האם ה'זרים' העובדים בנקיון ופינוי אשפה

gs1234

New member
כן, הם כולם פושעים אלימים ומביאים מחלות

זה בדיוק מה שאמרו על הרוסים.
ולפני זה אמרו את זה על המרוקאים.
ואולי גם עליך או על ההורים שלך אמרו פעם דברים כאלה, אבל אתה לא לומד.

ארזS

New member
אל תכניס מילים לפי ולא למקלדתי.

ומי שלא לומד זה אתה.

benk11

New member
זו דעתו אולם היא איננה מבוססת על עובדות

הם אינם פליטים כיוון שפליט נחשב מי שעבר את הגבול למדינה שכנה.
למיטב ידיעתי אין לנו גבול משותף עם סודן או אריתריאה
אגב, הגברים בורחים מאריתראיה כיוון שהם מגוייסים שם לשירות מילואים חובה ארוך במיוחד. האם זה מקנה להם את הזכות לגנוב את הגבול לישראל ולהתגורר כאן בניגוד לחוק? לא ולא
אגב, לפני שהאפרקאים השתלטו על ענפי המשק שאביב לביא טוען שהם מחזיקים, מי עשה את העבודות הללו? כנראה שאף אחד כי בלעדיהם המשק פשוט יקרוס
עלינו ללמוד ממדינות אחרות שנוקטות יד קשה נגד הגירה בלתי חוקית באשר היא

איליה40

New member
לי ידועים דברים אחרים

לגבי מדינה שכנה או הראשונה - אלה הכללים הפנימיים של האיחוד האירופי. עברתי על האמנה הבינלאמית ולא מצאתי שם דברים כאלה. מה שכן - כל מדינה ומדינה רשאית לקבוע קריטריונים משלה לגבי מתן המקלט. מדינת ישראל רשאית להציף רף כזה שרק הבודדים יזכו במעמד. ע"פ האמנה היא גם רשאית לגרש את מבקשי המקלט שבקשתם נדחו למדינות שלישיות, אך לא בחזרה למולדת. אבל אם יש בינינו משפטנים - אשמח ללמוד את דעתם.

ולגבי מי שעשה את "העבודות הללו" לפני האפריקאים... אני למשל עשיתי בזמנו... תאמין לי, תענוג מאוד מפוקפק. ואני מאוד מקווה שלא אצטרך לחזור לשם (אלה אם כן ארזS יפשיט אותי מנכסיי במשפטי דיבה). ומה יהיה אחרי האפריקאים? כנראה השב"חים. ועם כל מה שמשתמע מכך: פה מטען חבלה, שם דקירת סכין, הדברים הרי ידועים.

ארזS

New member
הזילזול שלך מעיד רק על עצמך.

ודע לך שיש לי כלל בחיים :
אינני נעלב מעלובים אלא רק מאנשים רציניים.
ובעיני אתה עלוב שבעלובים.
אני בז לך.

איליה40

New member
אני לא מזלזל

ולא בז לך. ולא מכיר אותך. אבל לפי מה שכתבת - אתה תוצר של תרבות מאוד מסוימת. ובמסגרתה דברים אחדים (כגון גזענות לייט) אשר מהווים טאבו בתרבויות אחרות מותרים, ואילו דברים אחרים מהווים קו אדום. כך או כך, קצת חוש הומור אף פעם לא יזיק.

ארזS

New member
הצורה שכתבת מעידה על זלזול

אלא אם כן אתה לא יודע מה זה זלזול.
וברור שלא היה כל חוש הומור בדברים שכתבת, ולכל הפחות אי אפשר היה לראות בדברים שום חוש הומור אלא זלזול שלך בי.

קסטנרית

New member
לגמרי גזענות - אפילו לא לייט.

השרשור הזה מעציב מאוד, כבר אין ערך כבוד האדם. גם כאן, ברעננה, מתחת לאף שלנו.

ארזS

New member
אליך כבר לדתי מזמן לא להתייחס.

אבל אם יש לך בת אני מאחל לך מכל הלב, בשם האיטי גזענות, שהיא תביא לך חתן אריתראי או סודני, כמובן לא יהודי.
מזל טוב ורק בשמחות.

ארזS

New member
לדתי = למדתי

בשם האיטי גזענות = בשם האנטי גזענות.

