האם ה'זרים' העובדים בנקיון ופינוי אשפה

ארזS

New member
הצלחת = הצחקת

ג רפאל

New member
האם ה'זרים' העובדים בנקיון ופינוי אשפה

ברעננה [במקום הערבים-ישראלים והעולים-הרוסים שעסקו בדיוק באותה מלאכה] הם פליטים רשמיים עם תעודות?
מישהו מהעירייה בודק?

ארזS

New member
למיטב ידיעתי אבל לא בדקתי הם חוקיים.

הם עובדי קבלן שהתחייב להעסיק רק חוקיים.
אם הוא לא עומד בהתחיבויות שלו זה עניין אחר.

gs1234

New member
אני מקווה שאף אחד לא בודק

אין כמעט "פליטים רשמיים עם תעודות" כמו שאתה מתאר, כי הממשלה לא נותנת לאף אחד אישור כזה. בגלל זה קל להכליל ולומר שרובם מהגרי עבודה ולא פליטים - כי אף אחד לא טרח בכלל לשאול אותם.

אני שמח לראות בקרבנו כל מהגר מדרום סודן או מאריתריאה שמוצא דרך להתקיים לפרנסתו ולא נאלץ לחזור לארצו מוכת המלחמה.

32103210

New member
שאתה אומר "שמח לראות בקרבנו " אתה מתכוון

בקרבנו אתה מתכוון ,שיגורו כאן,או רק ינקו ?

ארזS

New member
ואולי הם מתכוון גם לכך ש...

הבת שלו תצא עם אחד מהם ? ואולי אפילו יותר מכך ?

ולפני שמישהו יקרא לי גזען , רק שיקח בחשבון שיש לי קרוב משפחה שנשוי ליהודיה ממוצא אתיופי וקרובת משפחה שנשואה ליהודי ממוצא אתיופי. סתם בחזקת גילוי נאות.

gs1234

New member
ומה הבעיה עם זה?

לא הבנתי, קרובי המשפחה שלך ביקשו ממך אישור לפני שהם התחתנו עם אתיופים???

הבעיה של נישואין בין אנשים מדתות שונות ומתרבויות שונות היא בעיה מורכבת, אבל בסופו של דבר אם מישהי בוגרת מחליטה לצאת עם מישהו ואולי להתחתן איתו (כל אדם שהוא, אפילו מחבל פלסטיני!), אז זאת ההחלטה שלה ולא שלך.

דרך אגב, לא ברור לי למה בעיניך גבר שיוצא עם פליטה מסודן זה בסדר אבל אישה שיוצאת עם פליט מסודן זה לא בסדר.

איליה40

New member
מחריד ומחליא

הנאום הגזעני הנ"ל מתקבל בשיווין נפש ואילו על מילה לא מחמיאה על רעש מטוסים מאיימים לגרור לבתי משפט... או שהדברים בעצם קשורים. מחריד ומחליא.

ארזS

New member
הצלחת עכשיו את סבתי המנוחה ע''ה נ''ע.

אוי סבתה'לה, מה את אומרת שם מתחת לבלטה על האנשים האלה ?

הוא לא מתקבל בשיוויון נפש

רק מה, לא כל יום יש לי כח לבטא התנגדות לאמירות חשוכות, ולשמוע בתגובה שאני מיעוט מבוטל, שוחר ריב ומדון, ומפר את ההרמוניה המופלאה בין תושבי רעננה.

ארזS

New member
אהלן שושניקו, מה נשמע?

טוב שאתה נזכר לקפוץ לביקור...
ד''ש לבת שלך שתתחתן מחר עם מנקה הרחוב האריתראי

gs1234

New member
אני מבין שאתה נותן לי להתוות את המדיניות, כן?

תוכנית גבי לטיפול במהגרים היא כזו:

קודם כל, יש לפעול לשיפור התדמית של ישראל בעולם: ראש הממשלה מודיע שמדינת ישראל מוכנה להכיר במהגרים מאפריקה כפליטים, ומתחילה בתהליכים לקליטתם בישראל.

