינטרנט.
את התפקיד של מתאם השיחות של 012/013 מחליף המודם טלפון של הוט - הוא עושה כמעט את אותו התפקיד וכמעט באותו אופן.

SMART BOY

New member
בוא נאמר

בגדול אתה צודק. התשתית כולה בבית מבוססת על העברת מידע דיגיטלי דרך תשתית הכבלים וסיבים אופטיים, ובגלל רוחב פס גבוה מתאפשר שימוש במגוון שירותים בו-זמנית.
מה שכן, אין צורך בחיבור למחשב. פשוט מחברים את הטלפון לשקע,
אל תשכח שהתשתית של HOT היא פרטית היא שולטת בה, בניגוד לספקי VOIP. המשמעות היא שאם תשתמש באינטרנט לצרכים אחרים, וסביר להניח שזה מה שתעשה כמו גלישה,הורדת קבצים וכו' לא תקבל קו ברמה סבירה ותחווה ניתוקים, קיטועים ועוד.

amithi1

New member
גם בספקים כמו 012 אתה לא צריך מחשב

מתאם השיחות שלהם יכול ליצור את החיבור לאינטרנט.
וכדי למנוע את המצב שתיארת של ניתוקים, הם ממקמים את המתאם ישירות לאחר המודם של בזק או הוט, וממנו יוצא כבל הרשת שהולך למחשב/ראוטר, כך שהם מתעדפים שיחה על פני גלישה ואז אין ניתוקים/קיטועים.
אגב, במהירות של מעל 1.5 מ"ב/ש' בכלל לא תרגיש ששיחת טלפון מאטה לך את הגלישה - מדובר לכל היותר באחוזים בודדים מרוחב הפס במהירות כזו.

SMART BOY

New member
כל זה בהנחה

שיש לך מודם אינטרנט קיים בבית. לקוח שרוצה רק טלפון יהיה חייב מודם/מתאם.
חוץ מהחיסרון שגם קווים אלו מושפעים מחיבור לחשמל, שרק בזק היא עם היתרון היחידי בנושא, אם תרצה להוסיף קו טלפון נוסף תצטרך לחבר מודם נוסף, וזה חיסרון רציני.
אני אומר, אם כבר אתה צורך שירות אינטרנט מהוט, שפריסת התשתית שלהם רחבה דיה ואינך סובל מניתוקים, אם תוסיף טלפון אתה לא תרגיש דבר ותהנה מקו טלפון באיכות גבוהה, מנסיון של עוד מעט 8 שנים ללא תקלות.
לא מדבר על איזורי תשתית בעייתים בארץ, כמו ירושלים וסביבותיה וישובים בפריפרייה עם תשתית ישנה שעדיין לא נפרסו שם סיבים, שאז לא משנה מה תעשה אתה תחווה ניתוקים ואיטיות בתדירות יותר גבוהה.
שכאן אגב, בזק די נופלת בנושא, ואת רשת ה-NGN שלה אתה לא יכול לקבל באמצע ת"א אפילו אלא רק במקומות נורא מסויימים.

בסופו של דבר, צריך להתחשב בכל הגורמים הללו ולקבל החלטה כוללת.

amithi1

New member
אתה לא סותר שום דבר ממה שרשמתי

ב012/013 אתה צריך שירות אינטרנט ובHOT אתה לא חייב. במידה ויש לך אינטרנט בבית, יותר זול להצטרף ל012/013/בזק בינ"ל מאשר לטלפון של הוט. לגבי רמת השירות, השירותים של אותם חברות הגיעו לרמה בהחלט גבוהה של איכות שיחה, ומיעוט תקלות אם בכלל.

SMART BOY

New member
מסכים איתך,

למרות שרוב מי שצורך את שירותי ה-VOB/VOIP הוא לרוב בגלל המחיר המוזל, אבל קח בחשבון שיקול פשוט של אדם שצורך כבלים ואינטרנט דרך HOT, מה ימנע ממנו לקחת גם טלפון? גם מחיר יותר מוזל וגם תשתית עדיפה על פני הנ"ל.
בעתיד הקרוב-רחוק, לאחר הרפורמה החדשה של כחלון, בה יחוייבו HOT ובזק לתת לספקיות אלו שימוש בתשתיות הקיימות, דברים ישתנו. עד אז? אלוהים גדול.

amithi1

New member

dov98

New member
אם כך שניכם לא הבנתם

את מהות הרפורמה:
לא מדובר בספקיות אינטרנט ISP אלא מדובר בספקיות תשתית ללא תשתית אשר (הם יכולים להיות ISP אבל לא רק)
ישכרו חלקי תשתית מHOT ומבזק בדומה לספקיות הסלולר החדשות כמו רמי לוי למשל.
לא להתבלבל...

SMART BOY

New member
וואלה?

טוב שאתה אומר... אז מה בדיוק כתבתי? תקרא שוב ותודיע לי. אותה גברת בשינוי אדרת.

למעלה