מה לעשות, אני כותב מ
ומתנצל רק על טעויות בהקלדה.

benk11

New member
אז אין ויכוח שהם לא פליטים, או מבקשי מקלט

די למכבסת המילים
למדינה יש זכות לקבוע האם לקלוט אותם או לא, והם לכלוא אותם בשל העודבה הפשוטה - רובם ככולם עבריינים מעצם העובדה שגנבו את הגבול
ולכן במידה והמדינה החליטה שהיא איננה מוכנה לקלוט את המגרי העבודה יש לנקוט בפעולות ע"מ להשיב אותם למולדתם או למדינה שלישית
אגב, עדיף לתת לתושבי יהודה ושומרון היתרי עבודה בישראל לביצוע עבודות אילו, ולעזור לרווחתם הכלכלית

איליה40

New member
דעתי

יש כאן סוגיה אנושית רגישה. אז אני ביושבי כאן ברעננה ברווחה ובניקיון ואשפוט את האנשים הללו? רק דבר אחד יש לי להגיד: כיף לי שנכון להיום אינני במצבם. וכמובן לייחל שזה לא יקרה גם להבא.

ומוך דאגה כנה לתושבי יהודה ושומרון... האים טוב לקשור את רווחתם לכלכלה ישראלית? לא עדיף שתתפתח להם כלכלה עצמאית? שיהיו לא רק מנקים ופועלים בלתי-מקצועים אלה גם מהנדסים ואנשי היי-טק?

ארזS

New member
האם מישהו טען כאן שאין סוגיה אנושית רגישה

בבעייה הזאת?
אבל מכאן ועד לבוא ולהגיד עלי שאני גזען... המרחק גדול מאוד.
במיוחד כשאתה לא מכיר אותי ולכן העללת עלי עלילת שווא.
אבל אל תדאג, בניגוד לתגובתך אני לא אגיש נגדך שום תביעה...

איליה40

New member
כך...

לאמר "האם תרצה שהבת שלך תתחתן עם יוצא קהילה X" זו גזענות, ואפילו גזענות חריפה למדי. לציין את עובדה שיש לך קשר משפחתי זה או אחר עם בני קהילה כלשהי (ומהקונטקסט משתמע שאתה מרגיש כביכול מעליהם) זו גזענות לייט. בתרבויות מערביות מתקדמות עצם ציון המוצא הוא טאבו. וזה לא אומר שאנשים לא חושבים לעצם דברים כאלה. חושבים וגם חושבים. אבל להוציא אותם בפומבי זה כמו להגיד "יש לי נטייה לקטינים" או "יש לי דחף לגנוב", זה מאוד נמוך על סף פלילי. אבל אנחנו בישראל עדיין לא שם. האיזכורים של המוצא ודברי גזענות מובהקים עפים כאן ממסכי הטלוויזיה על ימין ועל שמאל. אז מה כבר אפשר לצפות מטוק-בקים? ולי למשל, בתור בן קהילה מוחלשת כל איזכור כזה - מי אמור לנקות, ומי יושב בקופה, וכדומה, באו נאמר כך - לא גורם להרגשה כיפית (למראות שאני עצמי נכון להיום ממש לא שם).

ועל תהיה כזה פגיע ונעלב. זו כולה התכתבות אנונימית באינטרנט וטוב לקחת את הדברים בפרופורציה הנכונה.

ארזS

New member
סלח לי בבקשה, או אל תסלח.

אני אשכנזי גאה שנשוי לעיראקית גאה, בן דודי נשוי לאתיופית, בת של בת דודה שלי נשואה לאתיופי, אבל כולם יהודים !!!

אם אתה במקרה ישראלי לא יהודי [מה שעושה רושם מתגובותיך] או דווקא כן יהודי [וזה לא משנה, באמת שלא] אבל שלא אכפת לך מההתבוללות בעם היהודי, אני חושב שבשם הגילוי הנאות מחובתך להצהיר על כך, ואז כל הדיון הזה היה לחינם.

דרך אגב, אמנם שמי הוא ארז ולא איליה או גרגורי או יורי, אבל המוצא שלי הוא בדיוק המוצא שלך, לפחות על פי השם שלך.
האם אודסה ומוגילוב מוכרים לך במקרה ?

כך שלהגיד עלי גזעני, אחרי שבתגובה שהקפיצה אותך כתוב שחור על גבי לבן כל מה שהיה יכול להוכיח לך שאינני כזה, זה מבחינתי להוציא עלי דיבה רעה, אבל אל תדאג, אני כל כך צוחק [בניגוד לטייס שבאמת רצה להגיש נגדך תביעת דיבה על השקרים שכתבת בדיון השני], ולכן צחקתי ואפילו בזתי לך על האזכור שהזכרת אותי בעניין תביעת דיבה.

זה כל כך רחוק ממני כרחוק מערב ממזרח.

דרך אגב, האם אתה איליה היית מוכן שבתך [אם יש לך] תתחתן עם בחור שחור ?

הרי השנאה שבעבעה בארץ מקרב חלק מקרב יוצאי "חבר המדינות" של ברית המועצות לשעבר כלפי האתיופים היתה כל כך תהומית, שאם לך אין בעייה עם זה אתה ראוי לתואר של צדיק בסדום...

ודרך אגב, כל מה שכתבת בפסקה השניה לעיל ["לציין את עובדה שיש לך קשר משפחתי זה או אחר עם בני קהילה כלשהי (ומהקונטקסט משתמע שאתה מרגיש כביכול מעליהם"] זאת שטות גמורה. אינני חש מעל אף אחד, להיפך, אני הוא הקטן שבאנשים.

דרך אגב, על פי שמך אתה אמור להיות בן קהילה ההיפך ממוחלשת, ואתה כתבת שאתה בן לקהילה מוחלשת, או שיש פה משהו בהפוך על הפוך???

אז בבקשה תחשוב קצת להבא בטרם תגיב שוב, וחושבני שיהיה זה ראוי אם תספר על עצמך , על מוצאך, דתך וכו' למען הגילוי הנאות.

איליה40

New member
גילוי נאות

גילוי נאות זה למשל כאשר אני ממליץ להשקיע במנייה X - ומגלה שאני עצמי מושקע שם. זה כאשר אני מפנה לבעל מקצוע Y - מגלה שהוא במקרה אחי, וכן הלאה. גילוי נאות בקשר למוצא במסגרתה של תרבות מערבית מתוקנת נשמע ביזארי למדי. כנ"ל הגאווה או הבושה העדתית. זה נשמע כמו "אני גהה להיות בגובה 1.78" או "אני מתבייש מכך שהאצבעות שלי קצרות". במצב נורמאלי אדם אמור להיות גהה ממעשיו ומהשגיו בלבד, ולא ממוצאו ולא מגובהו ולא מאורך אצבעותיו.

וכך גם עבדיך הנאמן - לא גהה ולא מתבייש ממוצאו. אבל אם זה חשוב, ולטענך אף דורש גילוי נאות (דבר שכאמור לי נשמע קצת ביזארי) - אני יהודי מכל הצדדים ויש אפילו בין אבותיי רבנים מאוד חשובים ומיוחסים.

ואכן - לא אמורה להיות לי כל בעיה אם בתי תרצה להתחתן עם אפריקאי, רק שיהיה אדם טוב. כי הרי זו תהיה אהבתה ולא אהבתי, חתונתה ולא חתונתי. ואם יקרה - אגיד להם רק דבר אחד: חבר'ה תשקלו הגירה, כי חיים טובים לא יהיו לכם כאן. וזה כמובן יהיה מעציב, אך אם יקרה - אלה החיים. ולגבי התבוללות - אני עצמי נשוי ליהודיה, וזה קרה מתוך אהבה בלבד ולא מכל שיקול אחר, ואין לי כל זכות לכפות דברים על ילדיי. יש אומנם עליי חובה לעשות את המקסימום בכדי להכיסם למעגלי העושר והצלחה ולשם כך עברתי לרעננה תוך נטילת חובות עתק וויתור על רמת חיים סבירה, בשביל זה אשקיע בחינוך וכל מה שמסביב. אבל הלאה - זה כבר לא בתחום שיפוטי.

ארזS

New member
גילוי נאות...

מה זה משנה מה פירושו המדוייק המשפטי של המושג גילוי נאות?
אנחנו כעת לא עוסקים בענייני בנקאות ובורסה...
ומבחינתי גם מה שכתבת [וחלקו ללא ציון מפורש] זה היה כעת בבחינת גילוי נאות, ובקיצור, הבנתי נכון שאתה לא יהודי שנשוי ליהודיה.
ואין לי כל בעייה לא איתך ולא עם האפריקאים, אבל אני מודה שלא הייתי רוצה שבתי תתחתן עם גבר לא יהודי למרות שעל פי ההלכה במקרה כזה כמו במקרה שלך ושל אשתך הילדים שלכם יהודים וזה מה שחשוב לי במדינת ישראל שהיא מדינתו של העם היהודי, ואנא אל תתפלסף איתי יותר מידי...
כל טוב לך ושבת שלום.
אני מבחינתי מיציתי את הדיון שגלש מזמן מנושא "רעננה" לעניינים אחרים.

gs1234

New member
איליה, כל הכבוד. אני מעריך אותך מאד.

בעבר היו לי מחשבות קצת שונות ואני מביע עליהן חרטה. אתה בן אדם טוב. אני אוהב אותך.

ג רפאל

New member
מדינות ערב מנעו מהערבים שברחו מכאן במלחמת

העצמאות מ מלעבור מקום והשאירו אותם במדינות הגובלות בישראל - כדי שיהיו כל הזמן 'פליטים'

למעלה