הממשלה תציג את התוכנית הבאה, ותבקש מימון לתוכנית מועדת הפליטים של האו"ם וממדינות אירופה.

שלב ראשון, שיימשך חודשיים: יוקמו מרכזי רישום למהגרים מאפריקה, וכל אחד מהם יירשם ויקבל אישור שהוא נרשם. כל אחד כמובן ימסור פרטים אישיים, כולל ארץ מוצא ונימוקים למה צריך להכיר בו כפליט. כמו כן הוא יחתום על הסכמה לחזור לארצו במידה והנימוקים יתגלו כלא מוצדקים, או שהמצב בארצו ישתפר. לאחר החודשיים האלה, מהגרים שישהו ללא אישור רישום יגורשו מישראל.

שלב שני, שיימשך כשנה: ועדה תבדוק את בקשות הפליט, ותאשר או תדחה בהתאם לצורך. הכלל המנחה יהיה שאם יש ספק לגבי מעמד הפליט של אדם מסויים אז הוא ייחשב כפליט, על מנת שלא ייווצר מצב ששולחים אדם למדינה שמסוכן לחיות בה.

במהלך השלב השני המהגרים ויעברו הכשרה מתאימה, וישולבו בחקלאות ובבניין. באופן הדרגתי העובדים הזרים שאשרת השהייה שלהם הסתיימה יחזרו לארצם (הם יחזרו לסין, רומניה, פיליפינים ועוד) ובמקומם ייקלטו פליטים מאפריקה.

וכן, בסוף התהליך יגורו במדינה כ-30,000 פליטים מאפריקה במעמד תושב, בדיוק כמו שגרים כאן 200,000 עובדים זרים מארצות אחרות, וכמו שיש 160,000 נוצרים ומיליון וחצי מוסלמים שהם אזרחי המדינה לכל דבר.

ג רפאל

New member
לפי הגדרת האו"ם- פליט הוא בארץ הראשונה אליה

הגיע בבריחתו מארצו מסיבות מוצדקות [אי רצון לשרת בצבא אינה סיבה מוצדקת]
כל המסתננים עברו לכאן -בהעדר גבול משותף- דרך ארצות ראשוניות.

כנראה ששפר עליך גורלך אתה גר ברעננה ולא בדרום תלאביב או ערד.

מדינת ישראל - להבדיל מארה"ב, קנדה או אוסטרליה - אינה מדינת הגירה.. יש בה מקום ליהודים בגלל הבר ההיסטורי המר של היהודים בעולם. כאן היהודים רצויים.
כל מדינת הגירה בודקת וקובעת קריטוריון להגירה טרם הגיע המהגר לגבולה.- אף מסתנןם לא עבר פרוצדורה זו.
הייתי רוצה לראות את המסתננים הללו מפגינים בניו-יורק או רומא. - כאן הם מנצלים את הדימוי השלילי של היהודי\ישראלי בעולם, רק על כך הייתי מגרש את כולם עכשיו בלי הנד עפעפ.

ההערה בדבר האזרחים הלא-יהודים הלחיים כאן מקום המדינה איננה רלבנטית ואינה תורמת דבר.

benk11

New member
מדובר במהגרי עבודה שהסתננו למדינה בניגוד לחוק

הם אינם פליטים או "מבקשי מקלט" ולא משנה כמה התקשורת תפמפם את המושגים הללו
בדובר בפורעי חוק שהסתננו למדינה באופן לא חוקי
המחאה שלהם ממומנת ע"י עמותות שמאל שממומנות ע"י גופים אירופאים שכל מטרתם להשחיר את תדמיתה של ישראל בעולם
לא רק אני סובר כך, גם עיתונאי מכובד:

ארזS

New member
benk11 למה לך לבלבל את gs1234 עם העובדות ?

כתמיד הוא משחק אותה יפה נפש, ואני באמת לא מאחל לו שהאמת המרה תכה בו בפרצוף
, מה שאני לא מאחל אפילו לאוייבי ולשונאי.

ארזS

New member
עד שתקבל את ה
בפרצוף

ואז תשנה פאזה.
אבל אני לא מאחל לך זאת.

למעלה