האם הופלתי לרעה ?

מצב
הנושא נעול.

ironman

New member
האם הופלתי לרעה ?

האם הופלתי לרעה ?
שלום חברים , לפני שבועיים זומנתי לראיון עבודה בחברת הייטק לתפקיד בתחום אבטחת מידע . המבחן הראשון היה סימולציה קבוצתית , ואחרי זה מבחן טכני די ארוך , החברה יצרה איתי קשר עוד באותו יום לבשר לי שעברתי את החלק הראשון ושעלי להגיע לראיון עם מנהלת המחלקה כשלב אחרון , הגעתי לראיון , החלק הראשון היה ראיון באנגלית וגם אותו עברתי .... המראיינת התרשמה ממני והתחילה לדבר איתי על תנאים עד שלפתע היא העבירה מבט חטוף בקורות חיים שלי ואמרה לי - אני רואה שלא עשית צבא , אז אמרתי לה בגאווה - " נכון , עשיתי שירות ליאומי " - אז היא אמרה לי שזה בעייה והיא צריכה לבדוק את זה ( עד לרגע זה לא נאמר לי שצריך נסיון צבאי ) , היא סיימה את הראיון בקרירות ואמרה שהם ייצרו איתי קשר . מאחר והם לא ייצרו איתי קשר התקשרתי ואותה בחורה שראיינה אותי אמרה לי שלא התקבלתי בגלל שלא עשיתי צבא , למרות שעשיתי שנה + שירות ליאומי לבנים , האם הפלו אותי ? בהתחשב שזאת הייתה הסיבה היחידה ?

בהחלט יתכן שמדובר כאן במקרה של

האם הופלתי לרעה ?
שלום חברים , לפני שבועיים זומנתי לראיון עבודה בחברת הייטק לתפקיד בתחום אבטחת מידע . המבחן הראשון היה סימולציה קבוצתית , ואחרי זה מבחן טכני די ארוך , החברה יצרה איתי קשר עוד באותו יום לבשר לי שעברתי את החלק הראשון ושעלי להגיע לראיון עם מנהלת המחלקה כשלב אחרון , הגעתי לראיון , החלק הראשון היה ראיון באנגלית וגם אותו עברתי .... המראיינת התרשמה ממני והתחילה לדבר איתי על תנאים עד שלפתע היא העבירה מבט חטוף בקורות חיים שלי ואמרה לי - אני רואה שלא עשית צבא , אז אמרתי לה בגאווה - " נכון , עשיתי שירות ליאומי " - אז היא אמרה לי שזה בעייה והיא צריכה לבדוק את זה ( עד לרגע זה לא נאמר לי שצריך נסיון צבאי ) , היא סיימה את הראיון בקרירות ואמרה שהם ייצרו איתי קשר . מאחר והם לא ייצרו איתי קשר התקשרתי ואותה בחורה שראיינה אותי אמרה לי שלא התקבלתי בגלל שלא עשיתי צבא , למרות שעשיתי שנה + שירות ליאומי לבנים , האם הפלו אותי ? בהתחשב שזאת הייתה הסיבה היחידה ?
בהחלט יתכן שמדובר כאן במקרה של
הפליה. אבל..... ראשית, חובת ההוכחה שהיתה הפליה היא עליך. יתכן שתתקשה להוכיח כי אכן אלו הדברים שנאמרו לך. מכיוון שלא הקלטת את השיחה בניכם, זו עלולה להיות בעיה. שנית, עליך לקחת בחשבון שלתביעה כזו יש עלויות. לא מומלץ בתביעה כזו לפנות לבד ללא עו"ד ותביעה זה דבר מתמשך שדורש זמן ומשאבים. לשיקולך.

שיר ורד

New member
הופלית לרעה , אבל החוק לא מגן עליך

האם הופלתי לרעה ?
הופלית לרעה , אבל החוק לא מגן עליך
מצורף קישור לחוק שויון הזדמנויות בעבודה ותוכל לראות שאפליה בגלל שירות או אי שירות סדיר איננה מנויה בחוק (בניגוד לאפליה על רקע שירות מילואים). לכן, גם אם תוכיח בודאות שהופלית לא בטוח שבית הדין יכול לעזור לך (זה מקרה שיכול להגיע עד בית המשפט העליון ולהתהפך בכל ערכאה). אבל, מצד שני, אם תוכיח כי הופלית ובית הדין יחליט להחיל עליך את החוק מטעמי צדק, הוא יכול לפסוק לך פצוי של עד 50,000 שח ללא הוכחת נזק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה